Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 115837 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Nieuw Helmonds nieuws

6reacties

Achtervolgde inbrekers rijden tegen woning

Tijdens een politieachtervolging vannacht reed een personenauto met 2 mannen erin tegen een politieauto. Enige tijd later werd de macht over het stuur verloren en belandde de achtervolgde auto rond 04.30 uur tegen een woning op de Mierloseweg. Het duo bleef ongedeerd en werd door de politie aangehouden. In en rondom het gecrashte voertuig lagen gestolen spullen. Waar dat gestolen goed vandaan komt is nog niet bekend.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
4reacties

Brandende auto beschadigt 2 andere auto’s

Vannacht werd de brandweer om 02.47 uur gealarmeerd voor een autobrand in de Welpenstraat. Op een parkeerplaats bleek een auto in brand te staan. Er stonden 2 andere auto’s die ook beschadigd werden.
Buurtbewoners hoorde een knal, keken uit het raam en zagen het voertuig branden. De brandweer was snel te plaatse maar de eerst brandende auto is verloren. Het zou er eentje uit de duurdere klasse zijn.Lees verder »

11reacties

4 Jeugdlintjes vanavond uitgereikt in Helmond

Burgemeester Elly Blanksma, jeugdwethouder Cathalijne Dortmans en jongerenburgemeester Lars Sijbers reiken vanavond 4 jeugdlintjes uit aan Helmondse jongeren. Dit kwartet leverde afgelopen jaar namelijk een bijzondere prestatie.
Onder ‘valse’ voorwendselen werden zij op de Internationale dag van de Rechten van het Kind naar het Speelhuis gelokt om hun onderscheiding in ontvangst te nemen.Lees verder »

12reacties

Autobrand vannacht bij ongeval in Helmond

De hulpdiensten werden vannacht om 04.34 uur gealarmeerd voor een autobrand op de N279. Aangekomen op deze provinciale weg aangekomen bleek het een in brand staande personenauto te zijn die betrokken was bij een eenzijdig ongeval.
Voordat het voertuig uitbrandde wisten de inzittenden eruit te komen. Dat liet de politiewoordvoerster vanochtend weten. Lees verder »

5reacties

Fietsster gewond na botsing met bestelbusje

Kort voor 08 uur vanochtend vond er een ongeval plaats op de kruising van de Willem Prinzenstraat en Hurksestraat. Een vrouw op de fiets kwam er in botsing met een wit bestelbusje.
De bestuurder zag haar vermoedelijk over het hoofd toen hij de voorrangsweg opreed. De fietsster raakte hierbij licht gewond. Ze werd in een ambulance behandeld en is daarmee naar huis gebracht. De ook gealarmeerde politie bracht de fiets naar haar huis.Lees verder »

2reacties

Fietsster in het Centrum aangereden door auto

Op de Noord Koninginnewal in het centrum is vanochtend een vrouw op haar fiets aangereden. De fietsster op het fietspad werd waarschijnlijk over het hoofd gezien door een automobiliste die vanuit de Molestraat kwam.
Ze is in de om 09.38 uur gealarmeerde ambulance nagekeken maar hoefde niet mee naar het Elkerliek ziekenhuis. De personenauto is inmiddels door een bergingsbedrijf opgehaald.Lees verder »

Verdachten van ramkraak in Someren opgepakt

Vanochtend hield de politie 2 verdachten aan voor de ramkraak op een juwelier in Someren donderdag 17 augustus. Bij deze ramkraak rond 03.45 uur werd de pui vernield met behulp van een container en auto. Binnen 2 minuten werd ruim 13 duizend euro buitgemaakt.
Er vond een achtervolging plaats, maar de daders wisten te ontkomen. De vluchtauto en een deel van de buit werden later die dag in Maarheeze aangetroffen.Lees verder »

2reacties

Jongeman op brommer botst op auto

Een jonge man op een snorbrommer kwam gisteravond in botsing met een personenauto op de Stiphoutse Dreef. Een automobilist reed op de Gerwenseweg en zag die jongeman kennelijk niet aankomen toen die er deze voorrangsweg wilde oversteken.
De jongen is in de om 21.47 uur gealarmeerde ambulance onderzocht en behandeld. Maar het slachtoffer hoefde niet naar het Elkerliek vervoerd te worden.Lees verder »

9reacties

Brand op bovenste etage in het Centrum

Vanmiddag is op de Molenstraat boven Cupido brand uitgebroken in een slaapkamer in een appartement op de bovenste etage. Het vuur is inmiddels onder controle.
De woordvoering van de brandweer meldt ook dat de omliggende appartementen inmiddels gecontroleerd werden er er geen gewonden zijn. I
n de directe omgeving gaan zij het e.e.a. nog verder verkennen in verband met de ontstane rook.

Lees verder »

6reacties

Man belandde vannacht in het kanaal

Vannacht om 02.16 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een persoon te water aan het Havenplein. Er bleek daar tijdens het uitgaan een man in het in het kanaal terecht zijn gekomen. Hoe hij daar terecht kwam? Wij weten het niet.
De drenkeling is uit het kanaal gehaald/gekomen en in een ambulance nagekeken. Hij hoefde niet mee naar het Elkerliek.Lees verder »

6reacties

2 Busjes en 1 auto door brand verwoest

Op een parkeerplaats aan de Uithoornseweg in de Binnenstad werden vannacht 2 geparkeerde busjes en een personenauto door brand verwoest. Een vierde auto raakte beschadigd maar kon gered worden. Er vielen geen gewonden.
Veel buurtbewoners kwamen kijken wat er aan de hand was. De om 04.39 uur gealarmeerde politie onderzoekt deze autobranden. Brandstichting door een pyromaan wordt niet uitgesloten. 

In de reacties hieronder staat een update.

6reacties

2 Gewonden bij steekpartij in Helmond Oost

Bij een steekincident aan de Van Diemenstraat in Helmond Oost zijn vanavond 2 personen gewond geraakt. Daarvan werd 1 persoon per brancard uit een flat afgevoerd en vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Beide personen zijn als verdachte aangehouden.
De om 21.46 uur gealarmeerde politie onderzoekt de steekpartij. Er zou een conflict tussen die 2 aan vooraf zijn gegaan.Lees verder »

5reacties

Meisje op fiets gewond bij aanrijding

Een meisje op de fiets raakte vanmiddag rond half 3 gewond bij een aanrijding op Burgemeester van Houtlaan in Helmond. Ze wilde die straat met haar elektrische fiets oversteken en kwam daarbij in botsing met een personenauto.
Het meisje is met onbekende verwondingen per ambulance naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval, daartoe werden onder meer videobeelden bekeken bij buurtbewoners.Lees verder »

11reacties

Gratis kleding als je ’n kleine portemonnee hebt

Helmonders met een kleine portemonnee kunnen gratis kleding uitzoeken bij de kledingmarkt in Wijkhuis De Fonkel aan de Prins Karelstraat. Dat kan van maandag 13 tot en met vrijdag 17 november tussen 09.00 – 12.00 uur en 13.00 – 16.30 uur. Dit geldt voor inwoners met een gemeentelijke inkomensverklaring en per brief zijn uitgenodigd. De kledingmarkt wordt ieder ½ jaar georganiseerd door Stichting Kringloopwinkel Helmond en de gemeente. Lees verder »

3reacties

Jonge fietser gewond bij aanrijding

Een jongen op een fiets is een botsing gekomen met de personenauto in de Willemprinzenstraat in de Helmondse Binnenstad. Hij werd met de om 17.11 uur gealarmeerde ambulance meegenomen naar het ziekenhuis voor verdere controle. Tot de hulpdiensten ter plaatse waren, verleende buurtbewoners het slachtoffer hulp.
Hoe het ongeval kon gebeuren wordt door de politie onderzocht.Lees verder »

14reacties

Onder meer 109 bekeuring bij verkeerscontrole

Donderdag tussen 14.30 uur en 21.00 uur hield de politie een verkeerscontroles in de Helmondse Binnenstad. Die controles resulteerden in veel bekeuringen, een aanhoudingen, ingevorderde rijbewijzen en een flinke som geld. Dat maakte de politie vanmiddag bekend. 
Er werden in totaal 109 processen-verbaal uitgeschreven voor de volgende feiten: 

Lees verder »

7reacties

Achtervolgde scooterbestuurder pakt bonnen

Vannacht rond 01.50 uur reed de politie over de Traverse. Op het naastgelegen fietspad zagen zij dat een scooter hen met hoge snelheid tegenmoet kwam rijden. Daarop gaven de agenten de bestuurder een stopteken. De bestuurder negeerde het stopteken en reageerde ook niet op de optische- en geluidssignalen.
Over de gevolgen voor de 21-jarige scooterbestuurder uit Helmond meldde de politie vanochtend het volgende:

Lees verder »