Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.412 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

79reacties

– PRIMEUR –
McDonald’s wil op korte termijn op de Steenovenweg een nieuwe zaak openen. Dat blijkt uit hun op 10 juni ingediende omgevingsvergunningaanvraag die de gemeente gisteren bekend maakte. Behalve voor het oprichten van een restaurant is er ook meteen een vergunning aangevraagd voor een McDrive.
Sinds een paar jaar gaan de geruchten dat ze daar een nieuwe vestiging wilden openen, maar nu gaat het er dus normaal gesproken van komen. Ook andere grote fastfoodketens zouden interesse hebben gehad op die plek te beginnen.
De Amerikaanse keten krijgt daarmee een tweede vestiging in onze stad. Voor wie het niet wist: op de Deurneseweg zit er al zo’n 30 jaar eentje.
Wanneer het pand er staat en geopend wordt weten we niet. Bij McDonald’s Nederland was niemand voor commentaar bereikbaar. En ook de omwonenden kunnen er nog iets van gaan vinden, hetgeen flink vertragend kan werken. 
In het niet meer bestaande pand op de Steenovenweg 21 in Stiphout zat voorheen het wat chiquere restaurant De Steenoven. Dat ging in 2019 failliet, een jaar later werd het pand gesloopt. De monumentale schoorsteen werd gespaard als herinnering aan de steenfabriek van weleer. Stadshistoricus Giel van Hooff besprak die pijp 2 jaar geleden. Op een paar honderd meter van de beoogde locatie zit hun collega Burger King.

In de reacties hieronder staan updates.

79 reacties:

Dat is nog eens een mooi bericht om het weekend in te gaan!
❤ I’m Lovin’ It ❤

Beantwoorden

Alles moet kapot in Helmond maar voor deze soros is wel plek

Beantwoorden

Dan kan de Burger king haar tent wel sluiten

Beantwoorden
Jeffrey van Haaren

Was toch slecht mensen moesten toch minder vlees eten anders werden de hersenen aangetast kan dat geld niet beter in wat anders gebruikt worden zoals GEZONDE DINGEN WAS HET TOCH

Beantwoorden

Daar is de buurt mooi klaar mee…

Beantwoorden

@Patje op vrijdag 17 juni 2022 om 06:14:

Ik snap die pijn want heb die zelf ook wel eens. Maar mag de jeugd ook iets hebben? Je kunt toch niet altijd tegenover leuk nieuws iets negatiefs gaan zetten?

Beantwoorden

Ahh, Mia, dit is voor de jeugd. Junkfood en obesitas.

Beantwoorden

Nog meer zwerfvuil in het milieu

Beantwoorden

Mooi, is de Mac aan de Deltaweg minder druk hoop ik.
Niks mis met een burgertje op zijn tijd.

Beantwoorden

Zo, nu niet meer klagen dat er in Helmond nooit iets voor de burgers gedaan wordt. 😉

Beantwoorden

Lijkt me een gevaarlijk ( verkeers-) punt -/ kruising worden,daar !!

Beantwoorden

Wordt er door nieuwe Rotterdamse wethouder gelijk aan de burger gedacht.

Beantwoorden

Al het oude in Helmond moet weg. Let op de schoorsteen die er nu nog staat gaat ook weg als de McDonald’s daar naar toe gaat. Slopers zijn het in de Gemeente.

Beantwoorden

@Jeanne

Stop nou eens met dat gezeik op alles wat nieuw of vernieuwend is. Neem een paar stappen naar achter en kijk hoe mooi en volwassen onze stad is geworden de afgelopen 20 jaar. Het centrum is misschien wat kleiner dan voorheen maar de kwaliteit ligt hoger dan ooit. De stad wordt steeds groener en er worden mooie projecten gebouwd (suytkade, het gebied rondom de heistraat, de oranjekade, Brandevoort). Altijd maar in het negatieve blijven hangen is niet goed voor je gezondheid. Zet je zonnebril op, pak je fiets en ga kijken hoe mooi de stad is.

En over die schoorsteen: Die zal de McDonalds gewoon gaan gebruiken op dezelfde manier als de steenoven dat deed. Letters er op zodat ze goed zichtbaar zijn.

Beantwoorden

Werd eens tijd dat er een 2de komt. Sta daar regelmatig in een ellende lange rij voordat ik eens kan bestellen. Zelfs avonds laat is het nog gewoon aansluiten tot aan de weg ☹️😟

Beantwoorden

wel fijn dat het zwerfvuil straks door de gehele stad verspreid wordt en niet alleen bij brouwhuis en de rijpelberg.

Beantwoorden

In de stad is beter !!!! Bij de burgerking cmon !?

Beantwoorden

Nog meer zwerfvuil… is nu al erg!!!

Beantwoorden

Natuurlijk,

weer een vreetzaak erbij. 65% vanaf 12 jaar heft overgewicht in dit land, óók dus in Helmond, kijk maar eens om je heen. Overal zitten ze te vreten, de meeste met overgewicht. Wacht maar totdat binnenkort de ziekenhuizen vol stromen….OBSITAS allemaal, met hart en vaatziektes, diabetic, darmkanker. De zorg die nu al bijna niet meer is te betalen zal ontploffen, de premies ook. 6 miljoen mensen met de buik onder hun riem. Ze zien hun jonge heer niet meer als ze moeten plassen. Damens met vetrollen, overal om je heen. Dit natuurlijk behoudens de relatief kleine groepering die er niets aan kan doen vanwege schildklier problemen. Nog even, dan kun je in iedere straat eten, eten, eten. Nooit genoeg! En afslenken, nooit van gehoord, wan (te) dik is in! Ze gaan er nog prat op ook….

Beantwoorden

Liever te dik in de kist, dan weer een feestje gemist

Beantwoorden

@Piet Visser op vrijdag 17 juni 2022 om 12:41:

Hoeveel frietzaken waren er vroeger wel niet, is toch ook geen probleem geweest?
Je kunt alles eten, met mate!
Er is niets wat ongezond is, met mate!

Beantwoorden

Goed beleid: de roker wordt gestraft. Want dat is ongezond. Fastfood daarentegen: nooit genoeg.

Ben het helemaal eens met Piet Visser. In vijf jaar tijd is Helmond gegroeid van 1 Mac naar een Burger King, Kentucky en nóg een Mac. Triest. Heel triest.

Beantwoorden

Kijk nu nog maar eens goed naar de Goorloop, over een jaar ligt het vol met troep.

Beantwoorden

Update 1:
Harrie Fotografie maakte foto’s van de plek waar de McDonald’s moet komen. Behalve de schoorsteen die op de gemeentelijke monumentenlijst (pdf) staat, zie je op de eerste foto (genomen in april 2020) nog wat puin liggen. Dat lag er nog van de sloop van het gebouw een maand eerder. De 2 volgende foto’s werden vanmiddag gemaakt.

Beantwoorden

Ik wil toch even reageren.
Als je het eten bij McDonald’s ongezond of niet lekker vindt, ga er dan gewoon niet naar toe. Je moet er niet naar toe, het mag! We leven gelukkig nog altijd in een vrij land.
Ik en de kinderen vinden een 🍔 met een 🍟 af en toe wel lekker, dus gaan we er minstens elke maand wel een keer naar toe. Mijn partner vindt het niet lekker en weet je wat zij doet? Zij gaat dan gewoon niet met ons mee. Zij houdt bijvoorbeeld weer meer van de yoga en dat is aan mij weer niet besteedt. De kinderen vinden dat af en toe weer wel leuk en doen dan gezellig op hun manier mee.
Prima geregeld toch?

Beantwoorden

@Twanneman op vrijdag 17 juni 2022 om 08:46:

De exploitatie van dit soort zaken moet wel een goudmijn zijn. Reken maar dat
marktonderzoek heeft plaatsgevonden. Er is ruimte voor meerdere soortgelijke zaken. Meerdere coffeeshops in Helmond mag/kan niet. Openlijk aanbieden van rookwaar mag landelijk niet (meer) . Als duidelijk wordt dat de aangeboden
eetwaar het gedrag van de consument negatief beinvloedt Het bevordert ongewenst en ongezond gedrag. Zodra de publieke opinie een ban uitspreekt over dit soort zaken is het snel gedaan. Een friettent is niet vergelijkbaar. Vroeger kocht je uitsluitend een zak patat. Het assortiment is aangepast, misschien ongezonder.

Beantwoorden

Ieder zijn/haar ding , zeg ik altijd maar. Gewoon doen waar je zin in hebt en niet zeiken over anderen. Is dat niet geweldig voor onze samenleving ?
Eet smakelijk allemaal of juist niet , de keuze is aan jou. Houdoe !

Beantwoorden

Toen de cabaretier Paul van Vliet eens in Frankrijk was deelde hij zijn gastheer mee dat hij ging eten bij McDonald´s. Die man antwoordde daarop ´´ce n´ést pas manger, c,est du snack.´´.

Beantwoorden

Paul van Vliet, toen ook al niet echt leuk.

Beantwoorden

Gelukkig zijn hier meer mensen die goed kunnen observeren en zien dat 7 op de 10 mensen flink overgewicht hebben. Een trieste vaststelling dat een behoorlijk aantal in deze topic dat als heel normaal ervaart, het ook nog goed keurt en het toejuicht dat er weer een vreet-tent bij gaat komen. Tot de tijd aan breekt dat het Obesitas probleem 3 keer groter wordt in de ziekenhuizen dan Covid19 in twee jaar is geweest. En zoals ik reeds hierboven vermeldde dat we dit hard gaan voelen in een nog forsere stijging van onze zorg-premies. Ik zou er derhalve voor willen pleiten zoals in andere sectoren, de vervuiler betaalt het meeste….in dit geval ben ik er fel op tegen als iemand met een normaal postuur in een gezonde levensstijl om mee te betalen aan deze steeds meer toenemende vreetcultuur.

Beantwoorden

Lekker op z’n tijd de Mac.

Maar als Burger King hierdoor moet sluiten maak daar dan maar een Starbucks van.

Beantwoorden

Update 2:
16 Bezwaren tegen de komst van McDonald’s met McDrive in Stiphout
Gisteravond konden Helmonders officieel bezwaren maken over de vestiging van een McDonald’s met McDrive aan de Steenovenweg. Want over die locatie in Stiphout dienden bij een hoorzitting van de bezwaarschriftencommissie deze 2 zaken:

  1. Bezwaar tegen het besluit tot het verlenen van een omgevingsvergunning voor het oprichten McDonald’s restaurant en McDrive.
  2. Bezwaar tegen het besluit tot het verlenen van een omgevingsvergunning voor het plaatsen van reclame/signages op de bestaande schoorsteen.

Voor wie het niet wist: voordat B&W een beslissing neemt over de bij de gemeente ingediende bezwaren, wordt daarover altijd advies gevraagd aan deze onafhankelijke bezwaarschriftencommissie (waarvan de voorzitter en leden niet bij de gemeente Helmond werken). Nadat B&W daarna daarover een definitief besluit neemt, kúnnen de bezwaarmakers een gang naar de rechter maken. Tot zover de niet onbelangrijke procedure. Want het onderstaande kan, zoals in juni al benoemd, flink vertragend werken voor Helmonders die bij dit fastfoodrestaurant een burger met cola willen gaan bestellen.
Omwonenden van de Steenovenweg en Hortsedijk tekenden gisteravond 16 maal bezwaar aan, zo bericht het ED eerder vandaag. Omdat niet iedereen dat Premium-artikel kan lezen, hierbij hun opsomming van de geuite bezwaren.
Met een Mac op de Steenovenweg (op de foto links zie je de boogde locatie op 31 januari vanuit de lucht) vrezen de bezwaarmakers vooral voor een onveilige verkeerssituatie en verkeerschaos. “In de spits staat het verkeer op de Hortsedijk al muurvast. De komst van een McDonald’s zal deze problemen alleen maar groter maken. Wij komen dan gewoon niet meer fatsoenlijk thuis”, aldus 1 van de aanwezigen. Door het extra verkeer is een ander bang niet meer fatsoenlijk de straat op te kunnen rijden vanaf de oprit. Andere bezwaren betroffen overlast van hangjongeren, licht, geluid en zwerfafval in de straat.
Inzake de tweede zaak, vinden omwonenden dat zulke reclame niet hoort op de monumentale schoorsteenpijp van De Steenoven.

Beantwoorden

😡 Gvd, wa’n zuurpruimen!!!!!! Gun ons op ‘t Hout ook iets lekker na het stappen.

Beantwoorden

Azijnzeikerds

Beantwoorden
Martenne van den Broek

Nettorama zou ook daar ergens komen…..Gemeente weer bezwaar gemaakt ,Jammer hoor ,

Beantwoorden

Los van de zaak zelf valt het mij op, dat de gemeente Helmond steeds vaker werkt met Hoor – en Adviescommissies. Er is toch wel een groot verschil tussen een Hoor – en Adviescommissie en een Commissie Bezwaarschriften.
Een Hoor – en Adviescommissie hoort de verschillende partijen die een verschil van mening hebben – hoor en wederhoor – en brengt dan een advies uit aan de gemeente. Een Commissie Bezwaarschriften hoort ook die verschillende partijen en doet dan een uitspraak.

Maar dan het “addertje onder het gras” – of zeg maar gerust “adder”: Een advies is niet bindend en kan de gemeente DUS naast zich neerleggen.
Een uitspraak is bindend en kan door de gemeente niet zomaar genegeerd worden..
Het is maar dat u het weet!

De tussenzin ” wordt daarover altijd advies gevraagd aan deze onafhankelijke bezwaarschriftencommissie (waarvan de voorzitter en leden niet bij de gemeente Helmond werken”) is tegenstrijdig en suggestief.
– deze commissie is óf een Bezwaarschriftencommissie óf een Hoor – en Adviescommissie. Allebei kan gewoon niet!
– de voorzitter en de leden van een Hoor – en Adviescommissie werken dan wel niet voor de gemeente,, maar ze worden wel betaald door de gemeente Helmond. Ik kan me namelijk niet voorstellen, dat ze dit werk als vrijwilligers doen!,
– Ik persoonlijk heb toch wel ??? bij het predicaat “onafhankelijk” …

Mocht u ooit een verschil van mening hebben met de gemeente en terecht komen bij een dergelijke commissie, dan is het wel zaak om te weten bij welke soort commissie u eigenlijk aan de andere kant van de tafel zit.

Beantwoorden

Sorry mensen maar zwerfvuil begint met opvoeden word tijd dat daar meer aandacht aan besteed word in plaats van klagen

Beantwoorden

Kan goed nog jaren duren voordat het opengaat door die 16 Helmonders. 🙁
Ken zelf iemand daar aan de Hortsedijk en die is er juist blij mee dat de McDonalds er komt want die heeft een hekel aan het eten van de Burger King.

Beantwoorden

geen mcdonalds, gewoon nettorama of een andere supermarkt die goedkoo[p is voor de mensen

Beantwoorden

@Sjannie de Nettorama komt op een hele andere plek. En Helmond stikt al van de Aldi’s, de Lidls etc.

Beantwoorden

Altijd dat gezeik, alles wordt tegengehouden. Laat ieder voor zich zelf beslissen of men wel of niet naar een Mc Donald. Een Nettorama juich ik ook van harte toe in Stiphout er mag wel concurrentie komen met de Jumbo die daar zit. Allemaal vriendjes politiek!

Beantwoorden

Het was horeca en het blijft horeca. Verder kunnen de bezwaren best wel eens wat sneller behandeld worden. De komst van de maccie d is juist gunstig voor de Burgerking. Nóg een ander restaurant er bij, dan wordt het helemaal feest.

Beantwoorden

Doe er meteen een koffieshop bij.
Overlast moet meteen keihard aangepakt, rotzooi of herrie makers meteen 300 euro, 2e keer 500 en derde keer 1000 en opvoedingscursus zelf betalen.
Verder graag meer fast-food, slow food, casinos, nightclubs, bordelen, winkels, alles wat ondernemen is. Niks mis mee.

Beantwoorden

Zijn ze in Stiphout ooit ergens vóór?

Beantwoorden

@Floor op zaterdag 18 februari 2023 om 05:11:

laat dan die friet ding op de oude plek van vedder plaatsen dan hebben jullie je vreetschuur en zijn wij van al die ellendige sorres van die vreetschuur af hier vlak neffe stiphout!

Beantwoorden

@ Edwin Janssens,

Je hebt helemaal gelijk, in Stiphout houden ze niet van verandering. Wanneer de Mac er komt verdwijnt de Burger King want die worden dan keihard weg geconcurreerd. De hele binnenstad is op de schop gegaan maar wanneer er een zonneparkje moet komen dan staat Stiphout op zijn achterste benen, nettorama afgeketst. Zielig volk daar maar daar woont de elite en die hebben het voor het zeggen.

