Buiten is het 6 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 110.531 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

Afgevoerd van de voorpagina

Hier rusten oudere artikelen van de weblog na hun verblijf op onze voorpagina.
Als door de actualiteit of een treffende reactie er 1 weer op de voorpagina hoort, dan plaatst ‘onze verhuisploeg’ de link in het ‘Actuele logs’-rijtje rechts. Reageren op deze items uit ons archief is dus mogelijk en nuttig. Ben niet bang dat we je reactie niet zien: van elke weblogreactie krijgen we een melding.

8reacties

Komend jaar krijgen 16 Helmondse evenementen tussen de 5.000 en 36.000 euro subsidie van de gemeente. De betreffende organisatoren ontvangen daarmee opgeteld 291.845 euro. Bijna alle aangevraagde subsidiebedragen werden (vrijwel) in hun geheel toegekend, alleen de bedragen voor Jazz in Catstown en Triathlon waren aanzienlijk lager dan gevraagd. Het verzoek van kanovereniging HWC de Helmvaarders voor HIT werd als enige afgewezen.
In onderstaande tabel zie je welke evenement hoeveel euro subsidie krijgt. Lees verder »

10reacties

In Helmond kun je ze overal tegenkomen: 113-bankjes die Helmonders aanmoedigen om in gesprek te gaan over zelfdoding. Burgerraadslid Wilbert Linders diende op Wereld Zelfmoord Preventie Dag in september namens de fractie Mi Hellemonders daarvoor een motie in. Daarin werd gevraagd om mee te doen aan de landelijke campagne ‘Ik zie je’ van 113 Zelfmoordpreventie. En met succes. Als eerste stad in Noord-Brabant werden 20 bankjes in de openbare ruimte in Helmond voorzien van een 113-plaatje. “Door deze plekken aan te wijzen willen we het praten over zelfdoding dichter bij het dagelijks leven te brengen” aldus Linders. Lees verder »

23reacties

Om 17.59 uur kwam er een melding van een steekpartij in de Kluisstraat in het Centrum. Huldiensten waaronder 2 ambulances en een traumahelikopter uit Nijmegen werden opgeroepen. De politie laat weten dat dit steekincident in een woning plaatsvond en daarbij een man zwaargewond raakte. Zij hebben een verdachte aangehouden die zich ook in de woning bevond. De ambulancedienst verleent eerste hulp aan het slachtoffer.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

11reacties

Op de Ameidewal is een 94-jarige vrouw uit Helmond slachtoffer geworden van een sluwe babbeltruc. De politie hoopt op tips van het publiek over de dader in deze bankpasfraude-zaak.
De hoogbejaarde vrouw werd zaterdagmiddag 13 augustus net na de lunch gebeld door een zogenaamde bankmedewerker. De man aan de telefoon zei bij een bank te werken en hij vertelde haar dat hij iemand langs zou sturen om haar bankpasjes op te halen. Lees verder »

9reacties

De in Helmond actieve huurdersorganisaties hebben besloten samen te gaan werken om de belangen van de huurders beter te gaan behartigen. De samenwerking betreft met name de beschikbaarheid, betaalbaarheid, bereikbaarheid, kwaliteit en de duurzaamheid van sociale huurwoningen in onze stad. Dinsdag ondertekenden de onderstaande 6 de intentieovereenkomst voor deze samenwerking: Lees verder »

14reacties

Dinsdag werd restaurant Schevelingen failliet verklaard. Daarmee is er einde gekomen aan deze tapperij/restaurant/feestlocatie van Bart en Koen van Thiel. Die 2 namen de zaak in 2019 over van hun ouders. Het pand aan de Aarle-Rixtelseweg 107 is een rijksmonument, in 2010 hadden we dat in onze rubriek Naw en Vruuger.
De rechtbank stelde mr. Bob Sijben aan als curator van Schevelingen B.V.. Via deze pagina zal hij geïnteresseerden de komende tijd op een aantal momenten actief en openbaar informeren over onder meer de oorzaak en afhandeling.

83reacties

“Lijkt wel oorlog in de wijk Rijpelberg. Dit is gewoon van de zotten.” Dat meldde Harrie Fotografie zondag 6 november om 02.34 uur. Opmerkelijk, want na al die jaren is deze 112-fotograaf wel iets gewend in Helmond en omstreken (mag je toch denken).
“De bommen landen inmiddels alweer enige tijd in omgeving Berkendonk en Rijpelberg. Er is eigenlijk het hele jaar door vuurwerk te horen. Elke avond vanaf de zomer wordt er rond 23.00 uur vuurwerk afgeschoten. Na het verzetten van de klok leek dit 22.00 te zijn.” Lees verder »

42reacties

Vanmiddag maakte B&W de maatregelen bekend die zij nemen om 10 miljoen euro uit te geven waarmee Helmonders worden geholpen. Helmonders die in financiële nood verkeren, mede door de hoge inflatie vanwege oplopende energieprijzen, brandstofkosten en prijzen van voeding. “Het is in de eerste plaats een taak van de Rijksoverheid om te zorgen dat mensen het hoofd boven water kunnen houden. Dat is deels ook gebeurd.” Maar B&W meldt er meteen bij dat ze zich realiseren dat ze met die 10 miljoen nooit alle problemen zullen oplossen. Lees verder »

3reacties

Vanochtend kreeg 1 inwoner van Mierlo-Hout een cheque met een bedrag van 216.216 euro. Gaston Starreveld gaf hem die tijdens de ‘Miljoenennacht van de Postcodeloterij’.
Die Helmonder is niet de enige in zijn straat die in alle vroegte een geldbedrag ontving. In totaal werd 1 miljoen euro verdeeld onder de 21 deelnemende bewoners van de Kromme Haagdijk met de postcode 5706 LM. Niet voor het eerst trouwens dat ze Helmond bezochten: herinner jij je deze nog?

In de reacties hieronder staat een update.

29reacties

De politie hield gisteren een 34-jarige Helmonder aan voor de beroving van een 72-jarige plaatsgenoot vorige week woensdag. “Het ouder vrouwtje dat elke dag waggelend met kleine stapjes en een slechtziende stok door heel Helmond loopt.” Zo benoemde Jeroen van Lierop zijn moeder (zie foto) vorige week in zijn getuigen-gezocht-Facebookbericht. Mede met behulp van camerabeelden en enkele getuigen die zich bij de politie hadden gemeld, kon deze verdachte aangehouden, zo meldde de politie. Lees verder »

30reacties

Hoe is het als je weinig tot niets ziet en net als elke Helmonder toch wilt en moét deelnemen aan de maatschappij? Vandaag tijdens de Internationale Dag van de Witte Stok staat de weblog even stil bij Helmonders met een visuele beperking in onze openbare ruimten. Wellicht een wake-up call voor wie het wil zien…
Christ Beekmans is zo’n Helmonder. Hij is sterk visueel beperkt en wil zijn ervaringen als slechtziende delen. Hieronder zijn verhaal. Met fotograaf Jantje Peeters ging hij gistermiddag op pad om je een paar plekken in onze stad te laten zien waar Christ soms letterlijk tegen aanloopt. Lees verder »

82reacties

Komende maandag voert een F35 van de Koninklijke Luchtmacht testvluchten uit boven Helmond. Uit informatie van Defensie blijkt dat er dan over Brouwhuis, Dierdonk, Helmond Noord, Helmond West, Rijpelberg, Stiphout en het centrum wordt gevlogen. De vlieghoogtes verschillen per aanvliegroute en per wijk.
Dat liet de woordvoering van onze gemeente vanmiddag weten. Lees verder »

