Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.242 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
130reacties

Een bijzonder vacature in Helmond:
dus een bijzondere vraag in De kennisquiz over Helmond.


Wie wordt onze nieuwe burgemeester?

Geef zijn volledige naam (= voornaam, eventuele tussenvoegsels én achternaam).

Kortom, wie reageert op deze vacature en wordt daarna uitgekozen om Fons Jacobs als burgemeester op te volgen? Dus wie mag dan vol trots bovenstaande ambtsketen (foto van de Gemeente Helmond) dragen?
Omdat het natuurlijk nog even duurt voordat zijn of haar naam bekend wordt gemaakt, gelden de volgende aanvullende regels:

  • Per etmaal (= per datum) mag je maar 1 antwoord geven.
  • Je mag antwoorden geven tot en met de dag dat de gemeente Helmond de naam van de nieuwe burgemeester bekend maakt.
  • Het eerste goede antwoord levert 3 punten op. Het tweede goede antwoord door een andere deelnemer levert hem of haar 1 punt op.
  • Behalve namen noemen kun je hier natuurlijk ook gewoon je mening geven op genoemde namen en de vacature in het algemeen.
    Maar let op: de eerste naam in een reactie is je antwoord van die dag.
  • Deze vraag telt voor de huidige ronde of (als de gemeente pas na 30 juni onze nieuwe burgemeester bekend maakt) voor de volgende ronde.
  • De gemeenteraadsleden van de vertrouwenscommissie zijn (helaas voor hen) uitgesloten van deelname. Want die weten meer.
  • Meer informatie over de spelregels van De kennisquiz over Helmond.

Later vandaag volgt een persbericht van de gemeente over deze vacature. Die zullen we in de reacties plaatsen. Want alle extra informatie is natuurlijk welkom bij de beantwoording van deze moeilijke vraag in De kennisquiz over Helmond.
Succes!


Tussenstand:
4 punten: Ad
2 punten: Erik
1 punt:en Jasper de Groot én Angelique én Mark én Els én Willy van Lieshout
-1 punt:en ad (met 2 minpunten gestart)

130 reacties:

Het persbericht van de gemeente Helmond kwam al snel binnen. Hieronder hun persbericht in het geheel:

Burgemeestersvacature Helmond opengesteld

Met ingang van 5 april 2012 is de vacature voor de functie van burgemeester van Helmond opengesteld. Op die dag is de vacature gepubliceerd in de Staatscourant. De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties nodigt belangstellenden uit te solliciteren naar het ambt van burgemeester, vacant per 1 november 2012. Zoals bekend legt de huidige burgemeester, de heer A.A.M. Jacobs, op die datum zijn functie neer.

Geïnteresseerden voor deze functie kunnen de profielschets van de te benoemen burgemeester aanvragen bij het secretariaat burgemeestersvacatures van de Commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Brabant (tel. 073-6812076).

Sollicitatiebrieven
Sollicitatiebrieven dienen te worden gericht aan Hare Majesteit de Koningin en moeten vóór 26 april 2012 worden gezonden aan de Commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Brabant.

Vertrouwenscommissie gemeenteraad
De gemeenteraad van Helmond heeft de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. Ook heeft de raad een vertrouwenscommissie benoemd, bestaande uit vijf fractievoorzitters en de waarnemend voorzitter van de gemeenteraad. De Commissaris van de Koningin heeft in de hele benoemingsprocedure een belangrijke intermediaire rol, zowel tussen raad en kandidaten als tussen raad en minister.

Sollicitatieprocedure en benoeming
De vertrouwenscommissie zal – na overleg met de commissaris – gesprekken voeren met enkele kandidaten. De vertrouwenscommissie informeert daarna de gemeenteraad en uiteindelijk zal dit leiden tot de voordracht van één burgemeesterskandidaat door de raad. De benoeming van de nieuwe burgemeester gebeurt door de Kroon (de koningin en de ministers). De verwachting is dat dit na de zomervakantie zal zijn.

Beantwoorden

Rianne Donders-de Leest. Ik heb wel een lijstje met namen die ik dan maar een voor een langs zal gaan. (van wie ik de verwachting heb dat ze ‘t wel eens zouden kunnen worden)

Beantwoorden

Jan van Zomeren

Beantwoorden

@DeWeblog,

Is dit dan meteen de laatste vraag van deze ronde. Of wordt hier ook een uitzondering op gemaakt?

Verder verwacht ik niet dat leden van de vertrouwenscommissie hier namen zouden gaan noemen. Op het uit de school klappen staat voor hen de komende 75 jaar een behoorlijke straf op. Dus dat verwacht ik niet. Zou wel weer een scoop zijn voor jullie!

Beantwoorden

Mijn eerste, en wellicht ook mijn laatste voorspelling luidt, schrik niet, Ruud van Heugten.

Beantwoorden

In dit vroege stadium gok ik alvast op Ron Peters.

Beantwoorden

Pieter van Geel

Beantwoorden

@Ad op 5 april 2012 om 18:03:

Nee hoor, dit is niet de laatste vraag van deze ronde. Dit is de vraag van deze week, die wat langer doorloopt dan de meeste vragen. Komende week weer een nieuwe, gewonere vraag.

Je schreef:

Verder verwacht ik niet dat leden van de vertrouwenscommissie hier namen zouden gaan noemen. Op het uit de school klappen staat voor hen de komende 75 jaar een behoorlijke straf op. Dus dat verwacht ik niet. Zou wel weer een scoop zijn voor jullie!

Door hen uit te sluiten, brengen wij ze ook niet in de verleiding. Het zijn immers toch 3 punten die ze ineens zouden kunnen pakken in de kennisquiz.

Beantwoorden

Frans Stienen

Beantwoorden

Openstelling van burgemeestersvacature Helmond in de Staatscourant > http://tinyurl.com/buxxfw2

Beantwoorden

Rob van Gijzel

Beantwoorden

Pieter van Geel

Beantwoorden

Bert Kuijpers!
Want: “Ik ben en blijf Helmonder. Als leraar heb ik lang in Helmond aan school gestaan en altijd veel contacten in de stad gehouden. Mijn afstand tot de stad is erg klein. Ik word altijd boos als mensen iets onaangenaams over de stad zeggen. Kritiek op Helmond hebben we zelf wel, daar hebben we niemand anders voor nodig.”

Beantwoorden

Ik wordt de nieuwe burgemeester,

De nieuwe burgemeester.

Beantwoorden
De nieuwe burgemeester

Erik van Merrienboer

Beantwoorden

Ciska Jagersma

Beantwoorden

@De nieuwe burgemeester die ik word met dt schrijft ,kan nooit burgemeester worden!!

Beantwoorden

Margreet de Leeuw

Beantwoorden

Thom de Graaf

Beantwoorden

@JE Mulder op 7 april 2012 om 14:01:

Heel goed, nu breng je hem/haar helemaal in verwarring……als je schrijft “die ik word met dt schrijf…” dan wordt dat hersteld naar “ik wor de nieuwe burgemeester” woar of nie woar?

Beantwoorden

Willibrord van Beek

Beantwoorden

@JE Mulder,

Het spijt me maar ik schrijf nou eenmaal in mijn tweede taal als ik Nederlands schrijf. De eerste taal van de nieuwe burgemeester moet natuurlijk Helmonds zijn. Vandaar dat daar soms fouten insluipen.

De nieuwe burgemeester

Beantwoorden
De nieuwe burgemeester

Sharon Dijksma
Zat al een paar dagen te broeden, maar Sharon Dijksma geef ik een grote kans. CDA zal niet mogen leveren nu ze zo klein zijn en VVD en PVV vallen af omdat die grotere gemeenten willen. Dus een PvdA-burgemeester in Helmond. Een vrouw: nooit verkeerd. 🙂

Is slechts mijn eigen bedenkseltje hoor.

Beantwoorden

Raymond Knops

Beantwoorden

Ik zou het wel leuk vinden als de huidige wethouder Yvonne van Mierlo een stoeltje opschuift….

Beantwoorden

elly blanksma of annemarie moons

Beantwoorden

Nol Kleijngeld Waalwijk. Is wel een PvdA-er

Beantwoorden

Sharon Dijksma wil ook een grotere gemeente. Werd gepasseerd als nieuwe burgemeester van Nijmegen als opvolger van Thom de Graaf.

Beantwoorden

Toine Manders

Beantwoorden

@Vico

Helemaal mee eens, zou er denk ik ook een hele goede voor zijn. Maar helaas gebeurd ‘t niet vaak dat wethouders uit de eigen gemeente burgemeester worden…

Beantwoorden

Jack Biskop

Beantwoorden

Elisabeth Tuijnman

Beantwoorden

Ina Adema

Beantwoorden

Als het maar niet Hans Haas is, want dat zou betekenen dat we het met een waarnemer moeten doen en dat er dus niet op tijd een nieuwe burgemeester geïnstalleerd kan worden.

Beantwoorden

Henk Evers

Beantwoorden

als het maar geen pvda of D66 is.

Beantwoorden

Hélène van Rijnbach-de Groot

Beantwoorden

Maar deze vraag gaat er echt over wie de opvolger wordt en niet de waarnemend burgemeester wordt toch?

Beantwoorden

@Jasper de Groot op 17 april 2012 om 22:26:

Helemaal juist.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op 17 april 2012 om 22:31 en @Jasper de Groot op 17 april 2012 om 22:26:

Dan heb ik het in ieder geval fout 😉

Beantwoorden

Nu de krant er ook aan meedoet, ga ik toch ook een kandidaat noemen. Een outsider want geen lid van de drie grote partijen, maar wel een hele echte Helmonder die het zeker zou kunnen: Michael Rieter.

Beantwoorden

“Velen vragen of ik solliciteer naar burgemeester van Helmond. Dank voor de uitnodigende en aansporende belangstelling, maar ik ben pas 2,5 jaar gedeputeerde en wil daar graag mee verder. Kan bij de provincie in Den Bosch ook veel voor Helmond betekenen” zo liet oud-wethouder Ruud van Heugten via Twitter weten.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op 22 april 2012 om 17:21:

Ben benieuwd wat dit waard is. Een eventuele brief zal nu in ieder geval niet meer door de vertrouwenscommissie komen.

Ik wens Ruud van Heugten daarom veel plezier met nog een tijdje “Den Bosch”.

Beantwoorden

Harry van Bommel is misschien wel wat, als hij tenminste nog eens terug wil komen naar Helmond.

Aan de andere kant heeft de SP later dit jaar nog wel wat mensen nodig in “Den Haag”.

Beantwoorden

@Ad: Harrie van Bommel weet te weinig van de Helmondse situatie, is buitenlandwoordvoerder voor de SP en niet geschikt als burgemeester omdat hij niet van de vrouwen kan afblijven.

Beantwoorden

Peter Mangelmans

Beantwoorden

@JE Mulder op 23 april 2012 om 02:41:

Ben benieuwd wanneer iemand voldoende op de hoogte is van de Helmondse situatie. (Wat dat dan ook inhoud).

Beantwoorden

Machteld Rijsdorp

Beantwoorden

Ina Leppink-Schuitema

Beantwoorden

Henri de Wijkerslooth de Weerdesteijn

Beantwoorden

Ik lees hier ergens de naam van Pieter van Geel, die zijn conclusies trok in maart 2010 na kabinets (crisis) beraad? Maar goed dat ie de eer aan zich zelf hield door op te krassen. Heeft er daar naar mijn weten niet veel van terecht gebracht. Ik heb nog wel een vergelijkbare naam van het CDA: Angelique Raaymakers. Zij is voor een fantastisch nieuw en wellicht hervormd Helmond. Maar vooral is ze zooooo trots op Helmond (Noord) waarvan ik me herrinner hoe mooi ze de verandereingen in de wijk vond een aantal jaren geleden. Trots nog altijd, bijvoorbeeld op de groenvoorziening aan de kant van het kanaal die nog steeds niet is om aan te zien. Ga maar eens kijken hoe het daar is en overtuig u. Er zijn veel meer mensen in de verschillende wijken die enorm klagen over de groenvoorziening. En nog maar niet te spreken van de toegankelijkheid van o.a. de smerige brandgangen in de wijk, al jaren lang en die meer lijken op de SITA vuilnisbelt dan daar waar ze voor gemaakt zijn. De toegang b.v. als er plots iets vreselijks gebeurt.

