Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 115837 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Afgevoerd van de voorpagina

Hier rusten oudere artikelen van de weblog na hun verblijf op onze voorpagina.
Als door de actualiteit of een treffende reactie er 1 weer op de voorpagina hoort, dan plaatst ‘onze verhuisploeg’ de link in het ‘Actuele logs’-rijtje rechts. Reageren op deze items uit ons archief is dus mogelijk en nuttig. Ben niet bang dat we je reactie niet zien: van elke weblogreactie krijgen we een melding.

8reacties

Mogelijke IS-strijder in Helmond aangehouden

De politie hield dinsdagavond een 22-jarige Helmonder aan die mogelijk wilde uitreizen om deel te nemen aan de gewapende strijd van Islamitische Staat (IS). De aanhouding in Helmond vond plaats op basis van een ambtsbericht van de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD). De man zou mogelijk het plan hebben om af te reizen naar Oost-Afrika om deel te nemen aan de gewapende strijd van IS. Dat maakte het Openbaar Ministerie bekend.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
20reacties

Daklozenopvang deze winter in buurthuis

Buurthuis de Kamenij in Helmond Noord is gekozen als nachtopvanglocatie voor de winterkouderegeling 2023-2024. Tijdens deze regeling krijgt iedereen die in onze stad dak- en thuisloos is, toegang tot opvang. Extra nachtopvang is nodig om het groeiende aantal dak- en thuislozen op te kunnen vangen.
B&W: “Daarbij geldt in Helmond de regel dat niemand in de winterkou op straat hoeft te slapen omdat dat ontoelaatbare gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Deze tijdelijke opvanglocatie opent haar deuren per 1 december óf vanaf de eerste nachtvorst. De opvang gaat door zolang er nachtvorst is of tot 1 april 2024.”Lees verder »

20reacties

Helmond pakt prestigieuze mobiliteitsprijs

De gemeente Helmond heeft de prestigieuze Urban C-ITS Award gewonnen. De prijs, die eerder deze maand in Portugal werd uitgereikt, is een Europese erkenning voor de inzet van de stad op het gebied van slimme mobiliteit, zoals het installeren van slimme verkeerslichten en het stapsgewijs invoeren van zelfrijdende shuttles. Dat meldde de Persdesk een kwartiertje geleden.Lees verder »

28reacties

Motorrijder komt om het leven bij ongeval

Op de Harmoniestraat in Helmond Noord vond vanavond rond 20.10 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats met een motorrijder. De 34-jarige motorrijder uit Helmond overleed daarbij. Dat trieste nieuws liet de politie zojuist weten. De nabestaanden werden inmiddels op de hoogte gebracht.
Door nog onbekende oorzaak raakte de man van de weg en botste tegen een lantaarnpaal. De hulpdiensten (waaronder een traumahelikopter uit Nijmegen) konden hem niet meer redden. De politie sloot de straat af en onderzoekt het ongeluk.

In de reacties hieronder staan updates.

20reacties

Meer woningen in Brainport Smart District

“Helmond slaat een nieuwe koers in voor de ontwikkeling van de slimme woonwijk Brainport Smart District (BSD). De wijk zal minder innovatief worden, maar er komen meer betaalbare woningen. De komende maanden werkt de gemeente samen met de bij de wijk betrokken partners en huidige bewoners een nieuw plan uit.” Dat liet B&W vanmiddag weten. Lees verder »

60reacties

Camera’s door overlast fietsen en scooters

Al jaren is het een doorn in het oog van de bezoekers, ondernemers en bewoners van het voetgangersgebied in het centrum. De overlast van fietsers, scooterrijders, brommers, scootmobielen, auto’s en tegenwoordig zelfs motoren. Meerdere weblogartikelen verschenen daarover, zie onder meer deze in 2015. Centrummanager Linda Haverkamp vandaag: “Iedereen kan nu dat gebied inrijden. Dat zorgt voor veel overlast en gevaarlijke situaties voor voetgangers en spelende kinderen.”Lees verder »

6reacties

Zieke Dieuwertje (4) werd een echte prinses

Donderdag werd Dieuwertje omgetoverd tot een prinsesje. Die dag werd 1 groot feest voor het zieke meisje van 4 jaar.
Ineens werd ze ’s ochtends opgehaald met een roze limousine van school. Haar klasgenoten mochten kort ervoor door het voertuig lopen en zagen hoe mooi en groot die was. Ze kregen flesjes bellenblaas om bellen te blazen bij het uitzwaaien.Lees verder »

19reacties

Nieuwe Jan bij Cacaofabriek kost 29 miljoen

Het Jan van Brabant College krijgt een nieuw schoolgebouw op het parkeerterrein bij de Cacaofabriek. Dat nieuws werd vandaag bekend gemaakt. De bedoeling is dat hun leerlingen daar over 4 jaar naar toegaan. De nu verwachtte bouwkosten zijn zo’n 29 miljoen euro, 11 miljoen meer dan 1 van de eerdere prognoses. De gemeenteraad moet daar haar zegen nog geven over. Lees verder »

6reacties

Cadeautje voor élke Helmondse mantelzorger

Zoals elk jaar kunnen mantelzorgers ook dit jaar een cadeautje krijgen voor hun inzet voor hulpbehoevende inwoners uit onze stad. Verleende jij 3 maanden of meer mantelzorg aan 1 of meerdere Helmonders? Dan kun je (ook als je niet in Helmond woont) deze blijk van waardering aanvragen.
Volwassen mantelzorgers ontvangen 70 euro. Een mantelzorger die jonger is dan 18 jaar kan kiezen voor een VVV-Bon of Pathé Giftcard van 40 euro. Lees verder »

30reacties

Auto ondersteboven na botsing

Op de Burgemeester van Houtlaan zijn rond het middaguur 2 personenauto’s met elkaar in botsing gekomen. 1 Van de voertuigen belandde daarna op zijn dak en kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. Een gewonde vrouw is uit de auto gehaald door de om 12.06 uur gealarmeerde brandweer. Zij werd met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De precieze oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk. Meerdere brandweerwagens kwamen ter plaatse. Deze weg tussen Helmond Oost en de Binnenstad werd afgesloten.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

26reacties

Arrestatieteam pakt 2 personen op

Op de Markt werden woensdagmiddag 2 personen aangehouden door het arrestatieteam van de politie. Dit gespecialiseerd politieteam (dat wordt ingezet bij levensbedreigende situaties of situaties die levensbedreigend kunnen worden) viel daar een pand binnen van het appartementencomplex Kloosterhof (dat ligt tussen de paalwoningen en de Markt). “Voor welk feit kan ik je op dit moment uit onderzoeksbelang niet mededelen.”  Aldus de politiewoordvoerder gisteren aan het eind van de middag.Lees verder »

13reacties

Ree nummer 3 gered uit het kanaal

Voor de derde keer binnen 24 uur is er een ree uit de Zuid-Willemsvaart gehaald. Vanochtend gebeurde dat vlakbij de fietsbrug bij Sluis 7. Daar hebben de brandweer van Helmond en Aarle-Rixtel de drenkeling uit het kanaal gehaald.
Aan wal bleek de ree behoorlijk uitgeput. De brandweerlieden hebben het dier daarom een tijdje verscholen neergelegd om bij te komen. Daarna kon het op eigen kracht weer de vrijheid in.Lees verder »

54reacties

Rijpelbaan na de bouwvak 7 weken dicht

Na de bouwvak wordt de Rijpelbaan voor een periode van 7 weken in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Het betreft het deel tussen de Rivierensingel en Bakelsedijk én de rotondes aan de Rijpelbergseweg en Rivierensingel.
Vanaf maandag 21 augustus wordt daar in de Rijpelberg namelijk het asfalt vervangen. De wegwerkzaamheden in opdracht van de gemeente zijn noodzakelijk vanwege scheuren in het asfalt en omdat er op sommige plaatsen verzakkingen blijken te zijn.Lees verder »

1reactie

Kai uit Brandevoort wint 112-fotowedstrijd

De 9-jarige Kai van de Meerakker uit Brandevoort won de fotowedstrijd tijdens de drukbezochte jaarlijkse 112-dag vorige maand in Veldhoven. De vakjury vond zijn actiefoto (rechts) namelijk de beste en adembenemend. “Het vertelt een krachtig verhaal en weerspiegelt de professionaliteit en moed van de politiehonden en hun begeleiders”. Aldus het oordeel van de jury bestaande uit 112-persfotografen.Lees verder »

69reacties

Vrouw zwaargewond bij steekpartij in Oost

Bij een steekpartij in een woning in de Trompstraat in Helmond Oost raakte vanmiddag een vrouw ernstig gewond. De om 14.17 uur gealarmeerde politie hield kort daarna een verdachte aan, naar verluidt de bovenbuurman.
Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar de opgeroepen traumahelikopter gebracht. De politie doet onderzoek naar de aanleiding en toedracht van het steekincident.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

30reacties

Unieke verbouwing bij Café ’t Vat in ’t Haagje

Anjo Smits is al ruim 40 jaar de kroegbaas van ’t Vat. Een aangekleed bruin café in ’t Haagje met veel vaste stamgasten die garant staan voor tal van anekdotes.
Op zijn 14de was deze Helmonder al actief bij de Haagse Post. Daar zorgde hij voor de muziek en spoelde hij de glazen. Toen zijn moeder 3½ jaar later ziek werd beloofde Anjo op haar sterfbed dat hij haar Café ’t Vat voort zou zetten.Lees verder »

3reacties

Sterre wint de Witte Anjer Prijs 2023

De 20-jarige Sterre van den Boogaard uit Helmond en Ruben Lindenhovius (19) uit Eindhoven zijn de winnaars van de Witte Anjer Prijs 2023. Dat maakte het Nationaal Comité Veteranendag bekend tijdens een ceremonie vanmiddag in het chique Hotel des Indes in Den Haag. Deze prestigieuze prijs is bedoeld om mensen die een bijzondere rol spelen in het leven van veteranen in het spreekwoordelijke zonnetje te zetten.Lees verder »

27reacties

Rechtbank fluit B&W in Stiphout terug

Parkeren blijft de bottleneck voor de nieuwbouw van een gezondheidscentrum met 19 appartementen erboven in Stiphout. De rechtbank in Den Bosch heeft gisteren namelijk de omgevingsvergunning naar de prullenbak verwezen. De vergunning die nodig is voor het bouwplan op de hoek van de Kloosterstaat en Dorpsstraat. De plek waar voorheen café ’t Aambeeld was gevestigd.. Lees verder »