Buiten is het 22 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 89.391 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Nieuw Helmonds nieuws

3reacties

De hulpdiensten werden vanochtend om 08.19 uur massaal gealarmeerd voor een ongeval op de Wolfsputter Baan (N279). Door de struiken heen had een vrachtwagenchauffeur een wagen langs deze weg zien liggen en sloeg daarop alarm. Toen de hulpdiensten arriveerden, bleek er een personenauto in een sloot te liggen. Deze was leeg en er werd niemand bij aangetroffen.
Naar alle waarschijnlijkheid is de bestuurder van de auto over het wandelpad door de bossen gereden en belandde de auto daarbij in de sloot. Het was duidelijk te zien dat er geprobeerd was de auto daaruit te krijgen. Toen dat niet lukte is de auto achtergelaten.
De politie laat een berger komen om het voertuig weg te takelen. De brandweer en ambulance konden onverrichter zake vertrekken. Het verkeer op de Wolfsputter Baan ondervond weinig hinder van het voorval.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 5 foto’s.

Lees verder »

6reacties

De om 15.24 uur gealarmeerde brandweer bevrijdde vanmiddag in Brandevoort een vogel uit benarde positie. De vogel hing met een stuk touw vast aan de dakgoot van een pand aan de Wachtelbeemden. Het beestje was bezig met het bouwen van een nest. De vogel is door de dierenambulance meegenomen vanwege verwondingen aan een vleugel en poot.
Ruim een week geleden bevrijdde de brandweer in Helmond Oost ook een vogel uit een benarde positie, zie dit artikel met 7 foto’s.
Harrie Fotografie maakte ook dit keer de foto’s.

Lees verder »

5reacties

In een bosperceel op het Gelderlandhof in de Rijpelberg heeft vanavond een kleine brand gewoed. De brand verwoestte een stuk van ongeveer 5 bij 5 meter. Een voorbijgangster zag de brand, maakte er melding van waarna de brandweer om 18.38 uur uitrukte. De oorzaak van de brand is onbekend.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande 5 foto’s.

Lees verder »

5reacties

De politie zoekt getuigen van een ernstige mishandeling in het uitgaansgebied. Het slachtoffer, een 24-jarige Tilburger, ligt in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis. In verband met deze zaak hield de politie 2 mannen (19 en 46 jaar oud) aan uit Geldrop en Veghel.
Het slachtoffer zou op gisteren in de nacht rond 03.30 uur op straat aan de Steenweg mishandeld zijn. De man raakte daarbij dusdanig gewond dat hij niet meer aanspreekbaar was. Hij is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Zijn toestand is zorgwekkend. Kort na de mishandeling zijn de 2 verdachten opgepakt in een woning in Helmond. Zij zijn ingesloten.
De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Heb jij iets gezien? Heb je foto’s of videobeelden van het incident? De politie vraagt dan om contact met hen op te nemen. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Je kunt ook een tipformulier invullen.

6reacties

Vrijdag werd de derde mural in Helmond onthuld. Die Van Gogh-mural werd voorafgegaan door de muurschilderingen op de bieb en Parkweg.
Gisteren bleken er op het oude Belastingkantoor bij het station muurschilderingen te zijn aangebracht. De kantoren in dat gebouw worden omgebouwd tot appartementen. Wellicht wilde de tekstschrijver een ieder er blijvend aan herinneren dat daar tot juni 2012 belastingambtenaren zaten… 
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 4 foto’s.

Lees verder »

5reacties

Maandagavond zal op de Steenweg de Koninklijke onderscheiding voor familiebedrijven worden uitgereikt aan Van Oorschot schoenen door burgemeester Elly Blanksma.
Het predicaat Hofleverancier is een Koninklijke onderscheiding voor een bedrijf, dat niet noodzakelijkerwijs ook aan het Hof hoeft te leveren. Voordat het predicaat wordt verleend, wordt uitgebreid onderzoek gedaan door diverse overheidsinstanties en ministeries. De uiteindelijke beslissing wordt genomen door Zijne Majesteit de Koning.

In de reacties hieronder staan updates.

