26reacties

Arrestatieteam pakt 2 personen op

Op de Markt werden woensdagmiddag 2 personen aangehouden door het arrestatieteam van de politie. Dit gespecialiseerd politieteam (dat wordt ingezet bij levensbedreigende situaties of situaties die levensbedreigend kunnen worden) viel daar een pand binnen van het appartementencomplex Kloosterhof (dat ligt tussen de paalwoningen en de Markt). “Voor welk feit kan ik je op dit moment uit onderzoeksbelang niet mededelen.”  Aldus de politiewoordvoerder gisteren aan het eind van de middag.

Gisteren en vanochtend spraken we een tiental omwonenden en ondernemers in centrum. Slechts een enkeling zei iets gezien of gehoord te hebben van deze niet alledaagse politieactie in het winkelcentrum van Helmond. Wel werd gemeld dat “de politiemensen op mitrailleur-lijkende wapens vasthielden”. In de ochtend zouden er volgens enkele Helmonders al 2 politieauto’s bij de paalwoningen hebben gestaan. Rond het middaguur werden een politieauto gevolgd door een arrestatieteam-auto gezien die richting het centrum reed. Weer anderen wisten te melden dat het al jaren hommeles is met de aanwezigen (bewoners?) in het betreffende appartement en dat de politie daarvan op de hoogte is. Geen van de personen die iets wist te melden, wilde met naam vermeld worden. De weblog kent hun namen, maar meldt die niet. 
Wellicht zijn er Helmonders die meer weten en/of woensdag foto’s maakte. Zoals altijd lezen we dat dan graag in de reacties hieronder. Want met zijn allen weten we meer. Maakte je foto’s? Fijn als je die naar [email protected] mailt.

In de reacties hieronder staat een update.