Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.704 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Afgevoerd van de voorpagina

Hier rusten oudere artikelen van de weblog na hun verblijf op onze voorpagina.
Als door de actualiteit of een treffende reactie er 1 weer op de voorpagina hoort, dan plaatst ‘onze verhuisploeg’ de link in het ‘Actuele logs’-rijtje rechts. Reageren op deze items uit ons archief is dus mogelijk en nuttig. Ben niet bang dat we je reactie niet zien: van elke weblogreactie krijgen we een melding.

36reacties

De brandweer rukte vanavond kort na 7 uur uit voor een uitslaande brand in een bedrijfspand op de Vossenbeemd. Met 3 blusvoertuigen togen zij naar op het industrieterrein.
Daar bleek een zeer grote brand te woeden bij Huijbregts Food Group. De zwarte rook daarvan is op dit moment tot in de verre omtrek te zien.
Pim Verkoelen maakte de eerste foto’s, Vico Hoozemans zorgde voor de video. Lees verder »

9reacties

.
Na wekenlange vruchteloze pogingen om een moederzwaan op Suytkade van een wisse dood te redden, is dit de dierenambulance uiteindelijk gelukt. Deze zwaan zwom al weken in de buurt van Waterburcht Doevenrode met een vislijn en dobber aan de vleugel en poot. Lees verder »

58reacties

Vanavond presenteerde wethouder Harrie van Dijk het basisontwerp voor het Huis voor de Stad. Dat nieuwe gebouw moet over 3 jaar gereed zijn en komt op de plek waar nu het Stadskantoor zit.
Naar verwachting zal de gemeenteraadsleden dinsdagavond 30 juni besluiten of zij akkoord gaan met dit ontwerp en of zij het de 35 miljoen waard vinden. Dat bedrag betaalt de gemeente nu ook voor het gebruik en onderhoud van de 4 huidige gebouwen. Dat zijn het Stadskantoor, ’t Cour en het pand aan de Zandstraat en Boscotondo (dat inmiddels is verkocht). Lees verder »

42reacties

De kiosk op de Markt wordt binnenkort verplaatst. Op de huidige plek wordt de Kiosk te weinig gebruikt en is het een obstakel voor onder andere de weekmarkt en de kermis. Na goed overleg met Stichting Carat (in 2008 door hen geschonken aan de stad) heeft de gemeente daarom besloten om de kiosk te verplaatsen. De werkzaamheden starten volgende week. Lees verder »

52reacties

Marco van de Pol heeft vandaag een Twitteralarm uit laten gaan. Zijn hond Storm werd vandaag vergiftigd. Storm (zie de foto rechts) is een Landseer en weegt zo’n 55 kilo. “Als een klein hondje dit vergif binnen had gekregen was het waarschijnlijk niet goed afgelopen”, aldus haar baasje.
Een reconstructie van wat er vandaag gebeurde. Lees verder »

29reacties

Om 04.13 uur vannacht werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een uitslaande brand in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Vossenbeemd op het industrieterrein. Deze brand werd inmiddels door de brandweer opgeschaald naar een zeer grote brand (GRIP 1 net als gistermiddag bij de brand in het oude EDAH-kantoorpand).
Harrie Fotografie en Pim Verkoelen zorgden voor de video en foto’s. Lees verder »

28reacties

De om 16.09 uur gealarmeerde brandweer is een leegstaand kantoorpand aan de Kanaaldijk N.O. een uitslaande brand aan het blussen. Dat is het voormalige kantoor van de EDAH naast de AH XL. Zij zijn met meerdere eenheden ter plaatse en er is opgeschaald naar zeer grote brand. Voor coördinatie tussen de hulpdiensten is GRIP1 afgekondigd.
De brandweer vraagt een ieder de hulpdiensten de ruimte te geven. Zij adviseren uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten als je last hebt van de rookontwikkeling.

.

Herman Krikke maakte de video, Pim Verkoelen maakte de onderstaande foto’s. Lees verder »

11reacties

In onze stad hebben we het Eindhovens Dagblad, Weekkrant De Loop en Weekblad Traverse. Naast hun papieren edities heeft dat trio ook websites waarop zij nieuws, achtergrondartikelen en videofilmpjes over Helmond plaatsen. In 2018 begon indebuurt Helmond en bijna 15 jaar geleden zag De weblog van Helmond het levenslicht. Geen van die 5 media krijgt 1 cent subsidie van de gemeente en van 4 van die 5 kan elke Helmonder volledig kosteloos genieten. En ook bij de krant kun je het meeste lokale nieuws gratis online lezen. Lees verder »

13reacties

Carnavalsvereniging Oranjebuurt zorgt tijdens de Helmondse carnaval voor gratis condooms. B1 Sexshop stelde er alvast 1000 beschikbaar en Prins Martijn deelt ze volgend weekend uit. Let op, alleen voor 18+
Hun weggeefactie sluit keurig aan bij het besluit van burgemeester Elly Blanksma. Vandaag maakte zij bekend dat het carnaval in het Centrum dit jaar een risicovol evenement is. Veilig vrijen tijdens die 5 dagen (zeker nu het nog steeds vroeg donker is) kan immers een hoop ellende(lingen) voorkomen. Lees verder »

21reacties

Gistermiddag rond 2 uur achtervolgden een politiemotor en politieauto een verdachte personenauto die een politiecontrole wilde ontvluchten. Op het onderstaande filmpje zie je de achtervolging op de Schootense Dreef in Stiphout. 
Meer dan dat weten we op dit moment niet. De politiewoordvoerder liet de weblog desgevraagd weten vandaag met meer informatie naar buiten te komen. Weet jij het eerder en/of meer, dan kun jij dat hieronder melden (inloggen of iets dergelijks is daarbij niet nodig). 

.

In de reactie hieronder staan updates.

19reacties

Vanochtend waarschuwden we voor storm Ciara via Facebook en Twitter. In Helmond worden vanavond de grootste problemen verwacht, maar vanmiddag kwamen de eerste meldingen al binnen.
In de Volderhof in de Rijpelberg waaide een boom om die op een geparkeerde personenauto viel. De om 14.20 uur gealarmeerde brandweer kwam te hulp en Harrie Fotografie maakte de foto. En tussen Helmond en Eindhoven rijden sinds 15.32 uur geen treinen door een boom op het spoor.

Mail je foto van de stormschade in onze stad naar [email protected]
Zet je de straatnaam erbij dan plaatsen we die in de reacties.

In de reacties hieronder staan updates.

14reacties

In de nabije toekomst krijgt Helmond vaker te maken met water op straat als gevolg van hevige regenbuien. Ook komen er meer hittegolven voor zoals afgelopen zomer. Met name de temperatuur in gebieden met veel verharding, zoals het centrum en de bedrijventerreinen, stijgt dan fors en zorgt voor hittestress. De droogte maakt de koelste plekken in de stad met veel groen en bomen, kwetsbaar. Dit zijn een aantal conclusies uit de klimaatstresstest die gemeente vorig jaar liet uitvoeren door het gerenommeerde adviesbureau Arcadis. Lees verder »

5reacties

Stichting Brainport Smart District heeft officieel het startschot gegeven om de plannen van UNSense voor een ‘intelligente’ woonwijk van 100 huizen in Brandevoort verder uit te werken. Onder regie van UNSense is het beursgenoteerde VolkerWessels betrokken in het ‘100 Huizen-project’. Dat bedrijf gaat die huizen en de onderliggende infrastructuur (energie, telecom, water en riolering) ontwikkelen en bouwen en is partner in de ontwikkeling van het Urban Data Platform. Lees verder »

