Buiten is het 16 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.679 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

25reacties

De overlast in de wijk neemt toe volgens Anthony van Baal, de wijkagent van Brandevoort. In de nacht van zaterdag op zondag werden er diverse vernielingen aangericht rondom het parcours van het hardloop- en wandelevenement in en rond deze wijk Brandevoort. Onder andere dranghekken gingen de gracht in, zo meldt de wijkagent die daar sinds dit jaar werkt.
Woensdagavond zorgden zo’n 40 tot 50 jongeren voor heel veel overlast rondom De Plaetse. De politie pakte 2 jongeren op die door de politie op en leverde die thuis af. Vooral de scooters die hard over het plein scheuren zijn een doorn in het oog van bezoekers en omwonenden.
Van Baal: “Wij gaan er mee aan de slag.” Gister werd contact met de gemeente opgenomen om samen te voorkomen dat de overlast in stand blijft of zelfs toe gaat nemen als het weer beter wordt.

25 reacties:

Goed dat er hier aandacht voor is. Zelf loop ik niet graag meer over dat plein. En een tijd terug zag ik dat er fietsen vernield lagen bij het station, geeft me ook geen fijn gevoel. Ik hoorde dat er daar camera’s hangen, maar worden die opnames ook bekeken?
Het erge is dat veel overlast van hangjeugd uit Brandevoort komt. Waarom willen die de wijk onveilig maken?

Beantwoorden

“Die van ons doen dat nie … ”
Allemaal prinsjes en prinsesjes van wie de ouders het te druk hebben met zichzelf, ofwel geen tijd hebben voor hun uitwas.

Beantwoorden

Volgens wethouder Dortmans zorgt de hangjeugd in Brandevoort voor meer overlast dan die in ‘t Haagje. Dat zegt veel vind ik. Wat Stapper zegt, is volgens mij zeker een oorzaak daar in die slaapwijk.

Beantwoorden

Het duurt niet lang of Nederland hangt vol met camera s, normen en waarden verdwijnen als sneeuw voor de zon. Meer wijkpolitie, wijkpolitieposten, ik zie het niet gebeuren.

Beantwoorden

@Diana op vrijdag 21 april 2023 om 11:28:

Dat artikel heb ik ook gelezen in her ED.

bron: https://www.ed.nl/helmond/helmond-krijgt-miljoenen-van-rijk-om-aan-risicojeugd-te-besteden-criminele-familienetwerken-onder-de-loep~a168d952/

Beantwoorden

en dat door kindertjes van de wat welgesteldere hoofdzakelijk import helmonders die worden nog thuis gebracht bij misdragingen kinderen van de echte helmonders worden naar de mathilde laan in eindhoven gebracht klasse justitie

Beantwoorden

Wauw politie pakte de jongeren op en leverde ze thuis af. Als het hier in de binnenstad zou gebeuren brachten ze de jongens meteen naar de politie celletje zo zie je maar weer

Beantwoorden

De zoveelste wijkagent alweer. Nu een die zijn hondje uitlaat onder diensttijd. Ik zie het me al voor me: Overval in een winkel en hij stuurt zijn hond met roze tuigje en riem op de daders af.
Handhaving rijdt hier soms rond met drie handhavers in een golf. De bestuurder ligt achter het stuur en de twee andere zitten te appen. Komen nog eens niet de auto uit als ze over de parkeerplaats van het sportpark scheuren.
Je kan melden wat je wilt bij de gemeente, maar handhaven komt er niet van.
De scooters die door de wijk scheuren komen voor een groot deel niet uit Brandevoort maar uit Mierlo.

Beantwoorden

Tja tweeverdieners die op “stand” willen wonen (En de zwanenbeemd niet kunnen betalen 😂) hebben geen tijd om op hun nakomelingen te letten (laat staan opvoeden…)

Beantwoorden

Jij als wijkagent laat je filmen vervolgens rijden er 2 jongens op een te snelle scooter langs jou ook nog zonder helm en wat doe jij als wijkagent zwaaien naar de jongens, top hoor 👍 en dan zeggen ik weet waar de jongens wonen. Tip voor jou kijk wat vaker in de parkeergarage van de jumbo en in de trappenhuizen van die parkeergarage schijten en pissen daar alles onder.

Beantwoorden

Wat een domme reacties. Richt je op het ‘domme’ tuig in plaats van op bewoners.
Groeps jeugd die individueel wegrent als ze worden aangesproken.
Ouderwets met de stok en nachtje cel is misschien nog te licht.

Beantwoorden

En dan zeggen ze dat de maatschappij verhardt, gek he. Het wordt van kwaad tot erger en er wordt weinig tot niets aan gedaan. Harder optreden misschien?
Zoals het nu gaat roep je (eigen rechter) spelen toch in de hand. We zijn het zat om ons te laten terroriseren door die domme (maar ze vinden zichzelf stoer) snotneuzen die alles voor anderen verpesten

Beantwoorden

Tja, zolang je er als bewoner niets van zegt, maar op Facebook of op ‘t Internet klaagt, dan geef je ze vrij spel.

Onlangs nog tussen een gevecht tussen tieners in ‘t Geukerspark opgebroken.

Voor de mensen die met gemak afgeven op de Brandevoortse ouders, kijk eerst eens naar jezelf. Dat er verschil in aanpak tussen jeugd in de binnenstad en Brandevoort zou zijn, lijkt me echt onzin.

Een deel is jeugd uit Brandevoort, maar er komt ook jeugd uit andere wijken in Brandevoort hangen.

En ja, het is Helmond Brandevoort en niet “Brandeveurt”, aldus een geboren en getogen Helmonder, die niet vies van werken is en daarmee een huis heeft kunnen kopen, toegegeven het geluk van inloting nieuwbouwhuis.

Beantwoorden

Wie zegt dat deze Jeugd woonachtend zijn in Brandevoort? Misschien komen ze wel uit de binnenstad of het Haagje/Mierlohout?

Beantwoorden

Beetje jammer om af te geven op de mensen die in Brandevoort wonen. Volgens mij heeft dat weinig nut. Hopelijk gaat er iets gebeuren en worden er de juiste maatregels getroffen. Begint volgens mij bij de ouders die ook naar elkaar toe, iedereen in zijn waarde laten.

Beantwoorden

Laatste tijd ook steeds vaker scooter races bij de hangplek in de eco-zone. Vooral vervelend voor wandelaars en honden.

Beantwoorden

Afgeven op de mensen die in Brandevoort wonen getuigd van een grote mate van afgunst. Ik ken geen wijk in Helmond waar zoveel oog is voor een goede combinatie van (sociale) huur en koop. Zowel geschikt en betaalbaar voor starters als voor mensen die hard hebben gewerkt en het geluk hebben om een mooie vrijstaande woning te kopen. Heeft niets te maken met op stand wonen. Mensen zouden eens wat verder moeten kijken dan het buurtje waar ze hun hele leven beleven om te zien dat iedere wijk zijn charmes heeft, maar ook een mindere kant kent. Vroeger was het in de Rijpel ook ellende met de hangjongeren. Dat krijg je in jonge wijken waar jonge gezinnen kinderen krijgen. Na een jaar of 15 krijg je een explosie van jongeren. En ja, dan krijg je overlast. Het duurt even voordat de gemeente of wijk voldoende faciliteiten heeft om de jongeren iets te bieden dat ze weerhoudt om rotzooi te trappen. En dan nog. Het blijven jongeren. Zo zijn we zelf ook geweest.

Beantwoorden

@Danny op zaterdag 22 april 2023 om 15:25:

In mijn generatie werden we door onze ouders gecorrigeerd.
Daar was geen BOA of politie voor nodig.

Beantwoorden

@Buurtbewoner op zaterdag 22 april 2023 om 15:16:

Wordt ook behoorlijk gedeald en gebruikt bij die hangplekken, vooral bij het sportpark.
Ook de parkeerplaats van de het sportpark veel dealers.

Beantwoorden

Het scheuren met de scooters, het rijden met scooters in de parkeerplaats jumbo, vechten… nee prettig is het niet meer…

Beantwoorden

@Sjef Jr op zaterdag 22 april 2023 om 10:15:

Als je er iets van zegt krijg je bedreigen naar je hoofd. Wil je klappen, ik weet waar je woont, als ik je hier nog eens zien dan…… enz enz. En dat niet alleen door de jeugd. Probeer maar eens iemand aan te spreken die de poep van zijn hond niet opruimt. Of bladeren uit de tuin de straat op blaast naar de buren zonder op te ruimen.
De veste is een ghetto aan het worden. Loop er ‘s avonds niet graag meer rond, zeker niet in het donker.
Een ASO wijk is het, tijd om na ruim 20 jaar te vertrekken.

Beantwoorden

Zelf werk ik ook op avonden in het centrum van Brandevoort.Ik meen het dat de jeugdige cliënten gezellig, aardig en beleefd zijn. Alleen de groepjes onder de bogen ‘s avonds komen me bedreigend over. Van heel Brandevoort zijn dat misschien 10-15 jongeren. En misschien onterecht want ze hebben me nooit iets gedaan. De taal, het schreeuwen, tuffen, en ja het opwarmen van lepels met zooi en de handel. Hoop dat ze in beeld zijn en hun ouders verantwoording nemen eventueel met hulp.

Beantwoorden

Ik woon ook in Brandevoort, en herken wel enkele klachten. Alhoewel het opwarmen van lepels (heroine oid) heb ik nog niet gezien. Ik weet wel dat er volop wordt geblowd en lachgas wordt gebruikt.
Rondracen op scooters komt ook veel voor.

Maar ik heb de eerste 35 jaar van mijn leven in de binnenstad gewoond, dus ik voel me niet onveilig omdat Diederik en Erik-Jan hier lopen te klooien.

Maar ik snap wel dat de gemiddelde brandevoorter hier schrik van krijgt.

Beantwoorden
Echte brandevoorter

@Stapper op zaterdag 22 april 2023 om 15:49:

Dat was nog in de jaren stilletjes. De huidige snelheid is nauwelijks bij te benen.

Beantwoorden

@Echte brandevoorter op donderdag 27 april 2023 om 11:32:

Een baldadige Floris en Annemijn van de hockeyclub is natuurlijk andere koek dan de criminele Mo en Mehmet die met hun 13 al met messen rondlopen en oudjes beroven.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *