Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.547 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Nieuw Helmonds nieuws

Bij een garagebedrijf aan de 1e Tussendijk op het industrieterrein werd vannacht geprobeerd om in te breken. De daders probeerden het slot van de deur te forceren. 
De om 03.44 uur gealarmeerde brandweer heeft geassisteerd door het dak en de muur aan de achterkant van het pand te controleren. De politie hield tenminste 1 persoon (waarschijnlijk 2) aan, maar wil daarover verder niets kwijt vanwege het lopende onderzoek. We weten niet of er iets is buit gemaakt.
Walter van Bussel maakte de 5 bijgaande foto’s. Lees verder »

1reactie

Vanochtend is er een auto tegen het pand van de ORO op de Rakthof in de Rijpelberg gereden. Als gevolg daarvan zit er in de muur een flink gat zodat er van buiten naar binnen gekeken kan worden. Hoe het kwam dat de auto tegen de gevel is gereden is niet bekend. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. 
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

7reacties

Recent is gebleken dat in de leiding van het warmtenet van Ennatuurlijk een lekkage zit. Om dit lek te kunnen verhelpen, moet dat warmtebedrijf werkzaamheden uitvoeren. Vanaf vrijdag starten zij met graafwerkzaamheden aan de Rivierensingel in Brouwhuis. Ennatuurlijk is de eigenaar van de leiding onder de grond die warm water transporteert van de warmtekrachtcentrale Helmond naar de wijk Brouwhuis. Lees verder »

21reacties

Kort voor 2 uur vannacht was er op de Weg door de Rijpel in de Rijpelberg een ongeval met 2 jongens op een quad. Ter hoogte van het Gooisehof probeerde de bestuurder een vluchtheuvel te ontwijken. Om een aanrijding met een verkeersbord op die vluchtheuvel in een bocht te voorkomen, wilde hij de andere rijbaan nemen. Hierdoor kon hij de bocht niet meer goed nemen en belande met de quad in de struiken en tegen een boompje. De passagier die achterop zat raakte hierbij gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder kwam met de schrik vrij.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

3reacties

Een jongen is bij een duik in het water van Berkendonk vanmiddag ongelukkig terecht gekomen en heeft hierdoor waarschijnlijk nekletsel opgelopen. Volgens getuigen is hij bewusteloos uit het water gehaald door omstanders.
De kort voor 4 uur opgeroepen traumahelikopter is ter plekke gekomen en 1 van de trauma-artsen is mee gegaan met de ambulance. Deze is onder begeleiding van politie naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen vertrokken.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

1reactie

Oplettende bezoekers van het hertenkamp aan de Baroniehof in de Rijpelberg zagen rond 12.00 uur een reekalfje opgesloten achter een afrastering van een boom zitten. Het jong zat er volgens hen gisteren ook al. Daarop hebben ze de brandweer gealarmeerd. Toen het kalf vond dat de brandweer te dichtbij kwam, wurmde het zich door de latten afrastering heen en koos het hazenpad waarna het reekalfje weer met de moeder herenigd werd.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

Een 40-jarige man uit Lieshout is vandaag door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar. Hij verkrachtte zijn toenmalige vriendin op gewelddadige wijze in haar woning.
De verdachte ging in augustus 2020 ’s nachts naar het huis van zijn vriendin in Helmond. Zij sliep al en wilde verder slapen. Zij stapte uit bed om duidelijk te maken dat zij echt geen seks wilde.
Op enig moment pakte de man haar vast, gooide haar op bed en trok haar kleding hardhandig uit. Vervolgens verkrachtte hij haar op verschillende manieren. Daarbij sloeg hij de vrouw veelvuldig met zijn vuist, trok hij hard aan haar haren en kneep hij haar keel dicht. Lees verder »

3reacties

De Verkeerspolitie Oost-Brabant heeft vandaag het rijbewijs ingevorderd van een automobilist uit Lieshout. De 33-jarige man reed binnen de kom op de Kanaaldijk N.W. in Helmond 119 km/u waar 50 km/u de maximaal toegestane snelheid is. Tevens haalde hij in over de doorgetrokken streep en was de APK van zijn auto vervallen. Het CBR is op de hoogte gesteld. Zij gaan kijken of hij nog wel geschikt is om een motorrijtuig te besturen.

3reacties

Rond half 3 vanmiddag werd een meisje op een fiets geschept door een auto toen ze de Rijpelbergseweg in de Rijpelberg wilde oversteken. Ze zag de naderende auto over het hoofd. De fietsster is met onbekende verwondingen meegenomen naar het Elkerliek ziekenhuis. De bestuurder en bijrijder van de auto kwamen met de schrik vrij.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

1reactie

De politie heeft eerder deze week in Helmond 3 personen aangehouden op verdenking van het produceren van harddrugs.
Aan De Ruiterstraat in de Binnenstad werden tijdens een politieactie in een woning 2 personen aangehouden. Het gaat hier om een 24-jarige vrouw en een 25-jarige man uit Helmond. Beide personen waren bezig met het maken van synthetische drugs in een schuur bij de woning toen de politie de woning binnenging. In de schuur werden grondstoffen gevonden voor de productie van synthetische drugs.
Een dag later is een 31-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij ook een rol heeft gespeeld bij de productie van drugs.
Specialisten van forensische opsporing doen verder onderzoek.

3reacties

Een automobilist merkte onder het rijden dat zijn auto in brand stond en is daarna de oprit van het Esso-tankstation aan de Europaweg opgereden. De om 18.38 uur gealarmeerde brandweer was snel ter plaatse en heeft het vuur geblust. Er is geen schade aan het tankstation ontstaan. De bediende heeft uit voorzorg alle pompen afgesloten.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

10reacties

Iedere boa in Helmond draagt voortaan een bodycam voordat hij of zij de straat opgaat. Daartoe heeft de gemeente er 16 aangeschaft. Het doel van deze bodycams is een afname in het aantal incidenten. Afgelopen donderdag zijn de boa’s uitgebreid getraind in het gebruik. Over een half jaar wordt er een evaluatie gehouden over de hoeveelheid incidenten en de veiligheidsbeleving van de boa’s. Lees verder »

6reacties

Bij de Jan Linders supermarkt aan de Dijksestraat in Helmond was vannacht een poging tot een plofkraak op een geldautomaat. De supermarkt is vanochtend ontruimd, de omgeving afgezet en er wordt bekeken of meer nodig is. De EOD is onderweg om onderzoek te doen naar een mogelijk gevaar voor explosie. Een alerte burger alarmeerde de politie.
De politie vraagt personen die vannacht iets zagen of hoorden dat hier mee te maken kan hebben, hen te bellen op 0900-8844.

In de reacties hieronder staan updates.

2reacties

Een auto ramde vanavond meerdere geparkeerde auto’s en kwam tot stilstand tegen een woning in de straat met de naam Harz in Mierlo-Hout. De hulpdiensten werden om 20.39 uur gealarmeerd.
De bestuurder van de auto is nagekeken in de ambulance en werd daarna meegenomen naar het politiebureau. De politie onderzoekt of de man mogelijk onder invloed was. De gevel, een rolluik en de schutting bij het huis raakten flink beschadigd. Ook is er schade aan een scooter die bij het huis geparkeerd stond.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

5reacties

Vannacht rond 01.20 uur rook een bewoner op de 1e etage van een appartementencomplex aan de Groenstraat in de Binnenstad een brandlucht en belde 112. Hij had van te voren wat herrie gehoord in de bergingsruimte onder het wooncomplex. Toen de gearriveerde brandweer op onderzoek uit ging, zagen ze rook uit de ruimte komen. Er werd opgeschaald naar een middelbrand. Diverse bewoners kwamen uit voorzorg zelf naar beneden. Lees verder »

7reacties

Gedurende de afgelopen week waren er in de Binnenstad diverse controles van de politie en de gemeente. Daarbij schreef de politie bekeuringen uit voor tientallen verkeersovertredingen waaronder bellen achter het stuur, fout parkeren, rijden zonder rijbewijs en diverse snelheidsovertredingen. Van 1 persoon die zonder rijbewijs reed, is zijn scooter in beslag genomen. Ook zij er 3 personen aangehouden omdat zij nog een boete hadden openstaan. Verder is er een persoon beboet voor dronken rijden. Lees verder »

2reacties

Om 08.49 uur vanochtend rukten de hulpdiensten uit voor een woningbrand in de Hindestraat in de Binnenstad. Daar bleek een brand te zijn ontstaan omdat een man tijdens het koken in slaap was gevallen. De brandweer had de brand snel onder controle. De man is nagekeken door de ambulancemedewerkers.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

4reacties

De gemeente bestrijdt al jaren de overlast die door eikenprocessierupsen wordt veroorzaakt. Begin van het voorjaar doen ze dit door eikenbomen op verschillende locaties preventief in te spuiten. Dit gebeurt met een biologisch bestrijdingsmiddel, dat alleen schadelijk is voor de rupsen. Maar ook met andere maatregelen wordt de eikenprocessierups bestreden. Denk aan het ophangen van vlinderfilterkasten en (later deze maand) de start van de repressieve bestrijding van deze rups. Op basis van meldingen worden de nesten dan geplukt of weggezogen. Lees verder »