90reacties

Helmond krijgt een tweede McDonald’s

– PRIMEUR –
McDonald’s wil op korte termijn op de Steenovenweg een nieuwe zaak openen. Dat blijkt uit hun op 10 juni ingediende omgevingsvergunningaanvraag die de gemeente gisteren bekend maakte. Behalve voor het oprichten van een restaurant is er ook meteen een vergunning aangevraagd voor een McDrive.
Sinds een paar jaar gaan de geruchten dat ze daar een nieuwe vestiging wilden openen, maar nu gaat het er dus normaal gesproken van komen. Ook andere grote fastfoodketens zouden interesse hebben gehad op die plek te beginnen.

De Amerikaanse keten krijgt daarmee een tweede vestiging in onze stad. Voor wie het niet wist: op de Deurneseweg zit er al zo’n 30 jaar eentje.
Wanneer het pand er staat en geopend wordt weten we niet. Bij McDonald’s Nederland was niemand voor commentaar bereikbaar. En ook de omwonenden kunnen er nog iets van gaan vinden, hetgeen flink vertragend kan werken. 
In het niet meer bestaande pand op de Steenovenweg 21 in Stiphout zat voorheen het wat chiquere restaurant De Steenoven. Dat ging in 2019 failliet, een jaar later werd het pand gesloopt. De monumentale schoorsteen werd gespaard als herinnering aan de steenfabriek van weleer. Stadshistoricus Giel van Hooff besprak die pijp 2 jaar geleden. Op een paar honderd meter van de beoogde locatie zit hun collega Burger King.

In de reacties hieronder staan updates.