Buiten is het 16 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.679 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

14reacties

Naar aanleiding van de teleurstellende resultaten en de stand op de ranglijst (de nummer 19 van 20 in de Keuken Kampioen Divisie) is besloten om de samenwerking tussen hoofdtrainer Sven Swinnen en Helmond Sport met onmiddellijke ingang te beëindigen. Dat is in onderling overleg gebeurd aldus de club. Spelers en staf zijn daarover vanochtend geïnformeerd. De komende weken gaan de rood-zwarten in alle rust op zoek naar een vervanger van de 47-jarige Belg die in februari aantrad als hoofdtrainer.
Wellicht een terugkeer van Eric Meijers die zaterdagmiddag via Twitter liet weten er open voor te staan. Tot het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer zal assistent-trainer Tim Bakens de honneurs waarnemen. De 39-jarige Bakens is sinds dit seizoen assistent-trainer bij Helmond Sport.
“Helmond Sport bedankt Sven Swinnen voor zijn grote inzet voor Onze Club, met name de professionalisering van de staf/begeleiding rondom het Eerste Elftal” zo schrijf Onze Club in haar persbericht zojuist.

In de reacties hieronder staan updates.

14 reacties:

Danny Koevermans (Hellemonder)

Beantwoorden

Ben benieuwd wat zijn ontslag Helmond Sport gaat kosten. Hij tekende toch voor dit seizoen een nieuw contract voor 2 jaar? Met een ton is dat niet goedgemaakt. 🙁

Beantwoorden

Binnen 3 jaar in de eredivisie

Beantwoorden

ik weet niet hoe goed Bakens in de groep ligt, maar zou het geen idee zijn om hem tot de kerst de tijd te geven?

Beantwoorden

Kutkeeper wil terugkomen?

Beantwoorden

Eindelijk

Beantwoorden

Hans de Koning. Resultaat verzekerd in de KKD

Ik ben geen Hs supporter maar bekijk het realistisch.
Heeft veel clubs naar de eredivisie gebracht. Maar dan assistent maken. Is geen hoofdtrainer voor de eredivisie

Beantwoorden

Update 1:
Tim Bakens is toegelaten tot UEFA Pro opleiding. De interim-trainer van Helmond Sport is na een strenge procedure daarvoor geselecteerd. Dat meldt zijn club zojuist. Haalt hij het bijbehorende diploma kan hij zelfstandig hoofdtrainer worden in het betaald voetbal.

Beantwoorden

Brood ontkent dat hij de nieuwe hoofdtrainer wordt van Helmond Sport. ‘Ik ben op uitnodiging van mijn oud-assistent hier.’ Dat meldde sportverslaggever Dominique Pichel gisteravond vanaf de tribune op De Braak.

Beantwoorden

Update 2:
Sven Swinnen heeft alweer een nieuwe job
Sven Swinnen is assistent-coach bij OH Leuven geworden. Dat meldde Maarten Driessen zojuist op Twitter.
De 47-jarige Belg die precies een maand geleden bij Helmond Sport vertrok, staat vandaag al op het trainingsveld van de Belgische voetbalclub die op dit moment achtste staat in de Jupiler Pro League. Hij vervult de vacature die ontstond na het vertrek van Issame Charai die verhuisde onlangs naar de Marokkaanse voetbalbond.

Beantwoorden

Stel maar eens een echte trainer aan. Iemand die niet uit voetbalwereld komt. Gewoon een sporttrainer en coach. En dan onder normale voorwaarden presteren. Typische verwende voetballertjes ontslaan. Werken moeten ze. Trainen.
Sommigen lopen erbij als slappeling, geen enkele sportieve ambitie.

Beantwoorden

Bob Peeters bijna rond met Nederlandse tweedeklasser Helmond Sport: “In afrondende fase”
Bob Peeters heeft bijna opnieuw een job als hoofdcoach. De 47-jarige Peeters is nagenoeg rond met Helmond Sport, de nummer 17 in de Nederlandse tweede klasse, zo bevestigde hij zaterdagavond in Villa Sporza. “De voorzitter was heel overtuigend.”
De geruchten over Peeters en Helmond deden al enkele dagen de geruchten. In Villa Sporza werd Peeters geconfronteerd met de berichten en bevestigde hij ze.
“We zijn in gesprek en in de afrondende fase, laat me het zo zeggen. Ik ging eigenlijk pas volgend seizoen weer iets doen, maar de voorzitter was vrij overtuigend.”
Die voorzitter, Philippe van Esch, is voor Steven Defour geen onbekende, want Helmond is een zusterclub van KV Mechelen. “Het is iemand die wil dat het vooruitgaat”, beaamde Defour.

za 17 december 2022 21:07 op https://sporza.be/nl/2022/12/17/bob-peeters-bijna-rond-met-nederlandse-tweedeklasser-helmond-spo~1671304665457/

Beantwoorden

Update 3:
Helmond Sport loopt de kans dat het een punt in mindering krijgt op de ranglijst van de eerste divisie. De club heeft ook de tweede termijn laten verlopen waarop een nieuwe trainer aangesteld moest worden. Dat en meer liet dagblad De Limburger vanavond weten.

Beantwoorden

Update 4:
Bob Peeters is de nieuwe trainer Helmond Sport. Die primeur bracht het Belische dagblad Het Nieuwsblad zojuist op haar website.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *