1reactie

Helmonder opgepakt voor explosief in Nuland

Een 37-jarige man uit Helmond is gistermiddag in Helmond aangehouden in een onderzoek naar het explosief in Nuland vorige maand. Maandag 30 oktober rond 12.30 uur ontdekte een voorbijganger in dit dorp in Den Bosch namelijk een verdacht pakketje in de bosjes bij een aantal woningen aan de Nulandse Zomerdijk.

De voorbijganger meldde de politie dat er een verdacht pakketje lag in de buurt van woningen. Uit onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) bleek dat het om een zelf gefabriceerd explosief ging. Er werden 3 huizen in de omgeving ontruimd. Op een aangewezen locatie is het explosief later die dag tot ontploffing gebracht. Je leest daarover meer in dit politiebericht van woensdag 1 november.
De recherche startte meteen een uitgebreid buurt- en sporenonderzoek naar de toedracht en achtergrond van het incident. Zo werd er met meerdere buurtbewoners en mogelijke getuigen gesproken en werd beeld- en sporenmateriaal veiliggesteld. Tijdens het onderzoek kwam de Helmonder in beeld als verdachte. Hij werd gisteren in zijn woonplaats aangehouden.
Eerder riep de politie al de hulp van het publiek in om informatie met hen te delen. Zij danken iedereen voor het meedenken. Aanvullend liet de woordvoering vanochtend weten dat informatie echter welkom blijft. “Heb je iets gezien of gehoord? Of heb je info of beeldmateriaal over deze zaak? En heb je die nog niet met ons gedeeld? Laat het ons weten!”
Het doorgeven van die informatie kan door te bellen met 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem en/of via hun tipformulier.