Buiten is het 15 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.681 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

1reactie

Eergisteren was het exact 10 jaar geleden dat Helmond Sport voor de laatste keer in de eerste divisie op kop stond. Wij refereerden er op Facebook al aan. Uiteraard is een reactie van toenmalig coach Eric Meijers op zijn plaats, waarvan bij deze acte de préséance. Goedgehumeurd sprak hij met warme woorden over zijn periode in het Helmondse.
Eric begint zijn betoog met een ode aan het Helmond Sport-publiek. “Als we thuis speelden stonden we met onze aanhang in feite al met 1-0 voor. Met verschillende supporters van Helmond Sport heb ik af en toe nog Twittercontact. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Frank van Neerven en huidig bestuurslid William Verkoelen.”

Vol passie spreekt hij over zijn team. “Het was een juiste mixture wat betreft de leeftijden van spelers. Zo was er de jonge Wouter van der Steen en de oudere Ferry de Regt en Daniel Guijo-Velasco. Meijers juicht het toe dat Charles Kazlauskas jeugdtrainer is geworden bij Helmond Sport. “Misschien is het goed om hem later assistent-coach van Helmond Sport te maken.” Hij vervolgt, “Ik kies bij mijn clubs voor een vaste selectie met ieder jaar enkele gerichte versterkingen. Ik ben een trainer voor de langere termijn. Tijdens het eerste jaar bij Helmond Sport speelde ik vele wedstrijden in dezelfde samenstelling.”

De oefenmeester schakelt over naar de huidige stand van zaken. “Helmond Sport volg ik nog op de voet en ik vind het dan ook een uitstekende zet om Jurgen Streppel technisch manager te maken. Als Streppel een trainer heeft die 3 tot 5 jaar blijft is er continuïteit binnen de club. Ook al loopt het een jaar niet dan moeten ze de coach gewoon laten zitten, Helmond Sport kan zich een slecht seizoen veroorloven. Met goed beleid spelen ze binnen 3 tot 5 jaar bij de eerste 8 van de Keuken Kampioen Divisie.”
Hij roemt Mario Captein. “Iemand die heel goed communiceert en weet wat er op de werkvloer leeft. Ik spreek hem nog wel eens bij de Algemene Ledenvergadering van de Coaches Betaald Voetbal. Een prima kerel!”

Waarom eindigden de rood-zwarten dat seizoen niet op de eerste plaats? “We waren er stellig van overtuigd dat Helmond Sport kampioen zouden worden. We verloren echter enkele duels achter elkaar zoals die tegen Volendam op de Tweede Paasdag. Dat was voor ons een gigantische domper. SC Cambuur kwam in een flow en maakte een goeie serie. Zij werden kampioen.”
Het bleek voor de rood-zwarten een dreun van jewelste te zijn dat ze geen kampioen werden. “Die werkte door bij de play-offs waardoor we niet promoveerden”, aldus de 59-jarige Meijers. Eric zegt zelf dat het team in zijn tweede seizoen de domper nog niet te boven was en daardoor minder presteerde dan tijdens het eerste seizoen. In die periode kreeg hij zijn ontslag.

“Mijn vertrek als coach heeft mij pijn gedaan. Maar geen hard feelings, Helmond Sport is en blijft een warme sociale club.” Had hij stiekem nog een beetje gehoopt de vervanger van Sven Swinnen te worden? “Ja natuurlijk, ik heb aan mijn periode in Helmond meer vrienden dan vijanden overgehouden. Ik heb er dan ook meer gewonnen dan verloren!”

1 reactie:

Hopelijk komen die mooie tijden weer een keer terug.
Nooit begrepen trouwens waarom Meijers er toen uit moest, na Notermans toch nog altijd de best presterende trainer die we hadden.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *