2reacties

Groene Pluimen voor Regbat en Driessen

Gisteren ontvingen 2 Helmondse bedrijven een Groene Pluim uit handen van wethouder Arno Bonte. Een bijzonder moment voor Pero Swinkels, mede-eigenaar van Regbat Helmond en voor Koen de Rooij, Directeur Duurzaamheid van de Driessen Groep. De Groene Pluim is een stimuleringsprijs voor bedrijven die zich inzetten op het vlak van duurzaamheid en sociaal beleid.

Om voor zo’n pluim in aanmerking te komen doorloopt een bedrijf een professionele audit. Een jury beoordeelt in welke mate het bedrijf bijdraagt aan een aantal Sustainable Development Goals. Stichting De Groene Pluim wil met dit landelijke initiatief ondernemers stimuleren om op een positieve manier bij te dragen aan het klimaat.
Regbat Hemond opende 5 jaar geleden zijn deuren. “Pero Swinkels, mede-eigenaar en oprichter, is een ondernemer die ervan houdt dingen te repareren of te hergebruiken. De door Regbat ontwikkelde regeneratie methode voor accu’s en tractiebatterijen zorgt ervoor dat deze producten een tweede, derde of zelfs vierde ronde meekunnen. Dit levert kostenbesparing, efficiënter gebruik van grondstoffen en enorme milieuwinst op. Bovendien heeft het bedrijf geen onnodige afvalstromen.” Aldus het persbericht vanochtend. Regbat is een erkend leerbedrijf, maatschappelijk zeer betrokken en benut de kwaliteiten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
De Driessen Groep werkt in het domein van mens en werk en is gespecialiseerd in de sectoren overheid, onderwijs en zorg. “De dienstverlening van Driessen draagt bij aan het creëren van (duurzaam) werk- en leergeluk. In hun Learning Lab werken studenten samen aan sociale vraagstukken om werkgeluk te realiseren. Veel medewerkers zetten zich in voor sociale en duurzame projecten zoals World Clean-up dag.” Zo laat de gemeente weten. Het bedrijf heeft een duurzaam inkoopbeleid, scheidt afvalstromen en hergebruikt materialen als het gaat om de inrichting, aankleding en het meubilair van hun panden en werkkleding van medewerkers. De bedrijfsgebouwen bevatten zonnepanelen, leaseauto’s zijn zoveel mogelijk elektrisch en rondom de panden is aandacht gegeven aan biodiversiteit en de opvang van regenwater.
De eerste Groene Pluim voor Helmond werd 2 jaar geleden uitgereikt aan de Arte Groep. Wethouder Bonte was ook toen van de partij.

Op de foto rechtsboven zie je wethouder Arno Bonte (midden) en voorzitter Peter van den Eijnden van Stichting De Groene Pluim (links van hem) tussen vertegenwoordigers van Regbat (links) en de Driessen Groep (rechts).