Buiten is het 9 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.284 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Nieuw Helmonds nieuws

11reacties

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 22-jarige man uit Helmond veroordeeld tot een gevangenisstraf van 42 maanden, waarvan 18 maanden voorwaardelijk, voor een woningoverval op een hoogbejaarde vrouw. Een 24-jarige Helmonder is medeplichtig aan de overval en krijgt voor zijn aandeel een celstraf van 28 maanden. Ook moeten de mannen de gevraagde schadevergoeding van 14.500 euro aan het slachtoffer betalen. Lees verder »

5reacties

In de Kijkduinstraat in Helmond Oost heeft storm Dennis bij een vijftal garages het dak eraf geblazen. Dat gebeurde vanavond rond half 10. Het dak ligt nu achter de garages in de brandgang. In de getroffen garages loopt het water naar binnen. De woningbouw is inmiddels ingelicht en Essent komt om eventueel de stroom af te sluiten.
Eerder vandaag hingen er zinken dakranden los aan Blok 2 van appartementencomplex Koninginnehof op Zuidende in het centrum (zie foto). De om 14.48 uur gealarmeerd brandweer arriveerde met 2 voertuigen ter plaatse. De straat werd afgezet.
Harrie Fotografie maakte de 4 foto’s. Lees verder »

2reacties

De auto van een oudere man en vrouw raakte vanmiddag van de Rochadeweg in Brouwhuis en belandde in de sloot. Een toevallig passerende wensambulance en vrachtwagen stopten meteen en boden de 2 hulpbehoevenden eerste hulp. De om 15.58 uur opgeroepen brandweer bevrijdden hen daarna uit hun benarde positie. Het is onduidelijk of de 2 gewond raakten, wel werden ze in een ambulance nagekeken.
Harrie Fotografie maakte de 3 foto’s. Lees verder »

22reacties

Bij een ongeval op de kruising van de Nachtegaallaan en Nieuwveld is een scooterrijder een half uur geleden gewond geraakt. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De bij de aanrijding betrokken automobilist is doorgereden. De politie doet onderzoek.
Harrie Fotografie maakte 3 foto’s. Lees verder »

51reacties

De politie onderzoekt op dit moment een melding van een voorbijganger die vanmiddag mogelijk een stoffelijk overschot zag in het kanaal vlakbij de Cacaofabriek. Om 15.25 uur kwam die melding binnen. Er is nu nog geen absolute zekerheid dat het daadwerkelijk om overleden persoon gaat, zo meldt de politiewoordvoering.
Harrie Fotografie maakte de 3 foto’s. Lees verder »

Vanochtend werd er een man op de fiets door een personenwagen aangereden in de Hobbemalaan in Helmond Noord. Hij is met ons onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden, is op dit moment nog onbekend. De om 10.22 uur gealarmeerde politie onderzoekt daarom de toedracht.
Harrie Fotografie maakte de 3 foto’s. Lees verder »

30reacties

Reizen met een zelfrijdende bus in Helmond? Met het ondertekenen van contracten met 3 consortia vanuit het Europese project FABULOS, zijn dergelijke minibussen zonder chauffeur in Helmond een stap dichterbij. Als aan alle veiligheidsvoorschriften en -regels wordt voldaan (zo benadrukt de gemeente een aantal keer in haar persbericht vanmiddag), rijden die vanaf dit najaar 3 maanden lang op proef tussen station Brandevoort en de Automotive Campus. Met reizigers en tussen het reguliere verkeer. Lees verder »

15reacties

Donderdag 21 november werd bij Street One in de Elzas Passage een jas gestolen ter waarde van 150 euro. Een donkere man met capuchon jatte die jas met kleerhanger van een winkelrek bij de ingang van deze winkel voor dameskleding. Kort daarvoor liep hij een beetje heen en weer door het overdekte winkelcentrum. De politie gaf vanavond de onderstaande camerabeelden vrij in het opsporingsprogramma Bureau Brabant op Omroep Brabant. Lees verder »

35reacties

Om 01.39 uur meldde de politie een steekpartij op de Havenweg. Bij een vechtpartij raakten 2 personen gewond. De ene heeft een steekwond opgelopen, de ander is even buiten bewustzijn geweest. Zij zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebrachten.
De politie onderzoekt dit steekincident op het Havenplein. Was jij getuige en/of heb je tips voor hen, dan vragen zij je om te bellen naar 0900-8844 of (anoniem:) 0800-7000.
Harrie Fotografie maakte 4 foto’s. Lees verder »

7reacties

Rond middernacht kwamen 2 scooterrijders met elkaar in botsing op de fietsbrug aan de Cortenbachstraat in Helmond West. Een meteen opgeroepen trauma-arts arriveerde met de helikopter om 1 van de slachtoffers te helpen. We weten niet wat en hoe ernstig de verwondingen zijn. Een tweede persoon is door de politie meegenomen naar het politiebureau. Verkeersanalisten van de politie doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.
Harrie Fotografie maakte de foto’s. Lees verder »

13reacties

Bij Nunner Logistics aan de Gerstdijk op het industrieterrein was gisteravond een lekkage van een gevaarlijke stof. Het zou een lichte ontvlambare stof betreffen die ergens uitdruppelde.
Het op dat moment aanwezige personeel werd naar buiten gedirigeerd. 
De om 23.02 uur gealarmeerde brandweer van Helmond en Asten heeft de zaak vervolgens veilig gesteld en de lekkage gedicht. Het lekkende product is in een lege oplegger gezet en veilig op een parkeerplaats van het bedrijf geparkeerd. Er raakte niemand gewond.
Harrie Fotografie maakte de 4 foto’s. Lees verder »

5reacties

Vannacht om 02.52 uur werd er alarm geslagen voor een autobrand op de Wolfsputter Baan (N279) richting Bakel. Een geparkeerde personenauto op een verlaten parkeerplaats stond bij aankomst van de brandweer in lichterlaaie. Hoewel de brand snel geblust was, moet het voertuig als verloren worden beschouwd.
Er was niemand bij de auto aanwezig, er raakte dan ook niemand gewond. Waarom die daar stond geparkeerd, is ons niet bekend. De oorzaak van de brand is ook niet duidelijk, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie doet daar onderzoek naar. 
Harrie Fotografie maakte de 9 foto’s. Lees verder »

Vandaag werd het contract ondertekend tussen de Brainport Human Campus en ROVC voor de vestiging van het ROVC TechCenter in Helmond. Daarmee krijgt onze stad na Rotterdam en Ede (Gelderland) het derde ROVC TechCenter van Nederland. Burgemeester Elly Blanksma was aanwezig bij die ondertekening. De gemeente is namelijk verheugd deze marktleider op het gebied van praktijkgerichte technische opleidingen, binnen de gemeentegrenzen te verwelkomen. Lees verder »

51reacties

archieffotoHet Peelland Interventie Team (PIT) heeft gisteren bij controles in 4 woningen in Helmond onder andere bewoners aangetroffen die dringend hulp nodig hadden. Zo was er in 1 woning sprake van ernstige vervuiling en op een ander adres trof PIT inwoners met problemen in de relationele sfeer. In beide gevallen is de hulp van bemoeizorg ingeroepen. Bemoeizorg bestaat uit medewerkers van Novadic-Kentron en GGZ Oost Brabant die zich richten op mensen in nood. In het filmpje onderaan komen enkele cliënten en hulpverleners aan het woord over deze zorg. Zorg waarvan de meeste Helmonders hopelijk nooit gebruik hoeven te maken. Lees verder »

11reacties

In de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 januari werd op het Kempenhof in de Rijpelberg een witte Opel Astra Station gestolen. Dankzij camerabeelden en oplettende agenten hield de politie daar gisteren een 38-jarige wijkbewoner voor aan. Hij bekende zijn misdrijf. De gestolen auto werd teruggevonden in de Rijpelberg.
Vorig jaar werden er in Helmond 56 personenauto’s en 17 bedrijfsauto’s gestolen. Dat jaar werden er respectievelijk 25 en 9 teruggevonden.

12reacties

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om Joop Slegers te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving die Koninklijke Onderscheiding zojuist uit handen van burgemeester Elly Blanksma bij zijn feestelijk afscheid van Jibb+ in de Cacaofabriek. 
Joop Slegers is al ruim 40 jaar actief bij voetbalvereniging MULO. Jarenlang was hij er jeugdleider, voorzitter van het jeugdbestuur en lid van het hoofdbestuur waarvan 7 jaar als voorzitter. Lees verder »

17reacties

Zoals De weblog van Helmond al sinds 2013 doet, ook dit jaar weer een apart topic met het Helmondse hennepnieuws. In de reacties hieronder verschijnen de nieuwste berichten over de opgerolde hennepkwekerijen, door onze burgemeester gesloten drugspanden, drugsdealers en aanverwante zaken.
Het hennepnieuws uit voorgaande jaren lees je op 2019 & 2108, 20172016, 20152014 en 2013.

20reacties

Op de Rooseindsestraat op het industrieterrein is een uitslaande brand ontstaan bij het autobedrijf Goral CaR. Van de loods is niets meer over.
De brand werd om 04.20 uur vanochtend gemeld. De brandweer zag de vlammen al vanuit de kazerne, rukte met meerdere blusvoertuigen uit en meldde precies een uur later de brand onder controle te hebben. Een kleine gasbrand daarna aan de voorzijde van het pand is inmiddels ook geblust. Enexis kwam ter plaatse om de gasleiding te dichten. De eerste eenheden van de brandweer zijn inmiddels retour naar de kazerne. Lees verder »

6reacties

Een vrouw is vannacht zeer ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de Heikantseweg in Dierdonk. De verdachte van de aanrijding reed door, maar werd een half uur later door de politie aangehouden. Want doorrijden na een verkeersongeval is strafbaar.
Het slachtoffer fietste vannacht rond 02.30 uur over die weg. Door nog onbekende oorzaak ontstond vervolgens het ongeluk. De bestuurster van de personenwagen stopte niet, maar ging er vandoor. Een getuige, een automobilist die er een stuk achter reed, stopte wel. Hij verleende hulp en belde 112. De opgeroepen traumahelikopter kwam ter plaatse en het slachtoffer is vervolgens zwaargewond met spoed naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Lees verder »

35reacties

Een half uur geleden liep er een overvaller The Candyman in de Heistraat binnen. Hij duwde het winkelpersoneel aan de kant en ging er met aantal goederen vandoor zonder te betalen. 
Zijn signalement: plusminus 1,65 meter lang en een smal postuur. Hij draagt een donkerrode hoodie, donkere sjaal, blauwe broek en donkere schoenen. De politie zoekt in de omgeving naar hem. Heb je tips voor hen? Zij vragen je bij spoed te bellen naar 112 (of anders 0900-8844 of anoniem op 0800-7000). Hoewel het een overval zonder wapen was, vraagt de politie je met klem zelf geen actie richting deze man te ondernemen.
Pim Verkoelen zorgde voor de foto.

In de reacties hieronder staat een update.