1reactie

Man opgepakt voor ramkraak op juwelier

De politie hield vanmiddag een 28-jarige man uit Helmond aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de ramkraak op juwelier Herman Geurts aan de Kanaalstraat in Someren vorig jaar. Bij deze ramkraak werd de pui vernield met behulp van een container en auto. Binnen 2 minuten werd voor ruim 13 duizend euro buitgemaakt.

Omwonenden van de Kanaalstraat schrikken in de nacht van 17 augustus 2023 wakker van een harde knal. Een grijze auto rijdt de pui van de juwelierszaak binnen. Het alarm gaat af, de bestuurder van de grijze auto grijpt zijn kans en gaat er met de buit van sieraden vandoor. Dit gebeurt in een zwarte vluchtauto die met chauffeur klaarstaat. Bij de ramkraak raakte niemand gewond. De schade aan de voorgevel van de juwelierszaak is groot.
Het onderzoek van de politie leidde tot de Helmonder die nu is aangehouden. In november 2023 werden voor dezelfde zaak al 3 andere mannen aangehouden. Daarvan zitten er op dit moment nog 2 vast, een 18-jarige man uit Maarheeze en een 29-jarige man uit Buchten.
Bureau Brabant toonde eerder deze opsporingsvideo.