Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Afgevoerd van de voorpagina

Hier rusten oudere artikelen van de weblog na hun verblijf op onze voorpagina.
Als door de actualiteit of een treffende reactie er 1 weer op de voorpagina hoort, dan plaatst ‘onze verhuisploeg’ de link in het ‘Actuele logs’-rijtje rechts. Reageren op deze items uit ons archief is dus mogelijk en nuttig. Ben niet bang dat we je reactie niet zien: van elke weblogreactie krijgen we een melding.

64reacties

Tijdelijke opvang van 110 vluchtelingen

B&W heeft besloten het COA te helpen met 2 tijdelijke noodlocaties 110 vluchtelingen uit Syrië, Eritrea en Afghanistan tot 1 september worden opgevangen in Helmond. Het gaat om uitbreiding van de locatie Dr. Knippenberg waar nu vluchtelingen uit Oekraïne zijn ondergebracht. Hiervoor wordt momenteel het bijgebouw “Het Engelse Paviljoen” aangepast voor de opvang van 70 personen vanaf half maart. Na 1 september worden in dit gebouw Oekraïense vluchtelingen gehuisvest.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
57reacties

Misdrijf in het Havenpark in Helmond

Er is naar verluidt een lijk gevonden in het Havenpark (dat officieel het Burgemeester Geukerspark heet). Buurtbewoners kregen een brief van de politie waarop zij melden dat er daar vannacht tussen 03.00 uur en 04.30 uur een misdrijf plaatsvond. Zij vragen getuigen om zich te melden op 0900 – 8844. Zowat het hele park is afgezet, er zijn meerder politiewagens en politiehonden aanwezig en ook is volop onderzoek gaande.

In de reactie hieronder staan updates.

23reacties

Loopt er een serval los in Helmond?

De weblog kreeg vanochtend een tip dat er in de buurt Houtsdonk (Helmond West) een serval los zou lopen. Daar was gisterenavond laat melding van gedaan.
Of die Afrikaanse katachtige nog door onze stad loopt, weten we niet. Zodra we (wellicht via een reactie hieronder) meer weten, melden we dat in een update in de reacties hieronder.Lees verder »

39reacties

PVV met 1 op de 3 stemmen veruit de grootste

Bij de Tweede Kamerverkiezingen kreeg de PVV gisteren veruit de meeste stemmen in Helmond. Die partij werd ruim 2 keer zo groot als ze in 2021 waren. Met 34,3% van de stemmen verdiende Geert Wilders de voorkeur van de in totaal 68.562 kiesgerechtigde Helmonders.
De voorlopige einduitslag voor deze verkiezingen in onze stad (volgens het ANP):Lees verder »

101reacties

Grote brand bij de Albert Heijn in Dierdonk

Vanmiddag om 16.24 uur is de brandweer uitgerukt voor een brand in de Albert Heijn aan het Dierdonkpark. Enkele minuten later werd de brand in Dierdonk opgeschaald tot een middelbrand.
De brandweerlieden zijn in de winkel aan het blussen. Zij gaan de rook uit de winkel ventileren zo laat hun woordvoering weten. 

In een reacties hieronder staan updates.

21reacties

I.M.: Er is een Helmonder doodgegaan

“Het gaat heel slecht met Luc. Hij is op!” hoorde ik van de week. KUT was mijn goed verwoordde reactie. En gisteren ging die Helmonder dood…

Ik leerde Luc de Graaf kennen toen hij voorzitter was van BC Con Brio. In de beginjaren 90, een jaartje voor die club naar Moons werd vernoemd. Hij woonde toen in de Molenstraat, was ambtenaar burgerzaken bij de gemeente en schreef als Helmonds Dagblad-verslaggever over het basketbal in en om onze stad.

Lees verder »

21reacties

Blanksma stopt volgend jaar als burgemeester

“Vandaag heb ik mijn vertrek als burgemeester van de stad Helmond aangekondigd. Volgend jaar november eindigt mijn tweede ambtstermijn.” Dat liet Elly Blanksma (geboren in 1959) zojuist via verschillende kanalen weten. Hier kun je teruglezen hoe ze geëmotioneerd het nieuws aan de raadsleden in Boscotondo meldde.
Het eerste waar het weblogteam aan dacht toen we het hoorde is deze quizvraag op Heb jij herinneringen aan haar, een mening over haar of een wens voor haar? In een reactie hieronder kun je die gegeven.

8reacties

Mogelijke IS-strijder in Helmond aangehouden

De politie hield dinsdagavond een 22-jarige Helmonder aan die mogelijk wilde uitreizen om deel te nemen aan de gewapende strijd van Islamitische Staat (IS). De aanhouding in Helmond vond plaats op basis van een ambtsbericht van de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD). De man zou mogelijk het plan hebben om af te reizen naar Oost-Afrika om deel te nemen aan de gewapende strijd van IS. Dat maakte het Openbaar Ministerie bekend.Lees verder »

20reacties

Daklozenopvang deze winter in buurthuis

Buurthuis de Kamenij in Helmond Noord is gekozen als nachtopvanglocatie voor de winterkouderegeling 2023-2024. Tijdens deze regeling krijgt iedereen die in onze stad dak- en thuisloos is, toegang tot opvang. Extra nachtopvang is nodig om het groeiende aantal dak- en thuislozen op te kunnen vangen.
B&W: “Daarbij geldt in Helmond de regel dat niemand in de winterkou op straat hoeft te slapen omdat dat ontoelaatbare gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Deze tijdelijke opvanglocatie opent haar deuren per 1 december óf vanaf de eerste nachtvorst. De opvang gaat door zolang er nachtvorst is of tot 1 april 2024.”Lees verder »

20reacties

Helmond pakt prestigieuze mobiliteitsprijs

De gemeente Helmond heeft de prestigieuze Urban C-ITS Award gewonnen. De prijs, die eerder deze maand in Portugal werd uitgereikt, is een Europese erkenning voor de inzet van de stad op het gebied van slimme mobiliteit, zoals het installeren van slimme verkeerslichten en het stapsgewijs invoeren van zelfrijdende shuttles. Dat meldde de Persdesk een kwartiertje geleden.Lees verder »

28reacties

Motorrijder komt om het leven bij ongeval

Op de Harmoniestraat in Helmond Noord vond vanavond rond 20.10 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats met een motorrijder. De 34-jarige motorrijder uit Helmond overleed daarbij. Dat trieste nieuws liet de politie zojuist weten. De nabestaanden werden inmiddels op de hoogte gebracht.
Door nog onbekende oorzaak raakte de man van de weg en botste tegen een lantaarnpaal. De hulpdiensten (waaronder een traumahelikopter uit Nijmegen) konden hem niet meer redden. De politie sloot de straat af en onderzoekt het ongeluk.

In de reacties hieronder staan updates.

20reacties

Meer woningen in Brainport Smart District

“Helmond slaat een nieuwe koers in voor de ontwikkeling van de slimme woonwijk Brainport Smart District (BSD). De wijk zal minder innovatief worden, maar er komen meer betaalbare woningen. De komende maanden werkt de gemeente samen met de bij de wijk betrokken partners en huidige bewoners een nieuw plan uit.” Dat liet B&W vanmiddag weten. Lees verder »

60reacties

Camera’s door overlast fietsen en scooters

Al jaren is het een doorn in het oog van de bezoekers, ondernemers en bewoners van het voetgangersgebied in het centrum. De overlast van fietsers, scooterrijders, brommers, scootmobielen, auto’s en tegenwoordig zelfs motoren. Meerdere weblogartikelen verschenen daarover, zie onder meer deze in 2015. Centrummanager Linda Haverkamp vandaag: “Iedereen kan nu dat gebied inrijden. Dat zorgt voor veel overlast en gevaarlijke situaties voor voetgangers en spelende kinderen.”Lees verder »

6reacties

Zieke Dieuwertje (4) werd een echte prinses

Donderdag werd Dieuwertje omgetoverd tot een prinsesje. Die dag werd 1 groot feest voor het zieke meisje van 4 jaar.
Ineens werd ze ’s ochtends opgehaald met een roze limousine van school. Haar klasgenoten mochten kort ervoor door het voertuig lopen en zagen hoe mooi en groot die was. Ze kregen flesjes bellenblaas om bellen te blazen bij het uitzwaaien.Lees verder »

19reacties

Nieuwe Jan bij Cacaofabriek kost 29 miljoen

Het Jan van Brabant College krijgt een nieuw schoolgebouw op het parkeerterrein bij de Cacaofabriek. Dat nieuws werd vandaag bekend gemaakt. De bedoeling is dat hun leerlingen daar over 4 jaar naar toegaan. De nu verwachtte bouwkosten zijn zo’n 29 miljoen euro, 11 miljoen meer dan 1 van de eerdere prognoses. De gemeenteraad moet daar haar zegen nog geven over. Lees verder »

6reacties

Cadeautje voor élke Helmondse mantelzorger

Zoals elk jaar kunnen mantelzorgers ook dit jaar een cadeautje krijgen voor hun inzet voor hulpbehoevende inwoners uit onze stad. Verleende jij 3 maanden of meer mantelzorg aan 1 of meerdere Helmonders? Dan kun je (ook als je niet in Helmond woont) deze blijk van waardering aanvragen.
Volwassen mantelzorgers ontvangen 70 euro. Een mantelzorger die jonger is dan 18 jaar kan kiezen voor een VVV-Bon of Pathé Giftcard van 40 euro. Lees verder »

30reacties

Auto ondersteboven na botsing

Op de Burgemeester van Houtlaan zijn rond het middaguur 2 personenauto’s met elkaar in botsing gekomen. 1 Van de voertuigen belandde daarna op zijn dak en kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. Een gewonde vrouw is uit de auto gehaald door de om 12.06 uur gealarmeerde brandweer. Zij werd met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De precieze oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk. Meerdere brandweerwagens kwamen ter plaatse. Deze weg tussen Helmond Oost en de Binnenstad werd afgesloten.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

26reacties

Arrestatieteam pakt 2 personen op

Op de Markt werden woensdagmiddag 2 personen aangehouden door het arrestatieteam van de politie. Dit gespecialiseerd politieteam (dat wordt ingezet bij levensbedreigende situaties of situaties die levensbedreigend kunnen worden) viel daar een pand binnen van het appartementencomplex Kloosterhof (dat ligt tussen de paalwoningen en de Markt). “Voor welk feit kan ik je op dit moment uit onderzoeksbelang niet mededelen.”  Aldus de politiewoordvoerder gisteren aan het eind van de middag.Lees verder »

13reacties

Ree nummer 3 gered uit het kanaal

Voor de derde keer binnen 24 uur is er een ree uit de Zuid-Willemsvaart gehaald. Vanochtend gebeurde dat vlakbij de fietsbrug bij Sluis 7. Daar hebben de brandweer van Helmond en Aarle-Rixtel de drenkeling uit het kanaal gehaald.
Aan wal bleek de ree behoorlijk uitgeput. De brandweerlieden hebben het dier daarom een tijdje verscholen neergelegd om bij te komen. Daarna kon het op eigen kracht weer de vrijheid in.Lees verder »

54reacties

Rijpelbaan na de bouwvak 7 weken dicht

Na de bouwvak wordt de Rijpelbaan voor een periode van 7 weken in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Het betreft het deel tussen de Rivierensingel en Bakelsedijk én de rotondes aan de Rijpelbergseweg en Rivierensingel.
Vanaf maandag 21 augustus wordt daar in de Rijpelberg namelijk het asfalt vervangen. De wegwerkzaamheden in opdracht van de gemeente zijn noodzakelijk vanwege scheuren in het asfalt en omdat er op sommige plaatsen verzakkingen blijken te zijn.Lees verder »