Buiten is het 19 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.952 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Nieuw Helmonds nieuws

Rond 02.35 uur vannacht werd de brandweer gealarmeerd voor een brand aan de Piet Soerplantsoen in Helmond Oost. Het bleek te gaan om een brand in een overkapping aan de achterzijde van de woning. De 3 bewoners wisten tijdig naar buiten te komen nadat 1 van hen wakker zou zijn geworden van de brandlucht. De mannelijke bewoner heeft zelf nog geprobeerd de brand te blussen met een tuinslang en zou hier bij eerstegraads brandwonden hebben opgelopen. Hij is door een buurtbewoner onder een douche gezet tot de ambulance er was. De man is onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Lees verder »

Bij de kruising van de Nachtegaallaan en Nieuwveld in Helmond Noord is vanavond een bijrijder op een scooter gewond geraakt. Een personenauto gaf geen voorrang aan een scooter die uit dezelfde richting kwam. Daarbij werd de scooter geraakt waarop 2 personen zaten. Deze is door de klap tegen de grond geklapt.
De bestuurders van de scooter en auto kwamen met de schrik vrij, maar de jongen die achterop de scooter zat is met onbekende verwondingen meegenomen naar het Elkerliek Ziekenhuis.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

2reacties

Een inwoner van Helmond heeft vanavond 152.849,90 euro gewonnen met Eurojackpot. De speler kocht het winnende lot online.
De winnende getallen van de Eurojackpot-trekking vandaag zijn 13 – 33 – 42 – 48 – 50, met de bonusgetallen 3 – 9. De Helmonder had de 5 getallen goed, net als 4 spelers uit andere Europese landen. Had hij de 2 bonusgetallen ook  goed gehad, dan had hij de jackpot van 44 miljoen euro gescoord.
Eurojackpot-prijzen zijn bruto geldbedragen, daarvan wordt 30,1% kansspelbelasting ingehouden. De identiteit van de prijswinnaar wordt door Eurojackpot niet bekendgemaakt. Eurojackpot is een spel van Nederlandse Loterij. 

7reacties

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 26-jarige man uit Helmond veroordeeld tot een gevangenisstraf van 120 dagen, waarvan 109 dagen voorwaardelijk, en een taakstraf van 100 uur. Een 22-jarige man uit Gemert krijgt 120 dagen jeugddetentie, waarvan 110 dagen voorwaardelijk, en een werkstraf van 100 uur. De verdachten vernielden met zwaar vuurwerk een coronatest- en behandellocatie in Beek en Donk. Vanwege bijzondere persoonlijke omstandigheden hoeven de 2 niet meer terug naar de gevangenis. Lees verder »

Vanavond rond 22.20 uur zijn er op de Hoofdstraat in Mierlo-Hout 2 auto’s achter op elkaar gebotst. De bestuurder van de auto die achterop reed is door de politie meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. 1 Persoon werd in een ambulance onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Beide auto’s liepen door het ongeluk veel schade op en zijn door een bergingsbedrijf opgehaald.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

Vannacht om 02.38 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een autobrand bij de Nedschroef langs het kanaal aan de Kanaaldijk N.W.
Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit de geparkeerde personenauto. Het voertuig is door de brandweer geblust maar is geheel verloren gegaan. De politie vermoedt brandstichting en gaat dat onderzoeken. Er is niemand gewond geraakt.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

3reacties

In een woning in Brouwhuis trof de politie gisterochtend handelshoeveelheden van vele soorten drugs aan. De woning werd doorzocht vanwege een onderzoek naar de handel in harddrugs. Dit werd opgestart naar aanleiding van diverse signalen dat er vanuit die woning drugs werden gedeald.
In de woning werden inderdaad handelshoeveelheden van veel verschillende soorten drugs gevonden. Zo troffen we meer dan een halve kilo softdrugs (hasj en hennep) aan, ruim honderd XTC-pillen, tientallen grammen heroïne en cocaïne en bijna een halve liter GHB. Lees verder »

8reacties

Vanochtend moest een 57-jarige automobilist uit Helmond, net zoals vorig jaar, zijn rijbewijs inleveren. Hij reed ditmaal 172 km/u op de A2 bij knooppunt De Hogt te Eindhoven. Vorig jaar reed deze Helmonder veel te snel op de A270 bij Nuenen.
De politie kan een rijbewijs invorderen als je bijvoorbeeld veel te hard rijdt of als teveel alcohol hebt gedronken, zie hier

1reactie

Vanavond rond half 7 zijn 2 scooters met elkaar in botsing gekomen op het fietspad van de Tesselschadelaan in Helmond Noord. Daarbij raakte een oudere man gewond.
Op de ene scooter zaten 2 jonge meisjes en op de andere scooter een oudere man. De man is met onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. We weten niet waardoor de botsing is ontstaan.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

4reacties

Bij Fokker Landing Gear aan de Grasbeemd op het industrieterrein zijn 2 medewerkers vanochtend onwel geworden. Dat kwam door de damp van een lekkende sterk reinigingsmiddel die zij binnenkregen.
De 2 worden behandeld bij de ambulance. Een traumahelikopter die om 10.18 uur werd opgeroepen is inmiddels geland. De situatie is onder controle, de ruimte is afgesloten en we gaan meten zo laat de brandweer weten.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto.

In een reactie hieronder staat een update.

5reacties

Rond 01.15 uur vannacht werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval op de Windmolenstraat in Mierlo-Hout. Een jongeman die de auto bestuurde kwam van de Hoofdstraat en wilde de Windmolenstraat in rijden. Daar kwam zijn auto op de zijkant terecht en tegen een lantaarnpaal aan. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen was hij al uit de auto en werd door toegesnelde buurtbewoners opgevangen. De man is in een ambulance onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De auto en de lantaarnpaal liepen schade op.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

1reactie

Een personenauto en vrachtwagen reden rond kwart voor 5 vanmiddag samen het kruispunt van de Lage Dijk en Engelseweg op. De vrachtwagen die op de linker baan reed, heeft de auto in de blinde hoek zitten en drukt de auto van de weg tegen een paal aan. Hierdoor komt de auto voor de vrachtwagen terecht. Beide wagens komt iets later tot stilstand. Alle betrokken personen kwamen er zonder kleerscheuren vanaf.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

15reacties

Een 23-jarige inwoner uit Helmond is dinsdag 8 juni door de politie gearresteerd voor zijn betrokkenheid vorig jaar bij een WhatsApp-fraude bij een vrouw in Vogelwaarde een dorp in de provincie Zeeland.
In de uitzending van het televisieprogramma ‘Opsporing Verzocht’ werd vorig jaar op dinsdag 13 oktober aandacht besteed aan een oplichting in juni 2020 van de 60-jarige vrouw. Ook werd een opsporingsbericht met een foto van de man gepubliceerd. Lees verder »

Bij een garagebedrijf aan de 1e Tussendijk op het industrieterrein werd vannacht geprobeerd om in te breken. De daders probeerden het slot van de deur te forceren. 
De om 03.44 uur gealarmeerde brandweer heeft geassisteerd door het dak en de muur aan de achterkant van het pand te controleren. De politie hield tenminste 1 persoon (waarschijnlijk 2) aan, maar wil daarover verder niets kwijt vanwege het lopende onderzoek. We weten niet of er iets is buit gemaakt.
Walter van Bussel maakte de 5 bijgaande foto’s. Lees verder »

3reacties

Bij een integrale actie gisteren in de Helmondse binnenstad, zijn diverse overtredingen geconstateerd. Er werden 5 mensen aangehouden, waarvan een eigenaar van een horecagelegenheid. In dat pand werd een handelshoeveelheid softdrugs aangetroffen en illegaal gokken geconstateerd. Daarnaast werd er niet voldaan aan de vergunningsvoorschriften en is er mogelijk sprake van sociale zekerheidsfraude. De politie nam ter plaatse een contant geldbedrag en een voertuig in beslag. Verder onderzoek volgt. Lees verder »

2reacties

Vanochtend is er een auto tegen het pand van de ORO op de Rakthof in de Rijpelberg gereden. Als gevolg daarvan zit er in de muur een flink gat zodat er van buiten naar binnen gekeken kan worden. Hoe het kwam dat de auto tegen de gevel is gereden is niet bekend. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. 
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

8reacties

Recent is gebleken dat in de leiding van het warmtenet van Ennatuurlijk een lekkage zit. Om dit lek te kunnen verhelpen, moet dat warmtebedrijf werkzaamheden uitvoeren. Vanaf vrijdag starten zij met graafwerkzaamheden aan de Rivierensingel in Brouwhuis. Ennatuurlijk is de eigenaar van de leiding onder de grond die warm water transporteert van de warmtekrachtcentrale Helmond naar de wijk Brouwhuis. Lees verder »

32reacties

Kort voor 2 uur vannacht was er op de Weg door de Rijpel in de Rijpelberg een ongeval met 2 jongens op een quad. Ter hoogte van het Gooisehof probeerde de bestuurder een vluchtheuvel te ontwijken. Om een aanrijding met een verkeersbord op die vluchtheuvel in een bocht te voorkomen, wilde hij de andere rijbaan nemen. Hierdoor kon hij de bocht niet meer goed nemen en belande met de quad in de struiken en tegen een boompje. De passagier die achterop zat raakte hierbij gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder kwam met de schrik vrij.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

3reacties

Een jongen is bij een duik in het water van Berkendonk vanmiddag ongelukkig terecht gekomen en heeft hierdoor waarschijnlijk nekletsel opgelopen. Volgens getuigen is hij bewusteloos uit het water gehaald door omstanders.
De kort voor 4 uur opgeroepen traumahelikopter is ter plekke gekomen en 1 van de trauma-artsen is mee gegaan met de ambulance. Deze is onder begeleiding van politie naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen vertrokken.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »