7reacties

Achtervolgde scooterbestuurder pakt bonnen

Vannacht rond 01.50 uur reed de politie over de Traverse. Op het naastgelegen fietspad zagen zij dat een scooter hen met hoge snelheid tegenmoet kwam rijden. Daarop gaven de agenten de bestuurder een stopteken. De bestuurder negeerde het stopteken en reageerde ook niet op de optische- en geluidssignalen.
Over de gevolgen voor de 21-jarige scooterbestuurder uit Helmond meldde de politie vanochtend het volgende:

Daarop starten wij de achtervolging. De bestuurder van de scooter reed met een hoge snelheid weg. Op de Suytboulevard besloot de bestuurder zich, na een korte achtervolging, over te geven. Op de vraag waarom de bestuurder zoveel risico’s nam, verklaarde hij: “gewoon proberen”.

Op de scooter zat een blauwe kentekenplaat. Bij controle van het chassisnummer, bleek dat de kentekenplaat er niet op thuishoorde. De scooter bleek een motorscooter te zijn waarvoor een A1 rijbewijs benodigd was. De verdachte had wel een rijbewijs, maar niet hiervoor. De registratie van de motorscooter was sinds 2021 beëindigd en er was dus geen tenaamstelling meer (spookvoertuig).

Een adem- en speekseltest werden afgenomen. Het laatste was positief op het gebruik van cannabis. De verdachte werd aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van verdovende middelen.

Het “gewoon proberen” leverde de Helmonder uiteindelijk minstens 4 bonnen op voor het rijden zonder rijbewijs, het negeren van een stopteken, het voeren van onjuiste kentekenplaten én het veroorzaken van gevaar op de weg. Later volgt na een positieve bloeduitslag ook een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van verdovende middelen.
De dienstdoende wijkagent meldde afsluitend: “De motorscooter en de kentekenplaat werden inbeslaggenomen. De Officier van Justitie gaat beslissen wat er met deze inbeslaggenomen goederen gaat gebeuren.”