Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 111.466 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

Nieuw Helmonds nieuws

1reactie

De gemeente stapt over op een meer natuurvriendelijke manier om de overlast van de eikenprocessierups aan te pakken. In de afgelopen 2 jaar zijn de eerste stappen gezet met die aanpak en daarbij werden volgens de gemeente goede resultaten behaald. Dit jaar schakelt Helmond helemaal over op een natuurvriendelijke methode. Lees verder »

12reacties

De man op de foto’s wordt door de politie gezocht. Hij plunderde de rekening van een 72-jarige mevrouw uit Helmond. Haar bankpas werd even ervoor buit gemaakt middels spoofing. Hij pinde met haar bankpas in Mierlo-Hout bij de geldautomaat op de Hoofdstraat (foto rechts) en ook bij de Jan Linders in die wijk werd de bankpas misbruikt (zie de foto’s onderaan). Lees verder »

2reacties

Vanmiddag rond kwart voor 2 zijn op de kruising van de Kanaaldijk en de Julianalaan 2 auto’s op elkaar gebotst. Vermoedelijk is er daarvan eentje door rood gereden. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.
Er vielen geen gewonden, beide auto’s worden door een bergingsbedrijf weg getakeld. 1 Van de auto’s was nog zo goed als nieuw.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

1reactie

Gistermiddag om 14.53 uur werd de brandweer gealarmeerd vanwege wateroverlast in de flat op De Elzas in het centrum. Door onbekende oorzaak bleek daar een waterleiding gesprongen in een meterkast op de derde verdieping. Door het eruit gutsende water stonden de overloop van de derde en alle verdiepingen eronder blank. Deurdrempels zorgden ervoor dat er geen water in de appartementen stroomde. Bij ‘n tiental drempelloze kelderboxen onder in het complex liep het water echter wel naar binnen. Lees verder »

6reacties

Gisteren hield de politie 2 Helmonders aan nadat een elektrische fiets met een waarde van 3849 euro niet terugkwam na een proefritje. Naar eigen zeggen was een 27-jarige Helmonder tijdens deze proefrit bestolen van de fiets die de fietsenwinkel Drumo aan de Trambrugweg daarvoor had meegegeven.
Door feiten, omstandigheden en ons onderbuikgevoel kon hij aangehouden worden op verdenking van verduistering*. Dat lieten Els Hofmans en Niels Kanters, wijkagenten van de Helmondse Binnenstad, vanmiddag weten. Lees verder »

8reacties

Gistermiddag kregen de hulpdiensten om 14.26 uur een melding van een ongeval in de Addy Kleijngeldstraat in Helmond West. Ter plaatse aangekomen bleek het een eenzijdige aanrijding op de rotonde te betreffen (zie de onderstaande foto van de politie Helmond).
Omdat de 46-jarige bestuurder uit Helmond naar alcohol rook, werd een blaastest afgenomen en deze gaf een G/F aan. Hij werd daarop overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Lees verder »

1reactie

Vannacht om 00.08 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een autobrand aan de 2e Hogedijk op het industrieterrein. Bij aankomst troffen zij een volledig in brand staande auto aan. Hoewel ze snel ter plaatse waren, bleef er niets meer van het geparkeerde voertuig over. Wij weten niet hoe deze autobrand is ontstaan.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

13reacties

Donderdagmiddag kregen wijkagenten Niels Kanters en Frans Wagemakers een melding dat er in het centrum werd gedeald. Op het Groenewoud zagen deze wijkagenten van de Binnenstad een bekende drugsgebruiker richting zijn woning lopen. Een andere man liep vlug de andere richting op.
Op basis van de opiumwetgeving werd deze 25-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats gecontroleerd  Bij hem trof het duo verschillende soorten drugs aan en daarom werd hij aangehouden. Lees verder »

3reacties

Vannacht was er een poging tot inbraak bij de Jumbo in de Rijpelberg. Dat meldde een omwonende die rond 5 uur een hoop gebonk hoorde en daarna een blanke man zag wegfietsen. Op een fiets met 2 fietstassen achterop reed hij richting de speeltuin in die wijk.
Toen de vrouw een kwartier later bij de supermarkt aan Wederhof 14 arriveerde, zag ze het gat in de winkelruit. De gealarmeerde politie kwam ter plaatse. Of er daadwerkelijk iets is weggehaald, konden we niet achterhalen.

6reacties

Gisteren hield de politie tussen 08.30 tot 15.00 uur verkeerscontroles op 2 verschillende locaties in Helmond. In de ochtend was de controle op het Speelhuisplein (dat tegenwoordig officieel het Piet Blomplein heet). ‘s Middags werd er door politieagenten gecontroleerd op de Nijverheidsweg op het industrieterrein. Hieronder de 22 processen- verbaal die werden uitgeschreven. Lees verder »

7reacties

Greenpeace heeft vannacht posters geplakt op de ramen van de toegangsdeur van de Rabobank aan de Kerkstraat. “Laat Rabobank betalen voor de stikstofcrisis”, stelt Greenpeace. De milieuorganisatie wil dat die bank meebetaalt aan het herstellen van schade die is ontstaan door de stikstofcrisis. De guerrilla-actie vond plaats bij meerdere filialen in Nederland.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

4reacties

Om 15.14 uur vanmiddag werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de kruising van de Lungendonk en Varenschutseweg. Daar botste een personenauto die van rechts kwam met een bestelbus. De bestuurder van de personenauto werd in de ambulance onderzocht, we weten niet of hij mee naar het ziekenhuis is gegaan.
De politie sloot een deel van de weg af. Een bergingsbedrijf heeft de 2 voertuigen opgehaald.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

Na een rijbewijs controle hield de politie gisteren een 43-jarige Eindhovenaar op de scooter aan voor handel in verdovende middelen. 
Wat gebeurde er? Bij deze controle op de kruising van de Geldropseweg met de straat Brand werd de scooterrijder onderworpen aan een speekseltest. De test was positief op cocaïne. Tijdens het gesprek met de agenten probeerde de man ongemerkt cocaïne weg te gooien. Maar de agenten zagen dat waarop hij meteen ook verdachte werd van handel in verdovende middelen. Lees verder »

3reacties

Zaterdag 21 januari stond een man bij de pinautomaat in winkelcentrum Brouwhorst veel geld te pinnen met een bankpas die niet van hem is. Die pas is namelijk van een 82-jarige vrouw.
Zij was eerder gebeld door een nep bankmedewerker en vervolgens kwam er een nep koerier van de bank bij haar thuis. Die heeft haar bankpassen en mobiele telefoon meegenomen.
De politie: “Deze man heeft er mee te maken. Hij pleegt de pinfraude en we willen weten wie hij is en waar hij is.” Lees verder »

6reacties

Zondag 15 januari werd een vrouw van 82 jaar in Deurne opgelicht middels spoofing. Zij werd gebeld door een persoon die zich voordeed als een medewerker van de bank. Middels leugens kreeg de beller het bejaarde slachtoffer zover om haar pinpas en pincode af te geven.
Een man kwam daarna aan de deur om de spullen op te halen. Dat is een lange, smalle, licht getinte man, rond de 20 jaar, met zwart, half lang haar. Diezelfde dag wordt er in Helmond voor een flink bedrag gepind. Lees verder »

5reacties

Rond half 3 vannacht vloog een in de Fokkerlaan geparkeerde personenauto in brand. De gealarmeerde brandweer was snel ter plaatse en bluste het vuur in Helmond Oost. Ondanks dat brandde het voertuig volledig uit.
Er raakte niemand gewond. De oorzaak van deze autobrand? Brandstichting wordt niet uitgesloten.
Harrie Fotografie was ter plekke en maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

4reacties

Bij een keukenbrand in een woning aan de Constant Permekelaan in Helmond Noord overleed vanmiddag een vogel. Kort nadat de brand ontstond werd een vogelkooi snel buiten gezet waardoor een andere vogel het wel redde. Tot de om 17.00 uur gealarmeerde brandweer ter plaatse was, probeerden de bewoners zelf de vlammen te blussen. De bewoners kregen het vuur niet uit, de brandweerlieden wel. Lees verder »

5reacties

Op de Isidoor Opsomerenstraat ontstond vannacht rond 0.40 uur brand in een geparkeerde kleine vrachtwagen. Omdat zij net van een andere melding terug kwamen, waren de brandweerlieden snel ter plaatse in Helmond Noord. Zij konden de cabine die in lichterlaaie stond echter niet meer redden.
De vrachtwagen wordt door een bergingsbedrijf opgehaald. De aanwezige politie weet (nog?) niet hoe deze autobrand ontstond. Ook een er voor geparkeerd busje liep schade op door de brand. Er vielen geen gewonden.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

5reacties

Vanwege een melding van een vechtpartij op de Havenweg vannacht, kwamen de politie en ambulance ter plaatse. Het tijdstip van de vechtpartij was omstreeks 01.40 uur, we weten niet bij welke zaak het gevecht was. 
De medewerkers van de ambulance bekommerden zich om het slachtoffer. Hij werd in hun wagen nagekeken en daarna met voor ons onbekende verwondingen doorgestuurd naar het Elkerliek ziekenhuis. Zijn avondje carnaval was voorbij. Lees verder »