Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Nieuw Helmonds nieuws

2reacties

Fietsster in het Centrum aangereden door auto

Op de Noord Koninginnewal in het centrum is vanochtend een vrouw op haar fiets aangereden. De fietsster op het fietspad werd waarschijnlijk over het hoofd gezien door een automobiliste die vanuit de Molestraat kwam.
Ze is in de om 09.38 uur gealarmeerde ambulance nagekeken maar hoefde niet mee naar het Elkerliek ziekenhuis. De personenauto is inmiddels door een bergingsbedrijf opgehaald.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

Verdachten van ramkraak in Someren opgepakt

Vanochtend hield de politie 2 verdachten aan voor de ramkraak op een juwelier in Someren donderdag 17 augustus. Bij deze ramkraak rond 03.45 uur werd de pui vernield met behulp van een container en auto. Binnen 2 minuten werd ruim 13 duizend euro buitgemaakt.
Er vond een achtervolging plaats, maar de daders wisten te ontkomen. De vluchtauto en een deel van de buit werden later die dag in Maarheeze aangetroffen.Lees verder »

2reacties

Jongeman op brommer botst op auto

Een jonge man op een snorbrommer kwam gisteravond in botsing met een personenauto op de Stiphoutse Dreef. Een automobilist reed op de Gerwenseweg en zag die jongeman kennelijk niet aankomen toen die er deze voorrangsweg wilde oversteken.
De jongen is in de om 21.47 uur gealarmeerde ambulance onderzocht en behandeld. Maar het slachtoffer hoefde niet naar het Elkerliek vervoerd te worden.Lees verder »

9reacties

Brand op bovenste etage in het Centrum

Vanmiddag is op de Molenstraat boven Cupido brand uitgebroken in een slaapkamer in een appartement op de bovenste etage. Het vuur is inmiddels onder controle.
De woordvoering van de brandweer meldt ook dat de omliggende appartementen inmiddels gecontroleerd werden er er geen gewonden zijn. I
n de directe omgeving gaan zij het e.e.a. nog verder verkennen in verband met de ontstane rook.

Lees verder »

6reacties

Man belandde vannacht in het kanaal

Vannacht om 02.16 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een persoon te water aan het Havenplein. Er bleek daar tijdens het uitgaan een man in het in het kanaal terecht zijn gekomen. Hoe hij daar terecht kwam? Wij weten het niet.
De drenkeling is uit het kanaal gehaald/gekomen en in een ambulance nagekeken. Hij hoefde niet mee naar het Elkerliek.Lees verder »

6reacties

2 Busjes en 1 auto door brand verwoest

Op een parkeerplaats aan de Uithoornseweg in de Binnenstad werden vannacht 2 geparkeerde busjes en een personenauto door brand verwoest. Een vierde auto raakte beschadigd maar kon gered worden. Er vielen geen gewonden.
Veel buurtbewoners kwamen kijken wat er aan de hand was. De om 04.39 uur gealarmeerde politie onderzoekt deze autobranden. Brandstichting door een pyromaan wordt niet uitgesloten. 

In de reacties hieronder staat een update.

6reacties

2 Gewonden bij steekpartij in Helmond Oost

Bij een steekincident aan de Van Diemenstraat in Helmond Oost zijn vanavond 2 personen gewond geraakt. Daarvan werd 1 persoon per brancard uit een flat afgevoerd en vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Beide personen zijn als verdachte aangehouden.
De om 21.46 uur gealarmeerde politie onderzoekt de steekpartij. Er zou een conflict tussen die 2 aan vooraf zijn gegaan.Lees verder »

5reacties

Meisje op fiets gewond bij aanrijding

Een meisje op de fiets raakte vanmiddag rond half 3 gewond bij een aanrijding op Burgemeester van Houtlaan in Helmond. Ze wilde die straat met haar elektrische fiets oversteken en kwam daarbij in botsing met een personenauto.
Het meisje is met onbekende verwondingen per ambulance naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval, daartoe werden onder meer videobeelden bekeken bij buurtbewoners.Lees verder »

11reacties

Gratis kleding als je ’n kleine portemonnee hebt

Helmonders met een kleine portemonnee kunnen gratis kleding uitzoeken bij de kledingmarkt in Wijkhuis De Fonkel aan de Prins Karelstraat. Dat kan van maandag 13 tot en met vrijdag 17 november tussen 09.00 – 12.00 uur en 13.00 – 16.30 uur. Dit geldt voor inwoners met een gemeentelijke inkomensverklaring en per brief zijn uitgenodigd. De kledingmarkt wordt ieder ½ jaar georganiseerd door Stichting Kringloopwinkel Helmond en de gemeente. Lees verder »

3reacties

Jonge fietser gewond bij aanrijding

Een jongen op een fiets is een botsing gekomen met de personenauto in de Willemprinzenstraat in de Helmondse Binnenstad. Hij werd met de om 17.11 uur gealarmeerde ambulance meegenomen naar het ziekenhuis voor verdere controle. Tot de hulpdiensten ter plaatse waren, verleende buurtbewoners het slachtoffer hulp.
Hoe het ongeval kon gebeuren wordt door de politie onderzocht.Lees verder »

14reacties

Onder meer 109 bekeuring bij verkeerscontrole

Donderdag tussen 14.30 uur en 21.00 uur hield de politie een verkeerscontroles in de Helmondse Binnenstad. Die controles resulteerden in veel bekeuringen, een aanhoudingen, ingevorderde rijbewijzen en een flinke som geld. Dat maakte de politie vanmiddag bekend. 
Er werden in totaal 109 processen-verbaal uitgeschreven voor de volgende feiten: 

Lees verder »

7reacties

Achtervolgde scooterbestuurder pakt bonnen

Vannacht rond 01.50 uur reed de politie over de Traverse. Op het naastgelegen fietspad zagen zij dat een scooter hen met hoge snelheid tegenmoet kwam rijden. Daarop gaven de agenten de bestuurder een stopteken. De bestuurder negeerde het stopteken en reageerde ook niet op de optische- en geluidssignalen.
Over de gevolgen voor de 21-jarige scooterbestuurder uit Helmond meldde de politie vanochtend het volgende:

Lees verder »

6reacties

Veel rook bij brand op zolder in de Rijpelberg

Vanochtend om 09.43 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand op de zolder van een woning aan de Kennemerland in de Rijpelberg. Zij kwamen ter plaatse met 2 tankautospuiten en een hoogwerker. De woningbrand ging gepaard met veel rook.
“De bewoners zijn veilig buiten!” zo liet de brandweerwoordvoering korte tijd later na een opschaling weten. Om 10.16 uur kwam de melding dat de brand onder controle was.Lees verder »

22reacties

Dijksestraat krijgt een Albert Heijn Jan Linders

Komende zaterdag gaat ook de Jan Linders aan de Dijksestraat om 18.00 uur dicht voor een grondige verbouwing. Verloopt alles volgens planning dan wordt die supermarkt in de Binnenstad dinsdag 21 november om 11.00 uur heropend als Albert Heijn Jan Linders. 
Gisteren werd in Mierlo-Hout de nieuwe Albert Heijn Jan Linders feestelijk geopend. Want de samenwerking tussen Jan Linders Supermarkten en Albert Heijn betekent dat de eerste verder gaat als AH-franchiseondernemer.Lees verder »

2reacties

Groene Pluimen voor Regbat en Driessen

Gisteren ontvingen 2 Helmondse bedrijven een Groene Pluim uit handen van wethouder Arno Bonte. Een bijzonder moment voor Pero Swinkels, mede-eigenaar van Regbat Helmond en voor Koen de Rooij, Directeur Duurzaamheid van de Driessen Groep. De Groene Pluim is een stimuleringsprijs voor bedrijven die zich inzetten op het vlak van duurzaamheid en sociaal beleid.Lees verder »

3reacties

Auto botst op geparkeerde auto

Op de Suytboulevard reed vanavond een auto tegen een geparkeerde auto. Van de 3 inzittenden verlieten er 2 de plaats van het ongeval waarvan er eentje zich later bij de politie en ambulance meldde.
De bestuurder is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, de andere passagier is ter plaatse nagekeken maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De derde inzittende heeft zich (nog?) niet gemeld.Lees verder »

3reacties

Politie neemt spookauto in beslag

Vanmiddag hebben agenten van de verkeerspolitie een personenauto in beslag genomen in Brouwhuis. Kort ervoor zagen ze die auto met gestolen kentekenplaten over de Deltaweg rijden. Nadat de politieagenten keerden om erachteraan te gaan, troffen zij even later het voertuig op het aanliggende parkeerterrein. Achtergelaten, de inzittenden bleken gevlucht. In het voertuig lagen sloffen sigaretten en een slagwapen.
De politiewoordvoering meldt dat het om een spookvoertuig gaat. Dat is een voertuig dat niet geregistreerd staat op naam van een persoon of bedrijf.