Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 115781 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Nieuw Helmonds nieuws

3reacties

Auto botst op geparkeerde auto

Op de Suytboulevard reed vanavond een auto tegen een geparkeerde auto. Van de 3 inzittenden verlieten er 2 de plaats van het ongeval waarvan er eentje zich later bij de politie en ambulance meldde.
De bestuurder is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, de andere passagier is ter plaatse nagekeken maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De derde inzittende heeft zich (nog?) niet gemeld.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
3reacties

Politie neemt spookauto in beslag

Vanmiddag hebben agenten van de verkeerspolitie een personenauto in beslag genomen in Brouwhuis. Kort ervoor zagen ze die auto met gestolen kentekenplaten over de Deltaweg rijden. Nadat de politieagenten keerden om erachteraan te gaan, troffen zij even later het voertuig op het aanliggende parkeerterrein. Achtergelaten, de inzittenden bleken gevlucht. In het voertuig lagen sloffen sigaretten en een slagwapen.
De politiewoordvoering meldt dat het om een spookvoertuig gaat. Dat is een voertuig dat niet geregistreerd staat op naam van een persoon of bedrijf.

5reacties

Gestolen quad motor uit kanaal gehaald

De brandweer heeft vanochtend een quad motor uit het kanaal gehaald. Dat gebeurde ter hoogte van de Montgolfierstraat in Helmond Oost. Hoogstwaarschijnlijk is het voertuig daar gedumpt nadat het ergens werd gestolen. Het slot inclusief muuranker hing nog aan de motor.
Een voorbijganger zag het voertuig in het water liggen en belde 112. Omdat er mogelijk ook iemand in het water lag, rukte de hulpdiensten om 07.55 uur met grote spoed uit. Maar er werd niemand aangetroffen.Lees verder »

2reacties

Helmonder opgepakt voor schietpartij

De politie heeft gisteren een 31-jarige man uit Helmond aangehouden na een schietincident zondag iets na middernacht in Geldrop. De Helmonder was de vermoedelijke schutter. Dat maakte de politie nu bekend.
Het schietincident speelde zich af bij een woning.  Tijdens het onderzoek kwam de Helmonder in beeld als verdachte. Hij werd in Helmond aangehouden en is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.Lees verder »

6reacties

Auto vannacht door brandstichting verwoest

In Brandevoort is vannacht een Tesla door brand verloren gegaan. De auto stond op een oprit bij een woning op de Martinalidonk geparkeerd. De brandweer werd vannacht om 01.57 uur gealarmeerd voor deze autobrand.
De politie doet onderzoek, er zou sprake zijn van brandstichting. Op camerabeelden zagen de bewoners dat iemand vloeistof over het voertuig gooit, even later stond die in lichterlaaie. Er raakte niemand gewond. 

In de reacties hieronder staan updates.

4reacties

Hoogbejaarde fietser raakt ernstig gewond

In de Wilde Wingerd in Stiphout is vanochtend rond 10 uur een hoogbejaarde man hoog waarschijnlijk van zijn fiets gevallen. Hij raakte daarbij ernstig gewond.
Het is onduidelijk wat er precies gebeurd is. Niemand zag (naar het nu lijkt) het ongeval gebeuren en er wordt vanuit gegaan dat de man met de fiets viel en ongelukkig terecht kwam.Lees verder »

6reacties

Jongeman pleegt bankhelpdeskfraude

De jongeman op de foto rechts wordt door de politie gezocht. “Hij komt de bankpas ophalen bij een 83-jarige man in Helmond. Hij is een oplichter, die zich voordoet als iemand van de bank. Net als de persoon die het slachtoffer even daarvoor aan de telefoon had. Wie (her)kent hem? Tip ons als je iets weet.” Dat meldde de politie vandaag op haar website.Lees verder »

5reacties

Trio aangehouden vanwege harddrugs

Gisteren werden 3 personen aangehouden op verdenking van de handel in, het vervoer van en het in bezit hebben van harddrugs. Zij werden opgepakt tijdens een actiedag in de Helmondse binnenstad. Dat maakte de politie vandaag bekend via de socials.
Na hun aanhoudingen werden 2 voertuigen en een woning door de politie doorzocht. In de woning werd munitie voor een vuurwapen aangetroffen. In 1 van de voertuigen bleek een mes (foto) te liggen.Lees verder »

6reacties

Geparkeerde auto door brand verwoest

Om 02.16 uur vannacht werd de brandweer gealarmeerd voor een autobrand aan de Hugo van der Goesstraat in Helmond Noord. Bij aankomst sloegen de vlammen uit de geparkeerde auto. De brand was snel onder controle maar het voertuig was niet meer te redden.
Een auto die er voor stond, kon tijdig verplaatst worden maar liep toch nog enige schade op door de brand. Ook een grijze container op het trottoir werd door het vuur beschadigd. Er raakte niemand gewond.Lees verder »

6reacties

Scooterrijder (18) zwaargewond na ongeval

Bij een botsing met een bestelbus op de kruising Lucas Gasselstraat, Hurksestraat, Willem Prinzenstraat raakte een scooterrijder vanochtend rond kwart voor 8 zwaargewond. Met letsel waaronder vermoedelijk enkele botbreuken werd deze 18-jarige Helmonder per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, aldus de politie.
De 44-jarige bestuurder van de bestelbus uit Duitsland kreeg een proces verbaal. Die werd opgemaakt voor het veroorzaken van een ongeval met zwaar lichamelijk letsel. Hem wordt verweten de bestuurder van de scooter over het fietspad daar in de Binnenstad geen voorrang te hebben gegeven. Hij moet zich later voor de rechter verantwoorden.

10reacties

4 Jaar geëist voor dodelijk ongeval in Limburg

De 25-jarige Helmonder Metchel S. heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) op 25 september 2021 op de A67 bij Maasbree (in Limburg) een dodelijk verkeersongeval veroorzaakt. Daarna is hij doorgereden en liet hij 3 slachtoffers in hulpeloze toestand achter. Bij het ongeluk kwam een 37-jarige Duitser uit Mönchengladbach om het leven. Het OM eiste vandaag een gevangenisstraf van 4 jaar tegen hem. Lees verder »

10reacties

Ron Peters ligt in het ziekenhuis

Vanochtend vernamen we dat onze politieke columnist Ron Peters in het Elkerliek ziekenhuis ligt met hartklachten waarvoor hij nu medicatie krijgt. Morgen volgt nader onderzoek naar onder meer zijn vaatstelsel.
Ron is een gepassioneerd raadslid en vakbondsman die zijn gezondheid soms zelfs opzij zet voor het welzijn van anderen. Als mensen onrecht wordt aangedaan en dat wordt weggemoffeld, vreet dat aan zijn ‘rikketik’. Dat kon je onder meer deze week horen en zien in de extra raadsvergadering over de uitzetting van de Oekraïners. 

5reacties

Jonge scooterrijder gewond bij ongeval

Op de Burgemeester van Houtlaan raakte vanmiddag een scooterrijder gewond bij een ongeval. Bij het oversteken van die straat (tussen de Binnenstad en Helmond Oost) zag het slachtoffer een personenauto over het hoofd en botste er tegen. De hulpdiensten werden om 14.51 uur gealarmeerd.
De jongeman is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De auto wordt door een bergingsbedrijf opgehaald.

In de reacties hieronder staan updates.

14reacties

Automobilist onder invloed rijdt tegen auto

Gisteravond laat vond er op de Wesselmanlaan een eenzijdig verkeersongeval plaats. Een personenauto botste op een geparkeerde auto die daarna tegen een andere geparkeerde auto reed. Om 23.33 uur werden de politie en ambulance gealarmeerd. De bestuurder bleek inmiddels zelf uit zijn personenauto te zijn gestapt. Onder begeleiding van de politie werd hij vervolgens per ambulance naar het Elkerliek (een tiental meter) verderop gebracht. Dat was ter controle en eventueel behandeling van mogelijk ontstane verwondingen.Lees verder »

1reactie

Fietser gewond na botsing met auto

Om 18.51 uur vanavond werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval op de Julianalaan. Daar wilde een man op de fiets de straat oversteken en zag de auto over het hoofd. De automobiliste probeerde tevergeefs de fietser te ontwijken.
De man is per ambulance naar het nabij gelegen Elkerliek ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek. Het verkeer werd tijdelijk over de fietspaden geleid.Lees verder »

3reacties

Brandend wespennest tijdens kinderfeestje

Tijdens een kinderfeestje in een woning aan de Schutsboom in Brandevoort brak vandaag brand uit. Aanwezigen zagen rook uit de wc komen waarna de brandweer om 18.12 uur werd gealarmeerd.
De brandweerlieden ontdekten de vuurbrand snel: er bleek een wespennest achter het plafond te zitten. Door de warmte van het plafondspotje was dat wespennest gaan branden. De brand kon snel geblust worden en de meeste wespen waren weg. De kinderen op het feestje konden na de inzet nog even een kijkje nemen bij de politie- en brandweerwagens. 

In de reacties hieronder staan updates.

15reacties

2 Bestuursters kregen 900 euro boete

Vanochtend werden 2 vrouwelijke automobilisten door de verkeerspolitie gecontroleerd op de Deltaweg in Brouwhuis. Hun voertuigen bleken namelijk te veel geluid te produceren. Dat meldde de politie vanmiddag via Twitter.
De bestuursters kregen ieder een bon van 450 euro. Hun auto’s werden afgekeurd middels een Wachten-Op-Keuring (WOK) status. Het duo moest zonder de luidruchtige (📣📣) auto’s de weg vervolgen. 

3reacties

Verboden (werp)messen aangetroffen

Bij controles in de Helmond zijn gisteren verboden (werp)messen aangetroffen door het Peelland Interventieteam (PIT). Die messen zijn meteen door de politie in beslaggenomen vanwege een overtreding van de Wet Wapens en Munitie.
Er werden woensdag ook andere overtredingen geconstateerd bij deze gecoördineerde controle van gemeente, Omgevingsdienst, politie en handhaving bij opslaglocaties en bedrijven. Dat liet de gemeente zojuist weten.Lees verder »

1reactie

Vrijwilligerspenning voor Francien Terbeek

Francien Terbeek ontving vanmiddag uit handen van burgemeester Elly Blanksma de vrijwilligerspenning van de gemeente. Zij kreeg deze penning tijdens de viering van het 50-jarig jubileum van de Helmondse Schietsport Vereniging (HSV). Dit, zo liet de gemeente in haar persbericht weten, “als blijk van grote waardering voor haar niet aflatende inzet gedurende ruim 25 jaar voor zowel HSV De Helm als de Stichting Exploitatie Schietsportcentrum De Helm.”Lees verder »