Kijk maar eens op BUURTLINK.NL, wijk Helmond-Noord, daar is er meer over te lezen. Als je het dan toch over de naam van een nieuwe burgemeester hebt, dan gaarne een betere keuze maken in een goede burgervader en…. mensen-wethouders-en raadslieden die er zorg voor dragen dat er naar de burgers geluistert wordt. En geen raadslieden die elke maand een mooi bedrag opstrijken met het uit hun neus vreten en verder niet veel meer…..Eigenlijk weet ik hier dus geen goede naam te vinden, voor de verandering.

Beantwoorden

Wilma Delissen-van Tongerlo

Beantwoorden

Sjoukje Haasjes-van den Berg

Beantwoorden

Nog een verlate reactie op de reactie van weblog Helmond d.d. 22-4. Als een CDA-er roept dat-tie iets doet, gebeurt er niets, maar als hij roept dat-tie iets niet doet, doet hij het juist wel. Dus ik blijf volhouden dat het Ruud van Heugten wordt.

Beantwoorden

Mmm … Ftans Stienen zit in de adviescommissie … dan ga ik voor Rob … Nee, niet die van Eindhoven … maar die van de Weblog … Draagt Hellemond een goed hart toe in alle opzichten …

Beantwoorden

Frans Timmermans

Beantwoorden

Henk Aalderink

Beantwoorden
Jasper de Groot

Meerderheid van sollicitanten is man en van het CDA.

Beantwoorden

@Mien,
Tja Rob zonder achternaam, zal dus niet goed zijn 😉

Beantwoorden

Wie is hem vergeten: Ik niet Kees Bethlehem

Beantwoorden

In Asten hebben 37 kandidaten gesolliciteerd. Ook daar de meerderheid vanuit CDA.

Beantwoorden

John Leerdam, hij kondigde het zojuist zowat aan bij P&W. Dat wordt wel lachen met die gast.

@Ad op 1 mei 2012 om 16:58:

Ben jij “de Ad van de tussenstand”? Jij geeft geen antwoorden, of zie ik dat verkeerd.

Beantwoorden

@Ronald op 1 mei 2012 om 23:37:

Klopt ik ben “de Ad van de tussenstand”. Overigens heb ik wel een keer antwoord gegeven, maar dat antwoord is sowieso fout.

Verder geef ik Christine nog wel een goede kans. Kees Bethlehem wilde al eens burgemeester worden (dacht van Uden) en woont volgens mij nog steeds in Helmond en heeft daardoor geen problemen met de verhuisplicht.

Zouden er trouwens kandidaten zowel in Asten als in Helmond gesolliciteerd hebben?

Beantwoorden

@Ad:
Oohhhh … in dat geval ga ik voor Ad als burgemeester !!!

Beantwoorden

Om het wat spannender te maken hier alvast wat extra informatie. Vandaag opgeslurpt uit het ED.

Kandidatuur Helmond:
– 21 Sollicitanten
– 17 Mannen / 4 Vrouwen
– 11 CDA / 5 VVD / 2 PvdA / 3 geen politieke partij
– 11 (Oud)Burgemeesters / 1 (Oud)Wethouder / 5 Andere politieke functie of overheidsfunctie / 2 Particuliere sector / 2 Werkkring onbekend

Kandidatuur Asten:
– 37 Sollicitanten
– 12 CDA / 8 PvdA / 4 D66 / 2 van een lokale partij / 1 Groen Links / 1 geen politieke partij
– 1 (Oud)Burgemeester / 15 (Oud)Wethouders / 6 Andere politieke functie of overheidsfunctie / 13 Particuliere sector / 2 Werkkring onbekend

Beantwoorden

@Ad:
Of nee, …. ik ga voor ad !!!

Beantwoorden

Antoinette Knoet

Groot netwerk in de omgeving…en veel ambities en bestuurlijke ervaring

Beantwoorden

@Piet op 2 mei 2012 om 21:16:

Als ze al niet goed genoeg bevonden wordt om een voetbalclub te leiden, zal ze dan wel door de vertrouwenscommissie komen om Helmond te gaan leiden?

Beantwoorden

@Mien op 2 mei 2012 om 08:27:

Tjonge, jij stapt wel vlug over 😉

Beantwoorden

Henk Koolen 4 president! Of eigenlijk eerst maar eens een paar jaar burgemeester van Helmond?

Beantwoorden

Sharon Dijksma

Beantwoorden
Jasper de Groot

Nebahat Albayrak

Beantwoorden
Jasper de Groot

Brigite van Haaften

Beantwoorden

Ik heb al een paar CDA-ers genoemd die misschien uitkijken naar een nieuwe baan na de verkiezingen maar de belangrijkste was ik tot nog toe vergeten:
Maxime Verhagen!

Beantwoorden

@Sjef op 12 mei 2012 om 17:58:

God behoede het de Helmonders.

Beantwoorden

Maxime Verhagen zou een goede kandidaat zijn, zou Helmond goed op de kaart zetten.

Beantwoorden

@Sjef op 12 mei 2012 om 17:58: en @Jasper de Groot op 12 mei 2012 om 23:26:

Dat menen jullie toch niet echt, of wel?

Het zou mooi zijn als het eens een keertje niet van CDA-huize komt. Maar goed als hier de beste kandidaat vandaan komt, dan moet het maar weer.

Nog ff afwachten.

Beantwoorden

@Jasper de Groot op 12 mei 2012 om 23:26:

Met alle respect voor jou, maar die Verhagen is een vieze rat!! Als we die in Helmond krigen dan zakken we nog dieper weg en vinden we Jacobs aan het eind van het een paar maanden zelfs nog een goede burgemeester.
Waarom denk jij dat Verhagen moest pleiten uit Den Haag. Echt niet omdat het zo’n goede en aardige man was hoor!
Het zou ons wel op de kaart zetten ja, maar dan wel op de verkeerde kaart!!

Beantwoorden

@Tejo, Ad en Ronald,
Als ik een naam noem in dit forum doe ik dat niet omdat ik dat de ideale burgemeester voor Helmond zou vinden maar omdat het 4 punten oplevert als ik de juiste naam voorspel van degene die uit de hoge hoed komt rollen.
Nog even ter geruststelling: als Verhagen al gesolliciteerd zou hebben dan had zijn naam toch al lang open en bloot op straat gelegen, denk je niet?

Beantwoorden

@Sjef op 15 mei 2012 om 19:38:

Ik reageerde alleen op Jasper de Groot omdat hij Verhagen zo geweldig vindt. Ik ben niet zo’n fan van die man. Ach, ieder zijn mening natuurlijk.
Maar inderdaad, Maxime zou het al lang hebben laten lekken als hij het werd. 🙂

Beantwoorden

@Sjef op 15 mei 2012 om 19:38:

Met enige teleurstelling nam ik kennis van je bericht. Desondanks overigens mijn dank.

Beantwoorden

@Sjef op 12 mei 2012 om 17:58:

Als je nou de naam Hirsch Ballin had genoemd had ik niet gereageerd.

Beantwoorden

@Tejo:

Wat dacht je van een compromis:

Henk Bleker !

;oP

Beantwoorden

@Sjef op 19 mei 2012 om 00:19:

Volgens Herman Wijffels heeft Henk Bleker zijn handen vol aan zijn pony’s. Daar ligt de toekomst van Bleker dus. Niet in Helmond.

Beantwoorden

@Tejo op 19 mei 2012 om 11:22:

Je kunt Henk Bleker op de gekste plekken tegenkomen dus waarom niet in Helmond. Misschien schuift hij wel een briefje naar je toe of je zin hebt om mee te gaan naar Helmond Sport.
Zijn pony’s en zijn vriendin neemt hij natuurlijk gewoon mee.

Beantwoorden

@Sjef op 20 mei 2012 om 18:27:

Na het geschuif van vandaag door de KNVB zitten we niet te wachten op een CDA-schuiver. Niet aan beginnen.

Beantwoorden

@Sjef op 20 mei 2012 om 18:27:

Bovendien doet Henk Bleker me enigszins denken aan de oud-parlementarier boer Koekoek. Bij hem liep het ook nog foutief af met zijn dieren. De ene na de andere bekeuring viel op zijn dak vanwege verwaarlozing van zijn vee.
En populair dat boer Koekoek destijds was! Nauwelijks te geloven.

Beantwoorden

@Tejo op 20 mei 2012 om 19:43:

;o)

Beantwoorden

Frank van Beers

Beantwoorden

Mirjam Sterk

Beantwoorden

@Sjef op 24 mei 2012 om 15:22:

Je kunt beter namen zoeken in een CDA-telefoonboek.

Beantwoorden

@Tejo op 25 mei 2012 om 10:30:

Dat doe ik ook. En gisteren las ik in de Volkskrant een interviewtje met Sterk waarin ze zei dat ze open stond voor een bestuurderspost in een stad. Voor iemand die een carrière wil opbouwen als burgemeester is Helmond natuurlijk een fantastische start: een beetje in de luwte dus je fouten vallen niet al te veel op, maar als je er een succes van maakt kun je er echt wel mee voor de dag komen.
Ik heb haar nog nooit van die typische cda-zinnetjes horen zeggen als “dat is nu niet aan de orde” of “laten we niet op de zaken vooruitlopen”; ze geeft steeds duidelijke antwoorden en durft confrontaties aan te gaan en past dus goed bij Helmond: Graute smoel en ginne skrik!

Toch effe nog voor de duidelijkheid: ik ben 57 jaar en heb nog nooit van mijn leven CDA gestemd en zal dat waarschijnlijk ook nooit gaan doen.

Beantwoorden

@Sjef,
Toevallig zelf gesolliciteerd. Met 57 kom je volgens mij nog (net) in aanmerking.

Beantwoorden

@Sjef op 25 mei 2012 om 15:28:

Dan wordt het tijd dat er in Helmond een burgemeester komt die geen KVP/CDA- achtergrond heeft. Helmond zit al sinds 1955 met die katholieke cultuur opgescheept. Al 57 jaar!

En wat politici in interviews zeggen? Wat heb je eraan? Je kunt met die mensen links en rechts terecht. Zelfs met Maurice Verhagen.

Beantwoorden

@Tejo op 26 mei 2012 om 23:10:

Ik kan me je reactie goed voorstellen maar de filosoof Kant maakte al een onderscheid tussen das Sein und das Sollen, dus tussen de situatie zoals die is en zoals die eigenlijk zou moeten zijn.
* En kijken we naar de situatie zoals die is dan is een CDA burgemeester het meest waarschijnlijk.
* Als er een beetje slim wordt onderhandeld in de raad is een PvdA burgemeester ook denkbaar en vanuit de Tweede Kamer komen ook enkele sterke namen de markt op: Dijksma en (vooral) Albayrak maar die zijn beiden al genoemd.
* VVD is qua getalsverhoudingen ook een reele optie maar ik (ben geen VVD-kenner) zie geen geschikte kandidaat. Toine Manders kan op de nodige sympathie rekenen maar heeft wel twee zwakke punten: 1) zijn leeftijd; gezien de problemen en uitdagingen en de ambitie van Helmond is het geen plek (meer) om je carrière af te bouwen en 2) hij zou zijn woning in Asten met verlies van de hand moeten doen.
* SP en D66 zijn te klein in de raad en hebben bovendien alle talent hard nodig in de Kamer. Een eventuele kandidaat zou dus iemand zijn die zijn carrière komt afbouwen. Geen optie dus.
* Een kandidaat van een lokale partij is uiterst onwaarschijnlijk. Alleen de Frysk Nasjonale Partij levert de burgemeester van Wunseradiel. Voor een stad met 90.000 inwoners is zo’n constructie ondenkbaar. Hoewel? Er is natuurlijk wel iemand die best burgemeester wil worden maar om nou over de Traverse te rijden en aan elke lantaarnpaal een banier te zien hangen met het gezicht van de Grote Roerganger wens ik niamand toe…

Dus Tejo, blijf maar lekker dromen want mensen die hun dromen verliezen zullen nooit iets veranderen.

Beantwoorden

Ter informatie de rapportage van de persoonlijke achtergrondgegevens van de Nederlandse burgemeesters door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VMG).

Beantwoorden

Nieuwe burgemeester wordt vanavond bekend gemaakt
Vanavond om ongeveer 19.30 uur wordt de nieuwe burgemeester van Helmond bekend gemaakt tijdens een extra raadsvergadering. Deze openbare vergadering begint plusminus om 19.30 uur. Daaraan voorafgaand is er een besloten raadsvergadering dat om 19.00 uur begint. Dat werd vanochtend bekend.
Officieel wordt in de openbaren extra raadsvergadering dan het besluit van de raad bekend gemaakt inzake de aanbeveling van de kandidaat voor de vacature burgemeester van Helmond bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Een hele mond vol, maar het betekent gewoon dat we vanavond weten wie Fons Jacobs gaat opvolgen.

Meer nieuws hierover volgt natuurlijk zodra wij dat hebben.

Beantwoorden

Zojuist volgt ook het officiële persbericht van de gemeente:

Bekendmaking kandidaat nieuwe burgemeester Helmond

Vanavond, dinsdag 19 juni, vindt een extra raadsvergadering plaats in Helmond. Tijdens deze vergadering wordt het besluit van de gemeenteraad inzake de aanbeveling van de kandidaat voor de vacature van burgemeester van Helmond bekend gemaakt.
De raadsvergadering begint om 19.30 uur en vindt plaats in de raadzaal in bestuurscentrum Boscotondo. Belangstellenden kunnen zich melden bij de balie van de Stadswinkel aan het Frans Joseph van Thielpark 1 in Helmond.

Agenda
De agenda van de vergadering is als volgt:
1. Opening.
2. Bekendmaking van het besluit van de raad inzake de aanbeveling van de kandidaat voor de vacature burgemeester van Helmond bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
3. Sluiting.

Beantwoorden

De spanning giert door mijn keel:). We zullen weblog helmond in de gaten houden.

Beantwoorden

Ik zoek ‘n burgemeester die ervoor zorgt dat het nieuwe stadion er binnen de korste keren staat. @helmondsport

Beantwoorden

goh Leo, dan moeten we twee burgemeesters zoeken, want ik zoek er een die dat nu juist tegenhoudt.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op 19 juni 2012 om 10:22:

Luister,Hans:De gewone werkman wil ook wel eens een avondje vertier na een week hard ploeteren.Gun deze mensen ook wat.Ze hebben toch al zo weinig in deze stad.Of dacht je soms dat de echte supporters i.p.v. het stadion voortaan naar zo’n ,,Gamehal” gaan.Dus liever een burgemeester met een,,Graute smoel,ginne skrikpet” op,dan zo inne met een stropdas!!!!

Beantwoorden

Is Lambert Verheijen al genoemd?

Beantwoorden

Wie denkt te weten (of wellicht zelfs wel weet) wie de nieuwe burgemeester wordt, heeft nog alle kans dat aan te tonen door die naam hieronder te plaatsen. Kijk helemaal bovenaan voor de spelregels.

Beantwoorden

Berry van Aerle ! (betaalt eventueel gewoon contributie!)

Beantwoorden
zulkevoetballerswordennietmeergemaa

Beste Leo, ik heb niets tegen een stadion, hoewel een groter stadion onzin is met de toeschouwersaantallen die HS trekt. Maar wat mij zorgen baart is de plek. Berkendonk maakt onderdeel uit van een groot natuurgebied, en daar houden ook veel mensen van. Verder vraag ik me af wat er dadelijk overblijft van de plas Berkendonk. voor de gemeente levert die niets meer op, nu het baggeren klaar is. Dus dichtgooien voor een stadion (of gedeeltelijk afsluiten) ligt voor het grijpen. En die gamehal is inderdaad et lachertje van de eeuw.

Beantwoorden

Beste Hans,het maakt mij niet uit waar dat stadion komt,als het er maar komt.Als je het goed regelt in de regio kun je zo 6 a 7000 toeschouwers binnenhalen.Laat Dijkse Boys fuseren met Oranje Zwart op de Braak,en op de accommodatie van Dijkse Boys kun je een prachtig stadion neerzetten.Geen last van de uitsupporters meer en staat op een perfecte plaats.En wat het aantal toeschouwers betreft,Kijk maar eens naar Joop Munsterman(FC Twente)Trekt momenteel 3 x zoveel toeschouwers met nieuwe stadion,dankzij het achterland.

Beantwoorden

Sabine Uitslag

(ook CDA)

Beantwoorden

Job Cohen Rob Oudkerk

Beantwoorden

Nou,vooruit.Nog een gok vanaf de Watertoren!!!!……..Ilse Uyttersprot

Beantwoorden

Pieter vervoort

Beantwoorden

Elly Blanksma – van den Heuvel

Beantwoorden

Elly Blanksma

Beantwoorden

@Jasper de Groot
Had je er zoveel vooraf genoemd. Zat net deze er niet bij.

Beantwoorden

@arjen op 11 april 2012 om 17:20:

Jammer dat je hoofdletters niet werkten.

Een eervolle vermelding is natuurlijk wel op zijn plaats.

Beantwoorden

Elly Blanksma – van den Heuvel

Beantwoorden

@Ad:
Ik vind toch dat arjen de drie punten verdient.
Bij hoge uitzondering.
Een sportieve geste.

Beantwoorden

@Ad:
Alvast gefeliciteerd met je lustrumtegel !!!

Beantwoorden

@Mien op 19 juni 2012 om 23:50:

Bedankt, maar zover is het nog lang niet!

@Mien op 19 juni 2012 om 23:46:

Dit laat ik aan De Weblog. Maar zoals gezegd zou er wel een eervolle vermelding moeten zijn.

Beantwoorden

Daarnaast is het nog niet zo eenvoudig:
Is het goede antwoord:
Elly Blanksma – van den Heuvel
Elly Blanksma
Of Ellie Blanksma (zie Blanksma wordt nieuwe burgemeester)

Beantwoorden

En natuurlijk zou het ook nog:
Petronella Johanna Maria Godefrida Blanksma-van den Heuvel
Petronella Johanna Maria Godefrida Blanksma

kunnen zijn.

Beantwoorden

Wat jij wil Ad!
Maar die vijfde tegel is en blijft van jou.
1e helft 2012 eindigt al over 10 dagen.
Jouw voorsprong van 2 of 3 of 5 punten zal niet meer worden ingehaald.
Ben wel benieuwd welk deuntje er onder de tegel komt.
Misschien is dit wel iets > http://www.youtube.com/watch?v=_4IRMYuE1hI

Beantwoorden

@Mien
De tussenstand hierboven is een oude. De meest recente sta ik en Erik beide op 4 punten.

Beantwoorden

Tsja … dan is en blijft het spannend.
Succes … ook namens Ludwig!

Beantwoorden

@Weblog,

Moeten we nu nog wachten op het definitieve akkoord van de minister?

Beantwoorden

@Mien op 20 juni 2012 om 08:29:
Mooie suggestie als het ooit zover mocht komen.

@Ad op 20 juni 2012 om 22:58:
Klopt en dat moet de gemeente dan bekend maken. Een spelregel hierboven zegt immers: “Deze vraag telt voor de huidige ronde of (als de gemeente pas na 30 juni onze nieuwe burgemeester bekend maakt) voor de volgende ronde.”
Ter informatie, we hebben ergens gehoord dat CDA-ers buiten Helmond wat onvrede hebben over haar sollicitatie en dat de betreffende minister van CDA-huize is. Mogelijk Griekse toestanden in Helmond?
Kortom, wie weet is de strijd nog niet gestreden…. Wie zal het zeggen….

Beantwoorden

@Weblog,
Dus theoretisch zouden er nog namen opgegeven kunnen worden.

Daarnaast wordt de nieuwe burgemeester op 9 november geïnstalleerd, tot die tijd zou het mogelijk zijn dat de kandidaat toch afziet van het ambt. De vraag zou dus altijd pas voor de volgende ronde tellen.

Maar ik blijf rustig afwachten. Waarbij nog steeds niet gezegd is welk antwoord op dit moment in aanmerking zou komen voor de punten.

Beantwoorden

Dan zal ik nog maar een wanhopig gokje doen.

Petronella Johanna Maria Godefrida (Elly) Blanksma-van den Heuvel

Beantwoorden

De termijn om antwoorden te geven op deze vraag is gesloten.
In de komende dagen zal de quizmaster bekend maken wie met zijn of haar antwoord 1 of meer punten scoorde(n).

Beantwoorden

Het goede antwoord is Elly Blanksma-Van den Heuvel of Elly Blanksma-van den Heuvel aldus de gemeente Helmond in haar persbericht van 13 juli.

Wel een erg lastige achternaam. Niemand had dat goed, daarom zijn er dus helaas geen punten te verdelen.
Speciale aandacht voor het antwoord van arjen op woensdag 11 april 2012 om 17.20 uur. Want hij zat er 2 maanden eerder toch wel erg dichtbij natuurlijk.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *