Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.190 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Nieuw Helmonds nieuws

5reacties

De gemeente gaat in volgend jaar op 25 plaatsen openbare speelplekken verbeteren. In deze lijst (pdf) staan de betreffende plekken. Dat gaat zo’n 310.000 euro kosten.
Veel speeltoestellen in Helmond moeten de komende jaren vervangen worden, de leeftijdsopbouw in de wijken verandert en de manier waarop kinderen graag buitenspelen veranderde de laatste jaren. De gemeente laat weten dat de speelplekken daarom samen met bewoners en organisaties gevarieerd, eigentijds, avontuurlijk en natuurlijk maken. Daarnaast worden de speelplekken beter toegankelijk voor kinderen met een beperking. Lees verder »

5reacties

Gemeenten in Nederland hebben een taakstelling voor de huisvesting van statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning). Voor dit jaar bedroeg deze wettelijke verplichting voor de gemeente Helmond in totaal 63 personen. Omdat in 2019 nog een restant taakstelling van 11 personen open stond moest onze stad dit jaar in totaal 74 personen huisvesten. Dit is gelukt. Naar verwachting wordt de taakstelling zelfs met enkele personen overschreden. Het aantal extra gehuisveste personen wordt op de taakstelling 2021 in mindering gebracht. Lees verder »

2reacties

De politie zoekt getuigen van een mogelijke ontvoering. Zij kregen gisteravond rond 18.20 uur een aantal meldingen van een verdachte situatie. Op de A59 (rechts) ter hoogte van knooppunt Zonzeel zou een taxi zijn klemgereden door een zwarte Porsche Cayenne (kenteken H-776-ZJ), die opvalt door rode achterlichten over de hele lengte van de auto. De passagier werd uit de taxi getrokken en meegenomen, zo liet de politie vannacht weten. Lees verder »

2reacties

In een lopend onderzoek naar verdovende middelen zijn er vanochtend op 2 adressen invallen gedaan door de politie. Daarbij werden 4 verdachten aangehouden. 
In een bovenwoning aan de Heistraat hield de politie 4 verdachten aan. 2 Helmonders van 20 en 22 jaar en een 20-jarige Eindhovenaar zitten vast voor verder onderzoek. Een vierde verdachte bleek de status van ongewenst vreemdeling te hebben. De 25-jarige man werd overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. Lees verder »

2reacties

Een vrouw die was wezen winkelen, reed met de auto. Daarna sloeg deze een paar 100 meter verderop af en begon te branden. Dat gebeurde op de Torenstraat in het centrum. De om 19.24 uur gealarmeerde brandweer heeft de auto geblust, maar die is door de brand verloren gegaan. Het voertuig zal worden afgesleept. De vrouw raakte niet gewond.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

1reactie

Een automobilist miste vanavond rond 18.00 uur net een boom, kwam daarna weer op de weg en reed vervolgens op een verkeersplein op de Vossenbeemd rechtdoor. Daar kwam hij tot stilstand. Hij is niet gewond geraakt maar moest wel met de politie mee naar het politiebureau. De man was namelijk zo dronken dat hij niet op zijn benen kon blijven staan.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

42reacties

Gisteravond was er veel politie in de Wilma in Helmond Noord aanwezig in verband met vuurwerkoverlast. Er zou het een en ander zijn vernield, onder meer een raam uit een bestelbus geblazen zijn. Enkele tientallen jongeren zouden zich hebben verzameld.
De politie was met meerdere eenheden in de wijk aanwezig en voerde ook diverse controles uit op personen en voertuigen die zich in de wijk bevonden. Er zijn aanhoudingen verricht volgens de politie. Rond 23.00 uur was het weer rustig in de wijk.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

14reacties

Op de Tesselschadelaan in Helmond Noord heeft vanavond een beroving met een wapen plaatsgevonden. Het slachtoffer is naar de Loenastraat gereden en heeft daar om 19.31 uur de politie laten bellen. Hij is beroofd van zijn pinpas en telefoon. De politie heeft de jongen uitgevraagd voor een exacte locatie omdat deze in eerste instantie niet bekend was. Lees verder »

2reacties

Vanochtend rond 09.40 uur reed een vrachtauto achter op een personenauto. Dat gebeurde op een kruising van de Deurneseweg. De bestuurster van de auto en haar baby van 3 weken werden ter controle naar het ziekenhuis vervoerd, de moeder zou niet gewond zijn geraakt. Het ongeluk ontstond nadat de vrouw in de personenauto remde voor het verkeerslicht waarna de vrachtwagen er achterop knalde.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

4reacties

Bij een controle gisteren in de Helmondse Binnenstad, bleken in verschillende panden meer dan 25 mensen te wonen die niet ingeschreven zijn bij de gemeente. In 1 woning bleek de zolder zeer brandgevaarlijk. De mensen die er sliepen zijn meteen elders ondergebracht. De zolder is direct met bestuursdwang gesloten. Er volgt verder onderzoek naar de woon- en arbeidsomstandigheden van alle aangetroffen mensen. Lees verder »

1reactie

Een personenauto op een parkeerplaats aan de Weg door de Rijpel in de Rijpelberg is vannacht door brand verwoest. De rond 00.40 uur gealarmeerde brandweer kon de auto niet meer redden.
Buurtbewoners hadden een harde knal gehoord en zagen kort daarna de auto op de parkeerplaats in brand staan. Die stond daar al enige tijd geparkeerd en brandstichting of brand door vuurwerk wordt dan ook niet uitgesloten.
Harrie Fotografie maakte de 6 bijgaande foto’s. Lees verder »

4reacties

Politie hield vannacht 3 personen aan en nam 2 auto’s in beslag na een bedreiging bij Esso-tankstation Relou aan de Europaweg. De politie riep rond 03.00 uur de hulp van de brandweer in om op het dak van een tankstation en de naastgelegen Burger King te zoeken naar sporen.
De politie zou zijn gealarmeerd vanwege een bedreiging ter hoogte of bij het tankstation richting Eindhoven. De politie zou daarbij in totaal 3 personen hebben aangehouden en naar het politiebureau hebben gebracht voor verder onderzoek. Er zijn ook 2 personenauto’s in beslag genomen. Wie of wat er is bedreigd is niet bekend gemaakt. Op de 2 daken waar de politie naar mogelijke sporen zocht is niets aangetroffen.
Harrie Fotografie maakte de 8 bijgaande foto’s. Lees verder »

6reacties

Rond 16.20 vanmiddag botste een trein op een vrachtwagen bij de spoorwegovergang ter hoogte van de Vlisco. Tussen Eindhoven en Helmond rijden tot minimaal 21.00 uur avond geen treinen, zo meldt de NS. Of er bij het ongeluk gewonden zijn gevallen, weten we niet. Op dit moment is nog niets bekend over de toedracht en de omvang van de schade.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

6reacties

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 29-jarige man uit Helmond veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Hij bedreigde diverse slachtoffers, hield ze enige tijd gevangen en beroofde een aantal van hen van onder meer hun geld. Een 25-jarige Helmonder krijgt 2 jaar celstraf, waarvan 1 jaar voorwaardelijk, voor zijn aandeel in 2 van die zaken. Een 39-jarige man uit Eindhoven was bij een soortgelijke zaak en 2 winkeldiefstallen betrokken en krijgt een celstraf van 240 dagen, waarvan 69 dagen voorwaardelijk. Lees verder »

Vanmiddag rond 14.30 uur reed een auto op zijn voorganger bij het stoplicht op de kruising van de Europaweg en de Brandevoortse Dreef. De inzittenden van de 2 voertuigen zijn nagekeken door het ambulancepersoneel en voor zover wij weten bleek niemand zwaar letsel opgelopen te hebben. De politie zette 2 rijbanen af en moest de achterste auto van de rijbaan afslepen. Het busje kon nog rijden. 
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

5reacties

In de Wolfstraat in de Binnenstad is vanmiddag een voordeur van een woning in brand gestoken. Een oplettende buurtbewoner alarmeerde de brandweer om 16.21 uur en deed een bluspoging. Door snel ingrijpen van de buurtbewoner is erger voorkomen en is de brand niet naar binnen geslagen. Wel heeft de voordeur veel schade opgelopen. Buurtbewoners zagen dat er iets aan werd gestoken.
Pim Verkoelen maakte de foto’s. Lees verder »

2reacties

In de Beelsstraat in de Binnenstad woedde vanmiddag een flinke uitslaande woningbrand. De om 15.39 uur gealarmeerde brandweer heeft 1 persoon gered uit de woning, deze vrouw hing bij aankomst uit een raam aan de voorzijde. Zij was zwart van het roet en werd ter controle afgevoerd naar het ziekenhuis.
Omdat de vrouw zei dat er nog 2 andere personen binnen waren, heeft de brandweer een nieuwe redding opgestart en kwam hiervoor ook de traumahelikopter ter plaatse. Lees verder »

6reacties

De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van 3 straatroven in de Rijpelberg. Zij vermoeden dat deze allemaal door dezelfde dader zijn gepleegd.
De straatroven vonden allemaal plaats op het fietspad aan de Achterste Straakven, ter hoogte van het dierenparkje. 1 Beroving vond plaats op zondag 1 november, de andere 2 op maandag 2 november. Het tijdstip was in alle gevallen rond 19.00 uur en ook de werkwijze en het signalement van de dader kwam in alle gevallen overeen. Niemand raakte gewond. Lees verder »

1reactie

Om 00.15 uur vannacht rukte de brandweer uit voor een autobrand op de Parkweg. De auto stond geparkeerd onder de brug van de Traverse.
De personenauto liep daarbij behoorlijke schade op. De brand is ontstaan aan de achterzijde bij de benzinedop. De politie sluit brandstichting daarom niet uit en roept getuigen op om zich te melden.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

1reactie

Voor het eerst sinds 18 september konden supporters van Helmond Sport gisteravond gezamenlijk een thuiswedstrijd kijken. Vanwege de landelijke coronaregels is publiek in voetbalstadions niet toegestaan. In plaats daarvan kunnen supporters samen voetbal kijken in de bioscoop. Zij zagen Helmond Sport in actie komen tegen MVV uit Maastricht bij Pathé Helmond. Volgens de coronareglementen mochten maximaal 30 toeschouwers aanwezig zijn. Lees verder »