Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.432 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

211reacties

Ik vind... HelmondOp de weblog proberen we een breed scala aan onderwerpen te bieden. Onderwerpen waar Helmonders over veel Helmondse items hun mening kwijt kunnen.
We realiseren ons dat we nooit alle onderwerpen over Helmond in de logs aan bod kunnen laten komen. Daarom dit log.
Want áls je iets vindt over iets Helmonds kun je dat in dit log kwijt. Positief of negatief, uitgebreid of bondig, over iets groots of juist iets heel kleins, iets uit het verleden, heden of over iets dat er aan zit te komen. Kortom: geef hier je mening.

Er zijn 2 praktische spelregels bij dit log:

  • Check eerst even de gele rechterkolom (bij Logs en Langlopende logs) of er al een log over is. Is dat het geval, dan hoort die mening namelijk daar. Zodoende blijven alle reactie over 1 topic bij elkaar. Zoniet, dan is dit log de juiste plek.
  • ELKE reactie in dit log (dus ook als je reageert op een ander) begint verplicht met deze 2 woorden: Ik vind

Soms kan iemand hier een onderwerp aansnijden dat wij tot een log promoveren. Sommige onderwerpen verdienen dat.

211 reacties:

Ik vind… dat er eens meer geld gestoken moet worden in de armoede bestrijding en niet in de alles verslindende stadsvernieuwing en Brandevoort.

Beantwoorden

Ik vind… het echt niet meer normaal. je kunt niet eens meer veilig verhuizen.
Mijn dochter heeft een ander huis, is ze vanavond een lading spullen aan het wegbrengen naar haar nieuwe huis, komt ze een half uur later terug in haar oude huis, hebben ze ingebroken.. laptop weg, TV weg ( zo’n platte), spaarpot met geld weg, digitale camera weg en waarschijnlijk was ze ook te snel terug want haar stereo en pc stond er nog.
M.a.w. in het vervolg moet je er wel zorgen dat er iemand in het oude huis blijft anders zorgen ze er wel voor dat je niet meer zoveel hoeft te verhuizen.

Beantwoorden

Ik vind dat ook erg a-sociaal Solveg en ik ben bang dat dit niet alleen in Helmond gebeurd. Eergisteren is er in mijn auto een flinke deuk gereden (parkeerterrein achter de Jumbo in Mierlo-Hout) en de veroorzaker is helaas “vergeten” om een briefje met zijn/haar naam en nummer achter te laten. Ook lekker aso want nu val ik terug in mijn bonus/malus.

Beantwoorden

Ik vind, het is maar heel klein.. maarreh wilde het even kwijt..

Op 4 november om 18:27 (met 37 weken en 1 dag) is er weer een nieuw Helmondertje geboren. Jayson Romario is zijn naam. 😀

Solveg en Ellen.. Oh, das ook echt niet normaal meer nee! Maar ik denk (weet wel zeker) dat die dingen helaas in heel nederland gebeuren. Zo hoef je in de grote steden op sommige plekken ook echt niet met je mobieltje op straat te gaan staan te bellen.

Beantwoorden

Ik vind dat super Klorriemorrie! Van harte gefeliciteerd!!!

Beantwoorden

Ik vind dat nog eens heel leuk nieuws Klorriemorrie. Gefeliciteerd en geniet ervan!!

Beantwoorden

Klorriemorrie:Hartelijk Gefeliciteerd met de nieuwe wereldburger.

Beantwoorden

Ik vind dat ik je daarmee hartelijk mag feliciteren, Klorriemorrie.

Beantwoorden

Ik vind… het geweldig Klorriemorrie, van harte gefeliciteerd met de nieuwe aanwas in je gezin.
Alles goed verlopen? geniet er maar van.

Beantwoorden

Ik vind het wel een feestdag hier op de weblog vandaag. Solveg die blij is met haar Ruilwinkel en jij met jouw baby. Gefeliciteerd klorriemorrie, wie weet wordt ie later de Helmondse Romario.

Beantwoorden

Ik vind het heel fijn om Klorriemorrie te kunnen feliciteren met haar baby, proficiat!

Ik vind het zeer vervelend om te lezen wat Solveg en Ellen schrijven.

Beantwoorden

Ik vind dat ook ik Klorriemorrie moet feliciteren met Jayson Romario. Dat hij net zo veel mag “scoren” als destijds die Romario in Eindhoven vind ik ook.

Beantwoorden

Ik vind het heel leuk voor je Klorriemorrie, van harte gefeliciteerd, veel geluk en geniet ervan.

Beantwoorden

Ik vind dat burgemeester Jacobs de plank behoorlijk misslaat door te zeggen dat de opbouwers van de zaterdagmarkt op de Markt 's nachts maar wat later moeten beginnen. Om niet meer in elkaar geslagen te kunnen worden door de stappers. Eigen verantwoordelijkheid van die opbouwers van Van de Vorst noemt hij dat.
Zo had Jacobs ook kunnen reageren met die beelden op de Markt: gewoon elke stapavond die beelden zelf even verwijderen. Dan kunnen ze ook niet vernield worden door stappers. Ook eigen verantwoordelijkheid dus van de gemeente.
Goed dat hij het gedrag van de stappers veroordeelt, maar dergelijke zogenaamde eigen-verantwoordelijkheid-oplossingen: een beetje dom.

Beantwoorden

Ik vind het vreemd dat je zelf aan de gemeente moet vragen om geheimhouding van je persoonsgegevens. Ik heb altijd gedacht dat deze gegevens sowieso geheim waren voor derden.

Beantwoorden

Ik vind dat idd heel vreemd Porcupine. Er bestaat toch zoiets als de Wet op de Privacy? De gemeente moet zich daar ook aanhouden… ik zie het al helemaal voor me..

Beantwoorden

Ik vind dat de bezoekers van dit weblog ook even een dichtregel moeten plaatsen op de sinterklaassite van het Eindhovens Dagblad. Het doel is om een gedicht te maken van meer dan 5100 regels, zodat het record uit 1999 uit de boeken verdwijnt.

Beantwoorden

Ik vind het gewoon te bizar voor woorden. Een uurtje geleden kreeg ik te horen dat een jongeman van ongeveer 34 jaar oud, gekleed in onderbroek zichzelf heeft neergestoken in t’ Aambeeld. Dit gebeurde voor in het cafe en daarnaast is de wielervierdaagse bezig.

Beantwoorden

Rust zacht Bart!

Beantwoorden

pfff het ging er de hele nacht over op de Steenweg. Iedereen natuurlijk zijn eigen verhaal, iedereen kent die Bart ineens. Paar maanden geleden heeft ie mij en mijn vriendin nog uit het Vensterke gejaagd met zijn dronkemansgeouwehoer. De wijze waarop ie zich van zijn leven heeft beroofd wil toch wel genoeg zeggen geloof ik, ik persoonlijk heb daar totaal geen respect voor. Dus mensen kunnen roepen Rust Zacht Bart, ik heb meer zoiets van: getuigen, sterkte met het verwerken van mogelijke trauma’s die jullie gisterenavond hebben opgelopen.

Beantwoorden

Ik vind…….
Hem al een tijdje niet meer. Iemand enig idee waar Sjaak van Buren is gebleven? Hij zal toch zijn vingers niet gebrand hebben bij de loeiende vlammen op het Hout?

Beantwoorden

Ik vind dat de gemeente Helmond de plank weer flink misslaat door de Sinterklaasvlaggetjes in het centrum te verbieden. De vlaggetjes zouden het straatbeeld ontsieren, en zouden niet in de kwaliteitsimpuls van het Stadshart passen.
Wat is de volgende stap? Lelijke mensen uit het Stadshart weren?

Beantwoorden

Ik vind dat je helemaal gelijk hebt Porcupine. Wat een gezeik toch weer over die vlaggetjes. Laat ze nou gewoon lekker buiten wapperen. Hebben ze nou anders niks te doen als over vlaggetjes te zanikken.

En over lelijke mensen uit het stadshart weren; ik zou wel benieuwd zijn wie ze dat zouden laten doen. Peter Tielemans misschien? Oh nee, die mag dan zelf al niet meer in het stadshart komen.

Beantwoorden

IK VIND dat de gemeente maar eens moet kijken wat er in sommige buurten gebeurt en hoe het er daar uit ziet. neem nou de foelartsstraat waar in het begin van het jaar die huizen zijn afgebrandt die worden nu pas afgebroken. ik vind het nogal laat.
de gemeente maakt zich meer druk om de vlaggetjes die wegmoeten in de stad dan om de rest.ik vind zelf het straatbeeld belangrijker dan die vlaggetjes uit de stad halen dat is echt kinderachtig. wat een rare gemeente hebben we, die weten zelf niet waar ze moeten beginnen dan gaan ze zulke dingen doen wat de stad opsiert maar ja dat is mijn mening

Beantwoorden

Ik vind dat de gemeente Helmond vandaag maar eens met 40 ME-busjes de straten mag gaan schoon vegen, mochten er opnieuw scholieren rondlopen die niet weten hoe een staking correct moet verlopen.

http://www.ed.nl: “In Helmond verzamelden zich zevenhonderd jongeren bij het gemeentehuis. Daar blokkeerden ze de toegangsdeuren. De politie hield negen jongeren aan.”

Gelukkig nog geen Amsterdamse toestanden, maar wel bijzonder ergerlijk. Ga gewoon lekker naar school man, over tien jaar denken jullie allemaal “kon ik nog maar een jaartje”.

Beantwoorden

Ik vind dat Perry maar gewoon moet gaan werken!!

Beantwoorden

Ik vind… dat ik het jullie nu wel kan vertellen. De “Spruijten-clan” is weer een lid rijker.
Ik mag aan jullie voorstellen mijn zoontje Jamie (Zinan).
Mocht je (de voorzijde) van het geboortekaartje willen bekijken, kijk dan even op het log van Hans Verbakel.

Beantwoorden

Ik vind dat een felicitatie waard, Ad. Van harte gefeliciteerd met de nieuwe Spruijt-telg. Ik heb zojuist even het geboortekaartje bekeken. Heel erg leuk en origineel.
Geniet ervan, hopelijk kun je een beetje doorslapen ‘s nachts!!

Beantwoorden

Ik vind… het zeker een felicitatie waard en geniet er maar met volle teugen van, want kinderen zijn groot voordat je er erg in hebt.

Beantwoorden

Ik vind het heel erg leuk voor jullie, Ad en vrouw, van harte gefeliciteerd met jullie zoon Jamie. Veel geluk en geniet ervan.

Beantwoorden

Ik vind het geweldig. Niet alleen het erg orginele geboortekaartje maar ook het feit dat Jamie is geboren. Gefeliciteerd!!!

Beantwoorden

Ik vind het fijn dat “de spruijten-clan” weer een mens rijker is geworden.Proficiat allemaal!

Ik vind het dom van mij dat ik bij het bekijken van het geboortekaartje vanmorgen op de web-log van Hans niet in de gaten had dat het sloeg op een uitbreiding van de “spruijten-clan”

Beantwoorden

Ik vind dit ook een felicitatie waard.
Van harte gefeliciteerd familie Spruijt.

Beantwoorden

Ad en de verdere famlie: GEFELICITEERD!

Beantwoorden

Ad van harte gefeliciteerd met dat kleine spruijtje.Geniet ervan ze zijn zo groot.

Beantwoorden

Ik vind dat ik ook hier niet achter kan blijven met het feliciteren van alle Spruijtjes. Dat het jullie allen naar wens mogen gaan.

Beantwoorden

ad,wendy en lesley van harte gefeliciteerd

Beantwoorden

hoe en waar kan ik dat geboortekaartje zien alvast bedankt!!
jaaaaaaaaaa ben nieuw op de site

Beantwoorden

Ik vind… het heel fijn als we toch ook ALLEMAAL beginnen met IK vind… in dit log.

Beantwoorden

@vanessa:
We hebben je reactie naar het log Vragen staat vrij verplaatst. Daar is die vraag on topic. Op deze wijze proberen we de weblog leesbaar te houden.

De weblog van Helmond

Beantwoorden

Ik vind het geboortekaartje hier henny.

Solveg heeft overigens voor 100% gelijk dat bij dit log elke reactie met Ik vind moet worden begonnen. Daarom heet dit log ook zo. Gelukkig begrijpen de meeste reageerders dat. Zie de logtekst voor verdere uitleg.

Beantwoorden

Ik vind dat ik Ad ook maar eens moet feliciteren met zijn nieuwe telg. Dat je maar niet teveel slapeloze nachten zult hebben. En het later een grote gezonde kerel mag worden!
groetjess,
Natasja

Beantwoorden

Ik vind dat de scholieren die vrijdag de straat op gaan direct de gelegenheid moeten grijpen om ook een wettelijk stakingsrecht te eisen. Waarbij ik meteen wil opmerken dat staken/demonstreren iets anders is dan de zaak vernielen of relschoppen.

Beantwoorden

Ik vind dat ik jullie nu wel mag bedanken voor de felicitatie’s.
Daarnaast mijn excusses dat ik dit log heb uitgezocht om dit onderwerp te plaatsen, want het is best wel lastig om te reageren met “ik vind” als je alleen proficiat wilt zeggen of iets wilt vragen. Tja een beetje te laat dus.

Overigens Natasja ook nog gefeliciteerd met de geboorte van jouw zoon, volgens mij had ik dat nog niet gedaan (foei).

Beantwoorden

Ik vind het juist wel grappig, Ad, dat ook jij (net als ik) juist dit log hebt gekozen om de geboorte van je zoon te verkondigen. Misschien moet Dé weblog maar eens een logje aanmaken met daarin de verkondigingen van persoonlijke gebeurtenissen. 😉
groetjess,
Natasja

Beantwoorden

Ik vind dat iedereen ff naar deze advertentie moet kijken bvd
http://www.marktplaats.nl
contact kwijt en opsporing
30-11-2007 geplaatst.
http://link.marktplaats.nl/132337825

Beantwoorden

Ik vind..dat ik even moet melden dat mijn 2 jongste zoons en ik morgen naar Senegal vertrekken en half januari weer terug zijn.

Wij hopen dat jullie allemaal fijne feestdagen en een spetterend 2008 zullen hebben.

Groetjes Solveg.

Beantwoorden

Ik vind dat ik hier even moet vermelden dat er toch wat vreemde teksten op hellemond.web-log.nl staan. 😉

Beantwoorden
Porcupine (a.k.a. Noud)

Ik vind… dat ik moet zeggen

@Solveg,
Ga je voor je plezier naar Senegal? Veel plezier en succes daar.

@Porcupine,
Onderhand heb ik het wel weer gehad met deze reclameuiting. Maar ik ben bang dat we er voorlopig (carnaval) niet langsaf komen.

Beantwoorden

Ik vind… het erg vreemd dat als politieagenten een landelijke actiedag afkondigen (publieksvriendelijk dus geen boete’s voor kleine overtredingen) er in Helmond een aantal stadswachten de taak krijgen om geparkeerde wagens te controleren. Misschien moeten de stadswachten dan ook maar de ME-taken bij de topwedstrijden overnemen.

Beantwoorden

Ik vind dat ik Solveg veel plezier moet wensen en een fijne kerst en een gelukkig en gezond 2008.

Beantwoorden

Ik vind dat ik de weblog van Helmond en alle bezoekers ervan een paar fijne Feestdagen en een voorspoedig 2008 dien te wensen.

Beantwoorden

ik vind ook dat ik iedereen alvast hele fijne kerstdagen moet wensen.. en een gelukkig 2008!!
groetjess van,
Natasja,
Nicky
en Jayson

Beantwoorden

Ik vind dat ik zeker niet achter wil blijven bij het iedereen fijne feestdagen toewensen en een goed 2008!

Beantwoorden

Help brand!
Ik had verwacht er hier op het log al de nodige inzendingen over te lezen, maar blijkbaar zijn er weinig mensen onder de loggers die er last van hebben gehad of er mee van doen hebben gehad: ik bedoel de tragische brand afgelopen vrijdagavond (en zaterdag) aan de Kanaaldijk. Naast het verlies van de persoonlijke bezittingen van de huurders is er weer een in mijn ogen karakteristiek pand verloren gegaan. Maar mijn geloof in de daadkracht van de Helmondse hulpverlening (die al niet erg groot was) is ook zowat verloren gegaan. Tjonge, twas weer een heerlijke avondje oefening voor Rampenfons en zijn mannen & vrouwen. Rond zes uur rook ik (ik wwon zowat onder de rook van..) een smerig brandluchtje buiten. Nu heeft een allewsbrander in de buurt wel meer ‘n kwaaije rook, maar dit was toch wel bijzonder.. Stadsradio, Omroep Brabant? Niets. De Milieuklachtenlijn: het zijn ambetenaren die werken in het weekend niet: bij calamiteiten de politie bellen. Nou, die kwamen een uur later met de geluidswagen rondrijden: ramen en deuren dicht. Alsof we dat al niet vanwege de stank (en de kou) hadden gedaan.. Op de stadsradio/tvzender altijd nog niets. Toen ik mijn dochter zo rond 19.40 uur naar het station wilde brengen werd het me pas duidelijk: brand. En we mochten niet over de spoorbrug: de dienstdoende agent raadde me (ik was op de fiets) aan om de brug bij sluis 8 te nemen. De hulpdiensten waren dus duidelijk op de hoogte van de lokale situatie. De melding dat we de ramen weer open mogen doen, moet nog komen. En zaterdagsmiddags smeulde het weer. Ik begrijp dat de brandweer het pand niet in kon, maar de hele affaire gaf mij geen gerust gevoel. Stel dat er werkelijk iets ernstigs gebeurt, bijvoorbeeld met een giftrein (die zowat 10 keer per uur voorbijkomen): is het dan einde oefening?

Beantwoorden

Dag Giel,

Ik had gisteren bij de roddelrubriek van Helmond, ja sorry ik wist niet waar ik het anders kon plaatsen…, al melding gemaakt van de brand die op vrijdag begonnen is en gisteren tot 2x in alle hevigheid weer oplaaide. Maar je zult het niet geloven!

Sinds vandaag 17.18 uur brand het opnieuw of nog steeds of men is alleen aan het nablussen, dat weet ik niet.
Kijk maar eens bij http://www.112brabant.nl en dan naar actuele meldingen gaan en dan ga je naar de datum 05-01 uur tijd 05.23 uur en je klikt op aanvullingen en dan zie je per tijdstip alle meldingen waarvan de laatste op 17.18 uur meld dat men weer van bovenaf aan het blussen is. Het gebouw zal toch niet voor de 4e keer in brand staan ?

Beantwoorden

Ik vind… dat alle carnavalvierende rokers dinsdag bij het begraven van de Kei wel even massaal mogen gaan huilen. Het is dan toch immers de laatste carnaval dat zij in de horeca hebben mogen roken. Carnaval zal voorgoed veranderen.
Veel sterkte!

Beantwoorden

ik vind….. het geweldig om na 9 maanden weer terug te zijn uit Paraguay en helemaal geweldig om het vrijgezelle leven weer in te gaan…. Das pas goed!!

Beantwoorden

@linda:
Ik vind… (de weblog spreekt immers vaak met 1 mond) het fijn dat je weer terug in het Helmondse bent en de weblog weer gevonden hebt. Paraguay is aardig, Helmond is beter. Maar goed, dat wist je al. 😉

Beantwoorden

Dat wethouder Stienen niet zo moet zeuren omdat de Zeeman niet gepast zou zijn in het winkelcentrum van Brandevoort. Het liefst ziet hij een slager, bakker, groenteman etc…. wat denkt hij nu? Dat kleine zelfstandigen zich kunnen handhaven in die panden met te hoge huurprijzen!??!?! Hoezo jezelf tegen spreken… hij wil geen landelijke ketens… tja die kunnen wel de huren betalen… man, ga eens echt politiek bedrijven!

Beantwoorden

@ weblog

jazeker heb je gelijk in en heb nog heel wat in te halen 😀

Beantwoorden

Ik vind dat de gemeente wel eens wat meer mag investeren in station Helmond. Nu Helmond Brandevoort met veel geld van de gemeente is gebouwd, kunnen ze het ‘hoofdstation’ niet zo triest laten staan.
Blijft een lullig station, voor een stad van bijna 90.000 inwoners. Zeker nu de gemeente de stationsomgeving toch al gaat aanpakken met een tunnel en een voetgangersbrug, kunnen ze de werkzaamheden wel uitbreiden om er een fatsoenlijk station van te maken.

Daarbij lijkt mij minstens een verdubbeling van de overkapping nodig, evenals het veranderen van het stationsgebouw en de bussenhalte. En let er dan ook goed op dat de inrichting van het station stimuleert om niet allemaal op dezelfde plaats te staan wachten. Maak er eens een echt groot station van.

Gemeente, pomp eens wat geld in het station, en zet er een prestigieus station neer, waarop de stad trots kan zijn, en laat het vooral een visitekaartje worden van de stad.

Beantwoorden

Ik vind dat mevrouw van Leeuwen van het CDA wel een beetje doorslaat met haar mening dat cafees eerder moeten sluiten omdat er (veel) jongeren in Helmond zijn die een drankprobleem hebben. Moeten daar dan alle andere jongeren en volwassenen onder lijden door die mensen vervroegd naar huis te sturen als ze gaan stappen?
Het lijkt me een beter idee als ze die probleemhebbers gaat helpen en dat ze rest van Helmond gewoon rustig laat uitgaan!!!

Beantwoorden

Ik vind….
Bulgaren kopen voor 1.000 euro zonnebloemolie

Eigenlijk een beetje te gek voor woorden. Bovenstaande hoort bij een artikel dat in het ED staat. Volgens dit artikel doen de Bulgaren niets illegaals. Ik denk dat ze dat wel doen, want ze kopen de producten niet voor eigen gebruik maar met de intentie om het in Bulgerije (met veel winst) door te verkopen. Dat is handel en dus weldegelijk aan (export/import)regels gebonden. Schengen heeft hier niets mee te maken.

Beantwoorden

Ik vind… dat die Bulgaren groot gelijk hebben, en beter op deze manier wat geld bij elkaar kunnen sprokkelen dan hoe andere Oostblokkers dat doen, door hier mensen te komen bestelen.

Beantwoorden

Ik vind (als Ad gelijk heeft) het wel een beetje raar dat het ED zulke juridische zaken niet weet.

Beantwoorden

Ik vind… dat Peter Tielemans eens een keertje wel een goed idee heeft. De Gaviolizaal weer open voor de orgels. Natuurlijk had hij dat zelf al lang kunnen regelen toen hij zelf wethouder was, maar goed. Achteraf kan worden gezegd dat sluiting niet echt slim was.

Beantwoorden

Ik vind… het een felicitatie waard dat Café de Wekkerrr… vandaag precies 5 jaar bestaat.
Angeel en Margit, gefeliciteerd.

Beantwoorden

Ik vind dat ik het wel verdiend heb….

Ik weet niet of het hier mag, maar toch doe ik het hier.. (als het niet mag, dan verwijder dit bericht maar)

Zoals sommige weten heb ik een verschrikkelijk jaar achter de rug met allerhande stress zoals oa mijn moeizame scheiding en verhuizing en dat allemaal in mn zwangerschap (en de stress is nog lang niet voorbij!). Ik wil jullie voor deze ene keer vragen om op mijn lelijke trap te stemmen zodat ik ook eens een klein beetje geluk heb. Stemmen kan op:
http://www.delelijkstetrap.nl/
en dan bij fotogalerij zoeken op ‘Blomsma’, daar staat mijn trap. Ik wil alvast iedereen bedanken voor het stemmen!
Groetjess,
Natasja

Beantwoorden

Ik heb zojuist op jouw lelijke trap gestemd.

Beantwoorden

Ik vind dat Kloriemorrie dat mag schrijven, want zo zijn de spelregels van dit log.
J.E. Mulder zit dus met zijn mededeling wel een beetje fout.

Succes verder, Natasja.

Beantwoorden

Ad; wat is er fout aan de mededeling van J.E. Mulder. Hij schrijft toch alleen maar dat hij gestemd heeft (om Klorriemorrie te helpen).

Beantwoorden

@Ellen
Ik vind dat Ad wel een beetje gelijk heeft.
Alle reacties in dit log dienen te beginnen met Ik vind

Beantwoorden

Ik vind dat ik jullie al moet bedanken voor het stemmen, en dat het voor deze ene keer vast niet erg is dat er een paar keer niet als eerst ‘ik vind’ is getypt.. 😀 Ik sta op dit moment op de 6de plek met 42 stemmen, en heb dus nog een hele hoop stemmen nodig (minimaal nog zo’n 47).

Beantwoorden

Ik vind dat we hier in Helmond Klorriemorrie moet helpen aan die prijs. Ik stemde ook al.

Beantwoorden

Ik vind dat wel heel lief Pieter..
Op dit moment sta ik op een gedeelde 4de plek met 52 stemmen, en moet er dus nog minimaal 40 hebben om op de 1ste plek te komen. Er mogen trouwens 5 stemmen per ip-adres gegeven worden!

Beantwoorden

Ik vind het super dat ze in China tijdens de Olypmische Spelen De weblog van Helmond niet blokkeerden, zodat we in Beijing op de hoogte konden blijven van het wel en wee in Helmond.

Beantwoorden

Nou ff lachen allemaal dit is echt te belachelijk voor woorden zeg!!Kijk ik net op http://www.omroepbrabant.nl en wat lees ik daar??Helmond wil van de naam kattemeppers af en wil daar maar liefst 250.000 euro aan besteden.Afijn m’n verdere commentaar zal ik maar achterwege laten 😉

Beantwoorden

hanny.. ik vind het zeker belachelijk.. hoe kan je nou van een bijnaam afkomen? ik vraag me echt af hoe ze dat willen gaan doen.. in ieder geval.. weer geld weggegooid!

Beantwoorden

Ik vindt dat….. Deze website na de laatste wijzigingen zeer mooi en overzichtelijk is geworden, de complimenten voor de bedenker van deze aaanpassingen

Beantwoorden

@allesvanhelmond.nl:
Ik vind… (de weblog spreekt immers officieel met 1 mond) het fijn dat de nieuwe indeling naar 3 kolommen je kan bekoren. Dank voor het compliment.

Beantwoorden

Ik vind het jammer dat de linkerkolom zo breed is, dat de paginabreedte niet meer in z’n geheel op het beeldscherm past.

Beantwoorden

@Klorriemorrie, we hebben de ruimte nodig vandaar dat de groene kolom erbij is gekomen.
Bij de meeste beeldschermen is dit makkelijk op te lossen.

Ga met de cursor (pijltje) op het bureaublad staan en klik met de rechter muisknop. Klik in het keuzemenu op eigenschappen en kies in dit venster voor het tabblad Instellingen. Hier kun je bij Beeldschermresolutie de balk verschuiven naar de gewenste instelling (1280 x 1024).

Klik vervolgens op Toepassen. Het scherm kan even zwart worden. Na enkele seconden wordt de juiste instelling weergegeven. Je krijgt nu een vraag of je de instelling wilt behouden. Kies hier voor Ja. Klik vervolgens op OK.

Vind je hierna de letters te klein doe dan dit:

Lettergrootte aanpassen: Start/ instellingen/ configuratiescherm/ beeldscherm/ instellingen/ geavanceerd/ algemeen/ Hier op Groot (120 dpi)zetten.

Het voordeel is dat je niet alleen de weblog van Helmond helemaal ziet, maar ook alle internetsites zien er mooier uit en er staat meer op het scherm.

Beantwoorden
De weblog van Helmond

ik vind, wat is er nu mooier om te horen, en dat ze wég willen duwen(bijnaam),

Hellemonder – Kattedonder – Vlooienbijter – Katteschíjter !!!

Zo riepen we dat vruuger naar elkaar.

Beantwoorden
Herrieskûpper.

Herrieskà»pper, ik ben het met je eens, sommige typische scheldwoorden moeten kunnen.

Beantwoorden

Hallo Hellemonders en met name die uit West.

Het doet pijn om te constateren dat de Gemeente Helmond plotsklaps voor de zomervakantie plannen heeft gelanceerd om het resterende stukje Stedelijke Ring door een klein stukje Cortenbachstraat, de Itterestraat en een stuk Berlaerstraat te laten lopen.

Het al jaren voorgenomen plan Cortenbachtrace wordt nu ineens Trace Buitenom (buiten alles om).De manier waarop dit gecommuniceerd wordt en wat ik van het plan vind heb ik trachten te verwoorden in columns. Het laatste hierover is nog niet geschreven.

De columns zijn hier te vinden:

http://tinyurl.com/projectbuitenom1
http://tinyurl.com/projectbuitenom2

Groet, Mien

Beantwoorden

Dag Mien,

Ik heb met belangstelling beide columns gelezen en als ik me in deze vakantie een keertje verveel/lees tijd heb.. ga ik ook zeker nog andere columns van je lezen.

Ik hoop dat er ook een deel 3 etc komt zodat je ons allemaal meeneemt in een proces waarin je tegen wil en dank in terecht bent gekomen.

met vriendelijke groet,
Angelique Raaijmakers- v.d. Pol

Beantwoorden

Wat een verhaal zeg, dat kunnen ze toch zomaar niet maken.

Waarom zet je je verhaal niet op deze site, hier lezen volgens mij veel Helmonders.

Beantwoorden

WOP Helmond-West zal ik kritisch onder de aandacht blijven brengen op hellemond.web-log.nl.

Angelique en Jan, dank voor jullie reacties.

Een deel van het WOP (wijkontwikkelingsplan) betreft het gewijzigde Cortenbachtrace dat nu ineens Trace Buitenom heet en dat gedeeltelijk door Cortenbach- en Berlaer- en volledig door de Itterestraat gaat lopen.

De manier waarop dit door de gemeente gecommuniceerd is en wat ik van het plan vind heb ik trachten te verwoorden in bijgevoegde columns.

Het laatste hierover is nog niet geschreven.

http://tinyurl.com/projectbuitenom1
http://tinyurl.com/projectbuitenom2

Groet, Rob Mientjes (alias Mien)

Beantwoorden

Ik vind dat iedereen hier moet stemmen. Want wij van deweblog.nl willen dit toch echt niet. Wij Helmonders gaan toch wel even NEE stemmen?

NEE tegen YouTube-tax!

Net als vele anderen verbaast ook Computer Idee zich over de plannen van Buma/Stemra om iedereen die een muziekfragment, bijvoorbeeld in een YouTube-filmpje, op zijn website heeft staan ten minste 130 euro te laten betalen. In geen enkel ander land wordt een dergelijke YouTube-tax geheven. Wij vinden het dan ook niet meer dan terecht dat er Kamervragen over dit onderwerp gesteld worden.

Maar ook u, beste internetter, kunt uw stem laten horen! Door het invullen van onderstaand formulier geeft u aan dat u het niet eens bent met de plannen van Buma/Stemra. Computer Idee zal al deze formulieren verzamelen en uiteindelijk overhandigen aan de staatssecretaris van Economische Zaken en de minister van Justitie.

klik hier om te stemmen

Beantwoorden

Je oproep heeft geholpen.
De YouTube-tax komt er niet.

http://www.nos.nl/nos/artikelen/2009/10/art000001CA48E93F9FBD2D.html

Beantwoorden

Ik weet niet of ik zo tegen die tax ben. Het auteursrecht is in Nederland bijzonder slecht geregeld en wordt steeds verder afgebroken. Creatievelingen die iets maken wordt zo veel geld door de neus geboord. Dat is simpelweg diefstal.

Beantwoorden

@GvN, ik vind de filmpjes op You Tube wat anders dan illegaal downloaden.

Beantwoorden

@Solveg: nou ik zie daar toch heel wat opnamen die rechtstreeks van tv, optredens enz. enz. gejat zijn. Als mensen zelf iets maken: oké maar min of meer subtiel jatwerk: nee bedankt!

Beantwoorden

Hallo allemaal,

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat bedrijven voor de consument alleen bereikbaar zijn via een 0900-telefoonnummer. Deze nummers kunnen erg duur zijn, 70 cent per minuut is tegenwoordig niets bijzonders meer. En hoe duurder het bellen van zo’n nummer is, hoe langer het duurt voor u de juiste persoon aan de lijn heeft. Vaak krijgt u, voor u het keuzemenu eerst ook nog eens een reclameverhaaltje van het bedrijf te horen.

Kosten

Zo hangt u tijden aan de telefoon, gedwongen om eerst te luisteren naar de reclame van het bedrijf, daarna komt er een traag keuzemenu, en daarna zijn alle medewerkers in gesprek. Voor je er erg in hebt zijn er tien minuten voorbij, voor eigen rekening, voor 70 cent per minuut of meer.

Klantonvriendelijke gedrag

Het wordt hoog tijd om eens tegengas te geven met betrekking tot dit uiterst klantonvriendelijke gedrag. Want als wij als samenleving, accepteren dat een bedrijf dat een fout maakt waardoor de klant genoodzaakt is te bellen, dik verdient aan die klacht via een 0900 nummer dan moeten wij niet verbaasd zijn als wij steeds minder service krijgen, want wij onderwijzen dat wij dit toestaan.

Er is een alternatief voor deze dure 0900-nummers gevonden

Beantwoorden

Namelijk het originele telefoonnummer van het bedrijf. U belt gewoon het alternatief nummer dat geplaatst is achter het dure 0900 nummer en u heeft meteen contact met het bedrijf of de instelling. Ieder 0900-nummer is gekoppeld aan een gewoon vast nummer. Als u dat vaste nummer belt dan komt u bij het zelfde callcenter terecht. Punt is dat u wel moet weten naar welk nummer een 0900-nummer dan verwijst

Bij de Opta is via het gratis nummer 0800-0223122 na te
vragen welk bedrijf er schuilgaat achter een 0900-nummer.

Stuur Dit Door. zo dat niemand meer die 0900 nummers gebruikt.

Beantwoorden

Ik vind de Scala een prachtige zaal waarin grootse optredens plaatsvinden in een intieme sfeer.

Een kleine impressie van Piet Noordijk’s optreden met de Beets Brothers op 10-12-2009.

Hieronder een impressie van een genieter.

Stardust at Helmond 12-12-2009

Een kleine man, ingetogen maar zelfverzekerd, betreedt het Scala-podium in het Brabant House. Zacht sputteren zuivere noten uit zijn saxofoon. In no time zit iedereen op het puntje van zijn stoel. Soms voel je het meteen. Dit wordt een mooie avond. Ik leun achterover en laat de jazz mij welgevallen. Het sputteren klinkt nu rond.

Stardust glinstert door de zaal. Mijn body and soul staan al snel in vuur en vlam. Ik waan mij in de avondschemer van verlaten straten, ergens in Londen, New York of Parijs. De muziek neemt mij mee op reis en brengt mij in vervoering. Melancholie stroomt door Piet's sax en door mijn aderen.

Intens, met vakmanschap en groot plezier, verkent Piet de hemel en het geborchte van zijn instrument. Uit alle hoeken peurt hij klank en stijl. Twee gebroeders Beets vergezellen Piet Noordijk op het podium. Peter op keyboard en Marinus op contrabas. Eric Ineke zit achter de drums. Hij bounced medium, lovely and at ease. Het publiek tokt zachtjes met het hoofd het ritme mee. Mijn buurman, bijkans in trance, mompelt bij elke stilte zachtjes voor zich uit: "mooi, mooi, mooi".

Het kind in mij droomt weg op de muziek. Ik zie een Muppet-jazz-combo voor mijn ogen verschijnen. Hoe sterk zijn de karakters door Jim Henson ooit vastgelegd. Peter zie ik verbeeld als jonge hond Rowlf, vrolijk en met humor op zijn piano pingelen. Eric danst ingetogen, maar wild at heart, als Animal op drums. Piet Noordijk slurpt als Zoot gretig sax, zijn neus ziet geel en groen. Als ware muziekdieren, spelen ze erop los. Met prachtige solo's en improvisaties. Alexander, Beets broer nummer, vult met zijn diep donkere tenorsax het gezelschap aan.

Peter Beets, speelt virtuoos, in haat liefde verhouding, bebop riedels op zijn chocolade reep. De zaal raakt in de ban. In een juiste setting trekken jazzjuweeltjes in up tempo voorbij. The second time around, April Paris, Wave, On the trial. The song is you. I'll remember Clifford. Pete's enige eigen compositie Groove mag niet ontbreken. Als slotakkoord een prachtige Night in Tunesia.

Met een staande ovatie en als extra toegift Worksong eindigt een prachtig mooi jazz dubbelconcert in stijl. Veel te kort. Jazz is hard labor, playing together and lots of fun. Het inspireert, harmoniseert en geeft impuls. Jazz, good medicine for the heart.

Mien

Zie ook:

Beantwoorden

ik vind………. nou ja ik vind eigenlijk dat we de kerstgedachte hoog moeten houden en iedereen in vrede zijn/haar leven te laten leiden.

Beantwoorden

Ik vind het tof dat Youtube aan BumaStemra gaat betalen voor de getoonde clips, zodat wij die gratis kunnen blijven gebruiken, zoals op de muziekhyve: BAHAMALO Mystery Tour, elke maand 20 nieuwe albums als tip en nog veel meer.

Beantwoorden
Lodewijk den Breejen

Ik, vind dat het artikel over parkeerproblemen in de Annawijk de plank volledg misslaat.Aan het woord zijn juist de mensen die mede schuldig zijn aan het parkeerprobleem en die waarschijnlijk door velen herkend zullen worden om hele andere kwaliteiten.
Je wordt toch misselijk van alle “zogenaamde” interesse in wat en hoe de bevolking denkt.De politiek zou eens zichzelf een hele grote spiegel moeten voorhouden en daar dan de hoognodige conclusies uit trekken.Politiek is vooral bedoeld voor mensen die zich graag in dienst stellen van de bevolking en daarin proberen die belangen zo goed en eerlijk mogelijk te behartigen maar de huidige politiek is vooral gericht op het eigenbelang,over hoe je je eigen status kunt verhogen.
Geachte politici,kom naar de bevolking met plannen,oplossingen en goede voorstellen maar blijf aub lekker thuis bij de kachel zitten als u niet meer kunt verzinnen dan dergelijke idiote thuisbezoekjes

Beantwoorden

Ik vind…….. het te gek voor woorden dat je tegenwoordig geen krantje meer kan openslaan of je vind er wel weer een of andere uitreiking door een wethouder of burgemeester.Hebben die lui dan niks anders te doen dan het aflopen van feestjes en partijen ??????????
Onder hun bezielende leiding hebben we de afgelopen jaren, jeugdbendes, bouwputten, een konstant veranderende markt en wal en een in hoog tempo toenemende hoogbouw opgelopen,allemaal zaken waar je als gemeente maar beter over kunt zwijgen.En dan hebben we het nog niet eens over het niet aflatende gevoel van het uitbreiden van industrieterreinen, wel of niet noodzakelijk.

Wanneer gaan de heren weer eens over tot de orde van de dag ?????????????????????

Beantwoorden

Ik vind de website van het Eindhovens Dagblad al de halve middag onbereikbaar. Sneeuw op de wissels?
Goed dat er ook n weblog is..

Beantwoorden

Ik vind dat Gemeente Helmond dom bezig is met bouwen.
Een nieuwe bibliotheek, ok. maar niet tegen het speelhuis.
Een kiosk op de markt, ok. maar moet dat recht voor een prachtig historisch gebouw (ANWB), had het dan voor de C&A of Hermitage gezet.
En wat dacht je van die hoge toren op het Willem Prinzenplein (waar ons vrijheidsbeeld voor moest wijken) en waardoor de bewoners in de (oa.vooroorlogse) omringende pandjes nu in de schaduw leven en tegen een eindeloos hoge muur aan zitten te kijken.

Een fietsbrug bij Dierdonk, waar je je nek breekt als je er probeert over te fietsen.

Vroeger al brak de gemeente zonder pardon alle historische panden af om plaats te maken voor foeilelijke nieuwbouw, en leggen ze ook de traverse aan, een onbegrijpelijke actie, nu proberen ze de stad in oude steil weer te herstellen en willen ze de Traverse aanpakken, maar met het huidige bouwen laten ze zien dat ze blijkbaar nog altijd niet hebben geleerd van hun flaters.

Waar zijn we mee bezig?

Ik moet binnenkort gaan stemmen, maar ik wil eigelijk wel eens weten welke partijen het eens waren met al deze bouwplannen?
Is er dan niemand die hier tegenin is gegaan?

Het centrum heeft wel een mooiere uitstraling gekregen, maar jammer van die flaters die ertussen staan.

Beantwoorden

Hoi Maggy,
Het vrijheidsbeeld is al enkele jaren te bewonderen in het Hortensiapark.

Beantwoorden

Ik was een van de vrienden van Har Sanders die regelmatig zijn persoonlijke nieuwsbrief mocht ontvangen. De laatste die ik zojuist kreeg was echter van zijn vrouw Ans. Har is namelijk gisteren, woensdag 12 mei op bijna 81-jarige leeftijd (zondag zou hij jarig zijn geweest) overleden. Het toeval wil dat ik hem afgelopen dinsdag tijdens de laatst gehouden raadsvergadering nog nadrukkelijk heb genoemd als de kunstschilder van de grootste muurschildering van Nederland, namelijk het 800 m2 grote tentdoek van de grote zaal van theater ‘t Speelhuis. Ik vond toen en vind nog steeds dat we met ‘t Speelhuis, nadrukkelijk acute muurschildering, een geweldige toeristische potentie hebben waarmee we Helmond in de markt kunnen zetten en wat we feitelijk de afgelopen 30 jaar veel te veel hebben nagelaten.

Links Har Sanders op 1 augustus 2009 tijdens de opening van een tentoonstelling in Helmond ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag. (foto: Joop van Doorn)

Beantwoorden

ik vind……de camera’s in de stad weggegooid geld omdat er ieder weekend wel vernielingen gepleegd worden waar vervolgens niets mee gedaan word.
WA DA KOST!!!!!

Beantwoorden

Ik vind de kop van het artikel op de website van FC Eindhoven over de derby vanavond tegen Helmond Sport niet goed. Die luidt namelijk: “We verachten een attractieve wedstrijd tegen Helmond Sport” zie http://www.fc-eindhoven.nl/html/standaard/nl-NL/pages/default/201010_Selectie_HelmondSport/
Het zou natuurlijk ook een typefoutje kunnen zijn. 🙂

Beantwoorden

Inmiddels is de kop aangevuld met de letter w. Ach ja, als we vanavond maar winnen!

Beantwoorden

Winnen of innen?
Whatever, als er maar punten bijkomen.

Beantwoorden

Ik vind het wel humor dat de PSV-aanhang nu tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord ‘Volgend jaar naar Helmond Sport!’ zingt.
Hoezo volgend jaar naar Helmond Sport? denk ik dan, wij promoveren toch?

Beantwoorden

Ik vind, dat de politie en de gemeente hun ogen moeten openen, betreft de allochtone jongeren, die vanalles doen wat niet mag. In de binnenstad, pak ze toch eens GVD harder aan! Politie rijden hier sà vonds en s`nachts wel tig keer door de straten, je ziet die jongeren overal heen rennen, maar iets doen…Ho maar!

Beantwoorden

Ik vind…
Het nieuwe parkeersysteem bij het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond wel even wennen.
Op het parkeerkaartje komt het kenteken van je auto te staan en na betaling bij de automaat herkent het systeem automatisch je auto, waardoor de slagboom omhoog gaat.
Ben benieuwd of het parkeren nu ook duurder wordt.

Ik weet echter niet hoe e.e.a. zich verhoudt met de privacywetgeving.

Beantwoorden

Ik vind dat iedereen gewaarschuwd moeten worden voor de slechte service bij van Oorschot Mode in Helmond. Zij pretendeert kwaliteit en service hoog in het vaandel te hebben staan maar vandaag is – wederom – gebleken dat dat niet zo is. Na aankoop bent u niet langer verzekerd van de service waarover ze op de website spreken. Slechte reclame. We waren gewaarschuwd, velen mensen zijn slecht te spreken over van Oorschot. Helaas hebben we nu bevestiging. Gelukkig worden 9 van de 10 merken die zij voeren ook elders verkocht en winkels waar wel goede service gegeven wordt en de klant nog koning is (met of zonder VIP kaart) en niet met aanmatigende toon wordt toegesproken
Zegt het voort….

Beantwoorden

Ik vind
Helmond begint langzamerhand te stralen.
Maar als je kijkt naar nieuwe winkels,die ze aan het bouwen zijn,dat moet aantrekelijk zijn voor de middenstand.
Te hogen huren,dan vraag je om meer leegstand.
Aantrekelijken hoog bouw in de stad dat trekt mensen van buiten af aan,en daar binnen.
Suytkade lijkt al op de goede weg te zijn.
de spoorzone krijgt ook een uitstraling,dan zijn we op de goede weg,om helmond op de kaart te zetten.
Ook de stadion van helmond sport moet een blikvanger worden,met een capaciteit van 10.00-15.000 zitplaatsen,je moet wel durven,met een multifunctionele stadion zou dat kunnen.

Beantwoorden

@ Mw. vd Broek
Ik snap het helemaal en het is ook zo. Dat vond ik 15 jaar geleden ook al. Ze denken bij Van Oorschot net iets meer te zijn dan de andere mensen. Ik lach er maar om en loop ze voorbij.

Beantwoorden

Ik vind dat we aardig in het ootje genomen worden!!

Dit zijn de brandstofprijzen, omgerekend in Euro, in andere (niet Europese) landen.
Azerbaijan Diesel EUR 0,31
Egypte Diesel EUR 0,14
Ethiopië Super EUR 0,24
Bahamas Diesel EUR 0,25
Bolivia Super EUR 0,25
Brasil Diesel EUR 0,54
China Normal EUR 0,45
Ecuador Normal EUR 0,24
Ghana Normal EUR 0,09 !!!!!!!
Groenland Super EUR 0,50
Guyana Normal EUR 0,67
Hong Kong Diesel EUR 0,84
Inde Diesel EUR 0,62
Indonesië Diesel EUR 0,32
Irak Super EUR 0,60
Kazachstan Diesel EUR 0,44
Qatar Super EUR 0,15
Kuwait Super EUR 0,18
Cuba Normal EUR 0,62
Libya Diesel EUR 0,08 !!!!!!!
Malaysia Super EUR 0,55
Mexico Diesel EUR 0,41
Moldavia Normal EUR 0,25
Oman Super plus EUR 0,20
Peru Diesel EUR 0,22
Philippines Diesel EUR 0,69
Russia Super EUR 0,64
Saudi Arabia Diesel EUR 0,07 !!!!!!
Afrique du Sud Diesel EUR 0,66
Swaziland Super EUR 0,10 !!!!!!
Syria Diesel EUR 0,10 !!!!!
Trinidad Super EUR 0,33
Thailand Super EUR 0,65
Tunesië Diesel EUR 0,49
USA Diesel EUR 0,61
Venezuela Diesel EUR 0,07 !!!!!
Etats Arabes Unies Diesel EUR 0,18
Vietnam Diesel EUR 0,55
Ukraine Diesel EUR 0,51

Dit is niet te geloven, toch?????

De landen van de Europese Unie en hun Ministers van Financiën nemen echt de
bevolking voor onnozelaars. En dat zijn we ook! Wie protesteert ?? Niemand toch?!
BTW,Accijnzen,Taks op Benzine, Diesel, Gasoil, etc. etc. we vinden het allemaal heel normaal………..

Beantwoorden

Ik vind het ook wel een beetje in de papieren lopen.

Gisteren was er op tv dat er op 1 liter €1,00 aan btw/accijns e.d. zit, dat naar de schatkist vloeit.

Daarnaast wordt er wel behoorlijk wat gespeculeerd met de olie. En elke scheet die verkeert zit is reden om de prijs op te jagen.

Helaas moet je te ver omrijden om goedkoop de tank vol te gooien.

Beantwoorden

De lijst geeft een aardig overzicht van wereldwijde branstofprijzen. Helaas zegt dat nog niet alles. Zet daar maar eens de modale verdiensten van een werknemer uit die diverse landen naast. En kunnen die allemaal over een auto beschikken? Als dat al zo is, hoe zit het dan met hun wegennet?
Kortom, als vergelijking is het onbruikbaar.
Ik vind de brandstofprijzen ook vreselijk hoog!
Toch komen de laatste stijgingen van de oliemaatschappijen en niet van de overheid.
Met Ad ben ik het eens dat elke scheet wordt aangegrepen om de oliepriojs op te drijven.
Beetje rellen in een olieland heeft nog maar zelden de pompen stopgezet en als dat al gebeurt is het maar zeer tijdelijk.
Ben touwens al heel wat jaren benieuwd welke regering het kwartje van Kok nu eens terugdraaid. Daarop is altijd weer commentaar. Toch hebben inmiddels al vele kabinetten zonder daarin de PvdA dit kwartje ook nooit “terug gegeven”. Hoe zou dat toch komen…… Rechts stemmen helpt dus hierin ook al niet.

Beantwoorden

Ik vind ‘t van de gekken. Ruim 2/3 van het geld dat je aan de pomp betaald gaat naar de staatskas. Overigens geld dat niet alleen bij de pomp (daar is het alleen zichtbaarder), uiteindelijk beland meer dan de helft van het verdiende geld bij de staat. Doodzonde als je ‘t mij vraagt…

Beantwoorden

Ik vind het lastig om elke keer met Ik vind te beginnen maar omdat het in de toelichting staat dat het de bedoeling is doe ik het maar gewoon.

Ik vind verder dat Jasper de Groot gelijk heeft als de Staat met het geld geen zinnige dingen zou doen en naar mijn mening is dat in veel gevallen (gelukkig) wel zo. Aan veel dingen hangt immers gewoon een prijskaartje.

@Mirjan,
In hetzelfde bericht (of was het in het ED?) stond dat door het niet verhogen van de accijns in enig jaar het kwartje (dat dus geen kwartje is) allang is “terugbetaald”.

Beantwoorden

Ik vind het tof van de redactie dat ik niet op mijn vingers ben getikt tot nu toe want ik heb me niet aan de spelregels gehouden….

Ik vind dat Ad hele ware woorden schrijft.
Zo hebben we in Nederland een zeer uitgebreid wegennet bv dat ook nog eens op een adequate wijze wordt onderhouden. Dat kost veel geld. Dat moet uit die staatskas komen die we met zijn allen spekken……(waar wordt het anders van betaald?)
Het stuk in het ED las ik gisteravond pas. Frappant dat daarin dat kwartje ook ter sprake kwam. Het blijkt overigens nooit een heel kwartje (25 guldencent)geweest te zijn.
Door juist accijnsverhogingen NIET door te voeren schijnt dit gecompenseert te zijn.
Ik wil er dus NOOIT, van NIEMAND NIET, meer wat over horen!

De verhoging van de brandstofprijzen is naast aan de oliemaatschappijen voornamelijk toe te schrijven aan de beurshandelaren, om het heel voorzichtig te zeggen: over het algemeen nogal rechts georienteerde mensen………………

Beantwoorden

Ik vind….De weblog van Helmond gewoon een ‘retegoeie’ site!

Hulde, en ga vooral zo door.

Vico

Beantwoorden

Ik vind, beter gezegd wij vinden dat erg leuk te horen Vico.

Beantwoorden

Ik vind…

dat David Bakker van trainingscentrum YorAction nog wel wat hulp verdient voor zijn
uitdaging

Help hem naar de top!

Beantwoorden

Meer dan 36000 reacties in 6 jaar tijd (een gemiddelde van ca. 6000 reacties per jaar, ca. 17 per dag) op de weblog Helmond vind ik best veel. Maar het kan beter. Hoe? Heeft iemand suggesties?

Beantwoorden

Ik vind dat de omgeving De Waard tot aan het Casino flink verpaupert sinds het op de afbraaklijst staat.

Beantwoorden

Ik vind……ik vind het een aanfluiting dat wij op d’n Olliemeulen al 7 jaar tegen een bouwput aan moeten kijken. De hele A2 tussen Den Bosch en Amsterdam is in die periode op de schop geweest,in Utrecht zijn er complete vinexwijken uit de grond gestampt en wat hebben wij ????? Juist ja, een paar armoedige flatjes en een zooi,niet eens allemaal verkochte woninkjes.En nu hebben ze vorige week het kruispunt Hoogeindsestraat/Floreffesteraat overhoop gehaald en nu is er alweer 2 dagen niemand aan het werk. Die snelle start was zeker nodig om subsidiegeld op te halen ???? Je kan geen krant openslaan of er staan wel weer een wethouder op de foto vanwege een feestje,afscheid,opening of ander soort feestelijk gedoe maar werken. ho maar. Jacobs laat Helmond nog slechter achter dan hij gekomen is en voor wat betreft de invloed over de komst van een nieuwe burgemeester,vergeet het maar want het wordt toch weer een niet functionerende ambtenaar uit de hogere kringen die nog ff snel hier een zakcentje mag komen ophalen.Nog een tip voor de bewoners van  Suytkade, wanneer een straat is afgesloten middels de daarvoor bestemde borden betekend dat dat je er niet door mag ,OOK NIET OVER HET TROTTOIR OF FIETSPAD.

Beantwoorden

Ik vind dat het hoog tijd word dat de hele blok voorkant Traverse ,Kerkstraat Zuid en omgeving afgebroken word ………..alles plat het stink het is vervuilde grond oud en ongezond voor de omwonenden met al die stankoverlast van de vlisco de uitlaatgassen van het verkeer op de traverse ….HOOG TIJD VOOR AKTIE !!!!

Beantwoorden

Ik vind het wel jammer dat het regent voor alle toeschouwers vandaag bij Helmond in Harnas. Jammer ook voor de organisatie. Gisteren schijnt het leuk te zijn geweest en droog!

Beantwoorden

ik vind: dat het eens afgelopen moet zijn met de vuurwerkbommen in de binnenstad. Je schrikt je eigen kapot!!! en daar zit je dan in de nacht met een huilend kind. bedankt hè, Ga je moeder vervelen.. met je bommen GVD

Beantwoorden

@Diederik op dinsdag 6 november 2007 om 09:29:

Amen! Eerste reactie, gelijk de beste! Vind ik… 😉

Beantwoorden

Ik vind dat de overlast van alloctone jongeren in het zwembad en de bieb maar eens goed aangepakt moet worden. Dit is toch te gek, dat je niet meer fatsoenlijk naar die plekken kunt met je kinderen. Om nog maar te zwijgen over de medewerkers die gewoon bang zijn voor dat tuig!

Beantwoorden

@Me Myself and I

Waarom alleen dat allochtone tuig? Er is meer tuig van de richel dat aangepakt moet worden. De financiele wereld, de vastgoedwereld, voetbalhooligans, uitgaansjeugd etc.etc. Allochtoon of autochtoon doet er niet toe.
Alleen het Eindhovens Dagblad vindt dit onderscheid blijkbaar nog steeds zo belangrijk dat er met chocoladeletters over bericht wordt. Hebben kennelijk de discussie over het afschaffen van deze termen gemist. De meerwaarde van deze informatie in dit dagblad is daarom ook nogal dubieus, om niet te zeggen tendentieus

Beantwoorden

Ik vind het schandalig, dat als je gaat zwemmen bij “De Wissen” je de losse tegels van de bodem aan je tenen hebt hangen.

Gisteren overkwam mij dit, gaf de losse tegel aan de badmeester, die hem netjes weer terug legde op de bodem van het golfslagbad. 🙁

Je kunt je toch ernstig bezeren, is er dan geen enkele controle op zwembaden?

Beantwoorden

@Diederik op zondag 16 juni 2013 om 18:58:

Schandalig ja en ik vind het ook schandalig dat we in Helmond géén buitenzwembad meer hebben in het centrum van de stad, het was een prachtig zwembad de wissen zowel binnen als buiten , daar is nu nog weinig goeds van over !

Beantwoorden

Ik vind dat mensen toch eens na moeten denken. Nu is de hele Harmoniestraat afgesloten omdat er een nieuw wegdek komt. Alle auto van die bewoners staan her der in andere straten geparkeerd, dus alles staat bomvol.

Maar……….. de mensen met kinderen op de Bundertjes rijden dan toch met de auto allemaal naar een nu doodlopende Tamboerijnstraat, waar vervolgens alles muurvast staat omdat iedereen elkaar blokkeert.

Iedereen woont in de wijk kan lopen of fietsen, maar stel je eens voor dat je moe wordt…………….

Beantwoorden

Tja en kijk je dan b.v. naar deze brief https://twitter.com/PerryVermeulen/status/387622474722320384/photo/1/ dan had het allang klaar moeten zijn.

Perry klim in de pen!! 🙂

Beantwoorden

@Solveg op dinsdag 8 oktober 2013 om 23:44:

De Harmoniestraat wordt deze week geasfalteerd. “Nu nog even overlast, straks een nieuw wegdek” liet de gemeente vanmiddag weten.

Beantwoorden

Ik vind het tijd worden dat de gemeente eindelijk eens iets gaat doen aan het parkeerprobleem op onze Olliemeulen. De hele wijk ziet zwart van auto’s van mensen die in het centrum werken of op het stadskantoor. Al jarenlang is het bekend maar worden bewoners aan het lijntje gehouden en daar moet een einde aan komen. Het is voor een wethouder als Stienen misschien wel leuk om regelmatig te poseren bij allerlei uitverkopen aan vastgoedontwikkelaars maar hier op d’n Olliemeulen laat ie zich maar weinig blikken en vloeien er ook weinig voorstellen uit dat grijze brein van ‘m

Beantwoorden

Ik vind dit een leuke rap!!

Gewoon Mounir, de Helmondse rapper, heeft een rap gemaakt van het Brabantse nieuws van 2013.

http://www.omroepbrabant.nl/?audio/139029982/Rap+Brabant+2013+van+Helmondse+rapper+Gewoon+Mounir.aspx

Beantwoorden

Ik vind het fijn dat ik hier mijn verhaal mag doen.

Helmondse ondernemers zijn echte samenwerkers

In de week na nieuwjaar loop ik door de Albert Heijn XL te Helmond om nieuwe inkopen te doen. Toevallig zie ik een goede vriend in de verte staan met een andere man praten. Ik besluit hem niet te storen en verder te gaan met boodschappen. Maar even later hoor ik mijn naam en wordt ik geroepen door mijn goede vriend. Hij weet dat ik beginnend ondernemer ben en stelt me voor aan de man waarmee hij stond te praten. Met deze man gaat mijn goede vriend regelmatig naar het ondernemer café in Helmond. Ik raak aan de praat met de man en even later wordt ik uitgenodigd om mee te gaan naar het ondernemers café later die week.

Bij het ondernemers café te zijn aangekomen zie ik veel mensen die met elkaar gezellig staan te praten. Al na vijf minuten werd ik aangesproken door een andere bezoeker van het ondernemers café. Binnen no time stibdeb we met meerdere ondernemers te praten hoe de zaken gaan en over hoe we elkaar kunnen helpen. Ik kreeg ontzettend veel tips van de ervaren ondernemers over hoe je het beste kunt ondernemen. Een woord wat ik heel vaak hoor vallen was“samenwerken”. Zij vertelden me dat het onmogelijk is om in je eentje een succesvol ondernemer te worden, je hebt andere nodig om te kunnen groeien. En dat was ook de insteek van deze bijeenkomst. En het mooie was dat iedereen die daar was daar zo over dacht. Na een super gezellige avond te hebben gehad en veel contacten toe hebben kunnen voegen aan mijn netwerk besluit ik om naar huis te gaan met de gedachte dat ik niks meer van deze mensen zou horen.

Maar direct de dag erop werd ik opgebeld door een van de ondernemers die ik de dag ervoor was tegengekomen. Ik werd uitgenodigd voor een lunch om te praten over een mogelijke samenwerking. Na de lunch loop ik naar huis met een grote glimlach, ik was zojuist een samenwerking aangegeaan. Nooit verwacht dat het zo snel zou gaan. Daarom ben ik zo blij dat ik in Helmond woon. De mensen in Helmond zijn open en behulpzaam en altijd bereid om tijd voor je te maken. Ik kan me geen betere stad voorstellen.

Freek van Aerle
Ondernemer bij http://www.Fuva.nl

Beantwoorden

Ik vind dat de Helmondse Soscha de la Fuente Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling moet worden bij de Verenigde Naties.
Soscha studeert momenteel in Amsterdam en zit in de race om deze wel HEEL bijzondere functie te kunnen gaan vervullen.

Wie stemt op Soscha via http://www.jongerenvertegenwoordigers.nl/de_verenigde_naties/verkiezing/stemmen/ (niet vergeten de bevestigingslink aan te klikken die naar je emailadres zal worden verzonden) ??

Zou het niet mooi zijn als een jonge Helmondse deze positie mag gaan bekleden?!!
Aangezien wij allemaal trots zijn op onze stad, en iedereen die er vandaan komt, zou ik alle Helmonders willen vragen te stemmen op Soscha en de link te verspreiden om nòg meer mensen over de streep te trekken.

Er is wel HAAST bij: stemmen kan tot en met woensdag 18.00 uur.

Ik zeg DOEN!!

Beantwoorden

@Marie1902
Als hij dan toch naar de VN gaat, is ie voor of tegen Zwarte Piet, dat zou ik graag weten voordat ik op hem stem aangezien dit ook bij de VN ligt?

Beantwoorden

@hahaha Frutje Frot,

Is Soscha een Helmonder? nog nooit gehoord een echte Helmonder met deze naam.
Nee idd, eerst al het fijne weten voor we stemmen.

Beantwoorden

Hoi Frutje en Mopje,

Soscha is een Helmondse (een meisje dus..). En ze gaat zich alleen bezighouden met duurzaamheid als vertegenwoordigster voor de jongeren (ALS zij het wordt).
Ze is ongetwijfeld wel een ZwartePietfan. Was niet lang geleden zelf nog een grote “gelover”.
Is dit antwoord duidelijk genoeg?

Dan nu stemmen maar!! Via http://www.jongerenvertegenwoordigers.nl/de_verenigde_naties/verkiezing/stemmen/ !!!!

Groetjes,
Marie1902

Beantwoorden

Mijn stem heeft ze! 🙂

Beantwoorden

Fijn dat je ook zo enthousiast bent CeeDee! Ze zou gewoon een goeie zijn voor die functie. Jammer dat er nog maar zo kort de tijd is om ‘n stem uit te brengen,
maarr …. als de eerste Helmonder over de dam is volgen er doorgaans snel meer 😉 !!

Beantwoorden

@Marie1902 op dinsdag 4 november 2014 om 00:33:

Ik had ook al gestemd. Zou geweldig zijn als een knappe Helmondse in de VN komt!! Helmond promotie!

Beantwoorden

Zeg dat wel Jan. En ze is niet alleen knap van uiterlijk … 😉 !
Laten we deze dame blijven promoten bij de Helmonders. Ze hebben nu nog één dag om te stemmen.
Als ze maar niet vergeten de bevestigingslink aan te klikken die ze in hun mailbox krijgen (de onderste, als ik me niet vergis)
Nogmaals de link: http://www.jongerenvertegenwoordigers.nl/de_verenigde_naties/verkiezing/stemmen/

Beantwoorden

Ik vind net een briefke van 50 euro terug!!

Beantwoorden

Volgens Metro en twitter woont ze in Amsterdam…


https://twitter.com/soscha_dlf

Mijn stem gaat naar Ivo.

Beantwoorden

bedoelde natuurlijk, Joost.

Joost veel succes!

Beantwoorden

Ja, ze woont inderdaad nu in Amsterdam, sinds ze studeert. Maar haar vader en broertje wonen nog steeds in Helmond in hun ouderlijk huis. En daar is ze ook nog regelmatig te vinden ..
Gewoon een Helmondse dus, die nu elders woont en studeert 🙂 !!

Beantwoorden

Hoi Frutje,
SUPER van die vijftig euro! Dat heb ik nu nooit (vind nooit geld terug.. zou dat door dat gat in die hand komen 😉 ?)
Welterusten iedereen! En morgen stemmen hè. Kan nog tot 21.15 uur!
Marie1902

Beantwoorden

IK VIND!!

DAT DIE ACHTERLIJK HOGE ZIEKENFONDS PREMIE,
OMLAAG MOET!!!!

TE ZOT VOOR WOORDEN, de vluchtelingen gratis verzekeren en de bijstandstrekkers extra goede voorwaarde ivm aangepast pakket!

MOET NIET GEKKER WORDEN IN DIT LAND!

of zeg ik nu iets raars?

Beantwoorden

Beste Moppie,

Ik vind ook dat die achterlijke hoge ziekenfondspremie omlaag moet. Niet hoger voor de een of lager voor de ander, maar voor iedereen gelijk: chronisch ziek of niet, oud of jong, autochtoon of allochtoon. “Een voor allen, allen voor een” is nog steeds een van mijn belangrijkste lijfspreuken!

Ik heb je niet echt iets raars horen zeggen hoor, en ja:
HET MOET ZEKER NIET GEKKER WORDEN! Mee eens.

Beantwoorden

Zoals ik al zei, die ZIEKENFONDS PREMIE, is dus weer omhoog gegaan!
Zoals velen met ons is het weer vergelijken misschien?

Misschien toch een tip, voor de mensen met een klein budget en toch goed verzekerd willen zijn? om te kijken naar CZ direct online.

(dit is de online polis van CZ, maar je kan gewoon je medicatie ophalen bij de apotheek en in 2 aanvullende zit zelfs tand gedekt.

Wij hebben deze nu al enkele jaren (met het hoogste eigen risico), maar wel de meest uitgebreide aanvulling, omdat hieruit toch het meeste wordt vergoed!

Natuurlijk, is het ieder voor zich en moet je kijken naar je gezondheid en niks is een garantie! maar gebruik je weinig zorg? dan is dit een goede optie misschien.

E375,- moet je toch betalen en je krijgt korting bij n hoog eigen risico waardoor je MAX 200 zou gokken mocht er toch wat mis gaan! anders het je rond de E300 verdiend PP.

Of heeft iemand nog andere ervaringen????
Misschien kunnen we elkaar wel wat tips geven

Dan kom je vaak niet aan je eigen risico!
En je hebt geen eigen bijdrage voor alles wat er uit je aanvullende zit.

Beantwoorden

ZORG DAT DE RUILWINKEL EEN APPELTJE VAN ORANJE KRIJGT!!!
Onder het motto ‘Beter voor elkaar’ zoekt het Oranje Fonds naar bestaande, bijzondere sociale initiatieven, die zich inzetten voor het versterken van de kansen van mensen.
Het Oranje Fonds geeft ieder jaar namelijk een prijs aan een bijzonder project, een Appeltje van Oranje.
Het Appeltje van Oranje is voor initiatieven, die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij.
De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van €15.000,=.

In mei 2015 reikt Koningin Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds, de prijs uit.
De Humanitas Ruilwinkel is met nog negen andere projecten beneden de rivieren in derace voor een Appeltje van Oranje. De uitkomst van de race wordt bepaald door het aantal stemmen, dat wordt uitgebracht op de Ruilwinkel.
Je kunt stemmen van 8 december t/m 14 december 2014.

Klik HIER om naar de stem website te gaan, klik op ZUID en zoek onze foto van de winkel waar we aan de tafels zitten, en stem!

Beantwoorden

@Solveg op maandag 8 december 2014 om 10:47: Het Eindhovens dagblad is ook niet meer zo sterk in kloppende informatie, zie hieronder:

Twee Helmondse projecten in de race voor ‘Appeltje’
Geplaatst op
08 december 2014
Laatste update
08 december, 10:41

HELMOND – Twee Helmondse projecten zijn genomineerd voor de ‘Appeltjes van Oranje’, de jaarlijkse prijzen van het Oranjefonds.
Het zijn de Super Sociaal en de Formulieren Brigade Helmond. Het publiek kan deze week op de verschillende genomineerden stemmen. Er worden drie sociale initiatieven beloond met 15.000 euro en een bronzen beeldje gemaakt door prinses Beatrix. Het thema van dit jaar is ‘Beter voor elkaar’. Koningin Maxima reikt mei volgend jaar de prijzen uit.

Beantwoorden

Ik vind…..

dat dit toch wel erg ver gaat? Waarom worden hondenbezitters toch zo onnodig opgejaagd in deze stad?

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4043119/2015/05/30/Ziggy-heeft-diarree-140-euro-boete-voor-baasje.dhtml

Beantwoorden

Ik vind….

dat alle Facebookende bewoners uit de Helmondse wijk Houtsdonk lid moeten worden van onze nieuwe groep. 🙂 Maar ook belangstellenden uit andere wijken zijn van harte welkom.

In deze groep delen we nieuwtjes en informatie over vanalles en nog wat in de kleinste wijk van Helmond. Daarnaast proberen we de bewoners actief te bereiken met burger alerts indien hier aanleiding voor is. Zo zetten we ons dus ook in voor extra veiligheid in Houtsdonk.

Je vindt ons op http://www.facebook.com/groups/houtsdonk

Doe je mee? Geef het door!

Team Houtsdonk Actueel

Beantwoorden
Team Houtsdonk Actueel

Even afgezien van het door mij geopperde idee blijft het een vreemde zaak dat het op dit log rond vluchtelingen zo stil blijft, terwijl maatregelen op dit terrein er gegarandeerd gaan komen.
Benieuwd welke partij als eerst zijn mond hierover durft open te doen. Of wil men zijn vingers niet branden en wacht men liever tot men zich veilig achter rijksmaatregen kan verschuilen.
Gelukkig hebben we geen bange burgemeester, maar iemand die inziet dat actief handelen de voorkeur verdient boven leidzaam afwachten. Mischien is haar wel ingefluisterd dat destijds de komst van een AZC (Christus Koning) en aanzienlijke aantallen “door de regering uitgenodigde” vluchtelingen en statushouders de gemeente geen windeieren heeft gelegd en er in de stad geen opstand is uitgebroken.

Beantwoorden

@Kristel op maandag 7 september 2015 om 15:09:

zo stil is het niet op de weblog over het door jou aangesneden onderwerp, ik zal mijn mening erover in ieder geval niet onder stoelen of banken steken 🙂
Dat er iets moet gebeuren staat buiten kijf. Ik ben alleen meer voorstander van de zaken bij de bron aanpakken, dan pappen en nathouden en jaren later het ene pardon na het andere, om dan te gaan inzien dat de groep Eritriërs van de troon is gestoten door de groep Syriërs; in de bedenkelijke “competitie uitkering trekken”.

https://www.deweblogvanhelmond.nl/?s=vluchteling+als+naaste

In bovenstaande link wordt meerdere malen uit de doeken gedaan, in verschillende comments van diverse personen, onderbouwd met diverse cijfers, dat het namelijk niet gaat om de werkelijke vluchteling, of tijdelijk verblijf.

Wel grappig dat je begint over Christus Koning; ik heb daar vroeger een uitgebreide rondleiding gehad. Wat me vooral is bijgebleven; groepen vluchtelingen die het oorlogsgeweld waren ontvlucht en hier dus gebruik maakten van onze gastvrijheid moesten niet bij elkaar op een zelfde gang geplaatst worden, anders kwamen er hier ook vechtpartijen en werd de boel letterlijk en figuurlijk kort en klein geslagen.
En een tweede ding was het rolluik voor de grote keuken; stipt om 22.00uur moest dit rolluik de keuken hermetisch afsluiten, anders werd deze geplunderd en een gigantische rotzooi gemaakt. Door schade en schande wijs geworden, is dit rolluik later geplaatst.

Misschien is mijn referentiekader over dit onderwerp daarom dan ook een ietsiepietsie rechtser ingekleurd.

Beantwoorden

@G.Ekkehenkie op maandag 7 september 2015 om 19:07:

Beste heer Ekkehenkie

Heb op andere manier bemoeienis met AZC gehad dan via een rondleiding. Gaat mij daarom minder om bijzaken dan om het gegeven dat het AZC en de “losse”opvang van vluchtelingen en statushouders destijds financieel gezien erg profijtelijk is geweest voor de gemeente en in de stad betrekkelijk weinig deining heeft gegeven.

Wat let je denk ik dan, om eens te bezien of iets dergelijks niet opnieuw mogelijk is en met de revenuen de bezuinigingen op de wijkcentra wezenlijk terug te brengen. Ik begrijp heus wel dat er heel wat water door de zee zal moeten stromen voor de Terp tot een opvanglocatie wordt omgebouwd, maar ook rond Christus Koning is er heel wat afvergaderd voor het zover was en de bestuurlijke zorg voor mogelijke weerstand uit de omgeving overwonnen was. Vandaar ook mijn opmerkingen over het mogelijk ingefluisterd zijn van de burgemeester.

Maar goed we zien wel. Hoop dat mevr. Blanksma er in slaagt de zo meteen op te leggen maatregelen voor te zijn en de regie op slimme (profijtelijke) wijze in eigen hand te houden.

@Weblogredactie
Snap niet waarom ik met mijn “bezuinigingsvoorstel” off topic ben. Mijn verhaal gaat over wijkcentra en in de aanhef van dit topic wordt inleidend toch nadrukkelijk gevraagd: “Welke optie vindt u het beste? Of heeft u misschien nog meer ideeën om te bezuinigen?” Jammer nu 164 reacties naar beneden te moeten scrollen. Hoop niet dat de redactie het door mij ter sprake gebracht onderwerp om andere redenen naar “ik vind” heeft verbannen.

Beantwoorden

@Kristel op maandag 7 september 2015 om 23:16:

De reden is dat het door jou aangesneden vluchtingen-onderwerp niets te maken met de aangekondigde bezuiniging van wijkhuizen. We meenden aardig te zijn door jouw off-topic reactie van daar naar hier te verplaatsen ipv te deleten.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 8 september 2015 om 11:01:

Als u het bezuinigingselement (kern van mijn voorstel) niet onderkent maar het voorzien van een dreigende strafsanctie volstrekt ongemotiveerd tot vluchtelingenonderwerp promoveert rest de simpele bezoeker van dit log slechts de opmerking: begrijpend (willen?) lezen is ook (voor de overigens zeer gewaardeerde Weblogredactie) een ware kunst zo blijkt maar weer eens.

Beantwoorden

@Kristel op dinsdag 8 september 2015 om 18:05:

“dreigende strafsanctie”??? Misschien moet ik dan ook een cursus begrijpend lezen gaan doen, want dat zie ik niet in je reactie van maandag 7 september 2015 om 15:09.
Maar ik ben benieuwd…..

Als je bedoelt dat Nederland nog eens ruim 7000 “vluchtelingen” gaat opvangen bovenop de al eerder toegezegde 2000 extra en dat dit verdeeld gaat worden over de steden, dan snap ik hem. Maar dan lijkt me het wijkhuis ombouwen wel een hele kleine druppel op de gloeiende plaat….. De instroom ligt al vele malen hoger dan dat we op het moment aankunnen met de huidige capaciteit AZC’s. Misschien beter om dan het gemeentehuis om te bouwen, oude belastingkantoor, oude GAK en een tentenkamp op het Havenpark, dan tellen we pas echt mee voor links-pappen-en-nathouden. 🙂

Beantwoorden

@G.Ekkehenkie op dinsdag 8 september 2015 om 19:18:

Beste heer Ekkehenkie

Sommigen hebben moeite met begrijpend lezen, anderen moeten misschien leren wat minder genuanceerd uit de hoek te komen om begrepen te worden. Misschien had deze tekst daarom beter geholpen: flikker toch op redactie, de eerste de beste boerelul snapt waar het mij om gaat behalve die achterlijke flapdrol, die bezopen Stasi, die bij jullie aan de censuurknop zit.
Dit type taalgebruik is gelukkig het mijne niet.

Achter “dreigende strafsanctie” moet u niet al te veel zoeken. Sloeg terug op de vreemde opmerking van de redactie dat ik blij mocht zijn dat mijn reactie niet gedeletet was.

Tenslotte dit. Prima dat u anders tegen de huidige situatie aankijkt dan ondergetekende. Om deze tegenstellingen te verkleinen zou het een goede zaak zijn dat iets of iemand gewoon eens objectief terugkijkt, een onderzoekje doet, naar wat de mensen die zich destijds via Christus Koning en andere opvangregelingen hier hebben gevestigd, onze stad aan problemen hebben berokkend.
Hoor tegenwoordig nog al eens dat men vooral bang is voor jonge mannen en hun sexuele behoeften. Misschien dat eens wordt nagegaan of en welke uitwassen zich op dit terrein ooit hebben voorgedaan. Dit soort feiten zou de discussie een heel eind verder helpen. Zou me kunnen voorstellen dat u als bekend criticaster van vluchtelingenopvang en voortbouwend op eerdere geschriften van uw hand hierin het voortouw neemt en hiervan op dit log verslag doet.
Benieuwd of en onder welke rubriek het van de redactie een plaats krijgt.

Beantwoorden

@Kristel op woensdag 9 september 2015 om 23:34:

Prachtige verheldering! 🙂 Schitterende stijlfiguren gebruikt, beetje jammer van de anti-climax 🙂

Voor wat betreft uw slotpleidooi zou ik zeggen, links-wegkijkend-onderzoekje-hier en verdraaiend-partij-van-de-allah-onderzoekje-daar, is wat mij betreft niet nodig. De angst voor de door u nu aangehaalde mogelijke problemen, wordt daar alleen maar door gevoed. Dat zou weer koren op de molen voor Geert W. zijn en dat is natuurlijk niet de bedoeling 🙂

Mijn punt is en blijft; echte vluchtelingen opvangen vind ik prima, maar zo gauw de situatie weer enigszins stabiel is of als je misbruik maakt van onze gastvrijheid, graag weer linea-recta retour met IND-airways. Kun je die plek weer benutten voor een nieuwe vluchteling. En dus niet de illegaliteit in en wachten tot partij-van-de-afbreuk weer één of ander pardon voor elkaar krijgt.

Economische vluchtelingen belemmeren helaas (in geld en middelen) dat we de vluchtelingen die het echt nodig hebben, kunnen opvangen. Het is onmogelijk om iedereen die het hier beter zou hebben op te vangen; insufficient funds! Of om de klare taal, die niet van u is, te gebruiken; daar hebben we niet genoeg pingping of doekoe voor.
Ik durf te wedden als dit op deze manier zou worden ingezet, dat we veel meer mensen kunnen helpen en dat de ontevredenheid van de Nederlander afneemt. Geert zou geen stem meer krijgen!

De werkelijke angst zit hem niet in de zaken die u aanhaalt (de Zweedse onderzoeken naar relatie tussen verkrachtingen en asielzoekers zijn mij bekend, maar ik denk niet van toepassing op Nederland) , die zit hem er WEL in dat deze “vluchtelingen” niet meer terug gaan, zoals afgelopen jaren gebleken is.
En dat ze jaren daarna, een steeds groter beslag leggen op het door de hardwerkende Nederlander opgebouwde sociale stelsel met als gevolg dat het weer allemaal soberder moet.
Of anders gezegd, om het in de stijl van “niet uw type taalgebruik” te houden: “zal in 2020 de groep Syriërs die nu ons land binnen komt, de eerste plaats bereikt hebben in de competitie bijstand-trekken en de Somaliërs naar de tweede plek hebben gestoten?”

De laatste cijfers van het CBS zijn helaas niet voorzien van een heldere taalstijl, mag ik u daarom een verhelderend linkje aanbieden?

http://www.elsevier.nl/Economie/achtergrond/2015/7/Voormalige-asielzoekers-vaak-in-de-bijstand-2664374W/?intcmp=related-content

Beantwoorden

@G.Ekkehenkie op donderdag 10 september 2015 om 09:23:

Beste heer Ekkehenkie

Laat ik vooraleerst opmerken blij te zijn te horen dat u als toonzettend criticaster niet mordicus tegen elke vorm van opvang bent. Dat is winst.

Wel jammer dat u voor een objectief feitenrelaas niet erg warm loopt. Enigszins verrassend omdat uw afwijzing wordt ingegeven door een kennelijk niet te stuiten afkeer van een partij waarmee u desondanks ooit samenwerking zocht. Was het niet mevr. Van de Pijl waarmee u samen optrok in uw niet aflatende zoektocht naar de besteding van vluchtelingenmiddelen? Ongetwijfeld moet u daarbij ook de heer Boetzkes, eveneens lid van die partij, op uw pad getroffen hebben.

Deze constatering sterkt mij in de overtuiging dat een herhaalde oproep niet zinloos is. Als zelfs de door u ter sprake gebrachte heer Geert W. (toch ook geen fan van die verfoeide partij) uw angsten niet deelt en feiten te baat neemt om zijn standpunten kracht bij te zetten (Polenmeldpunt e.d.), lijken de door geopperde bezwaren te wijzen op een vorm van onnodige koudwatervrees.

Dit overziend lijkt een herziening van uw standpunt alleszins in de rede liggen. Waarom niet via een hernieuwde liaison met voornoemde personen geprobeerd het gememoreerde feitenonderzoek gestalte te geven?

Zeker als u vindt dat onze toekomst op het spel staat lijkt me handelen geboden. Stap over uw schaduw heen en werp eens een balletje op, omdat op dit vlak “one small step for man, one giant leap for mankind” (Armstrong) kan betekenen.

U ziet maar.

Beantwoorden

@Kristel op vrijdag 11 september 2015 om 00:14:

Mooie reactie, absoluut. Inderdaad, ik ben zeker niet tegen opvang. Wel moeten we beducht zijn of de gevolgen daarvan. Zoals u in eerdere comments aangeeft, dat opvang op weerstand kan stuiten vanwege problemen die mogelijk op dat moment kunnen ontstaan, zo voorzie ik grotere problemen over enkele jaren. Heldere en met feiten onderbouwde standpunten van zowel u als mij. 🙂

De voorgestelde hernieuwing van een liaison met Mevrouw Van der Pijl, vind ik grappig om te horen. Aangezien ik uw reactie echt goed vind, ga ik niet van cynisme hier….
Na inderdaad wat mailverkeer en de belofte van Mevrouw Van der Pijl om transparantie te tonen, waaronder op dit weblog: https://www.deweblogvanhelmond.nl/nieuw-helmonds-nieuws/qa-brandbrief-stichting-vluchteling-als-naaste/#comment-94358 , werd het oorverdovend stil….. (we zijn ruim een jaar later inmiddels).
Blijkbaar had Eric Betgem het met zijn comment: https://www.deweblogvanhelmond.nl/nieuw-helmonds-nieuws/qa-brandbrief-stichting-vluchteling-als-naaste/#comment-94187 , het bij het rechte eind. 🙂

Nog even een inkoppertje, u verwacht hem al van uw bekende criticaster:
Partij-Van-De-Afwachtende-houding.
(afwachten is wellicht beter dan wegkijken en wegwuiven, misschien zet de zeteldaling dan wat minder hard door).
Links commentaar over toonzetting die belangrijker is dan inhoud coming up in 3,2,1…….

Maar wellicht komt er toch nog ooit transparantie en dan wellicht ook, zoals u het zo mooi noemt, een herziening van het standpunt van mij of de rest van politiek Helmond. (immers de motie werd destijds ingediend voorzien van de woorden: “tijdelijke opvang” en “helpen bij terugkeer”, de feiten wijzen helaas anders uit, blijkt uit de jaarverslagen van de stichting).

We shall see!

Beantwoorden

Een belofte zal ik altijd proberen na te komen. Als ik beloof iets op dit weblog bekend te maken zal ik dat ook doen. Als ik beloof dat te doen nádat ik eerst vragensteller persoonlijk op de hoogte te hebben kunnen stellen houd ik me aan die belofte. Vragensteller zou lange tijd onbereikbaar zijn vanwege een reis naar China. En daarna werd het oorverdovend stil…

Mirjam van der Pijl
trots lid van de PvdA

Beantwoorden

@Mirjam op woensdag 16 september 2015 om 23:21:

Gezien uw antwoord waarin de suggestie wordt gewekt, dat ik niets meer zou hebben laten weten, bij deze een copy-paste uit ons allerlaatste mailverkeer:

Mail 26-09-2014 van G.Ekkenkie aan Mirjam van der Pijl:

“Ik vertrek komende woensdag weer voor een periode van ongeveer 2 maanden. Ik hoop dat je begrijpt dat ik deze komende dagen mijn tijd aan andere zaken ga besteden, onder andere familiebezoek.

Desalniettemin vind ik het fijn dat een politica van Helmond de tijd heeft genomen om mijn kritische vragen te beantwoorden, ik hoop dat ik de belangrijkste antwoorden van je mag vernemen per mail. Zoals beloofd zal ik zeker na het vernemen hiervan een reactie sturen aan je en een post plaatsen op de weblog van Helmond.”

Daarna heb ik inderdaad niets meer van u mogen vernemen, noch werd uw belofte over zaken melden op het log niet waar gemaakt tot op heden.

Groet, G.Ekkehenkie
Trots anti rad-voor-de-ogen-draaiende-politieke-partijen (waaronder met stip op nummer 1: De Partij Van De Absurditeit) 🙂

ps: uw phrase uit bovenstaande comment van u “een belofte zal ik altijd PROBEREN na te komen” , suggereert terugkrabbelen. (waar hebben we dit eerder gezien bij Partij Van De Aanfluiting) 🙂 🙂

Beantwoorden

ik doe geen loze beloften en beloof ook nooit iets voor elkaar te zullen krijgen als ik niet zeker weet dat waar te kunnen maken. Tot zover het, vooraf dus, terugkrabbelen.
het mailverkeer met g. ekkehenkie betond uit meer mails en het mailtje voorafgaand aan het door genoemde pseudoniemdrager vatte de volgende zinnen:
“….op de meeste vragen is een concreet antwoord mogelijk maar een toelichting is bij een aantal vragen nodig.
Ik zou daarom graag een afspraak met u maken zodat ik u de antwoorden kan overhandigen en de toelichting persoonlijk kan geven.
Ik verwacht een telefoontje of mailtje van u met een paar mogelijke data en tijdstippen waarop wij elkaar kunnen ontmoeten.”

Ik wacht nog steeds op een voorstel.
Me dunkt dat ik mijn best deed en nog steeds wil doen voor een anonieme persoon die het schofferen van hen die hij voor zich aan het werk wil zetten niet schuwt. Menigeen zou de lust allang zijn vergaan.

Beantwoorden

@Mirjam op donderdag 17 september 2015 om 15:33:

Wellicht was mijn antwoord (de allerlaatste mail dus) op de door u voorgestelde ontmoeting niet helder: “Desalniettemin vind ik het fijn dat een politica van Helmond de tijd heeft genomen om mijn kritische vragen te beantwoorden, ik hoop dat ik de belangrijkste antwoorden van je mag vernemen per mail.”
Ik heb totaal geen enkele zin, om zonder vooraf antwoorden vernomen te hebben, met u aan tafel te gaan. U neemt toch ook niet plaats op uw zetel zonder de juiste stukken? (of dat nu per Ipad of ander tablet is) 🙂
En als het niet in simpel Hellemons uit te leggen is, (toelichting benodigd volgens u), wat moeten we er dan mee? Transparantie, openheid en politiek dichter bij de Helmonders! Zoiets was het toch wat Mevrouw Blanksma verkondigde vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Allemaal, u ook, hebben we daar nog hard voor geapplaudiseerd. Toch even een moment van confirmatie hieraan, dacht ik zo.

U hoeft zich zeker voor mij niet aan het werk te zetten. Inmiddels heeft de tijd de waarheid al lang achterhaald, het laatste jaarverslag en het nog steeds hand-op-houden van stichting v.a.n. spreken voor zich. Inmiddels is denk ik ook wel duidelijk dat er in heel Europa een vluchtelingencrisis plaats vindt, die zonder daadkrachtig ingrijpen op landelijk en Europees niveau nooit meer op te lossen is.

Voor wat betreft het bashen van uw partij (het schofferen zoals u dat noemt en ik noem dat op het scherpst van de snede), SORRY daarvoor!
Over, pak ’em beet 6 jaar is iedereen dat vergeten, net als iedereen dan vergeten is dat de pvda ooit bestond. 🙂

ps: wanneer is de uitspraak van de Raad Van State van het beroep tegen het terugbetalen van de onterecht ontvangen subsidie door multicultureel centrum Molenstraat van afgelopen maandag? (pvda-raadslid Necati Kaygisiz, Neco voor de intimi, weet vast wel hoe dat zit, haha)
http://www.ed.nl/regio/helmond/multicultureel-centrum-helmond-stort-onterecht-ontvangen-subsidie-niet-terug-1.5233524

ps2: u hoeft niet bang te zijn over het vergaan van de lust: Ik krijg er honger van en ben ervan overtuigd dat we elkaar binnen afzienbare tijd zeker (weer) zullen treffen in de politieke arena!
Ik zeg wat ik denk en doe wat ik zeg, ik heb d’r zin an! (citaat Pim Fortuyn)

Beantwoorden

@G.Ekkehenkie op donderdag 17 september 2015 om 18:58:

Ik vind het geen sterke reactie van je op een vriendelijk aanbod. Je duikt en kijkt weg. Jammer. Dat zou die Pim Fortuyn nooit doen.

Beantwoorden

@Frank op donderdag 17 september 2015 om 23:15:

Ik denk dat in dit geval schijn bedriegt, Mevrouw Van der Pijl en ik hebben een prima conversatie gehad via de mail. Weliswaar zijn we (nog) niet op de inhoud van het gesprek gekomen, maar wel is daar de bodem gelegd. De fase “understanding” is in ieder geval doorlopen.

Vanaf het begin van onze mailconversatie heb ik duidelijk gemaakt, dat een face-to-face gesprek pas plaats kan vinden na het vernemen van antwoorden op een aantal vragen. De redenen hiervan zijn bekend bij Mevrouw Van der Pijl. Ook ik heb helaas mijn neus moet stoten in het (destijds?) politiek-bestuurlijke-ons-kent-ons-circus van Helmond. De I scratch your back, you scratch mine mentaliteit ligt daaraan ten grondslag.

Ik snap heel goed dat de op-het-scherpst-van-de-snede reacties van mij af en toe de haren in de nek overeind doen staan 🙂 Ik vind dat dat de discussie levendig houdt. Dit brengt dan ook te weeg dat er dan ook veel reactie komt van de gevestigde orde over “de toon van het debat die belangrijker is dan de inhoud”. Dat neem ik voor lief 🙂

Beantwoorden

@G.Ekkehenkie op vrijdag 18 september 2015 om 08:30:

Wijze woorden, sluit me er bij aan. Het öld boys network”is nog steeds
levendig, en zal nog wel een tijd standhouden. De eerste die uit het netwerk
stapt, zal door sneeuwbaleffect een lawine veroorzaken, waarvan ie zelf het
eerste slachtoffer zijn, mocht ie de beerput openen.

Beantwoorden

@Frank op donderdag 17 september 2015 om 23:15:

Mee eens. Wegduikgedrag en in een overdreven zucht naar aandacht en erkenning niet schromen de waarheid geweld aan doen, zoals van der Pijl laat zien. Zielenknijpers hebben hiervoor de term theatrale persoonlijkheid(stoornis) bedacht.

Beantwoorden

@Hans op vrijdag 18 september 2015 om 16:16:

Hartelijk dank voor het compliment! 🙂 Uw compliment voegt weinig toe aan inhoud, maar “de toon van het debat” wordt er stukken beter van en de Helmonder stukken wijzer, hahaha.

@Javier op vrijdag 18 september 2015 om 12:24:

🙂

Beantwoorden

@G. Ekkehenkie

De voorwaarden mogen dus maar van één kant komen…..
Aangezien ik uitga van gelijkwaardigheid, en er aan mijn wensen voor een goed gesprek, openlijk en transparant!!!!!, blijkbaar niet voldaan kan worden, zelfs niet als ik een neutrale gespreksplaats voorstel en discretie omtrent de ware identiteit van de mij nog steeds onbekende “Henk”, zal ik het hier verder maar bij laten.
En zelfs ‘op-het-scherpst-van-de-snede’ vergt goed lezen…. of geldt ook hier het adagium: “als ik er maar hard in ga doet de inhoud er veel minder toe”

Beantwoorden

@Mirjam op zondag 20 september 2015 om 11:47:

It takes two to tango! Inderdaad. 🙂
Dus of we blijven zaniken over de toon van het debat, of we gaan terug naar inhoud: mijn reactie en vragen op uw motie die voorzien was van de woorden “terugkeer en tijdelijke opvang”.

Vooruit dan, gooi ik er nog één in:
Ik denk dat deze subsidieverstrekking en de onterecht ontvangen subsidie van multikul-centrum Molenstraat (u weet wel uw collega pvda-raadslid Neco Kaygisiz die het verrekt om die 10 ruggen terug te betalen), bij de eerstvolgende verkiezingen genadeloos wordt afgestraft door d’n Hellemonder. Een Helmonder vergeet niet zo snel iets. What goes around, comes around! Partij Van De Allah, op naar de NUL zetels.

Laten we het hier maar inderdaad verder bij laten.

Beantwoorden

@Mirjam op zondag 20 september 2015 om 11:47:

Gewoon laten lullen die gast. Las net dat ie de schuld voor de mondiale vluchtelingencrisis in de schoenen van D66 en de PvdA schuift en dat mensen irriteren zijn hobby is. Zegt genoeg over ons menneke. Psychisch gemankeerd zoals Hans hierboven al opmerkte.

Beantwoorden

Ik vind…..

dat de 220.000Euro die is uitgegeven voor de voor de naar nu blijkbare “vrijblijvende” aanpak top 30 overlastgevers, weggegooid geld is. Dat vond ik al bij het raadsvoorstel in 2013 en nu helemaal! Een dikke vette faal! Had het geld maar uitgegeven aan een paar politieagenten met lik-op-stuk beleid.

http://www.ed.nl/regio/helmond/aanpak-grootste-overlastgevers-in-helmond-te-vrijblijvend-1.5288405

Het bericht destijds:
“Helmondse jongeren zijn niet blij met de Top-30- aanpak van de gemeente Helmond. De gemeente wil een groep van zo’n dertig extreme probleemjongeren een laatste kans geven. Op kosten van de gemeente kunnen ze een baan of een studie gaan volgen. Maar als ze niet meewerken en voor overlast blijven zorgen, riskeren ze ook een boete van 500 euro.

Wethouder Magreet de Leeuw: “We hopen dat ze met deze boete kunnen motiveren en duidelijk kunnen maken dat ze zo niet goed bezig zijn.”

De gemeente wil af van de overlast, maar bij deze jongeren werkt de normale hulpverlening niet. Ze gaan daarom niet alleen boetes opleggen. De jongens krijgen ook een persoonlijke coach, de ouders worden er bij betrokken en misschien nog wel het belangrijkste, ze moeten overdag iets te doen krijgen. “Wat we dan aan willen bieden is school of een leer-werktraject, zodat ze gewoon een dagritme krijgen”, aldus de Leeuw.

In totaal gaat dit hele traject 220.000 euro kosten. Dat vindt ook wethouder Magreet de Leeuw veel geld, maar het is het wel waard, zegt ze. “Als ze een jaar in de bak zitten, kost dat ook 150.000 euro per persoon. Dus als we dat kunnen voorkomen, levert dat niet alleen voor de jongeren iets op, maar ook echt voor de stad.” ”

Dus hoeveel boetes zijn er al geïnd? Ik denk NUL!
220.000Euri (+ 4 man in de bak a 150.000Euri) had je De Terp van open kunnen houden….

Beantwoorden

@G.Ekkehenkie op woensdag 30 september 2015 om 02:15:

…..”had je de Terp van open kunnen houden”….. Voor de opvang van vluchtelingen neem ik aan? Die kans is immers levensgroot beste Henkie, gezien de smadelijke nederlaag die je PVV gisteren geleden heeft. Jammer voor je, maar aangetoond is dat Wilders in Helmond in zijn hok is teruggestuurd zei iemand gisteravond zeer terecht.
Daarom: een welgemeend Proficiat Helmond. Met het laten prevaleren van medemenselijkheid boven hardvochtige bekrompenheid heb je je ware aard laten zien.

Beantwoorden

@Ron op woensdag 30 september 2015 om 17:03:

Hans Anders is gewoon open, misschien een leesbril overwegen. Maar dank voor ‘t compliment in de laatste alinea. Volgens mij gaat het hier om een heel ander issue. Maar als jij de vluchtelingendiscussie van gisterenavond wil scharen onder de top30 overlastgevers, nodig ik je van harte uit om dat even uit te leggen.

Ik bedoelde de bezuiniging tegen gaan op de wijkhuizen, dus niet voor vluchtelingen. Ik ben voorstander van opvang in pand Carolus Gasthuisstraat, de voordelen van dat pand heb ik al eerder genoemd in de discussie over vluchtelingen in onze stad.

Ps: dat ik anti PartijVanDeAbsurditeit ben, wil niet zeggen dat ik PVVer ben. Laat staan dat het “mijn PVV” is.

Beantwoorden

@G.Ekkehenkie

Natuurlijk wordt je hier meteen weer gezien als racist of pvv, dat is hun probleem!
Ik ben het eens, dat die ZGN top 30 aanpak gewoon weg gesmeten geld is, net zoals die (straat schooiers, ex tuig!) nieuwe benaamde straat coaches.
Dat noemen ze nu netjes gezegd, ervaringsdeskundige pfff.
Het valt onder de noemer, soort begrijpt soort beter en komen zo dichter bij het straat tuig waar het hier om gaat.
Kijk bvb het project (neem niet kwalijk als ik het verkeerd schrijf) sjoef kedam, dat waren van die zgn betaalde coaches die in het Haagje alles op orde moesten krijgen.
Het resultaat, straattuig krijgt minder boetes, dat regelen de coaches wel even voor hun, en die chinees moet zich laten bedreigen in zijn eigen zaak.
Cafetaria (voor de mensen die het niet weten), en mensen durven nog niet de straat op.

Al verbouwen ze heel helmond west (het haagje), en zet je 100% hetzelfde volk terug, heb je mooie huizen met het zelfde probleem.

We worden hier gewoon uit gelachen in Nederland!

Beter is hier, geen kinderblijslag meer geven.
al deze zgn kansloze subsidiezuigende projecten, afschaffen.
Jah en eigen volk eerst.
Even als afsluiter, de Terp stoppen ze echt niet vol met azc mensen (hier zorgt de wijk wel voor).

Beantwoorden

@Javier op vrijdag 18 september 2015 om 12:24:

Enige profetische gave durf ik u best toe te kennen..

Beantwoorden

Redactionele vrijheid staat buiten kijf. Niettemin opvallend dat het weblog voorbij gaat aan de commotie rond de Helmondse oprichter van DSDA. Waarom destijds wel (eigener beweging) nadrukkelijk inspelen en ruimte bieden aan de komst van haatzaaiende imams naar Helmond, maar nu met geen woord reppen over een even verderfelijk fenomeen met wortels in onze stad.

Kan me niet voorstellen dat het een belangrijker gevonden wordt dan het ander.

Beantwoorden

@Ineke op woensdag 30 maart 2016 om 13:22:

Je was meer dan welkom geweest om over dat onderwerp een gastblog te schrijven. Dan had dat onderwerp als eerste op de weblog gestaan. 🙂

Beantwoorden

Ik vind onderstaande te gek voor woorden:

Tot voor kort woonde ik in een veilige woon omgeving. Nu niet meer . Enige weken geleden kregen wij bewoners van de woningbouw [Woonpartners} te horen dat de leeftijd voor onze woningen omlaag ging . Hoe vreemd er zijn nog vele 55 plus die allang op de lijst staan en hier bijzonder graag willen gaan wonen.
Tot mijn stomme verbazing is er ineens een asielzoeker , man alleen, boven mij komen wonen. En zo te zien geen 55 plus.

Aangezien er nauwelijks screening is uitgevoerd en iedereen maar is binnen gelaten. voel mij niet echt veilig meer en met mij andere dames. In deze flat wonen veel oudere dames alleen.

Hoe kan onze burgemeester en woningbouw besluiten om hier een asiel zoeker, man alleen , te zetten terwijl er vele ouderen op de lijst {al jaren}staan voor deze flats.

Verder hebben ze ook een vreemde meneer in een van de flats geplaatst waarvan, ik zal het netjes zeggen, bekend is dat deze zich niet aan de wet houdt.

Ik voel mij nu erg onveilig en snap niet dat dit zomaar kan.

Wat men hiermee kweekt{politiek} is een steeds grotere aversie tegen de gevestigde partijen/

Beantwoorden

@Fea op woensdag 14 december 2016 om 15:22:

Wat vervelend!! Waar woon je precies of ongeveer?

Beantwoorden

helmond oost

Beantwoorden

Dat klopt. In Helmond- Oost waren veel appartementengebouw bestemd voor 55plus. Men ging daar wonen en voelde zich daar veilig. Maar sinds dit door de Woningbouwvereniging losgelaten is, zijn sommige buurten sterk teruguit gegaan. Steeds minder mensen en zeker alleenwonenden , willen daar wonen.

Beantwoorden

Asielzoekers genieten urgentie. Lijkt me ook wel terecht gezien de dagelijkse beelden uit Syrie en zo. Wie weet hoeveel plezier je niet kunt hebben als oudere dames met een jonge, frisse Arabier of Afrikaan. Benader het vooral positief!

Beantwoorden

@johan op donderdag 15 december 2016 om 02:09:

Ik mag hopen dat je dit cynisch bedoeld, anders spoor jij niet!

Beantwoorden

Johan
Ongelofelijk dat je zoiets kan schrijven geen woorden voor.

Beantwoorden

Beste Fea,

Mijn bericht was absoluut niet vervelend bedoeld. Dat WP de afspraken niet nakomt is misschien vervelend. De man die nu bij jullie gehuisvest is kan dit ook niet helpen. Jullie kunnen hem ook enthousiast ontvangen in plaats van zo angstig te reageren. Wie weet hoe een leuke buur het kan zijn.

Filmtip: Enthouchable

Beantwoorden

Herstel: intouchables

Beantwoorden

@johan op vrijdag 16 december 2016 om 01:33:

Film ken ik.Is wel iets heel anders.
Je hebt mijn stukje duidelijk niet goed gelezen .

Ik ben niet alleen die zich onveoilig voelt en lees de laatste zinnen nog eens misschien snapje het dan beter.

Beantwoorden

Een hele asielzoeker en dan dit gejammer. Vreemdelingenangst bij oudere dames. Zie je vaker. Zijn waarschijnlijk opgegroeid in een tijd van zilverpapier voor de missie. De tijd dat de niet blanke mens op prentjes als kannibaal en koppensneller werd afgebeeld. Het kwaadaardig onmens dat heil en zegen van het rijke roomsche leven moest worden bijgebracht. De tijd ook dat dat bepaalde bevolkingsgroepen door paus en pastoor geindoctrineerd werden en waaraan deze dames zich tot op heden kennelijk niet hebben kunnen ontworstelen.

Beantwoorden

Mooie krachtige tekst Annie. Oudere dames schijnen het normaal te vinden dat ze vreemdelingen mogen weren op basis van hun leeftijd en hun wereldbeeld. Hoe langer ik er over nadenk hoe afschuwelijker ik de mening van de betrokken dame(s) vind. Hersenloos, angstig, discriminerend en vooringenomen gedrag. Schaamteloos gejammer dat best wel eens breder bediscussieerd zou mogen worden.

Beantwoorden

@Annie op zaterdag 17 december 2016 om 12:40:

@johan op zondag 18 december 2016 om 01:13:

Twanneman, Deze 2 sporen dus echt niet.

Aan hun reacties te lezen zou ik zeggen neem er zelf een paar in huis.

Beantwoorden

Beste Twanneman,

Het is niet goed om angstig en xenofoob te reageren als er iemand uit een ander land in je buurt komt wonen. Geef deze persoon een eerlijke kans en vaak lukt dit heel goed.

Waarom kom je met een scherpe en ongenuanceerde kritiek op Annie en ondergetekende? Ben jij die bange, boze laagopgeleide man? Denk eens na…

Beantwoorden

@ikke 2 op zondag 18 december 2016 om 10:04:

Inderdaad ikke 2.

Beantwoorden

Ik vind…. dat De Weblog wel een felicitatie verdiend heeft, omdat ze het al 12,5 jaar met ons volhoud.

Beantwoorden

Ik vind….. ik vind dat de gemeente Helmond zich weer eens van haar slechtste kant laat zien betreffende de Pfas problematiek bij de volkstuin aan de Sluisdijk, eerst hoop bombarie maken en de tuinders adviseren om met onmiddellijke ingang niet meer uit eigen tuin te eten en nu maanden later doen alsof er niks aan de hand is, niks saneren ze vreten maar weer gewoon pfas groenten zo rolt de overheid, schijt hebben aan beloftes en bevolking zolang de eigen portemonnee maar goed gevuld is en maar geschokt doen als er weer eens een bestuurder wordt bedreigt, om in groentetuin termen te blijven wie wind zaait………

Beantwoorden

Ik vind…. het heel dom van de gemeente Helmond om het rest afvalsysteem nu al weer te veranderen.
Ik vind…. het heel dom om mensen te laten betalen per lediging van de grijze bak zodat de burgers in deze dure tijden weer meer geld kwijt zijn en mensen nog meer gaan dumpen.
Ik vind…. het stuitend dat de gemeente dit niet ziet of niet wil zien.

Gemeente Helmond, wat zijn jullie dom.

https://www.ed.nl/helmond/helmonders-scheiden-hun-afval-beter-maar-ze-gooien-ook-meer-op-straat~a4b24c6d/

Beantwoorden

Helmonders scheiden hun afval beter, maar ze gooien ook meer op straat
HELMOND – Het nieuwe afrekensysteem waarbij Helmonders die het meeste restafval aan de straat zetten het meeste betalen werkt, maar heeft ook een keerzijde. Er wordt flink meer rotzooi gedumpt.

Bianca Clerx 11-11-22, 06:02
Op 1 januari 2021 is in Helmond diftar ingevoerd. Naast een vast tarief betalen huishoudens extra naarmate ze vaker de grijze container aan de straat zetten. Sinds die tijd ziet de gemeente een vermindering van het restafval van 238 kilo per inwoner in 2020 naar 170 kilo in 2021. De afvalinzamelaars merken dat de gratis groene kliko’s voor gft vaker worden aangeboden. Ook worden papier, blik en andere soorten afval beter uit elkaar gehouden.

Een van de grootste zorgen bij de start van het nieuwe systeem was de angst voor dumpingen op straat en in het groen en meer zwerfafval naast de textiel, glas-, en afvalbakken die overal in de stad staan. Een terechte zorg blijkt nu uit een nieuwe evaluatie.

Vorig jaar circa 3,6 kilo rotzooi per inwoner meer gedumpt dan in 2020

De reinigingsdienst heeft vorig jaar veel meer rotzooi opgeveegd dan in 2020; er is een stijging genoteerd van 672 naar 1012 ton. Dat is een toename van zo’n 3,6 kilo per inwoner. Geschat wordt dat 80 procent geschaard kan worden onder de zogenoemde bijplaatsingen; huishoudelijk afval dat bij openbare prullenbakken, blikvangers of glascontainers wordt gegooid.

Sinds dit jaar wordt meer werk gemaakt van het toezicht en handhaving. Het stadsbestuur hoopt het probleem zo in de hand te kunnen houden.

Luierinzameling helpt niet
Helmond is vorig jaar ook begonnen met het apart inzamelen van wegwerpluiers. Dat is een service waaraan iedereen meebetaalt en dus geldt daar het principe niet dat de vervuiler betaalt. Het scheelt ouders ruimte in de afvalbak en daarmee in hun portemonnee, maar het draagt niet bij aan het verminderen van restafval. De luiers worden namelijk verwerkt als restafval, omdat er bij de recyclebedrijven momenteel geen capaciteit beschikbaar is volgens de gemeente.

Trend zet door
De eerste cijfers van dit jaar laten zien dat het beter scheiden en de afname van de hoeveelheid restafval doorzet. Hoewel de doelstelling van 68 procent afvalscheiding blijkt haken op 63 procent, is het stadsbestuur tevreden over de ingeslagen weg.

Onlangs is wel bekend geworden dat er voor komend jaar iets verandert in de afvalstoffenheffing. Het basisbedrag gaat omlaag van 223 euro naar 206 euro, maar daar zitten geen kliko-ledigingen meer bij. Iedere keer dat de vuilophalers een kleine grijze bak legen kost dat 5,65 euro. Voor een grote van 240 liter wordt dat 9,72 euro.

In 2024 gaat Helmond ook diftar invoeren in de hoogbouw. Dan moeten huishoudens in appartementen hun afval in nieuwe ondergrondse containers doen. Met een persoonsgebonden pasje wordt bijgehouden hoe vaak iemand er gebruik van maakt.

Beantwoorden

@Twanneman op vrijdag 11 november 2022 om 09:06:

Ik vind dat de gemeente goed naar mij geluisterd heeft. En wat gedaan heeft met mijn bezwaar. Het is mij vorig jaar gelukt om 0 keer de grijze bak aan straat te zetten. En toch moet ik evenveel betalen als mijn buurman die de bak 6 keer aan de straat gezet heeft. Dat is nu dus gelukkig voorbij.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *