Buiten is het 16 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 88.776 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
207reacties

Ik vind... HelmondOp de weblog proberen we een breed scala aan onderwerpen te bieden. Onderwerpen waar Helmonders over veel Helmondse items hun mening kwijt kunnen.
We realiseren ons dat we nooit alle onderwerpen over Helmond in de logs aan bod kunnen laten komen. Daarom dit log.
Want áls je iets vindt over iets Helmonds kun je dat in dit log kwijt. Positief of negatief, uitgebreid of bondig, over iets groots of juist iets heel kleins, iets uit het verleden, heden of over iets dat er aan zit te komen. Kortom: geef hier je mening.

Er zijn 2 praktische spelregels bij dit log:

  • Check eerst even de gele rechterkolom (bij Logs en Langlopende logs) of er al een log over is. Is dat het geval, dan hoort die mening namelijk daar. Zodoende blijven alle reactie over 1 topic bij elkaar. Zoniet, dan is dit log de juiste plek.
  • ELKE reactie in dit log (dus ook als je reageert op een ander) begint verplicht met deze 2 woorden: Ik vind

Soms kan iemand hier een onderwerp aansnijden dat wij tot een log promoveren. Sommige onderwerpen verdienen dat.

207 reacties:

@johan op vrijdag 16 december 2016 om 01:33:

Film ken ik.Is wel iets heel anders.
Je hebt mijn stukje duidelijk niet goed gelezen .

Ik ben niet alleen die zich onveoilig voelt en lees de laatste zinnen nog eens misschien snapje het dan beter.

Beantwoorden

Een hele asielzoeker en dan dit gejammer. Vreemdelingenangst bij oudere dames. Zie je vaker. Zijn waarschijnlijk opgegroeid in een tijd van zilverpapier voor de missie. De tijd dat de niet blanke mens op prentjes als kannibaal en koppensneller werd afgebeeld. Het kwaadaardig onmens dat heil en zegen van het rijke roomsche leven moest worden bijgebracht. De tijd ook dat dat bepaalde bevolkingsgroepen door paus en pastoor geindoctrineerd werden en waaraan deze dames zich tot op heden kennelijk niet hebben kunnen ontworstelen.

Beantwoorden

Mooie krachtige tekst Annie. Oudere dames schijnen het normaal te vinden dat ze vreemdelingen mogen weren op basis van hun leeftijd en hun wereldbeeld. Hoe langer ik er over nadenk hoe afschuwelijker ik de mening van de betrokken dame(s) vind. Hersenloos, angstig, discriminerend en vooringenomen gedrag. Schaamteloos gejammer dat best wel eens breder bediscussieerd zou mogen worden.

Beantwoorden

@Annie op zaterdag 17 december 2016 om 12:40:

@johan op zondag 18 december 2016 om 01:13:

Twanneman, Deze 2 sporen dus echt niet.

Aan hun reacties te lezen zou ik zeggen neem er zelf een paar in huis.

Beantwoorden

Beste Twanneman,

Het is niet goed om angstig en xenofoob te reageren als er iemand uit een ander land in je buurt komt wonen. Geef deze persoon een eerlijke kans en vaak lukt dit heel goed.

Waarom kom je met een scherpe en ongenuanceerde kritiek op Annie en ondergetekende? Ben jij die bange, boze laagopgeleide man? Denk eens na…

Beantwoorden

@ikke 2 op zondag 18 december 2016 om 10:04:

Inderdaad ikke 2.

Beantwoorden

Ik vind…. dat De Weblog wel een felicitatie verdiend heeft, omdat ze het al 12,5 jaar met ons volhoud.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *