Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Nieuw Helmonds nieuws

3reacties

Helmonder gewond bij ongeluk op de A270

Op de A270 tussen Eindhoven en Helmond vond vanochtend rond 06.15 uur een ongeval plaats tussen een personenauto en een bestelbus. De personenauto zou volgens de politie vanuit richting Brandevoort richting Eindhoven hebben willen afdraaien en daarbij de bestelbus die vanuit de richting Eindhoven kwam over het hoofd hebben gezien. Het busje en de auto raakten elkaar, het busje ging over de kop de middenberm in en kwam na enkele tientallen meters tot stilstand.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
9reacties

Politie rijdt achtervolgde auto klem

Na een korte achtervolging heeft de politie vanmiddag een busje met gestolen kentekenplaten klem gereden. Politieagenten zagen de auto rijden waarna de achtervolging werd ingezet. Op de Tolpost in de Binnenstad is het busje van weerskanten klem gereden. Er werd 1 persoon aangehouden en door de politie meegenomen.
De betrokken voertuigen liepen schade op.  Er vielen geen gewonden. Lees verder »

Harddrugs-grondstoffen in garage ontdekt

In een garagebox aan de Noord Parallelweg in Helmond is vandaag een mogelijke opslaglocatie ontdekt voor de grondstoffen van vermoedelijk harddrugs. Dit gebeurde tijdens een controle van het Peelland Interventie Team (PIT). Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen ondersteunen hen bij het onderzoek en zullen de aangetroffen chemicaliën na afloop veilig afvoeren.Lees verder »

5reacties

Grote hennepplantage aangetroffen

De politie trof gisteren in een bedrijfspand aan de Lungendonk in Helmond op de eerste etage een in werking zijnde hennepkwekerij aan met meer dan 1500 planten. De politie hield 3 personen aan. Uit onderzoek moet blijken of- en welke rol zij hebben gehad.
Ook was er in het pand sprake van illegale bewoning op de begane grond. Een gezin met minderjarige kinderen woonde direct onder de hennepplantage van de eerste verdieping. Een levensgevaarlijke situatie zo meldt de gemeente.Lees verder »

1reactie

Fietser aangereden, auto rijdt door

Op de kruising van de Willem Prinzenstraat en Wolfstraat is vanavond rond half 9 een fietser aangereden en gewond achtergelaten. De man is in een ambulance aan zijn verwondingen geholpen. Hij werd daarna door een bekende mee naar huis genomen.
De fiets is zwaar beschadigd. De politie doet onderzoek om de auto die bij het ongeval betrokken is te achterhalen.Lees verder »

4reacties

Drugspand op Bakelsedijk 4 maanden gesloten

Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag een woning aan de Bakelsedijk laten sluiten nadat er harddrugs werd aangetroffen. Ook werd vanuit de woning drugs verstrekt en was er overlast van drugsgebruikers. 
De politie stelde op 19 december vorig jaar een onderzoek in bij deze woning. Zij trof 939 hennepplanten aan, verdeeld over 3 kweekruimtes. Daarnaast bleken er indicaties van grootschalige hennepteelt waardoor de woning een schakel vormde in het criminele drugscircuit.Lees verder »

6reacties

Helmonder pakt in 3 dagen 5 bonnen

Vanmiddag bekeurde de videosurveillance van de verkeerspolitie een 23-jarige bestuurder uit Helmond. Hij haalde op de Kasteel-Traverse rechts in, reed daar gemiddeld 98 km/u (waar 50 is toegestaan) en bleek zijn telefoon in de hand te hebben. Voor alle feiten is een proces-verbaal opgemaakt. 
De Helmonder bleek woensdag ook bekeurd te zijn voor rechts inhalen en kleven. De man is door de politie aangemeld bij het CBR.

Man rijdt door rood en verwondt fietser: boete

Het is niet met voldoende zekerheid vast te stellen dat een 28-jarige man uit Deurne in oktober 2022 met zijn telefoon bezig was toen hij met zijn bestelbus op een fietser in Helmond botste. De rechtbank in Den Bosch spreekt hem daarvan vrij. Wel reed de man door een rood verkeerslicht. Hij krijgt een geldboete van 1.500 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden.Lees verder »

7reacties

Kleine vrachtwagen vliegt in brand

Een kleine vrachtwagen van Blink is vanmiddag rond 13.45 uur op het Nieuwveld in Helmond Noord in brand gevlogen. Er zat op dat moment niemand in de auto.
De inzittenden waren even een boodschap doen. Toen ze terugkwamen bij de wagen, zagen ze rook uit de cabine komen. De cabine brandde uit. De oorzaak van deze autobrand is niet bekend maar vermoed wordt dat het een kortsluiting betrof.Lees verder »

1reactie

Man opgepakt voor ramkraak op juwelier

De politie hield vanmiddag een 28-jarige man uit Helmond aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de ramkraak op juwelier Herman Geurts aan de Kanaalstraat in Someren vorig jaar. Bij deze ramkraak werd de pui vernield met behulp van een container en auto. Binnen 2 minuten werd voor ruim 13 duizend euro buitgemaakt.Lees verder »

3reacties

Gevluchte man die woning ramde opgepakt

De politie heeft na een achtervolging vannacht een 19-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij ging er met zijn auto vandoor nadat agenten een stopteken gaven, scheurde door Helmond en kwam tot stilstand toen hij tegen een woning aanreed. De man had drugs bij zich en had geen rijbewijs. Dat liet de politie zojuist weten.Lees verder »

5reacties

Relatief rustige jaarwisseling volgens B&W

“We kunnen spreken van een relatief rustige jaarwisseling. ” Zo opent B&W haar brief (pdf) aan de gemeenteraad over het verloop en de vuurwerkoverlast/-schade. “Wel was op een aantal plekken sprake van overlast door groepsvorming met vooral zwaar knalvuurwerk. In totaal zijn er in de maand december 189 meldingen gedaan bij de gemeente.” Er waren geen ernstige incidenten of gewonden en hulpdiensten werden niet gehinderd. De Boa’s hebben geen boetes gerelateerd aan de jaarwisseling uitgedeeld.

Lees verder »

29reacties

Jongen opgepakt na steekincident op de Knip

In het fietsenhok van het Dr. Knippenbergcollege aan de Rembrantlaan was vanmiddag rond half 5 een vechtpartij. Daarbij werd een jongen in zijn been gestoken. De verdachte vluchtte. Om 18.07 meldde de politie er een 14-jarige jongen uit Eindhoven was aangehouden. Het slachtoffer raakte lichtgewond en mag het ziekenhuis na behandeling verlaten.Lees verder »

2reacties

Wasdroger veroorzaakt brand in woning

Op de eerste verdieping van een woning aan de Geysendorfferstraat in Helmond Oost is vanmiddag brand geweest. Een wasdroger ging daar vermoedelijk door kortsluiting branden. De bewoner had de brand al grotendeels geblust toen de om 14.46 uur gealarmeerde brandweer arriveerde. Zij hebben het apparaat buiten gezet. De bewoners waren thuis. Het zoontje kreeg van de politie een knuffel beertje om de spanning weg te nemen van het gebeuren. Het is niet bekend of er meer schade in de woning is ontstaan.Lees verder »

3reacties

Kokosopslag in brand op het industrieterrein

Vanochtend om 05.57 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand bij het bedrijf Legro aan de de Gerstdijk. Bij deze groothandel voor landbouwproducten op het industrieterrein bleek brand uitgebroken in een kokosopslag waarbij veel rook ontstond. Door medewerkers van het bedrijf wordt de kokos uit de opslag gehaald en met bulldozers uit elkaar gehaald zodat de brandweer deze kan afblussen. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Over de schade is nog niets bekend.Lees verder »

2reacties

Schoorsteenbrand op de Mierloseweg

De schoorsteen van een huis aan de Mierloseweg stond gisteravond in brand. De om 22.38 uur gealarmeerde brandweer rukte met 2 blusvoertuigen en een hoogwerker uit. Omdat er veel rook onder de dakpannen uit kwam, werd extra gecontroleerd of de brand niet verder was gegaan dan alleen de schoorsteen. Ook de buren hadden last van rook en daarom heeft de brandweer dat huis geventileerd. Zij hoefden niet uit hun huis. We weten niet of de bewoners van de betreffende woning het huis moesten verlaten.Lees verder »

6reacties

Man mishandeld op de Steenweg

Op de Steenweg werd vannacht tussen 02.00 en 03.00 een 24-jarige man mishandeld door 3 personen. Het slachtoffer liep hierbij letsel op. De politie zoekt personen die de daders van een openlijke geweldpleging  kunnen identificeren.
Via camerabeelden in de binnenstad werd een ruzie gezien waarna politieagenten ter plaatse gingen. Bij aankomst waren de verdachten al weg.Lees verder »