Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.432 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

Alana

14reacties

“Is dat iets voor jou, Alana?” klonk een bekende stem door mijn telefoon vanmiddag.
En voor ik het wist, ging ik naar de exclusieve perspreview World Press Photo in de Cacaofabriek. De opening voor de pers was om 13:15. En ik was zo’n geluksvogel dat ik daarbij mocht zijn.
Nadat ik verdwaalde in de Cacaofabriek (Ik liep achter een man aan waarvan ik dacht dat hij daar ook naartoe ging. De man had ook een fotostudio, maar het was niet diegene waar ik naar opzoek was.) en bijna weggestuurd werd, want de opening is pas om 17:00 (Ik zie er gewoon niet als ‘pers’ uit). Was ik op de goede plek bij de juiste mensen. Lees verder »

11reacties

Een kleine 2 jaar terug kocht ik een hondje. Ik zat niet lekker in mijn vel en kreeg dat als aanrader. Een hondje om me minder alleen te voelen, voor gezelligheid en een knuffel wanneer je ’s avonds op de bank zit. Maar ook om ritme in mijn dagen te krijgen.
Uren gingen we wandelen. Door de bossen (Bakelse bossen, Stiphoutse bossen, door de Bundertjes). Langs het nieuwe kanaal, bij de Warande. Noem het maar en ik liep daar. Lees verder »

11reacties

Laat ik bij het belangrijkste beginnen. Mocht je een echte voetbalfan zijn, dan kun je deze column beter overslaan. Want ik heb er ‘de ballen’ verstand van.
Ik keek het in de tijd dat Edgar Davids nog bij het Nederlands Efltal voetbalde. Uiteindelijk deden we zoveel jaar niet mee en keek ik alleen nog maar als anderen het aan hadden staan. Lees verder »

16reacties

Toen ik zo’n kleine 2 jaar geleden ging verhuizen, kreeg ik weleens de vraag “Waar ga je ergens wonen?”.
Door alle verhalen die ik gehoord had. En alle vooroordelen die ik daardoor had. Merkte ik weleens dat ik met wat schaamte antwoord gaf.
Het is namelijk een wijk waar tijdens de lockdown het een en ander vernield werd. Veel kinderen een te grote mond voor hun leeftijd hebben. Filmpjes rondgaan waarin iemand op zijn neus wordt gestompt na een dronken aanrijding. Lees verder »

23reacties

Mijn broer speelt in de band Wood 88. Een band met muziek van de 60’s tot nu. Deze band zou vrijdagmiddag/avond optreden. Tijdens het lerarenbal vorige week op een podium op de haven bij Café Franske.
Ik mocht eerder gaan van mijn werk zodat ik hierbij kon zijn. Daarna zouden we met zijn allen naar het kasteeltuinconcert gaan. En wat keek ik hier al weken naar uit! Lees verder »