Buiten is het 6 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.969 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Nieuw Helmonds nieuws

1reactie

Vannacht rond 03.30 uur hield de politie op de President Rooseveltlaan een auto met 4 mannen staande. In het voertuig werden inbrekerswerktuigen en een vuurwapen aangetroffen waarop het viertal werd gearresteerd.
De bestuurder kreeg een stopteken omdat het vanwege de Tijdelijke Wet Coronamaatregelen niet is toegestaan om met 4 personen (niet uit 1 gezin) in 1 auto te zitten. De inzittenden kwamen uit verschillende steden in Nederland en reageerden erg zenuwachtig op de controle. Lees verder »

13reacties

Gisteren was er een verkeerscontrole van politie en Belastingdienst in de Binnenstad van Helmond. Daarbij heeft de Belastingdienst diverse openstaande belastingen geïnd. Ook werden er diverse voertuigen in beslag genomen. Verder is er een persoon aangehouden voor een openstaande gevangenisstraf van 5 jaar wegens een drugsdelict. Lees verder »

Bij een bedrijfsongeval vanochtend is een man gewond geraakt door een container die van een vrachtwagen kwam. Dat gebeurde rond half 11 op de Tasmanstraat in Helmond Oost.
Hoe het ongeval precies is gebeurd is niet bekend. De man is met de ambulance meegenomen naar het Elkerliek ziekenhuis voor controle. De politie schakelt de arbeidsinspectie in voor verder onderzoek.
Bijgaande foto’s werden gemaakt door Walter van Bussel. Lees verder »

12reacties

Een autobestuurder zag vanmiddag rond 1 uur een snorfiets over het hoofd. Dat gebeurde toen hij het terrein van het tankstation aan de Nachtegaallaan in Helmond Noord op wilde rijden. Op de snorfiets zat een moeder en 2 kleine kinderen. De moeder en 1 kind zijn met de ambulance meegenomen voor controle in het Elkerliek ziekenhuis.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

56reacties

Het ABN AMRO-kantoor op de Kasteel Traverse sluit per 5 maart. Steeds minder klanten bezoeken het kantoor omdat zij vaker hun bankzaken online regelen, aldus de bank. Ook groeit de populariteit van beeldbankieren en kunnen klanten hun medewerkers ook telefonisch bereiken. Daardoor is het voor klanten steeds minder noodzakelijk om een bankkantoor te bezoeken en werd de beslissing tot sluiting genomen. 
Als een kantoorbezoek nodig of gewenst is dan kunnen klanten, zo luidt hun advies, terecht bij het kantoor op de Vestdijk in Eindhoven.

3reacties

Enkele minuten voor 8 uur vanavond meldde de politie een overval op de Lidl aan de Geysendorfferstraat in Helmond Oost. Zij lieten weten dat die overval op de supermarkt werd gepleegd door een getinte man met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Hij maakte een kleine buit. Er zou niemand gewond zijn geraakt.
De dader vluchtte daarna te voet. Hij is ongeveer 35 jaar oud en 1,70 meter lang. Hij droeg een zwarte jas, zwarte muts en zwart mondkapje. Lees verder »

1reactie

Zal koningin Maxima in mei het jaarlijkse Appeltje van Oranje uitreiken aan een Helmondse organisatie? Het zou zo maar kunnen, want Nei Skoen aan de Hoofdstraat in Mierlo-Hout is voor de prijs genomineerd. Deze stichting beoogt nieuwe kansen en mogelijkheden te creëren voor mensen die kampen met tegenslagen in het leven. Dit alles onder de leuze “samen leren, samen ontwikkelen en samen herstellen”. Lees verder »

31reacties

Helder Helmond-raadslid Martijn Rieter is kandidaat-Kamerlid bij Code Oranje bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Dat laat lijsttrekker Richard de Mos van deze partij weten. Hij is blij met de steun uit Helmond, hij vindt het belangrijk als lokale politici de handen ineen slaan voor een stevig geluid in de Tweede Kamer. Op welke plek van de lijst Martijn komt is nog niet bekend, dat wordt later bekend gemaakt. Lees verder »

1reactie

Kort voor middernacht gisteravond was er brand aan de achterzijde van een woning aan de Molenstraat. De brandweer die groot opschaalde had de brand snel onder controle. Om het vuur beter te kunnen bestrijden werd een gat gemaakt in het dak van de aanbouw. De bewoners die thuis waren bleven ongedeerd. De oorzaak van de brand weten we niet.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

1reactie

Een man van 37 jaar is gisteren overleden na een schietincident in een woning aan de 44e straat in de wijk Lankforst in Nijmegen. Iets na 15.30 uur kwam de melding van een schietincident binnen op de meldkamer van de politie en direct zijn veel eenheden ingezet. De inzet van hulpdiensten waaronder een traumahelikopter bleek tevergeefs: het slachtoffer is ter plaatse overleden. Lees verder »

Bij een kop-staartbotsing op de Kanaaldijk Zuid-West vielen vanavond gewonden. De aanrijding vond plaats rond kwart voor 8 bij een verkeerslicht waar de eerste auto voor stopte. In deze auto zaten een man, vrouw en kind(eren). Zij zijn met een ambulance naar het ziekenhuis.
De bestuurder van de andere auto is door de politie meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Ook in die auto zaten meerdere personen. Zij raakten niet gewond. De weg is richting Weert afgesloten. De politie doet onderzoek.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

Bij een brand in een woning aan de Wesselmanlaan ter hoogte van het Elkerliek ziekenhuis is 1 bewoner gewond geraakt. Hij is ter plaatse geholpen door medewerkers van de ambulance.
De brand is vermoedelijk ontstaan door een omgevallen kaars waardoor meubilair is gaan branden. De om 01.47 uur opgeroepen brandweer was net klaar met de brand bij hotel West-Ende 2 straten verderop op de Steenweg en daardoor snel ter plaatsen. Zij hadden de brand snel onder controle.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

1reactie

Vannacht om 01.20 uur rukte de brandweer uit voor een brand bij hotel West-Ende op de Steenweg. De brand bleek zich in een technische ruimte te bevinden. Er is daardoor een gat in het dak ontstaan. De hotelgasten zaten in ander deel van het hotel, er zijn geen gewonden.
Op Facebook verscheen dit filmpje, Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

31reacties

Helmonders die vuurwerk willen inleveren, kunnen dat doen op woensdag 30 december tussen 8.00 en 13.00 uur op het terrein van de oude milieustraat aan de Kanaaldijk. Bij dit inleverpunt zijn medewerkers van een gespecialiseerde bedrijf aanwezig. Zij nemen het vuurwerk in ontvangst. Het vuurwerk wordt na inzameling afgevoerd en veilig vernietigd. Ook in het nieuwe jaar komt er nog zo’n een inlevermoment. De exacte datum wordt later nader bekend gemaakt. Vooraf een afspraak maken om in te leveren is niet nodig. Lees verder »

1reactie

Vanavond rond half 10 was er een aanrijding op het Stationsplein. Door nog onbekende oorzaak reed een vrouw met haar auto achter op een rijdende auto. Ze is hierbij gewond geraakt en voor verder onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Even later arriveerde een tweede ambulance voor de bestuurder van de andere auto om hem na klachten na te kijken. We weten niet of hij ook naar het ziekenhuis is gegaan. De weg werd in 1 richting afgesloten.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

4reacties

Vanmiddag zijn 2 mannen waarvan het vermoeden bestond dat ze handelden in drugs op heterdaad betrapt. Dat gebeurde vlakbij het kasteel aan De Wiel in het centrum. Daar zijn ze ook aangehouden.
Begin vorige week kreeg de politie informatie dat het tweetal zich bezig hield met het handelen in harddrugs in Helmond. Daarom werd een onderzoek gestart. Gedurende vorige week werden de 2 verdachten gevolgd en zag de politie dat ze vele malen drugs verkochten aan verschillende klanten. Ook een aantal van de afnemers werd gehoord. Daarop werd besloten om het duo vandaag aan te houden toen duidelijk werd dat er een deal plaats zou vinden aan De Wiel. Lees verder »

4reacties

Vanochtend is brand ontstaan op het dak bij Van Lieshout Snackwaren aan de Achterdijk op het industrieterrein. Dat zou een brand zijn in een luchtbehandelingsinstallatie. De brandweer, die kort voor 7 uur werd gealarmeerd, is met 2 blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse. Voor zover bekend is er niemand gewond.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »