19reacties

Nieuwe Jan bij Cacaofabriek kost 29 miljoen

Het Jan van Brabant College krijgt een nieuw schoolgebouw op het parkeerterrein bij de Cacaofabriek. Dat nieuws werd vandaag bekend gemaakt. De bedoeling is dat hun leerlingen daar over 4 jaar naar toegaan. De nu verwachtte bouwkosten zijn zo’n 29 miljoen euro, 11 miljoen meer dan 1 van de eerdere prognoses. De gemeenteraad moet daar haar zegen nog geven over.

De oude Jan op de Molenstraat wordt dan na ruim anderhalve eeuw verlaten voor een nieuw pand op Suytkade. In 2019 hield toenmalig PvdA-raadslid Nathalie Peijs een pleidooi voor verhuizing naar elders in onze stad omdat de huisvesting niet meer voldeed.
Onderwijswethouder Cathalijne Dortmans is in ieder geval enthousiast over de nieuwe locatie:

De locatie past perfect in andere plannen voor dat gebied. Het is een prachtige plek voor een school, zo vlak naast de Cacaofabriek. Ik zie daar absoluut veel voordelen in: de Cacaokade wordt zo een levendige, inspirerende plek, met veel kansen voor onderlinge samenwerking en versterking. En met de
schaalsprong van Helmond in ons achterhoofd, zal er op deze locatie ook in de toekomst voldoende plek zijn voor het verwachte aantal leerlingen.

Ook het Jan van Brabant College is blij met die locatie en ziet volop kansen en mogelijkheden:

Op deze centrale locatie zijn we nog beter in staat om ontmoeting en samenwerking met andere partijen op te zoeken”, aldus Arn Bressers, voorzitter van het College van Bestuur van Onderwijsgroep Oost-Brabant. Linda Duijff, directeur van de locatie Molenstraat: “We kunnen niet wachten tot het zover is! We kijken er echt naar uit om onze leerlingen straks te ontvangen in een
toekomstbestendig gebouw.

Voor het gemak plaatste de gemeente vragen en antwoorden over onder meer de nieuwbouw, locatiekeuze en het ontwerp op haar website.