Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Afgevoerd van de voorpagina

Hier rusten oudere artikelen van de weblog na hun verblijf op onze voorpagina.
Als door de actualiteit of een treffende reactie er 1 weer op de voorpagina hoort, dan plaatst ‘onze verhuisploeg’ de link in het ‘Actuele logs’-rijtje rechts. Reageren op deze items uit ons archief is dus mogelijk en nuttig. Ben niet bang dat we je reactie niet zien: van elke weblogreactie krijgen we een melding.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
1reactie

Kai uit Brandevoort wint 112-fotowedstrijd

De 9-jarige Kai van de Meerakker uit Brandevoort won de fotowedstrijd tijdens de drukbezochte jaarlijkse 112-dag vorige maand in Veldhoven. De vakjury vond zijn actiefoto (rechts) namelijk de beste en adembenemend. “Het vertelt een krachtig verhaal en weerspiegelt de professionaliteit en moed van de politiehonden en hun begeleiders”. Aldus het oordeel van de jury bestaande uit 112-persfotografen.Lees verder »

69reacties

Vrouw zwaargewond bij steekpartij in Oost

Bij een steekpartij in een woning in de Trompstraat in Helmond Oost raakte vanmiddag een vrouw ernstig gewond. De om 14.17 uur gealarmeerde politie hield kort daarna een verdachte aan, naar verluidt de bovenbuurman.
Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar de opgeroepen traumahelikopter gebracht. De politie doet onderzoek naar de aanleiding en toedracht van het steekincident.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

31reacties

Unieke verbouwing bij Café ’t Vat in ’t Haagje

Anjo Smits is al ruim 40 jaar de kroegbaas van ’t Vat. Een aangekleed bruin café in ’t Haagje met veel vaste stamgasten die garant staan voor tal van anekdotes.
Op zijn 14de was deze Helmonder al actief bij de Haagse Post. Daar zorgde hij voor de muziek en spoelde hij de glazen. Toen zijn moeder 3½ jaar later ziek werd beloofde Anjo op haar sterfbed dat hij haar Café ’t Vat voort zou zetten.Lees verder »

3reacties

Sterre wint de Witte Anjer Prijs 2023

De 20-jarige Sterre van den Boogaard uit Helmond en Ruben Lindenhovius (19) uit Eindhoven zijn de winnaars van de Witte Anjer Prijs 2023. Dat maakte het Nationaal Comité Veteranendag bekend tijdens een ceremonie vanmiddag in het chique Hotel des Indes in Den Haag. Deze prestigieuze prijs is bedoeld om mensen die een bijzondere rol spelen in het leven van veteranen in het spreekwoordelijke zonnetje te zetten.Lees verder »

27reacties

Rechtbank fluit B&W in Stiphout terug

Parkeren blijft de bottleneck voor de nieuwbouw van een gezondheidscentrum met 19 appartementen erboven in Stiphout. De rechtbank in Den Bosch heeft gisteren namelijk de omgevingsvergunning naar de prullenbak verwezen. De vergunning die nodig is voor het bouwplan op de hoek van de Kloosterstaat en Dorpsstraat. De plek waar voorheen café ’t Aambeeld was gevestigd.. Lees verder »

35reacties

De line-up van de Kasteeltuinconcerten 2023

Over precies 1 maand begint de 21e editie van de Kasteeltuinconcerten. Ook dit jaar weer gratis te bezoeken, coverbands, gezellig een drankje drinken en het weerzien met oude bekenden. Want waarom iets veranderen als het goed is…Hopelijk denken de weergoden er net zo over. Dan is het weer 8 vrijdagavonden feest in de kasteeltuin en lekker druk. Vorig jaar waren er iedere avond gemiddeld zo’n 9 duizend bezoekers.
Vers van de pers hierbij het volledige programma van het hoofdpodium dit jaar:Lees verder »

12reacties

Veel snelle auto’s bij Fast X première in Pathé

Vanavond draait de film Fast X voor het eerst in onze stad. Ter gelegenheid daarvan luisterde een flink aantal snelle auto’s deze Helmondse première op. Op het plein voor de Pathé aan het Frans Joseph van Thielpark staan de liefhebbers zich nu te vergapen aan die speciaal vanwege die nieuwe film tentoongestelde exotische auto’s van onder meer Legacy Legends.
Dinsdag was in Amsterdam de landelijke IMAX première van deze nieuwste film in de Fast & Furious-reeks. Lees verder »

20reacties

Kudde schapen wandelt weer door Helmond

Vanmiddag wandelt de grote schaapskudde van herder Willem de Kort wederom door Helmond. Net als woensdag 29 maart (zie het filmpje dat Dirk van Dam die middag maakte), maar dan in omgekeerde richting.
De schapen passeerden kort na de lunch appelboer Jurrius en een uur later de brug bij Suytkade. Daarna werd de Traverse overgestoken waarvan John van Lierop dit korte filmpje maakte. Op weg naar Bakel trokken de viervoeters via de Molenstraat door naar de Margrietlaan in Helmond Oost. Daarvan maakte Harrie Fotografie de laatste 5 foto’s. De meeste Helmonder keken hun ogen uit naar het tafereel en automobilisten bleven over het algemeen rustig op hun beurt wachten.Lees verder »

33reacties

Amy neemt het op tegen de gemeente

Woensdag 24 augustus 2022 reed Amy Franssen met haar scooter over de Vossenbeemd op het industrieterrein. Op weg naar het centrum, nadat ze kort ervoor op de nabijgelegen Ringdijk een pakketje voor haar stiefvader had afgeleverd. Gewoon een karweitje waar je je hand niet voor omdraait. Het was half 1 in de middag, zonnig en het wegdek was droog. Ideale omstandigheden om op je scooter te rijden. Niet dus!Lees verder »

14reacties

Dodelijk ongeval op de Traverse

Op de Kasteel-Traverse is de bestuurder van scooter omgekomen na een botsing met een personenauto. Dat meldde de politie zojuist.
Om 18.21 uur vanavond werden de hulpdiensten opgeroepen voor dat verkeersongeval ter hoogte van de Paterslaan. De politie doet onderzoek naar de feiten en omstandigheden van dit ongeval. De weg is afgezet.

In een reactie hieronder staan updates.

6reacties

Vieze stinkende blubberzooi in de kasteeltuin

Sinds een aantal weken komt er vieze stinkende blubberzooi via een stuk of 10 putdeksels in de kasteeltuin. Nadat de weblog die situatie bij de gemeente aankaartte, liet een woordvoerder weten dat er meteen actie is ondernomen en er nu voor gezorgd is dat het niet meer uit de putten kan stromen.
Wat is er aan de hand? In de kasteeltuin en omgeving liggen putten die onderdeel zijn van een zogenaamd bioscherm. Dat scherm wordt gebruikt voor de biologische afbraak van een diepe grondwaterverontreiniging die in het verleden is ontstaan op het Vlisco-terrein. Dat bioscherm werd in 2013 aangelegd. In de putten zitten injectiefilters waarmee substraat in het diepe grondwater wordt gepompt. Het substraat bevordert de biologische afbraak van de verontreinigingen.Lees verder »

12reacties

12 Helmonders krijgen straks een lintje

Vanochtend bezocht burgemeester Elly Blanksma 12 Helmonders thuis, op het werk of waar ze op dat moment waren. Zij kregen van haar het heugelijke nieuws dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen te decoreren. Vanmiddag vanaf 14.00 uur worden die koninklijke onderscheidingen aan hen uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Het Speelhuis. Henry Swinkels is daar met 47 jaar de jongste, de 82-jarige Gerrit Jacobs de oudste die een lintje krijgt. Lees verder »

28reacties

Overlast in Brandevoort neemt toe

De overlast in de wijk neemt toe volgens Anthony van Baal, de wijkagent van Brandevoort. In de nacht van zaterdag op zondag werden er diverse vernielingen aangericht rondom het parcours van het hardloop- en wandelevenement in en rond deze wijk Brandevoort. Onder andere dranghekken gingen de gracht in, zo meldt de wijkagent die daar sinds dit jaar werkt.Lees verder »

108reacties

Wethouder Bonte: minder auto’s in Helmond

mobiliteitsvisieDe manier waarop wij ons in Helmond verplaatsen moet veranderen. Tenminste, dat vindt GroenLinks-wethouder Arno Bonte: “Waar nu vaak de auto leidend is, wordt de kwaliteit van leven leidend. De rol van de auto wordt kleiner. In de mobiliteit van de toekomst is actieve mobiliteit, zoals fietsen en lopen, veel belangrijker.” Hij wil daarom minder auto’s in onze stad en betere fiets- en loopvoorzieningen. Tegelijkertijd worden duurzame vervoersmethoden, zoals OV en deelmobiliteit, ruimer beschikbaar.Lees verder »

13reacties

10 Duurste vandaag te bezichtigen huizen

Tijdens de NVM Open Huizen Dag vandaag kun je tussen 11.00 en 15.00 uur vrijblijvend en zonder afspraak te koop staande huizen bezichtigen. De deuren van 139 huizen in Helmond staan open om even binnen te gluren.
Als voorproefje tonen we je hieronder alvast de 10 duurste waar ook jij straks binnen kunt gaan gluren. In Brandevoort staan de meeste van dat tiental.
.Lees verder »

42reacties

“Savant, zet de mens voorop!”

Peter Warmerdam (74 jaar en woonachtig in het centrum) mag je met een gerust hart een vrijwilliger pur sang noemen. Hij was actief bij de voetbalclubs Helmond-Noord en Helmondia. Maar ook een aantal jaren bij De weblog van Helmond om er maar eens een paar te noemen. “Ik zat vroeg in de WAO en wilde iets terug doen voor mijn centen.”
1 Van zijn vrijwilligersjobs was hetgeen hij deed bij en in de Ameideflat. Dit werd nagenoeg een fulltime job.Lees verder »

7reacties

Helmonder (36) mishandeld en ontvoerd

Vannacht is er rond 00.20 uur een man naar het ziekenhuis gebracht met steekwonden en ander letsel. Daarop besloot het ziekenhuis de politie in te lichten. Het slachtoffer, een 36-jarige Helmonder, is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. De recherche is meteen een onderzoek gestart om te achterhalen wat er precies is gebeurd en wie de dader(s) kunnen zijn.Lees verder »