Buiten is het 14 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.800 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Nieuw Helmonds nieuws

3reacties

Bij een woning aan het Kempenhof in de Rijpelberg brak vannacht brand uit in een aanbouw aan de achterzijde. Door de brand werd ook de naastgelegen woning getroffen waar onder meer het dak beschadigd raakte.
De om 05.05 uur gealarmeerde brandweer die het vuur snel onder controle had, kon daardoor erger voorkomen. Zij waren met 2 blusvoertuigen ter plaatse. We weten niet waardoor de woningbrand is ontstaan. Volgens buurtbewoners was er bij dezelfde woning in het verleden ook al eens brand geweest.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

13reacties

Rondom sluitingstijd vannacht waren er meerdere vechtpartijen in het horecagebied. In eerste instantie gebeurde dat ter hoogte van de Borrelbar op de Steenweg. Buiten stond een groep van zo’n honderd personen en daar braken meerdere vechtpartijen binnen deze groep uit.
De aanwezige politieagenten riepen assistentie op van meerdere eenheden en hondengeleiders uit Oost-Brabant. Terwijl de eenheden op linie stonden, werden zij meerdere malen uitgescholden. Er werd ook met glaswerk gegooid. 2 Personen zijn aangehouden vanwege opruiing. Lees verder »

15reacties

“Vanaf begin augustus krijgen fietsers op de kruising President Rooseveltlaan met de Jan van Brabantlaan en Boerhaavelaan in Helmond sneller groen licht.” Dat liet de gemeente zojuist middels een persbericht weten. De gemeente koos deze locatie uit voor een pilot met slimme verkeerlichten die ervoor moet zorgen dat fietsers minder lang voor een rood verkeerslicht hoeven te wachten. Lees verder »

3reacties

Bij controles van het Peelland Interventieteam (PIT) gisteren en vandaag bleek dat bij verschillende woningen in Helmond de brandveiligheid niet op orde was. Ook was er op sommige adressen sprake van kamerbewoning zonder omgevingsvergunning. Waar het kon zijn direct maatregelen genomen om de veiligheid te verbeteren. Bij de meeste adressen volgt nog een aanschrijving en hercontrole of nader onderzoek. Lees verder »

4reacties

Samen met de Stichting Open Mind en een ervaringsdeskundige van Markieza opende wethouder Harrie van Dijk zojuist de buiten-expositie ‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ op het Piet Blomplein. In deze expositie worden portretten van 56 mensen getoond die vertellen wat hun ervaring is met huiselijk geweld en kindermishandeling. En hoe zij samen met een voor hen belangrijk persoon deze cirkel hebben doorbroken. Lees verder »

2reacties

Met de aanhouding van een 54-jarige Helmonder denkt de politie mogelijk 4 straatroven te hebben opgelost. Die straatroven werden allemaal in Helmond en binnen 1 week gepleegd. De man sloeg toe bij 4 dames in de leeftijd van 25 tot 61 jaar.
Zijn rooftocht begon op vrijdag 22 juli op de Beelsstraat met de beroving van een handtas van een 61-jarige vrouw. Bij deze beroving kwam de vrouw ten val en brak ze haar schouder. Lees verder »

14reacties

Gisteravond om 18.41 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een ongeluk op de snelweg van Helmond naar Eindhoven (A270) ter hoogte van Nuenen. Daar bleek een auto over de kop in de naastliggende sloot belandt te zijn. De 37-jarige bestuurder uit Helmond zat alleen in het voertuig. Hij werd ter plaatse nagekeken en bleek niets te mankeren. Lees verder »

4reacties

Een 47-jarige Helmonder is gisterochtend aangehouden voor de diefstal van een portemonnee in een sportschool in die stad. Een lid van de sportschool had die ochtend 112 gebeld omdat zijn portemonnee uit zijn kledingkluisje was gestolen. Het kluisje bleek opengebroken. De beller gaf ook aan dat een vreemde man in de sportschool had rondgelopen en gaf het signalement door. Lees verder »

7reacties

De automobiliste die gisteravond ernstig gewond raakte toen ze met haar auto van de weg raakte op de Europaweg (N270) is overleden. Dat maakte de politie zojuist bekend. Het slachtoffer is een 23-jarige Poolse vrouw.
Het eenzijdig verkeersongeval vond plaats rond 20.45 uur ter hoogte van de kruising met de Brandenvoortse Dreef. De auto die richting de stad reed, sloeg door nog onbekende oorzaak over de kop en kwam op de andere rijbaan terecht. Lees verder »

8reacties

Een scooterrijder die op een fietspad reed, kwam vanavond op een oversteekplaats met de Rijnlaan in botsing met een auto. De hulpdiensten werden om 18.35 uur gealarmeerd voor dit ongeluk.
De automobilist had de scooter te laat gezien, de jonge scooterrijder kon niet meer op tijd stoppen waarna de botsing volgde. De jongen is in een ambulance onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De scooter werd zwaar beschadigd en is opgehaald.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

6reacties

Het gerechtshof Amsterdam heeft vandaag de 52-jarige Ad K. uit Helmond (ook bekend als Ad ‘de Rat’) in hoger beroep veroordeeld tot 16 jaar gevangenisstraf voor doodslag in januari 2002 op de toen 38-jarige Patrick van Dillenburg (zie zijn foto aan de rechterkant) en het wegmaken van zijn stoffelijk overschot.
De Helmonder werd aangehouden na het inzetten van undercoveragenten in een Werken Onder Dekmantel (WOD)-traject in de periode 2017 tot februari 2019. Lees verder »

De brandweer en ambulance waren gisteravond in de Laan door de Veste in Brandevoort vanwege een vermoedelijke brand in een appartementsgebouw. Zij werden daarvoor om 22.44 uur gealarmeerd. 6 Minuten later werd er opgeschaald naar middelbrand en met meerdere voertuigen uitgerukt.
Het woongebouw werd verkend op aanwezigheid van brand en/of rook. Toen bleek dat er rook in het pand was getrokken die afkomstig was van een brandje buiten het pand. In het gebouw zelf heeft niets gebrand, aldus de woordvoerder van de brandweer. Lees verder »

6reacties

Bij een integrale actie gisteren in de Binnenstad zijn een flink aantal verkeersovertredingen geconstateerd en werden 3 personen aangehouden. Er werden ook 3 panden onderzocht. Op 2 plekken werd niet voldaan aan de vergunningsvoorschriften. Die bevindingen worden verder onderzocht. Bij de controle waren de gemeente, politie, Senzer, ODZOB, Belastingdienst en de Douane betrokken. Lees verder »

14reacties

Zojuist kreeg Toon Aarts uit handen van wethouder Harrie van Dijk de vrijwilligerspenning van de gemeente ontvangen tijdens zijn afscheidsbijeenkomst bij Hockey Club Helmond (HCH). Deze penning is aan hem uitgereikt vanwege zijn belangeloze inzet gedurende vele jaren.
Toon, ook wel bekend onder de naam “Toontje Glazen”, is een beroemdheid in het Helmondse uitgaansleven. Lees verder »

16reacties

Zojuist om 16.52 uur werd de politie gealarmeerd voor een beroving in het Groenewoud. In die straat in het Centrum langs de Vlisco werd iemand beroofd door man van 30 à 40 jaar oud. De onbewapende dader draagt een donkere broek met rode bies, grote oorbellen en heeft kort haar. De politie vraagt om 112 te bellen als je hem ziet en/of tips hebt. 

In de reacties hieronder staan updates.

9reacties

Garrelt de Graaf wordt voorgedragen als nieuwe griffier van de gemeenteraad, Dat wordt op 19 juli door de raad besloten. Hij start in zijn nieuwe functie op 1 oktober. Een raadsgriffier is de eerste adviseur van de gemeenteraad. Hij staat met raad en daad de volksvertegenwoordigers bij.
De nieuwe griffier is 43 jaar oud en woont sinds begin 2021 in Helmond. De Graaf is op dit moment nog de griffier van de gemeente Maashorst. Daarvoor was hij werkzaam in onder meer Heerhugowaard en Bloemendaal. Lees verder »