24reacties

De Helmondse oplichter Ruben Coenraad zou na zijn gevangenisstraf weer bezig zijn met het oplichten van mensen. Dat vertellen verschillende bronnen aan Omroep Brabant en De weblog van Helmond. “Hij heeft het vooral voorzien op backpackers en jonge reizigers.”
De weblog van Helmond en Omroep Brabant spraken met 2 slachtoffers van de meesteroplichter, die in 2016 veelvuldig in het nieuws kwam nadat hij hotels, restaurants en nachtclubs geld afhandig had gemaakt. Dat zorgde destijds voor veel reacties. Om dit voor elkaar te krijgen gebruikte hij vervalste betaalbewijzen, maar ook deed hij zich voor als redacteur van zakenblad Quote. Hij heeft tientallen tot honderden slachtoffers gemaakt. Lees verder »

18reacties

Restaurant De Rozario behoudt de in december 2018 veroverde Michelinster. Daarmee is dit restaurant dit jaar 1 van de 111 Nederlandse restaurants met 1, 2 of 3 sterren. Dat werd vandaag bekend gemaakt bij de presentatie van de nieuwe Michelingids in een met culinair Nederland gevuld DeLaMar Theater in Amsterdam. De Michelingids is wereldwijd de meest invloedrijke restaurantgids. Lees verder »

42reacties

“Huisdieren hebben een belangrijke waarde in het leven van veel mensen. Zeker als mensen door armoede niet meer voor hun dier kunnen zorgen, speelt het Dierenasiel/de Dierenambulance een belangrijke rol. We trekken jaarlijks 10.000 euro extra uit voor ondersteuning aan deze organisatie.” Deze afspraak uit het coalitieakkoord (pdf) gaat B&W nu uitvoeren. In eerste instantie krijgt de Stichting Dierenambulance eenmalig een extra subsidie van 10.000 euro. Voor dat bedrag zorgen zij dat Helmondse minima op vertoon van een inkomensverklaring: Lees verder »

9reacties

De rechtbank Oost-Brabant spreekt een 26-jarige Helmonder vrij van het opzettelijk doden van zijn vader. Wel is hij schuldig aan de fatale gevolgen van een val van de trap. Het slachtoffer verloor namelijk mede door een duw van de verdachte zijn evenwicht. Bij de val liep hij zulk hoofdletsel op dat hij later in het ziekenhuis overleed. De rechtbank legt een gevangenisstraf op van 1 jaar voor mishandeling; het uitdelen van de duw terwijl het slachtoffer op de trap stond. Lees verder »

6reacties

Na een jarenlange voorbereiding gaat het Dr.-Knippenbergcollege deze maand daadwerkelijk starten met de bouw van hun nieuwe school. Een modern onderwijsgebouw op Campus de Braak dat een prikkelende omgeving moet gaan worden voor zowel de leerlingen als de medewerkers.
De eerste impressies van het ontwerp van architectenbureau RoosRos waren inmiddels te zien op de website, maar nu is er een video gemaakt waarin je in feite al virtueel door dit gebouw kunt lopen. Onderaan staat die ‘wandelvideo’. Lees verder »

213reacties

Gisteravond zijn 4 vrienden van mij zonder reden op brute wijze in elkaar geslagen door een groep van zo’n 10 man. Er werd nagetrapt terwijl ze bewusteloos op de grond lagen. Dat liet Delano Legito vanmiddag weten via Facebook. Die mishandelingen vonden plaats bij de fietsenstalling onder de Traverse.
Veel meer dan het bovenstaande weten we op dit moment niet. De politiewoordvoerder konden we nog niet bereiken om e.e.a. te bevestigen en/of voor aanvullende informatie. Wel hebben we het onderstaande filmpje.

.

In de reacties hieronder staan updates.

12reacties

Hajar Yagkoubi, Rianne Letschert en Jermain De Rozario maken kans om de Helmonder van het Jaar 2019 te worden. Dat maakte de jury van de Helmonder van het Jaar verkiezing vanochtend bekend. De winnaar ontvangt een cheque van 4000 euro en een sculptuur van de Helmondse kunstenaar Willem van der Velden. De 2 andere genomineerden ontvangen elk een cheque van 1000 euro. De prijzen worden beschikbaar gesteld door Rabobank Helmond Peel Noord. Lees verder »