Buiten is het 9 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 109.554 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

16reacties

De politie heeft gisteravond in Helmond een 27-jarige man aangehouden op verdenking van (indirecte) betrokkenheid bij de aanslag op het leven van Peter R. de Vries op 6 juli 2021. De verdachte, die werd geboren op Curaçao, werd rond 21.30 uur opgepakt in een woning in onze stad. Dat maakte het Openbaar Ministerie vanochtend bekend.
Politie en justitie vermoeden dat hij deelgenomen heeft aan een crimineel samenwerkingsverband dat tegen betaling (excessief) geweldsklussen verricht op verzoek van (een) opdrachtgever(s). Aan de man zijn beperkingen opgelegd. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries (64) werd vorig jaar op dinsdagavond 6 juli op straat in het centrum van Amsterdam neergeschoten. Hij overleed 9 dagen later. Meer info over deze strafzaak lees je in het dossier dat het Openbaar Ministerie daarover bijhoudt. 

In de reacties hieronder staan updates.

16 reacties:

R.I.P. achterneef , dat de gehele waarheid maar naar buiten mag komen , je was een strijder voor de waarheid .

liefde en Respect

Beantwoorden

Gvd de tweede keer dat helmond deze week zwaar klote in het nationale nieuws is. 😡

Beantwoorden

Helmond…. Ben er geboren en getogen, en woon er nog . Maar het is een Ghetto aan t worden. 😤

Beantwoorden

Dat het allemaal vort zo een puinhoop en rotzooi is hier zo hebben we vooral.te danken aan de gemeente en politie zelf hadden ze veel eerder in moette grijpen met alles en niet alles toe staan helmond is helmond niet meer maar dat geld voor meer plaatsen

Beantwoorden

@Ria op woensdag 27 juli 2022 om 12:51:

Dan zou die vent het niet gedaan hebben? Natuurlijk wel, dat soort tuig blijf je helaas houden. Triest.
RIP Peter.

Beantwoorden

Wat een reacties dat Helmond z’n puinhoop is beetje overdreven niet? Ik woon er al ruim 40 jaar met liefde en plezier. Criminelen zitten overal wel maar dat het hier nu zo slecht is vind ik zwaar overdreven.

Beantwoorden

Weet iemand waar in helmond?

Beantwoorden

@Piet snot op woensdag 27 juli 2022 om 17:10:

Die man die ze gepakt hebben woonde in Brouwhuis.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 27 juli 2022 om 17:16:

Woont/woonde die man daar (geregistreerd in de basisadministratie gemeente Helmond) of verbleef hij daar?

Beantwoorden

@Marko op woensdag 27 juli 2022 om 17:20:

Je zou zo bij de weblog kunnen werken, dat probeerden wij namelijk ook te achterhalen. Maar daar kunnen we de vinger niet opleggen omdat dat gegeven (nog?) niet vrijgegeven wordt.
We zien dat Omroep Brabant inmiddels de straatnaam Nierslaan heeft gepubliceerd als de straat waar die 27-jarige verdachte woonde. Iemand anders meldde ons de daarbij gelegen straatnaam Gulperplantsoen. Welke het is, weten we niet. Wie het wel weet, mag het in een reactie hieronder melden.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 27 juli 2022 om 17:39:

Niemand weet op dit moment precies waar de verdachte woonachtig is.
Nogal wat reageerders associeren Helmond met deze zaak. Wellicht ten onrechte.
De kans bestaat dat het een persoon betreft zonder bekende woon- of verblijfplaats.

Beantwoorden

Tja tuig en Pauper kabouters wonen overal in elke wijk zelfs in elke staat.
Zelfs in de rodes dus mij verbaasd dit niets.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 27 juli 2022 om 17:39:

Ik denk dat de meeste mensen bang zijn om hierover iets publiekelijk te melden. Je zou niet de eerste zijn die dan het loodje legt.

Beantwoorden

“op verdenking van (indirecte) betrokkenheid”
In bovenstaande reacties ben je hier dan al een dader en omdat de man in Helmond verbleef ook Helmonder.
Het lijkt Facebook wel hier…..

Beantwoorden

Update 1:
De 27-jarige verdachte die dinsdagavond in Brouwhuis werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries, is op vrije voeten gesteld. Hij blijft wel verdachte in het onderzoek. Dat liet het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie zojuist via Twitter weten.

Beantwoorden

Update 2:
In een zitting over de moord op Peter R. de Vries bekijkt de Amsterdamse rechtbank vandaag hoe het verder moet met de rechtszaak. Terwijl de rechters zich aan het bezinnen waren op de uitspraak op donderdag 14 juli, arresteerde de politie inmiddels 4 nieuwe verdachten van wie er 3 nog vast zitten. Van de 27-jarige verdachte die dinsdagavond 27 juli in Brouwhuis werd aangehouden, denkt het Openbare Ministerie (OM) dat hij bij een groep hoort die zich liet inhuren voor geweldsklussen. Deze vierde verdacht is inmiddels weer op vrije voeten, maar nog wel verdachte.
De zitting van vandaag is deels een formaliteit. De 4 later aangehouden verdachten staan nog niet terecht. Het onderzoek naar hun betrokkenheid loopt bij een ander parket van het OM en wordt gescheiden gehouden van bovenstaande rechtszaak. Maar het OM heeft wel laten weten een korte toelichting te geven op de stand van het heropende onderzoek. Dus wie weet wordt er ook iets gemeld over de in Brouwhuis aangehouden man.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *