Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Alana

2reacties

Alana ging terug in de tijd

Carnavalsvakantie 2024, de vraag: “Wat gaan we vandaag doen, mam?” kwam niet als een verrassing. Dit keer had ik vrij snel een antwoord.
We gaan naar een museum. Iets wat we graag doen. We gingen eerder al naar andere musea, verder weg. Soms reizen we ervoor naar Leiden of Amsterdam. 
Maar vandaag, vandaag blijven we in ons Helmond. We gaan naar het HomeComputerMuseum. Daar waar eerst de Bristol zat, op de Noord-Koninginnewal.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
17reacties

Alana bij Urban Matterz

Een aantal weken terug namen mijn kinderen een flyer mee naar huis. Een flyer van Urban Matterz, een urban en hiphop festival in de Cacaofabriek. Er zou van alles te zien/doen zijn. Onder andere BMX, een skatepark, suppen, beatbox battles, freerun en nog veel meer. Die van 9 wilde heel graag het breakdancen en het beatboxen zien. Dus maakten we plannen om te gaan.Lees verder »

19reacties

Alana alleen op stap in Helmond

In de coronatijd verveelde ik me, samen met de rest van de wereld, ka-pot.
Als je mij persoonlijk kent, weet je dat ik in deze tijd ben gaan scheiden. Met mijn ex-man heb ik een goede regeling. Een week de kinderen hier, andere week de kinderen daar.
In het begin wilde ik weleens wat gaan doen, maar alles was dicht. Internet had daar een oplossing voor. De app ‘Amigos’. Via deze app kon je een profiel aanmaken en afspreken. Afspreken voor een bordspel, feestje, wandeling, etc.Lees verder »

14reacties

Alana bij de World Press Photo

“Is dat iets voor jou, Alana?” klonk een bekende stem door mijn telefoon vanmiddag.
En voor ik het wist, ging ik naar de exclusieve perspreview World Press Photo in de Cacaofabriek. De opening voor de pers was om 13:15. En ik was zo’n geluksvogel dat ik daarbij mocht zijn.
Nadat ik verdwaalde in de Cacaofabriek (Ik liep achter een man aan waarvan ik dacht dat hij daar ook naartoe ging. De man had ook een fotostudio, maar het was niet diegene waar ik naar opzoek was.) en bijna weggestuurd werd, want de opening is pas om 17:00 (Ik zie er gewoon niet als ‘pers’ uit). Was ik op de goede plek bij de juiste mensen.Lees verder »

11reacties

Alana bij ‘De ballenbak’

Een kleine 2 jaar terug kocht ik een hondje. Ik zat niet lekker in mijn vel en kreeg dat als aanrader. Een hondje om me minder alleen te voelen, voor gezelligheid en een knuffel wanneer je ’s avonds op de bank zit. Maar ook om ritme in mijn dagen te krijgen.
Uren gingen we wandelen. Door de bossen (Bakelse bossen, Stiphoutse bossen, door de Bundertjes). Langs het nieuwe kanaal, bij de Warande. Noem het maar en ik liep daar.Lees verder »

11reacties

Alana bij Helmond Sport – ADO

Laat ik bij het belangrijkste beginnen. Mocht je een echte voetbalfan zijn, dan kun je deze column beter overslaan. Want ik heb er ‘de ballen’ verstand van.
Ik keek het in de tijd dat Edgar Davids nog bij het Nederlands Efltal voetbalde. Uiteindelijk deden we zoveel jaar niet mee en keek ik alleen nog maar als anderen het aan hadden staan.Lees verder »

16reacties

“Alana, waar woon jij?”

Toen ik zo’n kleine 2 jaar geleden ging verhuizen, kreeg ik weleens de vraag “Waar ga je ergens wonen?”.
Door alle verhalen die ik gehoord had. En alle vooroordelen die ik daardoor had. Merkte ik weleens dat ik met wat schaamte antwoord gaf.
Het is namelijk een wijk waar tijdens de lockdown het een en ander vernield werd. Veel kinderen een te grote mond voor hun leeftijd hebben. Filmpjes rondgaan waarin iemand op zijn neus wordt gestompt na een dronken aanrijding.Lees verder »

23reacties

Lerarenbal

Mijn broer speelt in de band Wood 88. Een band met muziek van de 60’s tot nu. Deze band zou vrijdagmiddag/avond optreden. Tijdens het lerarenbal vorige week op een podium op de haven bij Café Franske.
Ik mocht eerder gaan van mijn werk zodat ik hierbij kon zijn. Daarna zouden we met zijn allen naar het kasteeltuinconcert gaan. En wat keek ik hier al weken naar uit!Lees verder »