11reacties

Wij roepen Mien naar voren

Vandaag is het zover: de officiële bekendmaking wie de tweede helft van 2010 van De kennisquiz over Helmond won. In deze ronde van 26 vragen scoorden maar liefst 16 verschillende Helmonders 1 of meer punten. Een absoluut record. Nooit eerder haalde zoveel Helmonders 1 of meer punten in een ronde van deze kennisquiz.
Ook deze ronde wist natuurlijk weer 1 Helmonder de meeste juiste antwoorden te geven. Daarmee haalde hij de meeste punten en daarom mag hij zich dus met recht een kenner van Helmond noemen. Zijn naam is Mien.
Van harte gefeliciteerd met je zege Mien. De eer, de eeuwige roem én ook deze tegel op de Catwalk of Fame zijn voor jou:

De kennisquiz over Helmond

Net als alle andere tegels, zal ook deze tegel élke pagina van De weblog van Helmond tot in lengte der dagen sieren.
Het woord is aan Mien:


Apetrots ben ik. Of beter gezegd: ‘Catsproud’. Eer en eeuwige roem vergaren op deze weblog is geen kattenpis. Het was flink puzzelen en zoeken geblazen. Mede dankzij een vliegende start wordt nu Mien naam digitaal bijgebeiteld in de befaamde stoeptegels van de Catwalk of Fame. Hiep hiep hoera. Mijn dank gaat uit naar de redactie die altijd maar weer nieuwe vragen weet te verzinnen en naar alle andere deelnemers die door hun antwoorden mij af en toe een schot voor open doel gaven.
Sinds kort spook ik pas rond in dit mooie online labyrint. Ik heb als niet-Hellemonder dankzij dit weblog al veel kennis opgedaan over deze bijzondere stad. Mijn roots liggen in Limburg en lange tijd heb ik in Tilburg gewoond. Frapant is de overeenkomst tussen de Kruikezeiker en de Keiebijter. Beiden nemen geen blad voor de mond en weten hoe te feesten. I like it. Sinds 2005 bivakkeer ik in Helmond West. Een volkswijk naar mijn hart. Die wordt de komende jaren opgepimpt of uit elkaar gerukt. Het is maar hoe je het bekijkt. Hoe moeizaam dit proces soms verloopt is te lezen in de weblogs die ik op dit weblog schrijf (Nieuws uit West). Columns schrijven is mijn hobby. Voor de liefhebber klik hier voor een overzicht van mijn columns.
Als informatiespeurder en cijferfetisjist ben ik de annalen van de Kennisquiz even ingedoken. Wat viel op? Dat er in 19 speelronden 511 vragen gesteld zijn waarin 836 punten te verdienen waren. Dat Ad, Helga, Noud, Angelique en fr@ boy slim de Top 5 vormen van spelers met het meest aantal vergaarde punten. Dat WWWWW-spel en Zomerspel synoniemen zijn voor Kennisquiz. Dat sponsoren, Café de Wekkerrr …, Velvet Lounge, Grand-Café restaurant Toff, Theater ’t Speelhuis, vroeger zorgden voor leuke prijzen en feestgelegenheid.
Er gaat een mooie historie schuil achter de Kennisquiz. De lol en gretigheid waarmee de mensen op dit weblog zoeken naar antwoorden vind ik keileuk. Ik zie dan ook uit naar de nieuwe speelronde. Rest mij nog om iedereen een fijn nieuwjaar te wensen. Tot 2011, zegt de gek zelf.

Mien