21reacties

I.M.: Er is een Helmonder doodgegaan

“Het gaat heel slecht met Luc. Hij is op!” hoorde ik van de week. KUT was mijn goed verwoordde reactie. En gisteren ging die Helmonder dood…

Ik leerde Luc de Graaf kennen toen hij voorzitter was van BC Con Brio. In de beginjaren 90, een jaartje voor die club naar Moons werd vernoemd. Hij woonde toen in de Molenstraat, was ambtenaar burgerzaken bij de gemeente en schreef als Helmonds Dagblad-verslaggever over het basketbal in en om onze stad.

Luc werd in 1959 geboren op de Markt 42a, boven slijterij De Graaf, studeerde in Tilburg en stond aan de wieg van het Muziekcafé.
Een aantal jaren daarna leerde hij Judith kennen. Omdat wij haar toen nog niet kenden en erg benieuwd waren, vroegen we een omschrijving. “Een Griekse godin!” en begon ie te vertellen tot we hem nogmaals vroegen te stoppen omdat we nu écht voldoende wisten. Met haar ging hij jaren later in Stiphout wonen.

Wat hij ondertussen in het Helmondse deed is veel en uitgebreid in de lokale media in geuren en kleuren opgetekend. Luc schreef, tekende, zong en maakte cabaret en schopte het vorig jaar zelfs tot stadskunstenaar. Een deel van YouTube is gevuld met geniale filmpjes als deze:

Er is een Helmonder doodgegaan! 😢
Je ging te vroeg, ik en Helmond gaan je missen. 

Rob