Buiten is het 15 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.681 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

19reacties

Bij een aanrijding op de Europaweg zijn gisteravond meerdere personen gewond geraakt. De politie doet onderzoek naar de toedracht.
Rond 21.25 uur kregen de hulpdiensten een melding van deze aanrijding. Ter plaatse troffen zij een flinke ravage aan. Op straat lagen meerdere gewonden. Zij werden geholpen door medewerkers van de ambulance.
Uit het eerste onderzoek van de politie is gebleken dat een personenauto, met daarin voor zover nu bekend 4 inzittenden, achterop een stilstaand taxibusje botste. Die stond stil voor het stoplicht, de personenauto vloog in brand.
De politiewoordvoering: “Uit eerste onderzoek is verder gebleken dat de personenauto mogelijk betrokken was bij een straatrace met een andere auto. Daarbij zou met hoge snelheid over de Europaweg zijn gereden en na de aanrijding zou de andere wagen er vandoor zijn gegaan. Dit zal uit verder onderzoek moeten blijken. Daarbij worden onder andere getuigen gehoord, technisch onderzoek gedaan en gekeken of er bruikbare camerabeelden zijn.”
De 4 slachtoffers in de personenwagen waren behoorlijk gewond. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. Het zijn allen Helmonders van tussen de 16 en 33 jaar. De verwondingen van de personen in het taxibusje vielen mee. Zij zijn voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Dit betrof een man van 56 uit Helmond en een man van 24 uit Tilburg.
De politie doet verder onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding. Daarbij vragen zij eventuele getuigen om zich te melden bij hen. Weet je iets, zag je iets of heb je mogelijk zelfs beelden van de aanrijding of wat daaraan vooraf ging en wil je dat melden? Neem dan contact op via 0900-8844, Meld Misdaad Anoniem of via hun digitale tipformulier.

DvdR maakte kort na middernacht de dronefoto, via onze Facebookpagina deelden we gisteravond meer info & 9 foto’s.

In de reacties hieronder staat een update.

19 reacties:

Mooi man hoop dat ze flink gewond zijn

Beantwoorden

😡🤢🥶

Beantwoorden
José Hoefnagels

Ze botsten achterop het taxibusje, DEZE stond stil.
Is dit geen fout , moet het niet zijn : DIT stond stil.
Deze taxibusje bestaat immers niet , het is er maar 1 !

Beantwoorden

@Rietje op zondag 4 juni 2023 om 15:52:

Je hebt helemaal gelijk. Onze excuses voor die taalfout. Die fout is zojuist verbeterd in de tekst van het artikel.

Beantwoorden

En vandaag gaat het racen op de Europaweg weer gewoon door, zoals al jaren gebeurt. Wordt het niet eens tijd om te handhaven ?

Beantwoorden

Heel belangrijk Rietje!

Beantwoorden

Ja, ik hoop ook dat ze hoed in de kreukels liggen en er blijvende gevolgen van ondervinden. Stelletje randdebielen! Dit had nog veel erger af kunnen lopen voor onschuldige mensen. Ik en mijn kinderen rijden ook zeer regelmatig op die weg. Je moet er niet aan denken!

Beantwoorden

Was geen straatrace, de taxi moest een noodstop maken door een of andere junk die de weg op rende en de auto’s achter die taxi bus moesten uitwijken. stop met t verspreiden van bullcrap.

Beantwoorden

@Dion
En dan deze schade?

Beantwoorden

Er werd eerder op de avond al geracet.

Beantwoorden

Ongeluk met ‘straatracers’ in Helmond verrast buurt niet: ‘Sinds corona is het hier een gekkenhuis’

HELMOND – Piepende remmen en dan een harde klap. Omwonenden van de Europaweg in Helmond worden er zaterdagavond door opgeschrikt. Maar erg verrast zijn ze niet: scheurend verkeer aan de doorgaande weg richting het centrum van Helmond is niet bijzonder.

Ze rijden echt heel hard. Kom hier maar eens een avond in de tuin zitten, dan hoor je het

Allemaal vragen voor de beheerder van de weg, veronderstelt de politie. In dit geval is dat de provincie, want de Europaweg en de Kasteel-Traverse zijn onderdeel van de provinciale weg N270. Maar de provincie constateert dat het Openbaar Ministerie (OM) aanspreekpunt is als het om flitsers gaat, en het OM kan zondag niet meer antwoorden.

En de politiek maar janken dat de wethouder het verkeerd doet met auto luw.
Helder Helmond gaan jullie straks een dode bericht aan de familie vertellen ????

Beantwoorden

@Dion Thalahassa op maandag 5 juni 2023 om 00:16:

Ze hebben hier een keer metingen gedaan, 200 kilometer per uur werd er gereden

Nick van Dulken
Ook Van Dulken kijkt niet van op van het ongeluk. ,,Ze scheuren hier echt niet alleen in de weekenden. Ook ’s avonds doordeweeks is het raak. Tja, ze zoeken blijkbaar elk plekje op waar ze even gas kunnen geven. Voordat ik anderhalf jaar geleden hier kwam wonen, woonde ik in Eindhoven en daar heb je het ook aan de randweg. Maar inderdaad: het is een drama. Ze hebben hierachter in de Caroluslaan ook een keer een petitie gestart en metingen gedaan, precies op deze plek. Tweehonderd kilometer per uur werd er gereden, hoorde ik.”

Meer dan driekwart reed te hard
Van Dulken verwijst naar Jan Steeman, die al 35 jaar aan de Caroluslaan woont. ,,Sinds corona is het hier gekkenhuis. ’s Avonds is het een racebaan.” Samen met de Helmondse afdeling van Veilig Verkeer organiseerde hij snelheidsmetingen in oktober en november 2021. Daarna hebben ze camera’s opgehangen en die registreerden hoe hard men reed in beide richtingen.

Ze zeiden: we hebben geen capaciteit, en de politie ook niet

buurtbewoner Jan Steeman
Zoals buurtbewoner Van Dulken eerder al zei, liegen de resultaten er niet om. ,,De hoogste snelheid die we hebben gemeten is 196 kilometer per uur”, aldus Steeman. En dat is in de richting van het centrum, gezien vanuit Eindhoven. In de andere richting is de hoogst gemeten snelheid 146 kilometer per uur.”

De metingen wijzen ook uit dat 76,2 procent van al het verkeer uit Eindhoven destijds te hard reed. Gesprekken met de gemeente haalden volgens Steeman niets uit. ,,Ze zeiden: we hebben geen capaciteit, en de politie ook niet.”

Ook metingen verricht aan Kasteel-Traverse
Wim van der Linden, voorzitter van de Stichting Gezond Leefmilieu Helmond, liet afgelopen zomer soortgelijke metingen doen, maar dan ter hoogte van de Rabobank op de Kasteel-Traverse. ,,De gemiddelde snelheid lag toen tussen de 55 en 60 kilometer per uur”, vertelt hij. ,,Maar er is in die anderhalve maand een topsnelheid gemeten van 167 kilometer per uur en minstens elk uur reed er wel iemand harder dan 100 kilometer per uur.”

Na links en rechts wat rondvragen blijkt dat veel mensen denken dat er straatraces plaatsvinden. ,,Vooral ’s nachts in de weekenden hoort men de geluiden van de uitlaten. En als je dan ook nog naar onze metingen kijkt, dan is het toch duidelijk?”

Beantwoorden

Update:
Politie geeft beelden vrij van de straatrace op de Europaweg
De politie gaf vanmiddag onderstaande beelden vrij van de straatrace zaterdagavond op de Europaweg. Die straatrace eindigde door een botsing met 6 gewonden tot gevolg, zie ons openingsbericht bovenaan. De beelden werden gemaakt vanaf de parallelweg van die drukke doorgaande weg.
Ook laat de politiewoordvoering nu weten dat 1 van de inzittenden van de personenauto die tegen het taxibusje botste, op de vlucht is. Want inmiddels is vast komen te staan dat in die auto nog een vijfde persoon heeft gezeten. Diegene was niet meer aanwezig op de plaats van het ongeval en naar diens identiteit is de politie op zoek. Het is voor het lopende politieonderzoek een belangrijke getuige en wordt daarom opgeroepen zich te melden.
De politie:

We doen verder onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding en we vragen eventuele getuigen om zich te melden bij de politie. Ken of ben jij de bestuurder van de zwarte Volkswagen Golf die betrokken was bij die straatrace? Meld je dan bij onze verkeersspecialisten van het Team Opsporing Verkeer via 0900-8844. Gegarandeerd anoniem een tip doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Heb je iets gezien of mogelijk zelfs beelden van de aanrijding of wat daaraan voorafging en die nog niet met ons gedeeld? Neem dan ook contact met ons op via het genoemde telefoonnummer of vul het tipformulier in.

Beantwoorden

Goed dat jullie die beelden zo snel delen! Pluim voor de politie. Go get them!

Beantwoorden

@Dion Thalahassa

Ze rijden best wel door…..

Beantwoorden

@Dion ….wat zei je ook alweer? Of hebben ze de beelden bewerkt denk je. Ze rijden als idioten en de taxi stond gewoon stil…

Beantwoorden

Kunnen ze die camera’s niet uitlezen die je kentekens checken voor wegenbelasting? Die zullen er vast ergens staan.

Beantwoorden
Martin Coldeweijer

Mongolen

Beantwoorden

Lekker gassen!! Too fast to furious, want maandag moeten we weer naar de senzer!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *