14reacties

Contract getekend voor bouw MFSA De Braak

Sportpark De Braak ondergaat de komende jaren een grote metamorfose. Het zetten van de handtekeningen van de aannemers en de gemeente Helmond eergisteren onder de aannemingsovereenkomst is de officiële start van de realisatie van de MFSA (MultiFunctionele SportAccomodatie) De Braak. Daarover werd de gemeenteraad via deze RaadsInformatieBrief (pdf) geïnformeerd.

Op deze campus is ruimte voor de praktijkschool van OMO SG Helmond, een sporthal voor het Dr. Knippenbergcollege van OMO SG Helmond en de sportverenigingen in Helmond, de amateurvoetbalvereniging SV De Braak, JVDI de Fysioclub en het nieuwe stadion voor Helmond Sport.
Eind vorig jaar ging de gemeenteraad ermee akkoord dat het project 4,8 miljoen duurder werd dan de begrote 31,4 miljoen euro. De enorme prijsstijging van bouwmaterialen was de oorzaak van die prijsverhoging. Via deze powerpoint-presentatie liet B&W in oktober de ontwikkelingen zien inzake Campus De Braak.
De aannemers Wijnen Bouw Someren, Elektro Vogels Helmond en Megens Installaties Druten kregen na een aanbestedingsprocedure de opdracht. De overeenkomsten met de gemeente voor de bouw werden dinsdag door hen ondertekend. De gemeente laat weten dat de daadwerkelijke bouw naar verwachting begin april wordt gestart. 

In de reacties hieronder staat een update.