Buiten is het 22 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 81.742 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Nieuw Helmonds nieuws

1reactie

Bij een aanrijding op rotonde van de Brandevoortse Dreef is vanmiddag een vrouw op de fiets aangereden door een auto. Zij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd met de ambulance die om 16.17 uur was uitgerukt. De automobiliste heeft geen verwondingen maar is erg geschrokken.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

De jury van de audities van Lang Leve de Muziek Show heeft bekend gemaakt dat de kinderen van groep 6/7 van St. Trudoschool mogen meedoen in Lang Leve de Muziek Show. Komend najaar zullen zij op televisie tegen elkaar strijden om de winst: optreden in de grootste schoolband van Nederland tijdens het Kerst Muziek Gala 2018 in december. Koningin Máxima is daar, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, ook aanwezig.
De school uit Stiphout deed afgelopen vrijdag audities in Roermond, zie het filmpje onderaan. De jury, die bestond uit influencer Kaj van der Voort, Marc van Tijn en zangeres Edsilia Rombley, koos op basis van de muzikale acts, hen uit om mee te doen in het tv-programma. Dit muzikaal spelprogamma van AVROTROS voor basisschoolkinderen is vanaf 29 september iedere zaterdag om 17.15 uur op NPO 3 te zien. Onder leiding van presentator Buddy Vedder strijden in iedere uitzending twee klassen uit één provincie tegen elkaar.
De stichting Méér Muziek in de Klas is medeorganisator van Lang Leve de Muziek Show en Het Kerst Muziekgala 2018. De stichting zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, emotioneel, sociaal en creatief vlak. Méér Muziek in de Klas wil laten zien hoe leuk en waardevol muziekeducatie is. De stichting vergroot kennis van leerkrachten en brengt verbindingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving.
Méér Muziek in de Klas werkt hiervoor nauw samen met verschillende partners: het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst en de PO-Raad, AVROTROS, NPO en VandenEnde Foundation. Onder de ambassadeurs bevinden zich onder meer singer-songwriter Ilse DeLange, voorzitter van de PO-Raad Rinda den Besten, directeur van het Koninklijk Concertgebouworkest Jan Raes en Joop van den Ende.

Freya, de patiëntenvereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, heeft het Elkerliek ziekenhuis wederom een pluim toegekend voor haar fertiliteitspolikliniek. Zij geeft hiermee aan dat het spreekuur aan alle door haar gestelde eisen voldoet. In 2012, 2013 en 2016 mocht het Elkerliek deze pluim ook al in ontvangst nemen. 
Maar liefst 1 op de 6 stellen die graag zwanger willen worden, ondervindt vruchtbaarheidsproblemen. Speciaal voor hen heeft het Elkerliek de fertiliteitspolikliniek. Een verpleegkundig specialist en gynaecoloog begeleiden de stellen. Tine van de Laar, verpleegkundig specialist gynaecologie: ”Allereerst wordt naar een mogelijke oorzaak gezocht. Vervolgens wordt een behandelplan opgesteld. Doordat ik dezelfde patiënten het hele traject begeleid kan ik specifiek aandacht geven aan psychosociale ondersteuning. Hiermee voldoet het Elkerliek reeds aan een van de nieuwe criteria van Freya”. 
Freya is de algemeen erkende, toonaangevende patiëntenvereniging die mensen met vruchtbaarheidsproblemen ondersteunt door middel van belangenbehartiging, informatievoorziening en lotgenotencontact. De vereniging heeft de Monitor Fertiliteitszorg in het leven geroepen om vergelijking tussen de ziekenhuizen voor patiënten te vergemakkelijken en een ziekenhuis te kiezen dat past bij hun wensen.

1reactie

Vanochtend vroeg zijn woningen aan de Kerkweg en de Ameidstraat en enkele hotelkamers van Hotel Restaurant St. Lambert aan de Markt ontruimd. Oorzaak was de rook die was ontstaan bij een brand op een dakterras van een woning aan de Kerkweg. Er raakte niemand gewond.
De brandweer werd om 05.16 uur gealarmeerd en kwam met 2 blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse. Om 05.55 uur kwam de melding dat de de brand onder controle was. De Stichting Salvage zorgt ervoor dat de door de rookontwikkeling getroffen panden gelucht worden.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande foto’s.

8reacties

Bij een ongeval op de kruising van de Jan van Brabantlaan met de Warandelaan (bij het Elkerliek ziekenhuis) zijn vanmiddag 3 auto’s op elkaar gebotst. Meerdere personen worden op dit moment gecontroleerd in de ambulance. De hulpdiensten werden om 15.49 uur opgeroepen.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande foto.

In een reactie hieronder staat een update.

8reacties

De politie heeft woensdagmiddag 6 vrouwen aangehouden die druk aan het knippen waren in een hennepkwekerij in Heemstede (provincie Noord-Holland). Onder dat zestal waren 2 dames uit Helmond van 46 en 42 jaar. De andere vrouwen hebben als woonplaats Eindhoven (2 maal),  Vlijmen en de zesde bleek zonder vaste woonplaats te zijn.
In de hennepkwekerij stonden 460 planten. De stroom voor de hennepkwekerij bleek illegaal te zijn afgetapt. De politie onderzoekt de zaak en de hennep wordt vernietigd. De 6 vrouwen zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld.

8reacties

De politie doet onderzoek naar een zedenmisdrijf dat vannacht rond 0.10 uur heeft plaatsgevonden op de Kanaaldijk N.O. Zij onderzoeken wat er is gebeurd en zijn op zoek naar getuigen.
Een jonge vrouw meldde zich vanochtend vroeg bij hen nadat zij slachtoffer was geworden van een zedendelict. De politie heeft meteen een onderzoek opgestart. De politie doet op dit moment onder andere een buurtonderzoek in de omgeving van de Kanaaldijk N.O. en bekijkt of er camerabeelden beschikbaar zijn die hen meer over het incident kunnen vertellen.
Mensen die rond middernacht iets verdachts zagen in de omgeving van de Kanaaldijk N.O. wil de politie graag spreken. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844. “Alle tips zijn welkom.” Dat kan ook anoniem op 0800-7000.

In de reacties staat een update.

6reacties

De brandweer is vanmiddag om 13.48 uur uitgerukt voor een woningbrand op het industrieterrein. Deze uitslaande brand veroorzaakt een grote rookontwikkeling zoals je op onderstaande foto kunt zien. De brandweer laat weten dat zij ter plaatse zijn met 2 blusvoertuigen, 2 watercontainers en een hoogwerker in de Duizeldonksestraat. Uit het pand is 1 persoon gehaald die door de ambulance wordt onderzocht op verwondingen.

In de reacties hieronder staan updates.

Foto: Jordy WirjosoekartoGisteravond ontvingen in totaal 47 deelnemers aan het Stadsleerbedrijf hun certificaat uit handen van wethouder Nathalie van der Zanden. Zij doorliepen met succes hun opdracht bij het Helmondse Stadsleerbedrijf. Daarom kregen zij tijdens een feestelijk moment hun certificaat.
“Het is geweldig om te zien dat al die deelnemers echt stappen zetten in hun ontwikkeling. Ze doen mee, ontmoeten anderen, worden gewaardeerd en ontwikkelen hun vaardigheden en talenten. Ze doen allemaal iets waar ze zelf ook veel plezier aan beleven”, aldus de wethouder.
Het in juni 2016 gestarte Stadsleerbedrijf heeft inmiddels ruim 370 deelnemers en het aantal groeit iedere week. Ook het aantal leeromgevingen wordt steeds groter. Deelnemers gaan naar een leerplek die aansluit bij hun wensen en waar mogelijkheden zijn om zich verder te ontwikkelen. Leren, ontwikkelen en ontmoeten staan daarbij centraal.
Het Stadsleerbedrijf is er voor mensen die niet op korte termijn aan het werk kunnen. Waar nodig biedt het Stadsleerbedrijf ondersteuning zoals (taal)coaching. Wanneer een deelnemer zich aanmeldt, kijkt een coach samen met de deelnemer naar een passende leerplek. Daar kan de deelnemer ervaring opdoen, een certificaat halen en nieuwe mensen leren kennen.
Het Stadsleerbedrijf heeft diverse leerplekken in de stad, zoals:
• Meehelpen met activiteiten voor ouderen of bij een disco-avond voor jongeren.
• Meehelpen in de keuken of gastvrouw/heer zijn in een wijkhuis.
• Helpen met leuke activiteiten bij een woonzorgcentrum.
• Onderhoud doen aan een speelplek of de skatebaan in de wijk.
• Maatje zijn voor iemand die eenzaam is of zelf geen boodschappen kan doen.
Het Stadsleerbedrijf is een samenwerking van onder andere de gemeente Helmond, LEVgroep, Senzer, UWV, GGZ, SMO en vele andere Helmondse organisaties. Een ieder die benieuwd is of het Stadsleerbedrijf iets voor hem of haar of voor een maatschappelijke instelling of vereniging kan zijn, kan iedere dinsdag tussen 15.00 en 17.00 uur terecht bij hun inloopcafé bij de LEVgroep.

8reacties

In de Binnenstad is vannacht door onbekende oorzaak brand uitgebroken in een pand voor kamerbewoning aan de Tolpost. In 1 van de kamers was brand uitgebroken waarbij veel rook ontstond, terwijl in de andere kamers nog mensen sliepen. 2 Van hen konden zelfstandig buiten komen, de om 02.51 uur uitgerukte brandweer heeft 3 anderen gered uit deze woning. Voor zover ons bekend raakte er niemand gewond.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande foto’s.

Een arrestatieteam van de politie heeft gisteravond even voor half 10 op de Veldmaarschalk Montgomerylaan in Eindhoven 3 inzittenden van een auto opgepakt. Een collega van Harrie Fotografie maakte gisteravond 5 foto’s. Het gaat om een vrouw van 24 jaar uit Helmond en 2 mannen van 21 en 28 jaar uit Eindhoven.
Donderdag kwam bij de politie een melding binnen dat een man mogelijk tegen zijn wil zou worden vastgehouden op een onbekende plek. Het zou gaan om een conflict in het criminele circuit. De recherche begon daarop een uitgebreid onderzoek en dat leidde donderdagavond tot de aanhouding van het trio.
De 21-jarige inzittende van de auto is de man naar wie de recherche op zoek was, hij wordt niet als verdachte gezien en hij werd direct na zijn aanhouding vrijgelaten. Wat de rol van de 24-jarige vrouw en de 28-jarige man precies is geweest, wordt verder onderzocht. Alle betrokkenen zijn in de loop van de nacht in vrijheid gesteld. Voor de recherche is nog niet helemaal duidelijk wat de achtergronden zijn van de zaak en of er daadwerkelijk iemand is vastgehouden. Ook dat wordt verder onderzocht.
Bij de arrestaties werden meerdere autoruiten ingeslagen door leden van het arrestatieteam. Er is dus niet geschoten, zoals door sommige omstanders werd gedacht. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.

2reacties

Woensdag reden 109 voertuigen op de Hortsedijk harder dan de toegestane 50 km per uur. Dat bleek uit een snelheidscontrole die de politie daar met de radarwagen hield. De betreffende bestuurders kunnen binnenkort een boete in de brievenbus verwachten.
Tussen 7.50 uur ’s morgens en 13.45 uur ’s middags werden er in totaal 1336 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km per uur. Dat meldde Francisca Kamphuis, de wijkagent van Stiphout, vanmiddag.

4reacties

Een vrouw is vanavond rond half 8 aangereden door een man in een auto. Dat ongeval gebeurde in de in november vorig jaar geopende speeltuin aan de Markiesstraat in ’t Haagje. De vrouw is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 
Volgens omstanders die het hadden zien gebeuren, maakte de bestuurder een overspannen indruk. Het is ons niet bekend of de man is aangehouden door de politie.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

In de reacties hieronder staat een update.

3reacties

Om 16.56 uur vanmiddag is de brandweer uitgerukt voor een brand in de Bakelse bossen. De tweede keer (zie onderaan) dat de brandweer in 24 uur uitrukte voor een bosbrand in de Rijpelberg. De vrij hevige vuurhaarden woedden op meerdere plekken in dit bos en liggen zo’n 300 meter uit elkaar. De brand werd gemeld door voorbijgangers, de brandweer heeft de branden bestreden. De oorzaak van de brand is onbekend.
Pim Verkoelen maakte daarvan de onderstaande foto’s.

Gisteravond om 20.25 uur rukte de brandweer ook uit voor een bosbrand, toen in het Broedersbos. Dat bos ligt een paar honderd meter zuidelijker ín de woonwijk Rijpelberg.
Pim Verkoelen maakte ook daarvan de foto’s.

5reacties

Vanavond is een schuur op de Willem Prinzenstraat in de Binnenstad door onbekende redenen uitgebrand. De brand brak uit toen de bewoner net enkele minuten weg was. De om 19.09 uur gealarmeerd brandweer verschafte zich toegang tot de binnenplaats en bluste de brand. Er kon niet worden voorkomen dat het schuurtje zwaar beschadigd raakte.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

In een reactie hieronder staat een update.

11reacties

Een man is vanmiddag door onbekende oorzaak erg ongelukkig gevallen toen hij het dak aan het schoonmaken was. De man was niet aanspreekbaar en is zwaargewond. Hij is met spoed onder begeleiding van een trauma-arts naar het ziekenhuis gebracht.
Het ongeval vond plaats bij de accommodatie van Handboogsportvereniging Recht door Zee op de Rivierensingel in Brouwhuis. De Inspectie SZW (de vroegere Arbeidsinspectie) is door de politie in kennis gesteld. Behalve andere hulpdiensten is ook de traumahelikopter ter plaatse gekomen.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande foto’s.

12reacties

Bij een botsing met een personenauto in Helmond Noord zijn vanavond 2 personen op een scooter gewond geraakt. Het verkeersongeval gebeurde rond 7 uur op de kruising van de Ruusbroeclaan en de Nachtegaallaan. De scooterbestuurder en het meisje dat achterop zat, zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande 2 foto’s.