47reacties

“Balanceren tussen problemen van nu en uitdagingen van morgen” is het chapeau van het persbericht (pdf) van de gemeente over de zojuist vrijgegeven programmabegroting 2023-2026 (pdf). Dat 188 pagina’s tellend document van B&W bespreekt hoe zij komend jaar 419,2 miljoen euro willen besteden. Daarin staat onder meer de mogelijke maatregelen die voortvloeien uit het ambitieakkoord (pdf) van 4 maanden geleden. Over dat 38 pagina’s tellend akkoord (getiteld Een sterker Helmond voor iedereen) ging ‘t al menigmaal op de weblog. Tot zover de linkjes 🙂 Lees verder »

17reacties

Vanavond rond 19.50 uur kreeg de politie een melding over een zeer agressieve hond op de Houtsdonk in Helmond West. “Die bleek dusdanig agressief dat 1 van de agenten die op de melding reageerde zich daardoor genoodzaakt zag de hond neer te schieten. De hond is helaas overleden” aldus de politiewoordvoering zojuist. Tijdens het neerschieten van de hond raakten 2 omstanders lichtgewond. Volgens de politie ‘vermoedelijk als gevolg van het schieten’. Lees verder »

14reacties

Jawel, ook dit jaar logeert die lieve goede Sint weer in ons kasteel. Zondag 13 november meert zijn boot met de pieten aan in de haven van Helmond. Nadat ze alle kinderen hebben begroet en de sleutel kregen, gaat het hele gezelschap naar het mooiste kasteel van Nederland. Dat goede nieuws mailde de goedheiligman ons en willen we jullie natuurlijk graag vertellen! Lees verder »

31reacties

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen donderdag 15 september een streekbezoek aan de Peel. Het Koninklijk Paar bezoekt eerst Deurne & Gemert-Bakel en sluit het bezoek af in Helmond. In onze stad besteden zij aandacht aan durf en innovatie op de Automotive Campus en gaan ze onder meer met diverse ondernemingen in gesprek over innovatie op het gebied van mobiliteit en energie. Lees verder »

27reacties

“Vanaf begin augustus krijgen fietsers op de kruising President Rooseveltlaan met de Jan van Brabantlaan en Boerhaavelaan in Helmond sneller groen licht.” Dat liet de gemeente zojuist middels een persbericht weten. De gemeente koos deze locatie uit voor een pilot met slimme verkeerlichten die ervoor moet zorgen dat fietsers minder lang voor een rood verkeerslicht hoeven te wachten. Lees verder »

22reacties

Vanmiddag om 17.01 uur werd de politie gealarmeerd voor een gewapende overval op het Kruidvat in winkelcentrum Brouwhorst. In deze drogisterij, zo liet de politiewoordvoering weten, bedreigde een man een medewerker met een vuurwapen en ging er met een onbekend geldbedrag vandoor. De politie vraagt diegenen die iets zagen of hoorden te bellen naar 0900-8844 of anoniem 0800-7000.
In maart werd die winkel ook al overvallen.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

16reacties

De politie heeft gisteravond in Helmond een 27-jarige man aangehouden op verdenking van (indirecte) betrokkenheid bij de aanslag op het leven van Peter R. de Vries op 6 juli 2021. De verdachte, die werd geboren op Curaçao, werd rond 21.30 uur opgepakt in een woning in onze stad. Dat maakte het Openbaar Ministerie vanochtend bekend. Lees verder »

27reacties

Om 03.35 uur vannacht rukte de brandweer uit voor een brand in een winkel aan de Ameidestraat. Ter plaatse bleek dat de pui van het winkelpand door een explosief eruit was geblazen met een brandje als gevolg.
Volgens de politiewoordvoering raakte er niemand gewond. De brandweer haalde circa 10 bewoners van de appartementen erboven uit hun woning. Mogelijk kunnen een aantal van hen niet terug naar hun appartement. De situatie is inmiddels onder controle, het sein brand meester is door de brandweer gegeven.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »