Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Nieuw Helmonds nieuws

2reacties

Vanaf morgen gratis schaatsen in Brouwhuis

Vanaf morgen kan er op het terrein van het Tienerhuis/Skatepark in Brouwhuis weer geschaatst worden. Komende nacht gaan de ‘ijsmeesters’ van IJsbaan Brouwhuis op de Rivierensingel 752 aan de slag om een ijslaag te maken zodat de jeugd weer kan genieten van het schaatsweer. Zolang de weergoden het toelaten is de ijsbaan geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 15.00 tot 22.00 uur. Op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag is de ijsbaan open van 13.00 tot 22.00 uur.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

Brand op het industrieterrein in Helmond

De brandweer rukte gisteravond om 22.03 uur met groot materiaal uit voor een brand bij een verpakkingsbedrijf op het industrieterrein. Bij aankomst op de Lagedijk bleek er een kleine container met afval in een hal te branden. Een beveiliger was al bezig om deze te blussen. De brandweer heeft de container buiten gezet en verder afgeblust.Lees verder »

Drugspand 4 maanden gesloten

Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag een woning aan de Evertsenstraat laten sluiten, nadat er door de politie harddrugs werd aangetroffen. Ook werd vanuit de woning drugs verstrekt. De politie stelde op 13 september een onderzoek in bij de woning. Zij trof 3,8 gram cocaïne; 1,4 gram MDMA; 20,7 gram (meth)amfetamine en 1,4 gram 4-chloormethcathinon aan. Lees verder »

5reacties

Geparkeerde auto door vuurwerk beschadigd

Om 17.55 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een autobrand in de Willem Prinzenstraat. Ter plaatse bleek een geparkeerde personenauto door vuurwerk zwaar beschadigd geraakt te zijn. Een zijraam van de auto was door de kracht van de explosie uit het voertuig geblazen. De scherven lagen op een auto en stoep aan de overkant van de straat. Ook het interieur en de voorruit liepen schade op. De politie onderzoekt wat er is gebeurd. Er raakte niemand gewond.Lees verder »

Pakketje afval van hennepkwekerij in kanaal

Een oplettende voorbijganger zag vanmiddag een verdacht pakketje in het Helmondse kanaal drijven en tipte de politie. Agenten wisten het pakketje met behulp van een touw met een haak aan de kant te krijgen. Daar bleek dat er afval van een hennepkwekerij in zat. De door de politie geïnformeerde gemeente zal het afval op laten ruimen.

3reacties

6 Bestuurders het haasje bij verkeerscontroles

Gisteravond en vannacht controleerde de politie op de Rijpelbaan, Suytkadebrug en Europaweg op het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer. Daarbij zijn 1080 blaastesten afgenomen, 6 bestuurders waren het haasje.
Er werden 2 bestuurders gepakt voor het rijden onder invloed van alcohol en 4 bestuurders voor het rijden onder invloed van verdovende middelen.Lees verder »

2reacties

Auto’s botsen op kruispunt

Gisteravond rond 11 uur zijn op de kruising Jan van Brabantlaan en de Wesselmanlaan 2 personenauto’s op elkaar gebotst. 1 Bestuurster is in een ambulance onderzocht maar hoefde niet mee naar het nabij gelegen ziekenhuis. Beide voertuigen liepen flinke schade op en moesten door een bergingsbedrijf worden opgehaald.Lees verder »

12reacties

Auto belandt bij ongeval op zijn dak

Vannacht rond 05.30 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Europaweg (A270) in Helmond. Een personenauto raakte van de weg, botste tegen een lantaarnpaal en kwam vervolgens op zijn dak. De automobilist kon zelf uit de auto komen.
De lantaarnpaal brak door de aanrijding in tweeën. De automobilist is in een ambulance onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.Lees verder »

2reacties

Gewonde bij ongeval in ‘de badkuip’

Bij de verkeerslichten in ‘de badkuip’ (op de kruising van de Deurneseweg met de Lagedijk) zijn vanmiddag 2 personenauto’s op elkaar gebotst. Deze kopstaartbotsing bij de Henri Dunant-tunnel vond kort voor half 4 plaats.
Daarbij raakte iemand gewond, die persoon werd voor verdere behandeling per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurster van de andere auto is in een ambulance nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De politie nam verklaringen op van de bestuurders over de oorzaak van het ongeval. De 2 voertuigen werden door een bergingsbedrijf opgehaald.

In de reacties hieronder staat een update.

23reacties

Onder meer 61 bekeuring bij verkeerscontrole

Archieffoto

Gisteren hield de politie tussen 14.30 en 21.00 uur een verkeerscontrole in de binnenstad. Daarbij deden ook Team Verkeer, Team Handhaving, het droneteam en de Belastingdienst hun werk.
De Belastingdienst heeft (zo meldde de politie) voor in totaal 19.549 euro aan openstaande belastingschulden geïnd. Daarnaast legden zij beslag op 5 voertuigen.
De politie zelf deelde in 61 proces-verbalen uit:Lees verder »

7reacties

Achtervolgde inbrekers rijden tegen woning

Tijdens een politieachtervolging vannacht reed een personenauto met 2 mannen erin tegen een politieauto. Enige tijd later werd de macht over het stuur verloren en belandde de achtervolgde auto rond 04.30 uur tegen een woning op de Mierloseweg. Het duo bleef ongedeerd en werd door de politie aangehouden. In en rondom het gecrashte voertuig lagen gestolen spullen. Waar dat gestolen goed vandaan komt is nog niet bekend.Lees verder »

4reacties

Brandende auto beschadigt 2 andere auto’s

Vannacht werd de brandweer om 02.47 uur gealarmeerd voor een autobrand in de Welpenstraat. Op een parkeerplaats bleek een auto in brand te staan. Er stonden 2 andere auto’s die ook beschadigd werden.
Buurtbewoners hoorde een knal, keken uit het raam en zagen het voertuig branden. De brandweer was snel te plaatse maar de eerst brandende auto is verloren. Het zou er eentje uit de duurdere klasse zijn.Lees verder »

11reacties

4 Jeugdlintjes vanavond uitgereikt

Burgemeester Elly Blanksma, jeugdwethouder Cathalijne Dortmans en jongerenburgemeester Lars Sijbers reiken vanavond 4 jeugdlintjes uit aan Helmondse jongeren. Dit kwartet leverde afgelopen jaar namelijk een bijzondere prestatie.
Onder ‘valse’ voorwendselen werden zij op de Internationale dag van de Rechten van het Kind naar het Speelhuis gelokt om hun onderscheiding in ontvangst te nemen.Lees verder »

12reacties

Autobrand vannacht bij ongeval in Helmond

De hulpdiensten werden vannacht om 04.34 uur gealarmeerd voor een autobrand op de N279. Aangekomen op deze provinciale weg aangekomen bleek het een in brand staande personenauto te zijn die betrokken was bij een eenzijdig ongeval.
Voordat het voertuig uitbrandde wisten de inzittenden eruit te komen. Dat liet de politiewoordvoerster vanochtend weten. Lees verder »

6reacties

Fietsster gewond na botsing met bestelbusje

Kort voor 08 uur vanochtend vond er een ongeval plaats op de kruising van de Willem Prinzenstraat en Hurksestraat. Een vrouw op de fiets kwam er in botsing met een wit bestelbusje.
De bestuurder zag haar vermoedelijk over het hoofd toen hij de voorrangsweg opreed. De fietsster raakte hierbij licht gewond. Ze werd in een ambulance behandeld en is daarmee naar huis gebracht. De ook gealarmeerde politie bracht de fiets naar haar huis.Lees verder »