Buiten is het 29 graden, binnen zit al 15 jaar šŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.380 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Nieuw Helmonds nieuws

10reacties

2 Verkeersovertredingen die een 32-jarige Helmonder vrijdagavond 26 oktober 2018 maakte in Eindhoven, veroorzaakten een fataal verkeersongeval op de Leenderweg waarbij een voetganger overleed. De bestuurder reed te hard en lette een kort moment niet goed op waardoor hij een man schepte die vlak langs de weg liep. Vervolgens reed hij door (naar eigen zeggen in paniek) zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Hij meldde zich pas later bij de politie. De rechtbank Oost-Brabant legt de Helmonder vandaag taakstraffen op van in totaal 90 uur en 1 jaar rijontzegging. Een collega van Harrie en Pim maakte na die aanrijding deze 7Ā  foto’s die avond. Lees verder »

Om 23.51 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een autobrand aan de Burgemeester van Houtlaan. Hoewel de brandweerkazerne om de hoek zit, konden zij toch niet voorkomen dat de bestelauto grote schade opliep.
De brand was snel onder controle en een groot deel van de inhoud van het voertuig bleef gespaard voor het vuur. Niemand raakte gewond. Iemand uit de buurt zou de brand hebben gemeld. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend. Lees verder »

13reacties

Op de Gerwenseweg in Stiphout is een auto komende uit de richting Gerwen gisteravond rond 11 uur tegen een boom gereden. In de auto zaten 2 jongemannen. De bestuurder zou volgens de politie onder invloed zijn geweest van drank. De man is met een ambulance mee naar het ziekenhuis voor behandeling aan zijn verwondingen en moet daarna mee naar het politiebureau voor verder onderzoek. De andere inzittende is niet gewond geraakt maar wel erg geschrokken. De auto is zwaar beschadigd en is door een takelbedrijf weg gesleept.
Harrie Fotografie maakte de 5 bijgaande foto’s. Lees verder »

Vannacht om 03.06 uur werd de politie en ambulance opgeroepen voor een steekincident aan de Deltaweg in Brouwhuis. Bij aankomst troffen zij een gewonde man aan zittend op de stoep. Het bleek niet te gaan om een steekincident maar een ruzie met iemand uit het appartementencomplex dat aan deze weg ligt.
Bij de ruzie zijn fietsen beschadigd en een ruit van de ingang gesneuveld. De gewonde man is door ambulancepersoneel behandeld maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De tweede persoon ging 1 van de appartementen binnen gegaan en de politie heeft hem daar gesproken. We weten niet of er iemand aangehouden is en de politie kon niet vertellen wat de oorzaak van de ruzie is geweest.
Harrie Fotografie maakte de 7 bijgaande foto’s. Lees verder »

12reacties

Gisteravond werden er in totaal 15 dode eenden in de vijver van het Warandepark aangetroffen. Dat aantal vernamen we vanochtend van de dierenambulance. Zij konden 1 levende eend uit het water halen. De dode watervogels lagen te ver van de vijveroever. Daarom werd om 20.37 uur de brandweer ingeschakeld om de dode eenden uit het water te halen.
In de vijver is blauwalg aangetroffen volgens het bord (zie de foto rechts) waardoor de eenden zouden zijn overleden. Opvallend is echter dat de Warandevijver in het actuele overzicht van waterschap Aa en Maas (met daarop naar eigen zeggen alle locaties met blauwalgen) niet wordt vermeld.
Pim Verkoelen maakte gisteravond de bijgaande foto’s. Lees verder »

4reacties

Ā© TegendraadsHelmond Sport heeft vanaf komend seizoen weer een heus wedstrijdboekje. Supporters ontvangen een gratis exemplaar met daarin een voorbeschouwing, actuele ontwikkelingen, anekdotes en meer. De historische naam Rondom de Toss wordt omgedoopt tot de moderne variant ā€˜Rond de Tossā€™. Het boekje moet de club jaarlijks ruim 20.000 euro opleveren.
In een ver verleden konden supporters Rondom de Toss kopen voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd. Met daarin een voorbeschouwing, interviews Ć©n de ludieke ā€˜Secondenloterijā€™. Ieder boekje kreeg een stempel met daarop een getal. Kwam dat getal overeen met het aantal seconden waarin het eerste doelpunt viel dan had je prijs. Het winnende cijfer werd door de stadionomroeper omgeroepen. Lees verder »

16reacties

Rond 03 uur vannacht is een medewerkster van een tankstation aan de Europaweg lastiggevallen door enkele jongen. Dat gebeurde nadat zij hen had aangesproken over het eten en de coronaregels. De jongeren zouden hierop agressief hebben gereageerd en onder meer een vuilnisbak hebben omgegooid/omgeschopt. Daarop alarmeerde de medewerkster de politie en beveiliging. De lastige klanten zijn met scooters gevlucht. De vrouw was hevig ontdaan door dit voorval maar zou niet gewond zijn geraakt. De politie gaat de jongeren proberen te achterhalen.
Harrie Fotografie maakte de foto.

17reacties

De politie doet op dit moment onderzoek bij een woning aan de Jan van der Spekstraat in de Binnenstad. Zij werden gewaarschuwd door buurtbewoners die vanochtend ontdekten dat de voordeur en de rolluik van het huis beschadigd was. De politiewoordvoering laat weten dat er vannacht op de woning geschoten blijkt te zijn. De bewoners waren niet thuis en er raakte niemand gewond.
De technische recherche zoekt naar sporen en er is een buurtonderzoek. Getuigen worden gevraagd de politie te bellen op 0900-8844.

6reacties

In de bossen naast de Rijpelbergseweg in de Rijpelberg hebben vanmiddag enkele jongens een scooter in brand gestoken. Een getuige zag henĀ wegfietsen bij de brand. De politie deed om 16.20 uur een Burgernet-melding uitgaan omdat ze op zoek zijn naar andere getuigen. Weet jij meer, dan kun je de politie bereiken op 0900-8844.
De scooter lag achteraf in de bossen maar door de hoeveelheid kunststof was de rookwolk tot boven de bomen goed zichtbaar. Doordat de omgeving van het brandende voertuig niet echt droog was, breidde de brand niet verder uit.
Pim Verkoelen maakte de 4 bijgaande foto’s. Lees verder »

8reacties

Tijdens controles van het Peelland Interventie Team (PIT) bij 5 bedrijfspanden zijn gisteren onder andere 250.000 illegale sigaretten aangetroffen. De douane heeft de partij in beslag genomen. Ook werd in 1 van de panden een slaapplaats gevonden. Overnachten daar is in strijd met het bestemmingsplan. Ook was er een brandgevaarlijke situatie in het pand en daarom is de slaapplaats direct ontruimd. Dat liet de gemeente zojuist weten. Lees verder »

15reacties

Op de parkeerplaats van de Cacaofabriek is vandaag een verdacht pakketje aangetroffen. Het pand is uit voorzorg ontruimd, specialisten van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) zijn onderweg zo laat de woordvoering zojuist weten.
Het pakketje bestaat uit 4 rode spuitbussen die met koperdraad zijn verbonden. De bedrijfsleider van het culturele centrum waarschuwde de politie, waarna zij ter plaatse kwamen. Lees verder »

Gisteravond kwamen een scooterrijder en personenauto in botsing op de Weg naar Bakel in Dierdonk. De scooterrijder kon de auto die van rechts kwam, niet meer ontwijken waarna het ongeluk volgde. Hij is in de om 20.19 uur gealarmeerde ambulance nagekeken en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
De scooter raakte zwaar beschadigd en is inmiddels opgehaald. De politie doet een klein onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.
Harrie Fotografie maakte de foto’s. Lees verder »

7reacties

Gisteravond viel de politie een woning Cornelis Trooststraat in Helmond Noord binnen. Een speciaal team van de politie met een diensthond nam de daar aanwezige verwarde man mee. De man werd overgedragen aan geestelijke hulpverleners. Dat liet een politiewoordvoerder vanochtend weten.Ā 
Harrie Fotografie maakte de 5 bijgaande foto’s. Lees verder »

5reacties

Vanuit de Wolfstraat in de Binnenstad wordt een een jongetje van 7 jaar vermist. Dat meldde Burgernet zojuist.
De donkergetinte jongen draagt een rood petje, paars shirt, korte groene broek en zwarte sportschoenen. Mogelijk heeft een fiets bij zich. Voor de volledigheid: wij hebben op dit moment geen foto’s van hem.Ā 
Heb je tips, dan wordt je gevraagd nu de politie te bellen op 112.

In de reacties hieronder staat een update.

7reacties

De gemeente en de politie hebben gisteren bij een gezamenlijke actie in de Binnenstad een verkeerscontrole gehouden en 3 adressen bezocht. Hierbij zijn verschillende overtredingen geconstateerd. Ook de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost, Senzer, Omgevingsdienst Oost Brabant, de Douane en op de achtergrond het OM en de Belastingdienst waren betrokken bij de actie. Lees verder »

36reacties

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om Marlies Venema- Schraa te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij ontving de onderscheiding gistermiddag de kapel van het Elkerliek Ziekenhuis uit handen van burgemeester Elly Blanksma voor haar jarenlange, belangeloze inzet in het onderwijs, bedrijfshulpverlening, het verenigingsleven en de sport. Vincent Knoops was erbij en maakte foto’s. Lees verder »

9reacties

Een vrouw op een snorscooter is vanochtend gewond geraakt bij een ongeluk op de Rivierensingel in Brouwhuis. Kort voor 11.29 uur zou zij zijn aangereden bij het oversteken. Ze is met de ambulance naar ziekenhuis gebracht.
De weg is door de politie afgesloten voor een onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De oversteekplaats is beveiligd met haaientanden.Ā 
Harrie Fotografie maakte de 5 bijgaande foto’s. Lees verder »

2reacties

Op de Jan de Withof in de Rijpelberg is vanochtend een garage zwaar beschadigd geraakt bij een felle brand. De brand is vermoedelijk ontstaan in een ruimte boven de garage. Daar lagen verschillende spullen opgeslagen.
De om 11.18 uur gealarmeerde brandweer kon overslag naar de woning voorkomen. De brand trok veel bekijks. In het pand zit ook een hondenkapsalon. We weten niet of er op dat moment honden aanwezig waren.
Pim Verkoelen maakte de bijgaande 5 foto’s. Lees verder »