Buiten is het 21 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 88.321 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Nieuw Helmonds nieuws

14reacties

Vanochtend om 06.08 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een brand in Café ’t hart van Helmond aan de Noord Koninginnewal in het centrum. Een voorbijganger zag rook uit het café komen en sloeg meteen alarm. De brandweer die met 3 blusvoertuigen ter plaatse kwam, moest zich met behulp van een zaag toegang tot de brand verschaffen.
Wat er is gaan branden is niet bekend, wel zou de brand achterin het pand hebben plaats gevonden. Naar verluidt was er niemand meer aanwezig en is er niemand gewond geraakt.
Harrie Fotografie maakte de 5 onderstaande foto’s.

Lees verder »

11reacties

Vandaag hield de Stadswacht (dat sinds dit jaar Toezicht en Handhaving heet) een controle op het Advocaat Botsplein in de Binnenstad. Op deze (naar hun zeggen) overlastlocatie schreven zij 3 bekeuringen à 95 euro (exclusief 9 euro administratiekosten) uit voor het drinken van alcohol. 
Volgens artikel 2.4.8 van het Algemene Plaatselijke Verordening Helmond (APV) is het in vrijwel de gehele Binnenstad namelijk verboden om op de openbare weg alcoholhoudende drank te nuttigen. Op de bijgaande stadsplattegrond (pdf) zie waar dat nog meer is verboden in Helmond.
Ook gaven de stadswachten op dat plein enkele bonnen voor parkeerovertredingen en eentje voor het dumpen van afval.

1reactie

Een 85-jarige man op een fiets van het merk Gazelle wordt vermist vanaf Acacia in Stiphout. Hij heeft een grote bos dahlia’s in een tas. Dat meldde Burgenet zojuist.
Deze blanke man is 1,65 meter lang en heeft grijs haar. Hij draagt een spijkerbroek en een blauwe polo. We hebben geen foto van deze man.
Heb je tips voor de politie: bel dan nu met 112.

In een reactie hieronder staat een update.

6reacties

Op de A270 tussen Nuenen en Helmond is vanochtend rond 06.30 uur een automobiliste met haar auto enkele keren over de kop gegaan en in de berm tot stilstand gekomen. Diverse politie-eenheden en 2 ambulances werden naar de plaats van het ongeval gestuurd. De vrouw is met onbekende verwondingen maar wel aanspreekbaar per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, ook is er politie meegegaan. Lees verder »

2reacties

Vannacht rond 03.25 uur kreeg de politie een melding dat er knipgeluiden hoorbaar waren bij het NS station ’t Hout. De gealarmeerde agenten zagen op de Slegersstraat een 47-jarige veelpleger op een fiets. Nadat de man werd aangeroepen dat hij moest blijven staan, ging hij er vandoor. Hij werd vervolgens aangehouden in een opgebroken schuur aan de Mierloseweg waar hij zich had verstopt achter een aantal dozen.
Het ringslot van de fiets waarop de verdachte reed was doorgeknipt. Tevens trof de politie op het station een tweede fiets waarvan zij vermoedden dat hij die op dat moment aan het stelen was. Het hangslot was namelijk al opengeknipt.
De politie is op zoek naar de eigenaren van deze 2 fietsen (zie foto’s hieronder). Zij kunnen contact opnemen met de politie in Helmond via 0900-8844 (referentienummer 2019148532).

Afgelopen 12 maanden werd er in Helmond 659 keer een diefstal geregistreerd van een bromfiets, snorfiets of een fiets. Dat blijkt uit de gegevens van de politie.

2reacties

Op de Slegersstraat in Mierlo-Hout werd zojuist bij een auto ingebroken. De dader is gevlucht op een herenfiets zo liet Burgernet weten.
Zijn signalement: een blanke man van plusminus 50 jaar oud met een normaal postuur, zijn lengte is ongeveer 1,70 meter. Hij droeg een wit petje, lichte jas en grijze broek. Heb je tips voor de politie, bel dan nu 112.

In de reacties hieronder staat een update.

21reacties

Bij een zwaar ongeval op de N272 in Handel zijn vanochtend vroeg 3 doden gevallen. Het gaat om een echtpaar uit Helmond (55 en 59 jaar) en een 31-jarige man uit Erp. Ook raakten 2 personen gewond die ook uit Helmond komen. Het zijn een vrouw van 25 en een meisje van 15. Zij gingen ter controle en eventuele behandeling naar een ziekenhuis, maar hun letsel lijkt niet ernstig te zijn. Lees verder »

13reacties

Een 45-jarige vrouw is vermist, zij werd voor het laatst gezien op de Markt. Dat meldde Burgernet zojuist.
De vrouw heeft donkere haren en een lengte van 1,80 meter. Zij draagt een bril, zwarte haarband, zwarte jurk, zwarte broek, zwarte schoenen met witte rand. Heb je tips, dan wordt je gevraagd te bellen naar 112.

In de reacties hieronder staan updates.

3reacties

Na een vrij onschuldige kop-staart-botsing bij een verkeerslicht is gisteravond een automobilist aangehouden. Dat ongeluk was rond 23.20 uur op Oostende ter hoogte van Kasteel-Noord.
De man was zo opstandig en agressief tegen de politie geworden dat hij werd aangehouden en naar het politiebureau is gebracht. Volgens omstanders zagen zij de man al slingerend over de weg rijden. Op het politiebureau wordt onderzocht of de man drank en/of drugs heeft gebruikt.
Waardoor de botsing is ontstaan is nog niet bekend. De politie was met meerdere eenheden ter plaatse. 1 Persoon is in de ambulance onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Harrie Fotografie maakte onderstaande foto’s.

Lees verder »

11reacties

Een 35-jarige man en 24-jarige vrouw uit Helmond zijn aangehouden voor het bezit van vuurwapens en verdovende middelen. Gisteravond rond 22.00 uur kreeg de politie een melding dat op de Van Linschotenstraat in Helmond Oost een man met een vuurwapen liep te zwaaien op straat. Er werden diverse eenheden van de politie ter plaatse gestuurd en daar bleek dat hij inmiddels een woning was binnen gegaan. Lees verder »

1reactie

Matrijzenmaker Verbi, gevestigd op Bedrijventerrein Helmond West, is 1 van de 3 genomineerden voor de William Pijnenburg Award 2019. MCM Liessel en HVL Metaal & Techniek (ook uit Liessel) zijn de andere kanshebbers. 
Arjen Vos, directeur/eigenaar van Verbi, is erg trots op deze nominatie. “De prijs staat voor de ontwikkeling van vakmensen, het bieden van werkgelegenheid en de verbinding tussen het bedrijfsleven en onderwijs. Dat zijn 3 punten waar ik mij hard voor maak. Zonder onze vakmensen kan ik geen kwalitatieve producten maken. Dus investeer ik ook in hen. Als bestuurslid van Stichting Hightech Helmond – de Peel open ik regelmatig onze deuren voor scholieren om hun interesse te wekken voor techniek.”
De award is vernoemd naar de in 2016 overleden William Pijnenburg. Als directeur en eigenaar van AAE zette hij zich in voor de ontwikkeling en promotie van technisch vakmanschap. Met deze jaarlijkse award leeft zijn gedachtegoed voort.
De William Pijnenburg Award wordt uitgereikt op woensdag 30 oktober 2019 tijdens het Brainport Industries Congres in Eindhoven. De 2 eerder winnaars waren Prodrive uit Son en het Eindhovense KMWE.

10reacties

Ter hoogte van de op- en afrit naar de Wolfsputter Baan (verlengde van Rembrandtlaan) is vanochtend rond 11.45 uur een meisje op de fiets aangereden door een vrachtwagen. De fietsster werd in een ambulance onderzocht en behandeld. Zij hoefde niet mee naar het ziekenhuis en werd door haar moeder opgehaald.
De fiets is flink beschadigd, de vrachtwagen liep enige schade op. Hoe het ongeval is ontstaan is onbekend. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

13reacties

Gisteravond rond 20.25 uur werd een jongeman door 4 jongemannen beroofd van zijn pinpas, identiteitskaart en telefoon. Deze straatroof vond plaats op het Sjef de Kimpepad. Het slachtoffer zou 1 van de daders kennen. Dat liet wijkagent Johan Meeuwsen vanmiddag weten. De politie gaat de zaak onderzoeken.
Enkele jaren geleden waren op het Sjef de Kimpepad in 10 maanden minimaal 5 straatroven. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde daar destijds aandacht aan. En in juni van dit jaar was er daar ’s nachts een beroving van een scooter.

Het Peelland Interventie Team (PIT) bezocht vrijdag 4 locaties in Helmond. “Die controles geven zeker aanleiding tot nadere onderzoeken van alle bezochte locaties” zo laat de gemeente weten.
Het PIT-team bezocht ’s middags 3 locaties om inzicht te krijgen in de aard van de activiteiten die daar werden uitgevoerd. Op basis van de verzamelde gegevens wordt nagegaan of de activiteiten passen binnen het bestemmingsplan. Op 1 locatie heeft de Belastingdienst gegevens verzameld. In de avond werd aan een vierde locatie een bezoekje gebracht. Daar is mogelijk sprake van overtredingen rondom salarissen, werktijden en sociale zekerheidsfraude. Verder wordt nader onderzoek gedaan naar adresfraude en de bouwkundige staat van het pand. We weten niet om welke adressen het gaat want anders zouden we dat natuurlijk melden. Maar wellicht dat er Helmonders zijn die dat wél weten en het in de reacties hieronder melden.
Bij de actie waren behalve de gemeente ook de politie, Belastingdienst, Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost, Senzer, Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW) en de vreemdelingenpolitie (AVIM) betrokken.
Helmonders kunnen eventuele overlastsituaties en verdachte situaties aan het PIT doorgeven. Dit kan anoniem per telefoon 0492 587309 of per e-mail [email protected] Tips worden vertrouwelijk behandeld, zo verzekert het PIT.

8reacties

Zojuist werd bekendgemaakt dat de Helmondse SamenLoop voor Hoop in totaal 101.405 euro heeft opgebracht. In 2017 bij de vierde editie van dit wandelevenement werd 55.119 euro ingezameld. Ruin 7 honderd deelnemers in 29 teams wandelden dit weekend 24 uur op en rond de atletiekbaan van sportpark Molenven in Stiphout. Daarmee haalden zij geld op voor de bestrijding van voor KWF Kankerbestrijding en het Helmondse inloophuis De Cirkel.