54reacties

Rijpelbaan na de bouwvak 7 weken dicht

Na de bouwvak wordt de Rijpelbaan voor een periode van 7 weken in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Het betreft het deel tussen de Rivierensingel en Bakelsedijk én de rotondes aan de Rijpelbergseweg en Rivierensingel.
Vanaf maandag 21 augustus wordt daar in de Rijpelberg namelijk het asfalt vervangen. De wegwerkzaamheden in opdracht van de gemeente zijn noodzakelijk vanwege scheuren in het asfalt en omdat er op sommige plaatsen verzakkingen blijken te zijn.

Volgens de planning is dit asfaltonderhoud-project langs het nieuwe kanaal begin oktober (week 40) gereed. Op deze plattegrond (pdf) kunnen alle geplande voorbereidingen bekeken worden. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid via de gebruikelijk gele omleidingsborden. “Houdt u rekening met wat extra reistijd en vertrek op tijd”, adviseert de gemeente.
En over de mogelijke overlast: “Tijdens de werkzaamheden wordt rekening gehouden met de leefbaarheid van de omgeving. We proberen (geluids-) overlast zoveel mogelijk te beperken. We kunnen dit helaas niet helemaal voorkomen. Wij hopen op uw begrip daarvoor.”
Ook in 2019 werd de Rijpelbaan 7 weken afgesloten. Destijds om leidingen en kabels van de stadsverwarming te vervangen. Dirk van Dam maakte toen onder meer de onderstaande foto’s.

In de reacties staan updates.