Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.245 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Nieuw Helmonds nieuws

11reacties

In de Bakelse Bossen in de Rijpelberg heeft vanmiddag een brand gewoed. “Vanwege de droogte en de harde wind rijden we met extra voertuigen. De brand aan het Gooisehof is onder controle. Door een snelle inzet is de schade beperkt gebleven tot een oppervlakte van ongeveer 100 m²”. Dat meldt de woordvoering van de brandweer kort voor 4 uur.
Pim Verkoelen maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

20reacties

Op dit punt op de Kasteel-Traverse raakten vanochtend 3 wagens flink beschadigd. Door onbekende oorzaak kwam 1 auto op de verkeerde weghelft terecht, waardoor er een botsing met de andere 2 zou zijn ontstaan.
Het ongeluk leidde tot een grote ravage en tot afsluiting van deze drukke weg door Helmond. Voor zover ons bekend, is er 1 inzittende gewond geraakt.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande 4 foto’s. Lees verder »

Bij een bosbrand op de Raktweg bij recreatieplas Berkendonk ging vanmiddag een stuk bos van in totaal plusminus 10 bij 10 meter in vlammen op. De rookwolk was in de omgeving goed te zien.
De om 17.09 uur gealarmeerde brandweer kwam met 2 tankautospuiten en 1 watertank ter plaatse. Zij kregen de brand snel onder controle en gaven een dik kwartier later het sein ‘brand meester’.
Pim Verkoelen maakte de bijgaande 7 foto’s. Lees verder »

24reacties

De politie heeft de afgelopen dagen nog 3 mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij handel in harddrugs. Vrijdagochtend werden in Helmond al 3 Helmonders van 24, 25 en 35 jaar aangehouden. De politie verdenkt hen ervan dat zij voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor het dealen in de onze Binnenstad en daarbuiten. Ook de nu aangehouden verdachten behoren tot hetzelfde netwerk. Lees verder »

In de nacht van donderdag op vrijdag waren 2 Helmonders het haasje. Zij werden elders in Brabant op heterdaad aangehouden door een melding van een politieman in zijn vrije tijd en collega’s van hem die wel aan het werk waren.
Die nacht om 02.20 uur schrikt een slapende politieman in Goirle wakker van geluid in zijn straat. Hij kijkt meteen naar buiten en ziet 2 mannen lopen. Komend vanaf een bouwterrein draagt dat duo een warmtepomp en leggen die achter in een auto. Lees verder »

13reacties

De politie heeft vannacht 2 mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij een gewelddadige overval kort daarvoor in Valkenswaard in een woning aan de Maastrichterweg. Het gaat om een 22-jarige man uit Helmond en een 18-jarige inwoner van Valkenswaard. Bij de overval raakte de bewoner ernstig gewond en bloedde hevig, hij is met enkele steekwonden naar het ziekenhuis gebracht. Lees verder »

9reacties

Onze gemeente bestrijdt al jaren de overlast die door eikenprocessierupsen wordt veroorzaakt. Ook dit jaar worden alle eikenbomen preventief bespoten. Omdat de plaag vorig jaar groot was, bestrijden ze nu meer bomen. Op dit moment is nog niet precies aan te geven wanneer de preventieve bestrijdingen plaatsvinden. Dat is afhankelijk van een aantal factoren. Zodra de preventieve bestrijdingsdata bekend zijn, wordt dat bekend gemaakt op deze pagina, daar staan ook plattegronden met de locaties waar die preventieve bestrijdingen plaatsvinden. Lees verder »

13reacties

De politie is op dit moment bezig met een onderzoek in en rond een woning op de Molenstraat in de Binnenstad. Aan de achterzijde (op de Penningstraat) is een deel rond het appartementencomplex afgezet als plaats delict. We weten nu nog niet wat er daar zou hebben plaatsgevonden. Het politieonderzoek is zowel binnen als buiten de woning.
Harrie Fotografie maakte de 4 bijgaande foto’s. Lees verder »

6reacties

Vannacht stonden er schuttingen achter 2 woningen aan de Eymerickhof in de Rijpelberg in brand. De om 03.51 uur gealarmeerde brandweer bestreed de vlammen die tot boven de schuttingen uitsloegen.
De oorzaak van de brand is op dit moment onbekend. Weet jij meer: in een reactie hieronder kun je dat (zonder inloggen of zoiets) aan de rest van Helmond laten weten.
Harrie Fotografie maakte de 3 bijgaande foto’s.
Lees verder »

8reacties

kort voor en na 18 uurEen 49-jarige Helmonder reed gisteren 80 km/u te hard op de A50 bij Heerde (in het noorden van de provincie Gelderland). De politie hield hem daarom omstreeks 18 uur aan.
Want op die snelweg geldt de nieuwe maximumsnelheid van 100 km/u. Behalve dat hij zijn rijbewijs moest inleveren, werd ook zijn auto direct in beslag genomen. Dat meldde de politie vanochtend op Twitter.

4reacties

In de bossen aan de Goorsebaan in Mierlo-Hout trof een voorbijganger vanavond een brand aan. Die was in een hut die waarschijnlijk gemaakt werd door kinderen. De om 21.16  uur gealarmeerde brandweer heeft de vlammen geblust en kon voorkomen dat een groter deel van het bos in brand vloog. Waardoor het vuur is ontstaan weten we niet, er zouden geen gewonden gevallen zijn.
Harrie Fotografie maakte de 3 bijgaande foto’s. Lees verder »

7reacties

Maandagmiddag rond 14.00 uur heeft de politie 2 mannen opgepakt die drugs aan het dealen waren in het centrum van Helmond. Agenten die bezig waren met een onopvallende surveillance in het centrum, zagen het tweetal daar rijden in een personenauto. Omdat zij 1 van die 2 kenden als een drugsdealer, besloten ze het duo te volgen. Daarbij zagen ze hen diverse stops maken waarbij ze drugs afleverden. Lees verder »

2reacties

De politie hield vandaag rond het middaguur een 24-jarige Helmonder aan op de Van Amstelstraat in Helmond Oost. De man wordt er namelijk van verdacht dat hij drugs dealde.
Agenten hadden informatie dat de verdachte in ons centrum bezig was met het dealen van drugs. Daarop werd besloten naar hem op zoek te gaan. Uiteindelijk troffen ze hem op de Van Amstelstraat. Na verder onderzoek werd bij de man een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen, vermoedelijk cocaïne. De verdachte is daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

In de reacties staat een update.

19reacties

Om 21.58 uur kregen we 112-melding van een overval J.A. Carpstraat. Dat bleek een onjuiste melding, het was geen overval maar een diefstal met gering of mogelijk geen geweld. 
Het slachtoffer raakte niet gewond, maar is wel flink geschrokken. We weten niet wat er is buitgemaakt. De politie is onder meer een buurtonderzoek gestart. 
Harrie Fotografie maakte de 2 bijgaande foto’s. Lees verder »

12reacties

Een onopvallend politieauto en een motor kwamen in het begin van de avond in botsing met elkaar. De man die op de motor zat, raakte daarbij gewond.
Het ongeval vond plaats bij de oversteekplaats op de Traverse (ter hoogte van de Prins Hendriklaan). De oorzaak van het ongeluk is ons onbekend. Omdat er een politievoertuig bij betrokken is, onderzoekt een andere politieregio de oorzaak van het ongeluk.
Harrie Fotografie maakte de 3 bijgaande foto’s. Lees verder »

14reacties

Bij een ongeval op de Aarle-Rixtelseweg is een gloednieuwe auto rond 13 uur vanmiddag loss geraakt door een ongeval. De eigenaar had de auto pas 1 dag toen hij op een boom knalde. De bestuurder, een oudere man, is gecontroleerd in de ambulance maar hoeft niet mee naar het ziekenhuis. De Aarle-Rixtelseweg is afgesloten voor berging.
Pim Verkoelen maakte de 4 bijgaande foto’s. Lees verder »

10reacties

De politie hield vanavond 1 persoon direct aan na een steekincident in Mierlo-Hout en nam hem voor onderzoek mee naar het politiebureau. Het slachtoffer was niet meer ter plaatse.
Om 22.25 uur werden de hulpdiensten en pers gealarmeerd voor deze steekpartij bij voetbalvereniging Mierlo Hout op de Wilgehoutstraat.
Harrie Fotografie maakte de 5 bijgaande foto’s. Lees verder »