Drugspand 4 maanden gesloten

Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag een woning aan de Evertsenstraat laten sluiten, nadat er door de politie harddrugs werd aangetroffen. Ook werd vanuit de woning drugs verstrekt. De politie stelde op 13 september een onderzoek in bij de woning. Zij trof 3,8 gram cocaïne; 1,4 gram MDMA; 20,7 gram (meth)amfetamine en 1,4 gram 4-chloormethcathinon aan.

Ook werden in de woning in een woonwijk in Helmond Oost een vuurwapen en scherpe patronen aangetroffen. Daarnaast zijn er indicaties van het structureel verstrekken van drugs aan anderen in de woning en was er een aanloop van drugsgebruikers naar de woning.
De politie rapporteerde haar bevindingen aan de burgemeester. Op basis van de feiten en omstandigheden besloot zij tot sluiting van het pand met daarbij behorende erven voor 4 maanden. Er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting. Een door de bewoner aangevraagde voorlopige voorziening om de tijdelijke sluiting te voorkomen werd eergisteren door de voorzieningenrechter in Den Bosch afgewezen.