Buiten is het 16 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.681 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

35reacties

Over precies 1 maand begint de 21e editie van de Kasteeltuinconcerten. Ook dit jaar weer gratis te bezoeken, coverbands, gezellig een drankje drinken en het weerzien met oude bekenden. Want waarom iets veranderen als het goed is…Hopelijk denken de weergoden er net zo over. Dan is het weer 8 vrijdagavonden feest in de kasteeltuin en lekker druk. Vorig jaar waren er iedere avond gemiddeld zo’n 9 duizend bezoekers.
Vers van de pers hierbij het volledige programma van het hoofdpodium dit jaar:

 • Vrijdag 7 juli: PROOST! 
  “De band bestaat uit 6 muzikanten. Zij nemen je mee in een muzikaal avontuur met “meer dan 120 super hits uit heden en verleden waar je helemaal los op kan gaan tijdens een feest der herkenning.” Aldus de organisator.
 • vrijdag 14 juli: CAPITAL S
  “Capital S is 1 van de beste Nederlandse soul, disco en funk coverbands. Na 7 jaar samen op de planken staan kan deze 12-koppige soulformatie alles aan; van zwoele soul klassiekers tot daverende disco hits. De groovy ritme sectie, 5-koppige dansende blazerssectie en 2 charmante zangeressen brengen een breed repertoire met tijdloze soulhits van legendes als Aretha Franklin en Etta James, tot moderne klassiekers van Bruno Mars en Jamiroquai. In 2017 deed de band mee met de clash of the coverbands Benelux en haalde de finale in Paradiso en eindigde als tweede.”
 • Vrijdag 21 juli: BRUCIFIED 
  “Geïnspireerd door de beroemde urenlange liveconcerten die Bruce Springsteen over de hele wereld geeft, ontstond in 2017 de tributeband Brucified. Springsteen haalde zijn inspiratie uit het leven. De kleine en grote gebeurtenissen van alle dag, maar ook artiesten zoals Elvis Presley, The Beatles en Johnny Cash leidden hem de weg naar de geweldige tekstschrijver, zanger en muzikant die hij is. Brucified neemt je mee op deze reis, met hun enthousiasme brengen ze een prachtige en veelzijdige ode aan Bruce Springsteen & The E Street Band. Van zijn mooiste ballads tot rock and roll en van duetten tot muzikale ensembles. Bruce Springsteen verkocht dit jaar 150.000 tickets voor zijn Nederlandse shows dus is populairder en actueler dan ooit tevoren!”
 • Vrijdag 28 juli: THE NIGHT FLIGHT 
  “9 Jonge topmuzikanten op het podium, die samen zorgen voor 1 show vol energie, sensationele acts, springende, luidkeels zingende menigten en een feest dat uit zijn voegen barst. Hun repertoire bestaat uit een enorm pakket van hits, dance, 90’s classics, Nederlandstalige hits en enorme floorfillers. Voeg dit samen in een geweldige show en je hebt het recept van The Night Flight.”
 • vrijdag 4 augustus: STEAM SISTER
  “Dit is voor iedereen die van een feest houdt, tot de grens gaat en eraan voorbij. De Steam Sister brengen covers, herkenbaar maar niet voorspelbaar. Deze 6 vrouwen blazen het publiek omver met hun energieke show vol glitters, stoom en neon. Tijdens hun show komen enkel hits voorbij. Niet van kop tot staart, maar alleen dát stuk wat het publiek wil horen! Van een Dirty Rock Medley naar een R&B Medley en van een 80’s Medley naar een Happy Hardcore Medley.”
 • vrijdag 11 augustus: DE HEEREN VAN AEMSTEL BAND
  “Een ongekende energie. Wat een heerlijke zang. Wat een strakke muzikanten. Maar bovenal: wat een feest! De 8-persoons formatie van de Heeren van Aemstel Band speelde al heel wat zalen en pleinen plat en nu dus de kasteeltuin met de beste nederpop nummers. Niet voor niets dat topartiesten graag met deze band het podium betreden.”
 • vrijdag 18 augustus: STEVIE WONDER TRIBUTE
  “Deze Stevie Wonder tribute was 1 van de finalisten van Battle of bands waar ze ontzettend goed in de smaak vielen bij het publiek. De nummers van Stevie hebben geen introductie nodig. Ze zijn een deel van ons collectieve geheugen want hij behoort tot succesvolste en invloedrijkste artiesten uit de popgeschiedenis. De Stevie Wonder Tribute is een heerlijke energieke show. Positive vibrations, meezingen en dansen gegarandeerd!”
 • Vrijdag 25 augustus: ABBA TRIBUTE 
  “In navolging van het gigantische succes in 2019 én op veler verzoek. In de geschiedenis van de popmuziek heeft ABBA een grote hoofdrol gespeeld. Wie herinnert zich niet klassieke hits als “Dancing Queen”, “Waterloo”, “Mamma mia”, “Voulez vous”, “The winner takes it all” en al die andere hits. De 6-koppige liveband vuurt in 1 avond alle bekende Abba hits op je af.”

In de bovenstaande bandbeschrijving hebben we de aanprijzing van de organisator aangehouden. Stichting Helmond City Events weet immers (hopelijk) hoe hetgeen zij boekten gaat klinken.

Ook dit jaar weer PodiumTwee met lokale en regionale bands. Het programma aan de kanaalkant start wekelijks om 19.30 uur de live muziek en de bar gaat daar om 19.00 uur open. Bij dit podium zijn ook zitplaatsen. Helmonders die behoefte hebben aan een rustiger alternatief en/of slecht ter been zijn, hebben met PodiumTwee een alternatieve plek. De line-up maakt de organisatie binnenkort bekend.

Dit jaar staan er diverse foodtrucks. Nieuw is de cocktailbar naast de duiventoren met zomerse cocktails en gin tonics. In mei maakte de organisator bekend dat Rooijakkers Party & Events, Beer & Beefs en Makers Events de komende 3 edities de drankjes verzorgen. Daartoe tekenden deze lokale ondernemers het contract in ons kasteel.

Wie nog even wil kijken hoe het in 2022 ook al weer was, kan via deze link en via de aftermovie hieronder veel te weten komen.

In de reacties hieronder staan updates.

35 reacties:

Mijn vrouwtje gaat hier errug blij van worren.
Die is alle 20 edities gegaan en beleeft er veul plezier an.

Beantwoorden

Mooi, enne wat gaat een biertje kosten?

Beantwoorden

@Twanneman
Iets meer dan een entreekaartje

Beantwoorden

@Twanneman
€5,- minstens

Beantwoorden

Geen salsa dit jaar.
Zo jammer

Beantwoorden

Heerlijk, wij zullen er met een man of tien zijn bij The Boss op 21 juli.

Beantwoorden

@Twanneman en @Kathleen
De entree is gratis, dus dat is niet te duur. Als je arm bent moet je niet gaan zitten klagen maar soms een beetje slimmer zijn.
Ooit gehoord van een gevulde koelbox die je zelf meeneemt?

Beantwoorden

Je mag ,zelf geen drinken mee naar binnen nemen .
Is niet de bedoeling .
Gewoon genieten ,van wat er komt !

Beantwoorden

@Karin de Greef op donderdag 8 juni 2023 om 08:04:

Een koelbox mag je als zitje gebruiken. Niet gevuld met etenswaar en drank.

Beantwoorden

@Karin de Greef op donderdag 8 juni 2023 om 08:04:

en jij vind jezelf slim

Beantwoorden

avond voor het concert en paar flessen drank begraven die je de volgende dag opgraaft

Beantwoorden

@dit is slim op donderdag 8 juni 2023 om 16:09:

Ik neem altijd gewoon twee flesjes met baco mee in mijn tasje.

Beantwoorden

@brigitte @dit is slim
Schrapers, wel vooraan staan bij een evenement wat op kosten van anderen wordt georganiseerd maar niks uit willen geven.

Beantwoorden

@Brigitte op donderdag 8 juni 2023 om 17:57:

Jij bent heel erg beschaafd. Matige drinker. Maar de echte drinkers betalen zich blauw. bij de Kasteeltuinconcerten. Je kunt daar niet ongemerkt kratten Bavaria
´invoeren´.

Beantwoorden

@Roland op donderdag 8 juni 2023 om 19:39:

Je moet die slimmeriken hun lol niet bederven. Jongeren proberen elke mogelijkheid om voordeel te halen. Had jij altijd voldoende zakgeld?

Beantwoorden

gewoon die stalen binnenzak flesjes

Beantwoorden

Ook met weinig of geen drankjes kunnen dit superfeestjes zijn!!

Beantwoorden

Update 1:
Zoals de traditie het voorschrijft ging de organisatie van De Kasteeltuinconcerten gister worst brengen naar de zusters van Clarissen. De zusters bidden voor stralend weer op de vrijdagen van 7 juli tot en met 25 augustus.
Zoals een ieder al kon zien, staan tijdens die 8 vrijdagen op PodiumTwee The Flaming Sambucas, Hillstone, Porque No, Cheese Nacho, Juke Joints, Funtain, Voltage en Timo & the Stardusters.

Beantwoorden

Update 2:
Het eerste kasteeltuinconcert dit jaar
De kasteeltuin was gisteravond de plek waar veel Helmonders vertoefden. De band Proost trad op, dankzij (zie update 1) de weergoden was het weer wederom perfect en de Kasteeltuinconcerten-organisatie zorgde voor de rest.
#DvdR maakte de dronevideo.

Kwart voor 9:

Kwart voor 10:

Kwart over 10:

Kwart voor 11:

BeantwoordenHet was een superavond. ❣️🎉🥳

Voor wie hierboven een rare code ziet, kijkt op https://www.deweblogvanhelmond.nl/wp-content/uploads/2023/07/Kasteeltuinconcert-van-vrijdag-7-juli-in-Helmond.mp4.

Beantwoorden
Elles Gruiters -Postma

Mooie beelden van een hele leuke avond ❤️

Beantwoorden

Vroeger was ik er elke week te vinden maar het is altijd hetzelfde. Het was toen ik nog ging gelukkig zonder agressie en ik weet niet of dat nog zo is na de Corona(nep)crisis?

Beantwoorden

Update 3:
“Succesvolle aftrap van reeks van 8 Kasteeltuinconcerten”
De organisatie blikt tevreden terug op het eerste Kasteeltuinconcert dit jaar. De terreinopstelling is ietwat veranderd en efficiënter. Zo is er nog maar 1 toiletten-area met extra toiletten, 1 locatie voor de muntenverkoop met méér loketten en er is een food-area. Dit zijn allemaal te vinden op het kasteelplein, tegenover het kasteel.
Dit jaar maakt de Kasteentuinconcerten gebruik van herbruikbare hardcups die een ½ munt statiegeld kosten. Je kan je beker daarna inleveren bij het bestellen van een nieuw drankje of je beker ruilen tegen de ½ munt statiegeld. En wil je de hardcups mee naar huis nemen (voor de volgende keer of voor de heb), dan doe je dat. Heb je munten over? Die kunnen tot en met het laatste Kasteeltuinconcert (25 augustus) bij de muntenverkoop weer ingeleverd worden tegen geld.
De Vaste Clique maakte vrijdagavond de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

Prachtige beelden vanuit de drone, maar is het niet zo dat je met een drone niet over een evenement mag vliegen?

Beantwoorden

Het was even wennen met die bekers, maar bij het tweede rondje waren we gewend. Proost!
@Mark: Het was weer ouderwets gezellig!

Beantwoorden

@Roland op donderdag 13 juli 2023 om 11:41:

Dat mag met ontheffing en brevet.

Beantwoorden

@hahahahaha op donderdag 8 juni 2023 om 16:07:

En jij zeker ook met je spelfout?

Beantwoorden

Het is iedere week en ieder jaar grotendeels veel van hetzelfde. Een middelmatige eenheidsworst.
Bovendien kom je er altijd de mensen tegen die je niet tegen wil komen.

Beantwoorden

Gelukkig woon ik daar niet meer in de buurt, dus ik hoef er niet meer van te genieten hoe tot diep in de avond bij mij de glazen in de kast staan te rinkelen door de vijfderangs zangers en zangeressen met meer decibellen dan talent.

Beantwoorden

Update 4:
Vanavond staan we droog ondanks de vele regen afgelopen dagen
Dinsdag leek de kasteeltuin even op een openbare zwembad.
Woensdag en donderdag maakten Mark van Tilburg respectievelijk Peter Warmerdam de onderstaande 2 foto’s.

Vanochtend blijken moeder natuur en de neergelegde houten vloerdelen voor droge voeten vanavond bij het vijfde kasteeltuinconcert te zorgen. Zie de onderstaande foto’s.

“Het terrein is mooi opgedroogd en is helemaal klaar voor vanavond. De organisatie kijkt uit naar een prachtige editie met droge weersomstandigheden, 2 topbands én een geweldig mooie locatie!” Dat zei Geert Blenckers. Hij en de vele vrijwilligers waren vanochtend al druk in de weer in de kasteeltuin. “Tot vanavond!” zo eindigde de Helmonder het gesprek.
Vanaf 19.30 uur op PodiumTwee blues ‘n roll met de mannen van The Juke Joints. Vanaf 20.30 uur staat Steam Sister op het hoofdpodium. Deze all-girl band stond zo’n 2 weken geleden nog op de Zwarte Cross.

Beantwoorden

👍👍👍 al 30.000 Helmonders dit jaar bij de Kasteeltuinconcerten! ❤

Beantwoorden

Update 5:
Zoals elke vrijdag maakte De Vaste Clique ook gisteravond foto’s. Daarvan staan er 3 hieronder, alle 150 Kasteeltuinconcertfoto’s zie je via onze Facebook-pagina.

Beantwoorden

Ook gisteravond maakte De Vaste Clique foto’s in de kasteeltuin. Hieronder staan er 3, alle 156 Kasteeltuinconcertfoto’s zie je via onze Facebook-pagina.

Beantwoorden

wat fijn dat het geluid eens normaal was, voor ons omwonende, dank je wel

Beantwoorden

Wat een prachtige foto’s dankjewel groetjes

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *