Buiten is het -1 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.039 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Nieuw Helmonds nieuws

2reacties

Na een inval vanochtend vroeg op de Basstraat in Helmond Noord heeft de politie een man (27) en vrouw (24) aangehouden. Die 2 Helmonders worden verdacht van witwassen. Na de aanhouding is de woning doorzocht onder leiding van de rechter-commissaris. Daarbij werd een (volgens de politie) aanzienlijk geldbedrag en 2 auto’s in beslag genomen. De recherche doet, samen met de Belastingdienst, verder onderzoek. De 2 verdachten zijn ingesloten. Lees verder »

2reacties

Appartementencomplex Boscotondo is voor circa 22 miljoen euro aangekocht door het in Berlijn gevestigde Catella Residential Investment Management (CRIM). Zij kochten het voor hun derde Europese woningfonds. Die 22 miljoen is klein geld voor Catella dat een beheerd vermogen heeft van bijna 4 miljard euro.
Private investeringsmaatschappij Reggeborgh uit Overijssel is de verkopende partij. Zij verwierven het complex 4 jaar geleden voor het bedrag van ruim 16 miljoen van het Eindhovense Vitalis Woonzorggroep. Lees verder »

6reacties

2 Mannen hebben gisteravond een gewapende overval gepleegd op een woning aan de Paulus Potterlaan in Helmond Noord. Om 21.39 uur kwam daarover een eerste melding. Het duo drong het huis binnen en dreigde met een vuurwapen of iets dat daarop lijkt. In de woning waren op dat moment 2 bewoners en iemand die op bezoek was. 1 Van hen is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Niet vanwege fysiek letsel, maar vanwege de stress van de situatie. In juni vond in dezelfde woning ook een incident plaats, dat leek in eerste instantie op een woningoverval. Lees verder »

10reacties

Op de Mierloseweg is brand gesticht in een portiek van een kantoorvilla. Een voorbijganger meldde de brand vanavond kort voor half 8 aan de brandweer.
Voor de deur van het leegstaande gebouw lag een verbrandde jerrycan en er hing een benzinelucht.
Aan het hekwerk aan de straat werd een briefje en een bh aangetroffen die de politie veilig heeft gesteld voor verder onderzoek. Zij weten op dit moment nog niet of het iets met de brandstichting heeft te maken.
Harrie Fotografie maakte de 7 foto’s. Lees verder »

11reacties

Gisteravond rond 22.00 uur zijn 3 tieners in Brouwhuis slachtoffer geworden van een poging tot straatroof. Bij deze straatroof raakte er 1 gewond aan haar hoofd. De politie spreekt van een laffe en gewelddadige straatroof en zoekt personen die hen daarover meer kunnen vertellen.
Wat gebeurde er gisteravond? Nadat een vriendinnengroep van 3 meiden iets had gegeten bij een cafetaria aan de Brouwhorst, fietsten ze gezamenlijk weer naar huis. Al vrij snel werden ze ingehaald door een jongen op een fiets. Zij herkenden hem van even daarvoor toen 1 van de meiden bij een bankfiliaal van de Rabobank aan de Overloop moest pinnen. Daar stond deze jongen ogenschijnlijk gewoon te “chillen”. Lees verder »

6reacties

Op de Spoorstraat is vanavond rond half 11 een personenauto volledig uitgebrand. Doordat de brandstoftank lek was, kreeg de brandweer het vuur moeilijk onder controle. Er waren steekvlammen van meters hoog.
Geparkeerde auto’s in de buurt liepen (voor zover nu te zien was) geen schade op, de beplanting had minder geluk. Hoe deze autobrand ontstond is nog(?) onbekend, de politie doet onderzoek.
Pim Verkoelen maakte de foto’s. Lees verder »

13reacties

Om 21.56 uur vanavond meldde de politie een overval op het Sjef de Kimpepad. Daar bleken 2 jongens geprobeerd te hebben een pizzabezorger te beroven. 1 Van die 2 zette daarbij zijn fiets dwars op het fietspad. De pizzabezorger voorkwam dat hij werd overvalleni en s doorgereden en . De politie is in de omgeving aan het zoeken, de daders zouden plusminus 19 / 20 jaar oud zijn. 
Pim Verkoelen maakte de foto ter hoogte van het Altenahof in de Rijpelberg.

In een reactie hieronder staat een update.

3reacties

3 Mannen uit Beverwijk werden deze week opgepakt in een onderzoek naar een gewapende overval op een woning in Mierlo-Hout in februari van dit jaar. De recherche kwam hen op het spoor nadat een buitgemaakte Rolex bij een alerte juwelier werd aangeboden. 
De gewapende overval gebeurde op maandagmiddag 25 februari van dit jaar op een woning aan de Dennehoutstraat. 2 Mannen namen onder bedreiging van een pistool een dure Rolex mee. Lees verder »

11reacties

De politie roept een autodief op om zichzelf bij hen te melden. “Wellicht kon je de verleiding niet weerstaan toen je langs deze bestelauto fietste en zag dat de sleutel nog in het contact zat…” zo melden zij op vriendelijke toon.
Deze man op het Fron Groffenplein in Stiphout hoefde er maandag 21 oktober in ieder geval niet lang over na te denken. Zodra hij in de gaten had dat de bestelauto niet was afgesloten én de sleutel nog in het contact stak, laat hij zijn fiets achter, stapt in de auto en rijdt ermee weg. Lees verder »

6reacties

Gisteravond is het HomeComputerMuseum uitgeroepen tot winnaar van de Brabantse Erfgoedprijs 2019. Met deze 2-jaarlijkse prijs lieten de nerds van dit Helmonds museum 55 andere aangemelde projecten achter zich. Tijdens een award ceremony in Vught ontving Bart van den Akker de prijs én de bijbehorende cheque van 10.000 euro uit handen van Marianne van der Sloot. Niet zo maar een jonge dame: zij is de provinciebestuurder in Brabant voor cultuur, erfgoed, samenleving en sport. Erfgoed Brabant is namelijk hét kennis- en expertisecentrum van de provincie voor erfgoed. De sinds 2013 bestaande erfgoedprijs stimuleert projecten die op een creatieve en onderscheidende manier omgaan met Brabants erfgoed. Lees verder »

9reacties

Het Peelland Interventie Team (PIT) trof gisteren bij 2 controles een partij nep-merkkleding aan en 2 mensen met valse identiteitsbewijzen.
In een loods achter een woning ergens in Helmond vond het PIT een grote partij namaak merkkleding. Die bevond zich in een ruimte die was ingericht als winkel. Het ging om zo’n 300 stuks kleding, waaronder jassen, broeken en schoenen. De lading is door de politie in beslag genomen. “In dezelfde loods werden diverse milieuovertredingen geconstateerd. De eigenaar is hierop aangesproken. Er volgt een hercontrole om te kijken of alles op orde is gebracht” zo meldt de gemeente zojuist. Lees verder »

Om 01.35 uur rukte de brandweer uit voor een uitslaande schuurbrand in de Wolfstraat nadat de bewoners van de bijbehorende woning in de Binnenstad hen hadden gealarmeerd. Zij lagen al in bed maar omdat de man er even uit moest, zag hij ineens dat zijn schuur in brand stond.
De toegesnelde brandweer kon niet voorkomen dat de schuur verloren ging. In de schuur stonden diverse apparaten, een kachel en een gasfles. Lees verder »

5reacties

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag de 25-jarige Dylan van K. uit Montfort (Limburg) veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden en een rijontzegging van 9 maanden. Hij schoot eerder dit jaar met een vuurwapen in de enkel van een Helmonder vanwege een ruzie over 100 euro. Ook maakte hij zich onder meer schuldig aan zeer gevaarlijk rijgedrag toen hij aan de politie wilde ontkomen. Lees verder »

5reacties

Op het kruispunt van de Boerhaavelaan met de President Rooseveltlaan is vanmiddag rond 4 uur een ongeval gebeurd. Door onbekende oorzaak reed een auto vol in de zijkant van een auto die vanaf de Boerhaavelaan kwam.
Beide auto’s zijn zo goed als zeker total loss gezien de blikschade. De inzittenden van de 2 auto’s bleven voor zover ons bekend ongedeerd.
Pim Verkoelen maakte de foto’s. Lees verder »

1reactie

Alptax uit Deurne blijft het Taxbus-vervoer uitvoeren voor Helmond en omliggende gemeenten. Het nieuwe contract gaat in op 1 maart 2020 en heeft een looptijd van 5 jaar. Dat is de het resultaat van de aanbestedingsprocedure van dit gesubsidieerde vervoer van deur tot deur voor mensen met een Wmo-vervoersindicatie en Helmondse ouderen.
Sinds december 2013 is Alptax Taxi Service de uitvoerder van de Taxbus in onze gemeente. Ook het mobiliteitscentrum (die de ritten aannemen en informatie verstrekken) blijft bij de huidige partij, zijnde Munckhof Taxi. Lees verder »

6reacties

Bij Parkzicht in Dierdonk rolde vanavond een Ford Mustang uit 1971 deels in het water. Iemand vergat, zoals wel vaker in die wijk, de handrem erop te zetten waardoor de gracht van het Dierdonkpark het eindpunt was.
De om 20.39 uur gealarmeerde politie riepen de hulp in van de takeldienst. Zij trokken de personenauto eruit. Eenmaal op het droge startte de auto, maar welke schade het Dierdonkse grachtenwater wel veroorzaakte, wist Pim Verkoelen (die de foto’s maakte) niet te vertellen. Lees verder »

4reacties

In de Kastanjehoutstraat in Mierlo-Hout is vanavond kort voor half 10 een personenauto waarschijnlijk in brand gestoken. Meerdere buurtbewoners zeggen een doffe klap te hebben gehoord en een steekvlam te hebben gezien.
De auto is volledig uitgebrand en zal worden opgehaald door een takelbedrijf. De politie doet een buurtonderzoek en is op zoek naar camerabeelden.
Wesley Gulickx en Pim Verkoelen maakten de 7 foto’s. Lees verder »

11reacties

Als 1 van de eerste gemeenten in Nederland heeft Helmond lokale regels opgesteld voor PFAS-houdende grond. De nieuwe regels zorgen ervoor dat PFAS-houdende grond in veel gevallen binnen Helmond wél op een milieu hygiënische verantwoorde manier kan worden verwerkt. Daarmee worden de belemmeringen op het verplaatsen van PFAS-houdende grond grotendeels opgeheven en kunnen projecten doorgang vinden. Dat meldde de gemeente zojuist. Lees verder »

Vanmiddag kort na 3 uur is een brommerrijder geschept door een auto. De auto reed op de Wesselmanlaan en sloeg de Emmastraat in. Daarbij kwam de brommerrijder ten val en zijn brommer onder de auto terecht.
De brommerrijder is in de ambulance gecontroleerd maar hoeft niet mee naar het iets verderop gelegen Elkerliek ziekenhuis. Op de brommer zaten 2 jongens.
Pim Verkoelen maakte de foto’s. Lees verder »

3reacties

Voor de vijfde keer wordt in Helmond het burgemeestersontbijt georganiseerd. Dat lustrumontbijt vindt komende maandagochtend plaats in het kasteel. Daar zullen 100 kinderen van 19 van de in totaal 21 Gezonde Scholen in onze stad samen ontbijten met burgemeester Elly Blanksma en wethouder Cathalijne Dortmans. Het eerste Helmondse burgemeestersontbijt was in 2015. Toen mochten er 40 kinderen met onze burgemeester een vorkje prikken in het restaurant van de Praktijkschool, zie de foto rechtsboven. Lees verder »