Buiten is het 23 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.580 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

Nieuw Helmonds nieuws

8reacties

Donderdag onthult weduwe Sepanian samen met burgemeester Elly Blanksma het naambord van sergeant Willo Martens op het viaduct bij de Wolfsputterbaan. Sergeant Willo Martens, dienend bij de Koninklijke Landmacht, was een Helmondse militair.
Hij kwam in 1993 op 25-jarige leeftijd om tijdens een vredesmissie Kroatië. Zijn laatste rustveld is op het nationaal Ereveld in Loenen. 
Lees verder »

9reacties

De Kasteel-Traverse wordt komende maandag vanaf 19.00 uur ‘s avonds tot dinsdagochtend 06.00 uur afgesloten. De gemeente besloot tot deze wegafsluiting vanwege de uit te voeren herstelwerkzaamheden aan de voegen van deze drukke doorgaande weg.
Het verkeer zal worden omgeleid via de Binnendongenstraat, Kasteelherenlaan, Heeklaan, Engelseweg en Lagedijk, zie de onderstaande plattegrond. Lees verder »

4reacties

De Helmondse brandweer rukte vanavond om 20.09 uur met groot materieel uit naar een brand in een appartementencomplex aan de Mierloseweg. In een spouwmuur op de tweede etage bleek vuur te zijn. Deze brand is vermoedelijk ontstaan doordat op de bovenste etage in de ronde buizen sigarettenpeuken worden gegooid. Die eindigen dan al dan niet smeulend op de tweede etage in de spouwmuur. Lees verder »

3reacties

Vannacht werd de brandweer om 00.52 uur gealarmeerd voor een autobrand in de Rijpelberg. Bij aankomst in het Eymerickhof kwamen de vlammen uit de personenauto die op een parkeerplaats achter de rondom liggende woningen stond.
De in brand staande auto bleek (vermoedelijk door kortsluiting én omdat die in de versnelling stond) spontaan uit zichzelf te zijn gaan rijden. Tegen een boompje een stukje verderop kwam het voertuig vervolgens weer tot stilstand. Lees verder »

14reacties

Dinsdag is een medewerker van district Helmond met strafontslag gegaan. Zijn ontslag is aangezegd vanwege onder meer het raadplegen van politiesystemen voor niet werkgerelateerde doeleinden en het delen van politie-informatie. Dat liet de politiewoordvoering zojuist weten.
Naar aanleiding van een onderzoek is hij per direct buiten functie gesteld. Lees verder »

4reacties

De brandweer werd om 21.32 uur gealarmeerd voor een brand in een bijgebouw van CanPack aan de Maisdijk op het industrieterrein. Er staat een afzuiginstallatie in brand bij dit bedrijf.
“Voor zover bekend zijn er geen personen betrokken en/of vermist. We zetten in op het voorkomen van uitbreiding.” Dat meldde de woordvoering van de brandweer zojuist na onder meer deze 112-melding. Lees verder »

5reacties

Hoewel de brand snel onder controle was, brandde op een parkeerplaats aan de Zuiderstraat in de Binnenstad gisteravond een personenauto uit. Een ernaast geparkeerde auto liep schade op.
De hulpdiensten werden om 23.29 uur opgeroepen. Omdat er een gastank in het voertuig lag was er even gevaar voor ontploffing. Daarom werden toegesnelde buurtbewoners op afstand gehouden door de politie. De politie onderzoekt de oorzaak van deze autobrand.
Harrie Fotografie maakte bijgaande foto.

In de reacties hieronder staan updates.

21reacties

Vannacht om 02.40 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Weg door de Rijpel. Ter hoogte van het Altenahof bleek een personenauto op zijn dak terechtgekomen te zijn. Die zou eerst een lantaarnpaal hebben geraakt waarna de bestuurder de controle over het voertuig verloor.
De jongeman kon zelf uit de auto komen. Hij is in een ambulance onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Wel moest hij met de politie mee naar het bureau. Reden: de afgenomen blaastest gaf aan dat hij vermoedelijk teveel gedronken had.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

10reacties

Via Burgernet liet de Helmondse politie vanochtend om 10.50 uur weten een zojuist gevluchte inbreker te zoeken. Hij werd overlopen in de Fresiastraat in Helmond Oost.
De blanke dief van plusminus 30 jaar vluchtte te voet nadat hij betrapt was. Hij is gekleed in een  blauwe jas, licht blauwe broek en zwart/witte schoenen. Heb je tips voor de politie, dan vragen zij je nu te bellen naar 112.

In de reacties hieronder staan updates.

1reactie

Militairen van de Koninklijke Landmacht oefenen van dinsdag 30 mei tot en met zaterdag 3 juni in en rond onze stad. Zij zullen zowel overdag als ’s nachts in de weer zijn. Dus geen paniek als je komende week ineens soldaten ziet. 
De oefening is bedoeld voor de training van verkenners. Het doorgaand verkeer wordt niet gehinderd, zo belooft de gemeentelijk woordvoering.
Heb je vragen of klachten over deze oefening? Voordat je meteen naar de gemeente Helmond belt: neem contact op met de Sectie Communicatie van 13 Lichte Brigade via [email protected].

4reacties

Vannacht zijn 2 auto’s vlak na elkaar uitgebrand in de Vissenbuurt in Mierlo-Hout. De politie gaat uit van brandstichting en doet nader onderzoek.
Om 03.25 uur werd de brandweer gealarmeerd voor de eerste brand in de Tarbotstraat. Daar bleek een geparkeerd busje in brand te staan. Tijdens het blussen kwam er een melding binnen van een tweede autobrand op een afstand van zo’n 3 honderd meter. Op het parkeerterrein achter de woningen in de Scharstraat stond een eveneens geparkeerde personenauto in lichterlaaie. Lees verder »

6reacties

Vanochtend vroeg hield de politie 5 mensen aan bij invallen in 9 woningen in de steden Helmond, Amsterdam en Utrecht. Dat gebeurde in samenwerking met de Duitse politie en justitie. Het vijftal wordt verdacht van betrokkenheid bij 22 plofkraken. Tijdens de invallen zijn onder meer geld, kleding, mobieltjes en computers in beslag genomen. Dat meldde het Duitse Bundeskriminalamt BKA. Lees verder »

1reactie

Een vrouw uit Eindhoven hoeft geen 526.543 euro te betalen en aandelen over te dragen aan een man uit Helmond. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald.
De Helmonder was oprichter en eigenaar van Bubble Group, een online gokbedrijf. Zowel hij als het bedrijf ging failliet. Aandelen uit een ander bedrijf droeg hij over aan de vrouw.
Lees verder »

10reacties

In de Julianalaan zijn de gasleidingen oud en aan vervanging toe. Voor wie het niet (meer) wist: het gasleidingnet in die straat in de Oranjebuurt werd volgens Enexis in 1956 aangelegd. Daarom gaat de netwerkbeheerder vanaf volgende week woensdag (31 mei) de leidingen vervangen. De werkzaamheden zullen (als er geen incidenten of tegenvallers zijn) naar verwachting van de gemeente tot augustus duren. Lees verder »

8reacties

Vandaag sloot burgemeester Elly Blanksma een woning aan de Schootense Dreef in Stiphout. Het pand is voor 4 maanden gesloten omdat de politie er hard- en softdrugs aan trof. 
De politie stelde op maandag 10 april een onderzoek in bij dit drugspand. In het pand werd ruim 4 kilo hasj, circa 1,6 kilo henneptoppen en 32½ xtc-tabletten aangetroffen. Daarnaast werden er voorwerpen aangetroffen die “duiden op de professionaliteit van de drugshandel” aldus de gemeentelijke voorlichting. Lees verder »

2reacties

Zaterdagmiddag 8 april stal een man bij de Eye Wish opticien in de Veestraat 2 zonnebrillen van het merk Gucci. De schade bedraagt 700 euro, zo laat de politie vanmiddag in het opsporingsprogramma Bureau Brabant weten.
De dief (zie de bewakingsfoto rechts) stond in die winkel in het centrum van Helmond voor een schap vol met zonnebrillen. Op zijn gemak bekeek hij alle brillen. Lees verder »

Vanmiddag om 17.39 uur werden de brandweer en politie gealarmeerd voor wateroverlast op de Markt. Uit een appartement boven de friettent zou het water naar beneden gutsen, zo luidde de 112-melding. Ter plaatse in het Centrum aangekomen bleek na onderzoek dat er op de bovenste verdieping een zwembadje was leeggemaakt. Dit zwembadwater is waarschijnlijk via de afvoer van 1 van de balkons van die appartementen gekomen en vervolgens naar beneden gevallen.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

15reacties

Op de Molenstraat hield de politie vanmiddag een 34-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aan voor bedreiging. Die bedreiging ontstond na een conflict met een andere man.
De aangehouden man is overgebracht naar het politiebureau in Eindhoven voor verder onderzoek. Bij zijn aanhouding bleek hij 2 messen bij zich te hebben. Die werden inbeslaggenomen. De andere man zou niet meer zijn aangetroffen. Lees verder »

18reacties

Op de Eikendreef zijn vanochtend 2 meisjes op een scooter gewond geraakt toen ze in botsing kwamen met een personenauto. Ze zouden aan de verkeerde kant van de weg hebben gereden richting het fietspad en kwamen daarbij in aanraking met de tegemoet komende auto.
De hulpdiensten werden om 10.20 uur gealarmeerd. De jonge scooterberijdsters zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Ze waren wel aanspreekbaar.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »