Buiten is het 3 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 104.134 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Nieuw Helmonds nieuws

12reacties

Op de Mierloseweg heeft een busje kort voor 18.00 uur meerdere fietsers aangereden. Er zijn daarbij meerdere gewonden gevallen. Naast brandweer en politie zijn er op dit moment 4 ambulances aanwezig en er is een traumahelikopter opgeroepen. Over de toestand van de gewonden is nog niks bekend.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

2reacties

Rond 03.15 uur vannacht was er een uitslaande brand op het dak van een woning aan de Oostdijk op het industrieterrein. De bewoners werden wakker omdat de hond iets omgooide.
Nadat de man opstond zag hij dat er brand was nabij de palletkachel op zolder. Hij probeerde het vuur zelf te blussen maar dat lukte niet meer. De brandweer die met 2 blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse kwam heeft de brand geblust. De bewoners zijn in een ambulance onderzocht maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De woning heeft behoorlijke wat schade opgelopen door onder meer rook en water en daarom komt de stichting Salvage om de bewoners daarbij te helpen.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

2reacties

De politie heeft vanochtend verdachte stoffen aangetroffen in een bedrijfspand aan de 2e Indumaweg op het industrieterrein. Na onderzoek konden ze vanavond meldden dat het om een grote hoeveelheid crystal meth ging. Deze drugs zijn in beslag genomen en zullen professioneel vernietigd worden. Zwaarbewapende agenten bewaakten het pand tijdens het onderzoek ter plaatse. De recherche is nog druk bezig met het onderzoek.
Om hoeveel kilo crystal meth het gaat kon of wilde de politie nog niet zeggen. Lees verder »

1reactie

Revolvers en geweren met een grote hoeveelheid munitie. Messen, stiletto’s en werpsterren. Schedels van tijgers, luipaarden en leeuwen. Bedreigde dieren. Dit verhandelde de verdachte, een man van 62 uit Helmond en had het in bezit. Volgens de officier van justitie een heel kwalijke zaak. Het Openbaar Ministerie eist 6 maanden gevangenisstraf, waarvan 3 maanden voorwaardelijk en een geldboete van 25.000 euro.
In 2018 is er een strafrechtelijk onderzoek gestart na signalen uit verschillende landen over de mogelijke betrokkenheid van de verdachte bij de handel in beschermde dieren. Lees verder »

6reacties

Vuurwerk veroorzaakte gisteravond brand op het dak van nieuwbouwwoningen. De brandweer rukte om 21.10 uur uit voor een woningbrand aan de Kasteelherenlaan in Helmond West. De brand was door buurtbewoners gemeld. De brandweer was snel ter plaatse en had de beginnende brand snel onder controle. De brand bij de containerwoningen, die nog niet bewoond zijn, zou volgens de brandweer door vuurwerk zijn ontstaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand, hoe groot de schade is weten we niet.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

Vannacht is een personenauto op de Uithoornseweg in de Binnenstad volledig uitgebrand. Bewoners hoorden een harde knal en zagen buiten een geparkeerde auto in lichterlaaie staan. Als de om 01.25 uur gealarmeerde brandweer op de locatie aankomt, is de auto al niet meer te redden. De uitgebrande auto wordt afgesleept.
De politie doet onderzoek naar deze autobrand. Als je iets verdachts zag en/of meer weet, vragen zij je te bellen naar 0900-8844.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

6reacties

In Brandevoort plaatst mHome vanaf begin volgend jaar 52 modulaire duurzame woningen. De 3-kamer woningen zijn bestemd voor de verhuur en geschikt voor 1 à 2-persoons huishoudens. De woningen zijn helemaal gemaakt van natuurlijke materialen. In dit nieuwe gedeelte van deze wijk realiseert Brainport Smart District een ‘proeftuin’ voor wonen en werken. Het project van mHome is een mix van sociale huur en vrije sectorhuur. Ook creëert zorginstelling ORO 6 Begeleid Wonen-plekken voor mensen met een verstandelijke beperking. Lees verder »

2reacties

Donderdag 4 maart sloeg een ‘nepbankmedewerker’ toe in Helmond waarbij er 1180 euro werd afgeschreven door middel van bankhelpfraudedesk. Dat wordt ook wel spoofing genoemd, zie het filmpje voor meer uitleg.
Het 65-jarige slachtoffer werd gebeld met de mededeling dat er nieuw rekeningnummer moest komen en dat er ook een nieuwe pincode bedacht moest worden. Lees verder »

3reacties

Een grote politieactie vandaag, waarbij honderden agenten uit Nederland en België zijn betrokken, is afgerond. De actie hield verband met een omvangrijk onderzoek naar een criminele organisatie, die zich binnen en buiten Nederland bezighield met de productie van synthetische drugs, zoals amfetamine.
Vanmorgen viel de politie vanaf 05.00 uur binnen op in totaal 25 adressen in Bergeijk, Best, Waalre, Utrecht, Pelt (B), Eindhoven, Schiedam, Helmond en Valkenswaard. Er werden 10 verdachten opgepakt. Lees verder »

Komend weekend voert de Provincie Noord-Brabant onderhoud uit aan het asfalt van de N270 tussen Helmond en Deurne. Reparatie is noodzakelijk voor de weggebruikers om de weg veilig te kunnen gebruiken zo laat de gemeente weten. De weg is door deze wegwerkzaamheden in beide richtingen afgesloten voor verkeer.
Bestemmingsverkeer richting Raktweg en Raktseweg is vanuit Helmond nog wel mogelijk. Er is een omleidingsroute ingesteld. Volg hiervoor de gele borden. 
De werkzaamheden staan gepland vanaf vrijdagavond 12 november vanaf 19.00 uur tot en met zondagmiddag 14 november tot 17.00 uur.

Op de Europaweg (N270) is vanochtend kort voor 8 uur een ongeluk gebeurd. Een 26-jarige automobiliste zag te laat dat auto’s voor haar gaan remmen voor het stoplicht en maakt een uitwijkmanoeuvre. Hierdoor komt ze in de berm terecht waar haar auto doorschiet in de greppel en over de kop slaat. De bestuurster wordt nagekeken in de ambulance. De auto is weggesleept.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

De politie heeft vanmiddag een man aangehouden na een achtervolging in Helmond. Bij een verkeerscontrole sloeg de automobilist op de vlucht waarna de politie een achtervolging inzette. De auto is op een doodlopende gedeelte van de Sterrenlaan in Helmond Noord een heg ingereden. Een persoon is hierna te voet gevlucht. Hij is ergens anders in de wijk aangehouden. Ook een politiehelikopter was aanwezig bij het zoeken.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

1reactie

Op de Uiverlaan ter hoogte van het Willem Prinzenplein vond vanochtend kort na half 9 een ongeval plaats tussen een auto en elektrische brommer. De bestuurder van de brommer, een jongeman, is hierbij gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. De personenauto reed ook een lantaarnpaal omver. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval en daarom is de weg afgesloten. 
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

2reacties

In de nacht van zaterdag 7 en zondag 8 augustus 2021 werden door een tot nu onbekend gebleven verdachte aan 6 geparkeerde auto’s op de Welpenstraat in de Binnenstad vernielingen gepleegd. De politie heeft camerabeelden waarop de verdachte van de vernielingen goed zichtbaar op is. De verdachte werd niet intern bij de politie door agenten herkend. Lees verder »

6reacties

Een brommer klapte vanmiddag rond kwart voor 4 in de zijkant van een afslaand busje. Dat gebeurde op het industrieterrein ter hoogte van Van Rooi Meat.
De brommerbestuurder raakte gewond aan been en nek en is naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht. Hoe het kwam dat 1 van de 2 bestuurders de ander niet gezien heeft is onduidelijk. Het brommertje werd meegenomen voor controle op het politiebureau. 
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

Een oudere vrouw op de fiets zag vanmiddag rond 14.40 uur een naderende auto over het hoofd toen ze de weg over stak. De personenauto kon niet meer uitwijken en schepte de fietsster waarna zij op de voorruit terecht kwam. Dat gebeurde bij het Nieuwveld in Helmond Noord. De ambulance heeft de vrouw meegenomen naar het ziekenhuis. De automobiliste kwam met de schrik vrij.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

11reacties

Sjors van de Laar ontving op het Stadhuis, in het bijzijn van zijn dierbaren, het Draaginsigne Gewonden uit handen van burgemeester Elly Blanksma. Het Draaginsigne Gewonden is een zichtbaar teken van respect voor en dank aan hen die tijdens oorlogen of vredesmissies lichamelijk of geestelijk gewond zijn geraakt. Blanksma reikte het draaginsigne namens de minister van Defensie uit aan de heer Van de Laar. Lees verder »