Beantwoorden

Ik snap niet dat er een tweede Mac in Helmond moet komen. Het is nog eens niet te eten, is mijn mening. Ga dan naar een snackbar. Die hebben ook hamburgers en die zijn veel lekkerder. Ik werk op dat industrieterrein en nu is het nog te doen met het verkeer. Als de Mac er staat wordt het een grote ellende met het verkeer. Momenteel liggen onze parkeerplaatsen al vol met afval van de Burgerking door die hangjeugd. Dat gaat dan ook veel erger worden. De Gemeente Helmond moet hun verstand gebruiken. En beslissingen moeten gemaakt worden door mensen die een band hebben met Helmond en hier wonen.

Beantwoorden

Wanneer kunnen we er nu eindelijk gaan eten, ik heb HONGERRRR.
Ow nee, dat heet lekkere trek

Beantwoorden
Karin van der Werff

Vreselijk, nog meer zwerfafval. In heel de buurt en Goorlooppark ligt al afval van de Burger King. Wordt nu dus nog erger. Eigenaar verplichten om elke dag in een cirkel van min. 750 meter alle weggegooide verpakkingen op te ruimen.

Beantwoorden

Update 3:
Jawel: de bouw van de tweede McDonald’s gaat beginnen
Komende week starten de eerste bouwwerkzaamheden voor de tweede McDonald’s in Helmond. Op het braakliggende terrein aan de Steenovenweg 21 (op de hoek met de Hortsedijk) verrijst dan weer een horecazaak. Het pand krijgt een vloeroppervlak van 610 m². Als alles volgens planning verloopt dan kun je er begin volgend jaar naar toe voor onder meer Big Mac’s, Chicken McNuggets en frietjes. Dat liet Dolly van den Akker, de Corporate Relations Manager bij McDonald’s Nederland, aan de weblog weten.
In voorbereiding op het bouwproject schakelde de hamburger- en fastfoodketen landmeters in. Zij hebben vorige week het terrein ingemeten, zie de foto links.
Zoals je op de onderstaande afbeeldingen ziet, is de monumentale schoorsteen geïntegreerd in het bouwconcept. Hun iconische gele M plaatsen ze bovenaan op die pijp uit het jaar 1912. “De geplande McDrive is nog niet ingetekend”, vertelt Van den Akker. Waar precies die mogelijkheid op het terrein komt om eten en drinken te bestellen vanuit de auto, is namelijk nog niet bekend. Op de eerste visual hieronder zie je aan de linkerkant een speelplek voor kinderen en links van het midden is de hoofdentree. 
Ook deze tweede Mac in Helmond wordt uitgebaat door een zelfstandige ondernemer. Een franchisenemer dus, zoals bij vrijwel alle 262 Nederlandse McDonald’s.

Beantwoorden

Toch nog best snel gegaan. Skon gebouw met die schoorsteen!

Beantwoorden

Oeioei als “elly”,tmaar goed vind xo dicht in de buurt een vreetschuur

Beantwoorden

Mierlo hout doe maar🤣😁

Beantwoorden
Maya van de Kerkhoff

Wat hebben we toch een hoop zeikers op alles en nog wat.
Je hoeft er echt niet naar toe als je niet wilt.

Beantwoorden

Dezelfde architect van het nieuwe zwembad en stadion?

Beantwoorden

Is toch fijn voor de klimaatgeneratie hamburgers etc. en nog meer zwerfafval.

Beantwoorden

En nou nog nettorama erbij zijn we meteen klaar

Beantwoorden

sjonge jonge wan zanikers hier .als al die klagende azijnzeikers nu is allemaal lekker verhuisde , wordt helmond misschien nog wel de gezelligste stad van nederland .

miepers …..

Beantwoorden

Eindelijk!

Beantwoorden

@Piet Visser op zondag 19 juni 2022 om 01:43:

Dat er weer een vreetschuur komt wil toch niet zeggen dat je er elke keer naar toe moet om je vol te vreten! Das niet de verantwoordelijkheid van de mac of gemeente . Die verantwoordelijkheid ligt bij de persoon zelf

Beantwoorden

“De geplande McDrive is nog niet ingetekend”.

Past een McDrive wel in de mobiliteitsvisie van wethouder Arno Bonte c.q. van de gemeente Helmond?

Beantwoorden

Gaan iig mss de snuivers spuiters slikkers en de balonnetjes ergens anders bivakkeren hoop ik. En zal het geen afwerkvloer meer zijn.

Beantwoorden

Wat erg! Nog meer rotzooi. Burger King en nu ook macdonalds afval op straat…

Beantwoorden
Pascale Hopstaken

Hopenlijk wordt het in Brouwhuis dan rustiger en hebben we hier minder rotzooi/ afval op straat. Maar nu zal het op 2 plekken zijn vrees ik. Wat bezielt die lui om uit een rijdende auto zo maar de zakken afval van McDonald’s buiten te flikkeren?! Iedere ochtend rotzooi!

Beantwoorden

@Roland op donderdag 11 mei 2023 om 19:01:

Dat zou je wel denken ja.

Beantwoorden

@Roland op donderdag 11 mei 2023 om 19:01:
@Irma op woensdag 17 mei 2023 om 09:21:

Nope, de architect van deze nieuwe McDonald’s is Benerink Architecten. Dat architectenbureau uit Breda wordt vaker door die fastfoodketen ingehuurd.

Beantwoorden

Wat leuk dat ze dus begonnen zijn met bouwen. Komt er mooi uit te zien. Hoeven we volgend jaar niet meer helemaal naar Brouwhuis te fietsen voor de maandelijkse traktatie voor de kleinkinderen. 🙂

Beantwoorden

Alles beter dan die smerige Burger King.

Beantwoorden

@Han op vrijdag 17 juni 2022 om 12:17:

Dat zwerfvuil maken de Helmondse bezoekers zelf, omdat ze te beroerd zijn om het in de afvalbak te pleuren.

Beantwoorden

Dan hoop ik dat de gemeente een rotonde maakt of iets anders op de kruising daar vanuit de hortsedijk…..

Beantwoorden
Priscilla Tilburgs

Update 4:
Zoals in update 3 aangekondigd zijn de bouwactiviteiten voor de tweede McDonald’s inmiddels begonnen. #DvdR maakte daar op de Steenovenweg 2 foto’s.
Op de eerste foto zie je de werkzaamheden waarbij zogenaamde ‘vloeibare heipalen’ de grond in worden gebracht. Daartoe boren ze een gat in de grond en vullen dat vervolgens met beton. Deze werkwijze vervangt de traditionele heipalen die met veel kracht, geluid en trillingen de grond in worden geslagen. Vloeibare heipalen geven die overlast niet. Een klein(?) nadeel is dat de kwaliteit van het onder de grond gestorte beton lastig gecontroleerd kan worden. Op de tweede foto liggen betonvlechtmatten en staat rechts een energiehuisje.

Beantwoorden

Mooi mooi, dan liggen we dus op schema. Heb nu al trek. 😉

Beantwoorden

Helmond zorgt goed voor de burgers. 🙂

Beantwoorden

Moeten fastfood ketens voorkomen dat je obesitas krijgt je weet zelf toch wat je in je mond stopt kun je andere niet de schuld van geven.

Beantwoorden

zet er maar een goeie supermarkt neer zouden ze ook doen maar nee netorama mag niet wel die vreetschuur van macdonald

Beantwoorden

@Sjannie bij de Nettorama gaat het om een hele andere plek dan de MacD.

Beantwoorden

@Mia Peeters op vrijdag 17 juni 2022 om 07:35:

de burger king zit er toch al en er zit al een mac dus hoezo mag de jeugd ook is iets hebben??? red eerst de kleine ondernemers maar is die door de corona crisis kapot zijn gegaan ipv weer een nieuw fast food restaurant neer te pleuren. en maar vragen hoe onze kinderen zo vet worden 😉

Beantwoorden

@patje op woensdag 21 juni 2023 om 13:13:

Wie denk je dat die nieuwe mac betaald?
En net zoals met veel dingen, als jouw kinderen “te vet” worden moet je het probleem eens bij jezelf zoeken in plaats van de schuld bij anderen te leggen.

Beantwoorden

@Patje,

Heb je ooit bij die Burger King gegeten? Wat een waardeloze tent is dat zeg.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *