Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.413 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

Nieuw Helmonds nieuws

4reacties

De politie hield eerder deze week een 22-jarige Helmonder aan. Zij verdenken hem van betrokkenheid bij een gewapende overval vorig jaar in Deurne. Meerdere overvallers drongen op woensdag 23 november 2022 via de achtertuin een woning aan de Schie binnen. Zij verlieten de woning met hun buit nadat zij geweld gebruikte tegen de bewoners. De politie berichtte daar vorig jaar uitvoerig over. Harrie Fotografie maakte die avond de onderstaande foto’s. Lees verder »

Al meerdere jaren werken de gemeente en Stichting Bedrijventerreinen Helmond (SBH) aan de toekomstbestendigheid van de Helmondse bedrijventerreinen. Beiden vinden het belangrijk dat Helmondse bedrijven nu én in de toekomst concurrerend kunnen functioneren in een omgeving die voldoet aan de behoeften van de ondernemer, werknemer en bezoeker. Vandaag tekenden wethouder Martijn de Kort en voorzitter van SBH Gertjan Aarts een convenant om deze samenwerking te bekrachtigen. Lees verder »

7reacties

Vanmiddag om 17.28 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Rembrandtlaan. Ter plaatse in Helmond Noord aangekomen bleek het een eenzijdige aanrijding te zijn op de kruising met de Frans Halslaan.
Een verkeerslicht bleek daar door een personenauto geramd te zijn. We weten niet hoe het ongeval is ontstaan en ook niet of er iemand gewond is geraakt. Het betreffende voertuig werd naderhand afgesleept. 
Een oplettende buurtbewoonster stuurde de bijgaande foto.

4reacties

Agenten zagen gisteravond een scooter met achterop een vrouw zonder de verplichte helm op de Wethouder van Wellaan. Het voertuig werd staande gehouden en de 38-jarige in Helmond wonende vrouw kreeg een boete die haar 109 euro kostte.
De bestuurder van de scooter bleek niet het verplichte rijbewijs te hebben. Omdat hij dronken leek, moest hij blazen. De 36-jarige Helmonder blies fors te veel bij de alcoholtest en moest daarom mee naar het politiebureau. Daar bleek het alcoholgehalte in zijn adem 575 Ugl te zijn. Gezien de bestuurder geen rijbewijs heeft is dat 6 keer de toegestane 88 Ugl. Voor die feiten maakten de politieagenten een dossier op. Hij zal op een later tijdstip zijn straf horen.

7reacties

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om Petrus Mathijs Maria Gielen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze 73-jarige Helmonder ontving zijn koninklijke onderscheiding vanavond uit handen van burgemeester Elly Blanksma. Het persbericht van de gemeente woensdag meldde dat Piet na een periode van bijna 30 jaar afscheid neemt als vrijwilliger bij de Helmondse zwemvereniging Lutra. Lees verder »

9reacties

De 21-jarige Sallma El Fazzaz wordt sinds maandag 28 augustus vermist. Ze werd voor het laatst gezien in haar woning in Helmond. Bij thuiskomst bleek zij verdwenen, onbekend waarheen zij heen is gegaan of hoe laat ze is vertrokken. Dat maakte de politie vandaag bekend.
Sallma heeft bruine ogen en een lengte van 170-175 cm. Zij is te herkennen aan hennatattoos op haar handen, voeten en onderrug. Lees verder »

2reacties

Vanochtend was er brand in een flatwoning aan de Margrietlaan in Helmond Oost. De brandweer werd om 09.57 uur gealarmeerd. Ter plaatse bleek het om een situatie te gaan waarbij een pannetje was droog gekookt. Dat veroorzaakte rookontwikkeling op de vierde verdieping. De schade bleef beperkt en er zijn geen gewonden gemeld.
Vanwege een rookmelding onder de dakpannen op de vijfde verdieping was de brandweer met 2 blusvoertuigen en een hoogwerker naar de locatie uitgerukt.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

5reacties

De politie heeft een 66-jarige Helmonder die op de Engelseweg reed, gecontroleerd op zijn alcoholgebruik. Dat gebeurde In de nacht van woensdag op donderdag. De bestuurder moest blazen, blies fors te veel bij de alcoholtest en moest mee naar het politiebureau. Daar bleek het alcoholgehalte in zijn adem 570 Ugl te zijn. Ruim het dubbele van de toegestane 220 Ugl.
Het rijbewijs van deze automobilist was eerder ingevorderd. En ook voor dat feit maakten de politieagenten een dossier op en zal de betrapte Helmonder zich op een later tijdstip moeten verantwoorden.

2reacties

Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag een woning aan de Dolomieten aan de rand van Mierlo-Hout laten sluiten. De politie had er namelijk harddrugs aangetroffen. Ook werd vanuit het pand drugs verstrekt en bleken de drugsgebruikers voor overlast te zorgen. De sluiting maakt een einde aan deze situatie. De woning staat in een woonwijk en dat bevordert de leefomgeving en het veiligheidsgevoel van de buurtbewoners niet. Lees verder »

2reacties

Een brutale diefstal van een fietscomputertje van een elektrische fiets. Dat gebeurde op dinsdag 11 juli op klaarlichte dag in winkelcentrum Brouwhorst.
Deze diefstal staat duidelijk op beeld. Wie is deze dief op slippers? Dat wil de politie graag van het publiek horen. De politie gaf vanmiddag 3 foto’s van hem vrij (zie rechts en onderaan) en licht het e.e.a. toe: Lees verder »

3reacties

Vanwege een uitslaande woningbrand reden er vanaf 11.47 uur vanochtend hulpdiensten naar de Willem Prinzenstraat in de Binnenstad. 14 Minuten later meldde de woordvoering van de brandweer via Twitter dat de brand inmiddels onder controle was.
Er raakte niemand gewond. De Stichting Salvage zal ter plaatse gaan voor het bijstaan van de gedupeerde(n). De woning en aangrenzende woningen worden geventileerd alvorens ze worden vrijgegeven. Inmiddels zijn de eerste voertuigen van de brandweer terug naar de kazerne. Lees verder »

4reacties

Op een bovenverdieping van een woning aan de Dolomieten aan de rand van Mierlo-Hout brak vanochtend brand uit. De om 08.50 uur gealarmeerde brandweer kwam met 2 blusvoertuigen en 1 hoogwerker ter plaatse. De brandweerlieden kregen het vuur snel onder controle.
Een wasdroger (die als verloren moet worden beschouwd) was de vermoedelijke oorzaak van de brand. Er raakte niemand gewond. Ook bij buren heeft de brandweer de woning moeten ventileren vanwege de rook.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

Een geparkeerde auto in 1e Haagstraat is vannacht door brand verwoest. Bij aankomst van de om 00.18 uur gealarmeerde brandweer in ‘t Haage sloegen de vlammen uit het voertuig.
De brand was snel onder controle maar voor de personenauto was het te laat. De oorzaak van de autobrand wordt onderzocht. Er raakte niemand gewond.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

6reacties

Een man op de fiets is vanavond rond 19.40 uur ernstig gewond geraakt. Dat gebeurde nadat hij in de Pastoor Elsenstraat in Mierlo-Hout in botsing kwam met een personenauto.
Een traumahelikopter kwam ter plaatse en de gearriveerde trauma arts ging in de ambulance mee naar het ziekenhuis in Nijmegen. De forensische experts van de politie komen onderzoek doen naar de oorzaak van het ongeval.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

7reacties

Een jonge vrouw is vanmiddag kort voor half 2 met haar auto van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. Het ongeval vond plaats op de Weg door de Rijpel, vlakbij het dierenpark en meteen na een bocht.
De automobiliste is in een ambulance onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De auto wordt opgehaald door een bergingsbedrijf. Hoe het ongeval daar in de Rijpelberg kon gebeuren is vooralsnog onbekend.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s en video. Lees verder »

8reacties

Een vrouw reed vanavond met haar personenauto en 2 kleine kinderen van de rotonde en verloor de macht over het stuur. Daarna kwam haar auto tegen een lantaarnpaal die afbrak. Dat gebeurde op de Heeklaan rond 19.10 uur.
De vrouw en kinderen zijn voor verder onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Er werd 1 rijbaan tijdelijk afgesloten tot het voertuig was weg getakeld en de lantaarnpaal spanningsloos was gemaakt.
Harrie Fotografie maakte ook deze keer weer de bijgaande foto’s. Lees verder »

6reacties

De brandweer werd om 11.46 uur vanochtend opgeroepen voor een woningbrand in de Antilopelaan in Brouwhuis. Er zou bij de cv-ketel brand zijn ontstaan. Een bewoonster en haar hond zijn op tijd naar buiten gegaan.
De brandweer, die met 2 blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse kwam, had de brand snel onder controle. Er raakte niemand gewond.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

2reacties

Gisteravond kreeg de politie een melding van een slingerende personenauto die enkele bijna-aanrijdingen veroorzaakte. De auto werd gezien op de Geldropseweg in Mierlo waarna de melder 112 belde. Hij reed vervolgens achter het voertuig aan richting Helmond tot die stopte bij een huis in onze stad. De gealarmeerde agenten gingen ter plaatse en troffen de bestuurder daar in benevelde toestand aan. Lees verder »

5reacties

Agenten zagen vannacht een auto slingerend over de Europaweg rijden. Toen de bestuurder om 01.44 uur langs de kant was gezet, bleek zijn rijbewijs ongeldig. Uit een speekseltest bleek hij bovendien cannabis te hebben gebruikt. Deze 23-jarige man uit Helmond is aangehouden.
Kort ervoor hielden dezelfde 2 agenten al een andere automobilist aan. Die bleek onder invloed van cannabis en cocaïne achter het stuur te zitten. Deze 28-jarige man uit Sittard-Geleen werd langs de weg gezet omdat hij al eerder was gepakt voor het rijden onder invloed. De politieagenten herkenden zijn auto. 

11reacties

Vandaag trof de politie in de omgeving van de Boestiusstraat in de Binnenstad een elektrische fiets aan die afkomstig bleek van diefstal. Een snelle vangst want die fiets werd vannacht in het centrum gestolen. Dat bevestigde een woordvoerder van de politie vanmiddag aan de weblog. “Tijdens het onderzoek van mijn operationele collega’s kwamen een verdachte uit Helmond én (in verband met heling) een 35-jarige vrouwelijke verdachte in beeld.” Het duo wordt zaterdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Lees verder »