11reacties

4 Jeugdlintjes vanavond uitgereikt

Burgemeester Elly Blanksma, jeugdwethouder Cathalijne Dortmans en jongerenburgemeester Lars Sijbers reiken vanavond 4 jeugdlintjes uit aan Helmondse jongeren. Dit kwartet leverde afgelopen jaar namelijk een bijzondere prestatie.
Onder ‘valse’ voorwendselen werden zij op de Internationale dag van de Rechten van het Kind naar het Speelhuis gelokt om hun onderscheiding in ontvangst te nemen.

  • Ibtihal Saidi (13 jaar) krijgt een jeugdlintje voor haar inzet bij We Care Kids. Als 1 van de oprichters organiseert ze activiteiten voor jong en oud en zet ze zich in om mensen met elkaar te verbinden.
  • Jay Basten (13 jaar) ontvangt een jeugdlintje omdat hij afgelopen jaar ruim 40 cm van zijn haar doneerde aan Stichting Haarwensen. deze Helmonder zamelde daarnaast ook geld in. Ondanks dat hij gepest is met zijn lange haar, liet Jay het ruim 3 jaar groeien.
  • Voor haar inzet voor RKSV Mierlo-hout krijgt de 19-jarige Eva Mooren een jeugdlintje. Als trainster van verschillende groepen, scheidsrechter en vrijwilliger is zij onmisbaar voor de voetbalverenging.
  • Sterre van den Boogaard (21 jaar) krijgt een jeugdlintje omdat ze zich inzet voor bewustwording rondom PTSS bij veteranen. Zij liep 200 kilometer om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor hen. In Den Haag won ze hiervoor in juni de prestigieuze Witte Anjer Prijs.

In 2017 werden voor het eerst Jeugdlintjes in onze stad uitgereikt.

In de reacties hieronder staan updates