10reacties

Nieuwe ronde in de kennisquiz

Een nieuwe ronde in De kennisquiz van Helmond is weer begonnen. De zeventiende alweer. Deze ronde hebben we enkele wijzigingen in de opzet doorgevoerd. We gaan 1 vraag per week stellen. De lengte van de ronde wordt daarom verlengd naar een half jaar. Het aantal straatnaamvragen wordt lager, want deze ronde willen we vaker andersoortige vragen stellen. Het team van vraagbedenkers is daartoe uitgebreid omdat het maken van dergelijke vragen meer tijd kost.
Deze ronde kun je ‘enkel’ de eer, de eeuwige roem én de tegel op de Catwalk of Fame winnen. Alsof dat niet genoeg is! Maar we willen het toch even duidelijk mededelen. Het pure spel dus weer, waarbij we de knikkers even laten voor wat ze zijn. Het kan zijn dat we soms een keer een aardige attentie hebben, maar reken daar niet op.
Voor de rest blijft het spel gewoon zoals het is. Dus iedereen kan, zonder aanmelden, meedoen aan De kennisquiz over Helmond.
Er zijn slecht enkele eenvoudige spelregels:

  • Per reactie mag je maar 1 antwoord geven.
  • Spel je antwoord correct! Een spelfout in je antwoord is dodelijk.
    Een naam begint bijvoorbeeld altijd met een Hoofdletter.
    Bij Google Maps kun je zien hoe je bij deze kwis de straatnaam schrijft.
  • Als we bij een vraag extra spelregels nodig achten, staan die erbij. Bijvoorbeeld: “haar voornaam is voldoende” of “vandaag niet meer dan 3 antwoorden” (waarbij babbelen zonder antwoord dus gewoon mogelijk blijft).
  • Wie als eerste het goede antwoord geeft, scoort 1 punt in de tussenstand. Tenminste, als dat antwoord bij die quizvraag op www.deweblog.nl staat.
  • Een deelnemer mag in 1 ronde maar onder 1 (altijd hetzelfde geschreven) (nick)naam deelnemen.
  • De winnaar van het vorige ronde begint de nieuwe ronde met 2 punten achterstand. Die persoon wordt het dus ietsjes moeilijker gemaakt om 2 rondes op rij te winnen.


Het heeft geen nut hieronder je antwoord op een quizvraag te geven.
Want die moet je geven bij de betreffende vraag.