Buiten is het 18 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 94.802 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Nieuw Helmonds nieuws

7reacties

Maandagmiddag rond 14.00 uur heeft de politie 2 mannen opgepakt die drugs aan het dealen waren in het centrum van Helmond. Agenten die bezig waren met een onopvallende surveillance in het centrum, zagen het tweetal daar rijden in een personenauto. Omdat zij 1 van die 2 kenden als een drugsdealer, besloten ze het duo te volgen. Daarbij zagen ze hen diverse stops maken waarbij ze drugs afleverden. Lees verder »

2reacties

De politie hield vandaag rond het middaguur een 24-jarige Helmonder aan op de Van Amstelstraat in Helmond Oost. De man wordt er namelijk van verdacht dat hij drugs dealde.
Agenten hadden informatie dat de verdachte in ons centrum bezig was met het dealen van drugs. Daarop werd besloten naar hem op zoek te gaan. Uiteindelijk troffen ze hem op de Van Amstelstraat. Na verder onderzoek werd bij de man een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen, vermoedelijk cocaïne. De verdachte is daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

In de reacties staat een update.

19reacties

Om 21.58 uur kregen we 112-melding van een overval J.A. Carpstraat. Dat bleek een onjuiste melding, het was geen overval maar een diefstal met gering of mogelijk geen geweld. 
Het slachtoffer raakte niet gewond, maar is wel flink geschrokken. We weten niet wat er is buitgemaakt. De politie is onder meer een buurtonderzoek gestart. 
Harrie Fotografie maakte de 2 bijgaande foto’s. Lees verder »

12reacties

Een onopvallend politieauto en een motor kwamen in het begin van de avond in botsing met elkaar. De man die op de motor zat, raakte daarbij gewond.
Het ongeval vond plaats bij de oversteekplaats op de Traverse (ter hoogte van de Prins Hendriklaan). De oorzaak van het ongeluk is ons onbekend. Omdat er een politievoertuig bij betrokken is, onderzoekt een andere politieregio de oorzaak van het ongeluk.
Harrie Fotografie maakte de 3 bijgaande foto’s. Lees verder »

14reacties

Bij een ongeval op de Aarle-Rixtelseweg is een gloednieuwe auto rond 13 uur vanmiddag loss geraakt door een ongeval. De eigenaar had de auto pas 1 dag toen hij op een boom knalde. De bestuurder, een oudere man, is gecontroleerd in de ambulance maar hoeft niet mee naar het ziekenhuis. De Aarle-Rixtelseweg is afgesloten voor berging.
Pim Verkoelen maakte de 4 bijgaande foto’s. Lees verder »

10reacties

De politie hield vanavond 1 persoon direct aan na een steekincident in Mierlo-Hout en nam hem voor onderzoek mee naar het politiebureau. Het slachtoffer was niet meer ter plaatse.
Om 22.25 uur werden de hulpdiensten en pers gealarmeerd voor deze steekpartij bij voetbalvereniging Mierlo Hout op de Wilgehoutstraat.
Harrie Fotografie maakte de 5 bijgaande foto’s. Lees verder »

11reacties

Op een voormalig akkerland bij recreatieplas Berkendonk groeit een nieuw bos. Onze gemeente heeft ruim 8 duizend nieuwe boompjes laten aanplanten. Vandaag, tijdens de Nationale Boomfeestdag, zouden leerlingen van basisschool De Rakt samen met de wethouder de laatste boompjes planten. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus is dit feestelijke moment afgelast. Lees verder »

5reacties

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 20-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar voor een reeks gewapende overvallen op supermarkten, cafetaria’s en een tankstation. Een 21-jarige Helmonder krijgt een celstraf van 4 jaar en 6 maanden voor zijn aandeel in een deel van die overvallen. De rechtbank oordeelt dat een 22-jarige man uit Nuenen medeplichtig is aan 1 overval en dat hij 4 woninginbraken pleegde: 30 maanden celstraf waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Een 21-jarige man uit Aarle-Rixtel gaat 11 maanden de cel in voor 3 woninginbraken. Lees verder »

11reacties

Vanochtend raakte een vrouw gewond bij aanrijding met een vrachtwagen. Ze reed op een snorscooter en wilde de Traverse richting het station oversteken. Op de oversteekplaats kwam zij in botsing met de vrachtauto. Met onbekende verwondingen is de vrouw met de om 10.34 uur gealarmeerde ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Het is ons niet bekend hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. De oversteekplaats is met verkeerslichten beveiligd. 
Harrie Fotografie maakte de bijgaande 4 foto’s. Lees verder »

8reacties

Op de Bestevaer in Helmond Oost zorgde een kapotte waterleiding ervoor dat heel de straat vanavond blank stond. Bij een lantaarnpaal is een waterleiding kapot waardoor er een grote hoeveelheid water uit de leiding stroomt.
De rond 20 uur gealarmeerde brandweer heeft de omgeving afgezet en Brabant Water in kennis gesteld. We weten niet hoeveel woningen er momenteel zonder water zitten.
Pim Verkoelen maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

16reacties

Vanmiddag tussen 16.15 uur en 16.24 uur mishandelden 2 mannen een 28-jarige Helmonder op de Marktstraat in het Centrum. Ter hoogte van Chinees Indisch restaurant Indrapoera werd het slachtoffer diverse keren door het duo geslagen en geschopt.
Na deze mishandeling bleken zijn 2 mobiele telefoons en jas van het merk Peuterey gestolen. 
Daarna parkeerde het slachtoffer zijn auto op het nabijgelegen Zuidende en liep hij terug naar de Marktstraat om te kijken of zijn mobieltjes op straat waren achtergebleven. Die lagen er niet. Toen hij terugkwam bij zijn geparkeerde auto bleek de voorruit van zijn auto vernield te zijn. Lees verder »

5reacties

Vanaf de Uranuslaan in Helmond Noord wordt een blanke man in witte schilderskleding vermist. Hij is 1,80 meter lang is 45 jaar oud en heeft kort donker haar. Dat meldde Burgernet zojuist. Hij werd om 16.30 uur voor het laatst gezien op de Wesselmanlaan.
Heb je tips, bel dan nu naar de politie op 112.

In de reacties hieronder staat een update.

5reacties

In een onderzoek naar drugshandel hield de Koninklijke Marechaussee gisterochtend 2 militairen aan op de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda. Het gaat om een 21-jarige Helmonder en een 19-jarige inwoner van Haarlem. Rechercheurs van de Marechaussee startten eind februari een onderzoek na een incident in een uitgaansgelegenheid in Breda. Daar probeerde een militair vals geld uit te geven. Lees verder »

9reacties

Vanavond om 18.56 uur rukten de hulpdiensten (waaronder een traumahelikopter) uit voor een steekpartij bij de Julianabrug.
De politie meldt echter dat het vooralsnog níet lijkt te gaan om een steekincident. Wat er wel gebeurde, weten zij nu nog niet en wordt nader onderzocht. Heb je tips of info voor de politie, dan kun je dat melden via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000. 
Het slachtoffer is bij kennis en buiten levensgevaar. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht om zich verder te laten onderzoeken. 
Harrie Fotografie maakte de bijgaande 2 foto’s. Lees verder »

7reacties

Een personenauto en een auto met hondenaanhanger zijn vanavond frontaal op elkaar gebotst op de Wolfsputterbaan (N279). In de aanhanger zaten honden die (naar het zich nu aanziet) niets mankeren. 1 Van de inzittenden is op dit moment voor behandeling in de ambulance. Het is nog onduidelijk of die naar het ziekenhuis moet. Om 22.10 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor dit ongeval 
Harrie Fotografie maakte de 4 foto’s. Lees verder »

6reacties

Bij controles van 3 panden gisteren in Helmond constateerden het Peelland Interventie Team (PIT) diverse overtredingen. In het eerste pand werden 1700 illegale sigaretten in beslag genomen. Ook is er daar mogelijk sprake van sociale zekerheidsfraude, bleken de hygiëne en voedselveiligheid niet op orde en was er een milieuovertreding. Lees verder »

1reactie

Gisterochtend werd kort na 05 uur de poort van een pand aan de Zeppelinstraat in Helmond Oost in brand gestoken met brandbare vloeistof. De bewoner heeft een conflict met een kennis, zo meldde wijkagent Johan Meeuwsen vanochtend.
De kennis werd in de omgeving aangetroffen, is door de politie aangehouden en zit nog vast op het politiebureau.