29reacties

Op het fietspad aan de Overloop bij winkelcentrum Brouwhorst in Brouwhuis is een jonge man op een snorscooter vanochtend goed weg gekomen bij een aanrijding met een auto. De automobilist zag de snorscooter waarschijnlijk te laat bij het oversteken van het fietspad waarna de 2 voertuigen elkaar kort na 7 uur raakten. Nadat de snorscooter tegen de auto kwam, kwam die tegen een houten paaltje en lantaarnpaal tot stilstand.
De jonge man is door het ambulance personeel onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De automobilist kwam met de schrik vrij. De snorscooter is zwaar beschadigd en zal worden opgehaald.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 5 foto’s.

Lees verder »

17reacties

Leontine BorsatoEen inwoner van Helmond heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. De winnaar werd onlangs verrast met het goede nieuws. De winnaar, die liever anoniem wil blijven, reageert blij: “Wat een mooie prijs! Ik weet nog eventjes niet wat ik ermee wil doen. Ik ga in ieder geval een nieuwe auto aanschaffen. Het bedrag dat overblijft, zet ik voorlopig op mijn spaarrekening.” Lees verder »

43reacties

Sinds mei is het vernieuwde fietspad aan de Papenvoortsedijk – Molenven in gebruik. Het fietspad in de Stiphoutse bossen is volledig geasfalteerd en bijna overal 3 meter breed. Op dat fietspad kun je fietsen, wandelen, skaten, steppen en hardlopen. Na zonsondergang is het fietspad  bijna overal donker omdat het vleermuisvriendelijk is ingericht. Volgende week woensdagmiddag om 15.00 uur wordt het fietspad officieel geopend door de Helmondse wethouder Erik de Vries en de Nuenense wethouder Caroline van Brakel. Lees verder »

Op het Enexis-terrein aan de Varenschut op het industrieterrein is een half uur geleden een persoon gewond of onwel geraakt. Dat zou zijn gebeurd tijdens werkzaamheden bij deze netwerkbeheerder.
De persoon is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een om 12.00 uur opgeroepen traumahelikopter werd een minuut later weer afgemeld.
Harrie Fotografie maakte deze 2 foto’s:

Lees verder »

1reactie

Om 16.46 uur rukte de brandweer uit voor een flinke brand op de Duizeldonksestraat op het industrieterrein. De brand ontstond in een afgesloten schuur bij een woonboerderij die vorig jaar is afgebrand. De brand was een korte tijd uitslaand, de rookontwikkeling  was zeker een kwartier lang in het centrum te zien. Hoe de brand is ontstaan is ons onbekend.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande 3 foto’s.

Lees verder »

12reacties

Op de Kanaaldijk Zuid-West (N612) vond vanmiddag kort voor 3 uur een ernstige aanrijding plaats. Een bakwagen botste daar frontaal op een vrachtwagen na een uitwijkactie. Daarbij was een personenauto betrokken die veel schade opliep en total loss is. Ook de andere 2 voertuigen zijn flink beschadigd.
Wonder boven wonder is er niemand gewond geraakt bij de aanrijding. De weg is gedeeltelijk afgesloten, verkeer vanuit de Rochadeweg kan op dit moment niet richting het centrum van Helmond.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande 6 foto’s.

Lees verder »

9reacties

Voorbijgangers op het fietspad Piet van Bokhovenpad zagen vanmiddag een duif op een vreemde manier in een boom bewegen. Het bleek dat het beestje met zijn pootje in een stuk visdraad in een boom vast was komen te zitten.
De gealarmeerd dierenambulance kon niet bij de vogel komen waarop de brandweer om 14.32 uur werd opgeroepen en met 2 voertuigen ter plaatse kwamen. Het viel toen nóg niet mee om bij het onfortuinlijke beestje te komen. Uiteindelijk werd de duif in Helmond Oost na ruim 45 minuten bevrijd en overgedragen aan de medewerker van de dierenambulance. De vogel werd meegenomen naar de kliniek waar de rest van de vislijn zal worden verwijderd en naar de toestand van de poot wordt gekeken.
Harrie Fotografie maakte alle 7 foto’s. Lees verder »

3reacties

Begin volgend jaar start Next Door Development met de bouw van 30 appartementen aan de Torenstraat 46 op de hoek met de Anna van Eekerenstraat. B&W heeft hiervoor groen licht gegeven. De huurappartementen komen op het voormalige Euromaster-terrein waar auto-onderdelen en autoaccessoires werden verkocht. Dit terrein ligt al enige tijd braak. Zie ook deze Naw en Vruuger van 2008. Lees verder »

9reacties

Net als voorgaande jaren krijgen alle mantelzorgers in Helmond een cadeautje voor hun inzet voor hulpbehoevende inwoners uit onze stad. De gemeente start daarvoor komende maand weer een waarderingsactie. 
Zorg jij als mantelzorger (ook als je buiten Helmond woont) voor een Helmonder die langdurig ziek is of een beperking heeft? Dan kun je als blijk van waardering een cadeautje aanvragen. Volwassen mantelzorgers kunnen kiezen uit een cadeaubon van 70 euro of dat geldbedrag. Mantelzorgers tot 18 jaar krijgen een Giftcard van Pathé ter waarde van 40 euro. Lees verder »

5reacties

“Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!! We hebben de BehindTheChair.com One Shot Hair Award 2019 gewonnen!!! Niet te geloven!!” Zo maakte Avanti kappers vanochtend het nieuws bekend dat hun Nancy Martens die prijs naar Helmond haalde. Die award kreeg zij vannacht in Washington D.C., de hoofdstad van de Verenigde Staten.
“The biggest hair award show on the planet” (volgens de organisatie) werd voor de vijfde keer georganiseerd. Dit jaar waren er maar liefst 304 duizend inzendingen uit 80 landen voor 1 van de 44 categorieën. In de categorie ‘Big Shot Avant-Garde, international’ was de Deurnese kapper aan de Helmondse Steenweg de winnaar. Niet de eerste prijs die Avanti dit jaar binnenhaalde. 3 Maanden geleden werd Arjan Bevers gekroond tot Nederlands beste kapper.

16reacties

Om 17.46 uur meldde de politie een steekpartij op de Rijpelbaan / Rivierensingel in de Rijpelberg. Daar bleek een man op de fiets neergestoken te zijn met een mes. Hij is gewond en ligt langs het fietspad. Naast andere hulpdiensten is er ook meteen een traumahelikopter opgeroepen die inmiddels al boven Helmond vliegt.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 2 foto’s.

Lees verder »

24reacties

Vandaag zijn er 2 toezichtcamera’s geplaatst op de locaties Weverspark en het Advocaat Botsplein in de Binnenstad. Deze camera’s richten zich op het openbare gedeelte van die 2 locaties. Politie en gemeentelijke toezichthouders zijn hierbij betrokken. Voor het daadwerkelijk plaatsen van de camera’s is toestemming verleend door het Openbaar Ministerie. Het cameratoezicht is gecommuniceerd met zowel de wijkraad als het buurtpreventieteam uit de wijk, zo laat de gemeente vandaag weten. Lees verder »

1reactie

Gisteravond hield de politie van Veghel op heterdaad een Helmonder aan in verband met een gepleegde winkeldiefstal in de Poort van Veghel. Tijdens het onderzoek stuitte de politie op een grote hoeveelheid contant geld in het voertuig van de verdachte. Om welk bedrag het gaat werd (nog?) niet bekend gemaakt.
In het kader van witwassen wordt een onderzoek opgestart naar de herkomst van het geld. De Helmonder is vastgezet voor verder onderzoek in verband met diefstal, heling en witwassen. Lees verder »

12reacties

Dinsdag heeft de Rechtbank Oost-Brabant Byoux one the Fashion Shop Helmond B.V. failliet verklaard. The Fashion Shop was gevestigd in de Elzas Passage en bestond sinds 2013. In de winkel werd dameskleding, schoenen en accessoires verkocht.
Ook de The Fashion Shop in het grootste overdekte winkelcentrum van Den Bosch werd failliet verklaard. Mr. Sanne Jansen is benoemd als curator.
In april berichtte de krant dat er op korte termijn 5 andere kleding- en schoenenwinkels in het centrum zouden sluiten.