Buiten is het 9 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 110.572 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

16reacties

Toen ik zo’n kleine 2 jaar geleden ging verhuizen, kreeg ik weleens de vraag “Waar ga je ergens wonen?”.
Door alle verhalen die ik gehoord had. En alle vooroordelen die ik daardoor had. Merkte ik weleens dat ik met wat schaamte antwoord gaf.
Het is namelijk een wijk waar tijdens de lockdown het een en ander vernield werd. Veel kinderen een te grote mond voor hun leeftijd hebben. Filmpjes rondgaan waarin iemand op zijn neus wordt gestompt na een dronken aanrijding.
Niet elk voortuintje even netjes is, of zelfs een boot erin hebben staan. Kentekenplaten weggehaald worden. Er al een half jaar te vroeg wordt begonnen met het afsteken van vuurwerk (bommen) en dit ook maanden na januari pas opgeruimd wordt. Eten rondgestrooid wordt bij de vijver zodat er ook flink wat ratten lopen. De bomen zo veel bladeren verliezen, dat je het opstapje van de stoep niet meer kunt zien. En waar eens in de zoveel tijd het glas van het bushokje voor de zoveelste keer vernield wordt.

Wat je niet weet, tenzij je er woont, deze wijk heeft ook hele mooie en typische dingen.
Het glas van het vernielde bushokje dat opgeruimd wordt door iemand zonder honden. Zodat er geen hondjes in gaan staan. De treurwilg bij de vijver die zo mooi is wanneer deze weer groen wordt. De bomen op het veldje die zo mooi bloeien in het voorjaar. De kuikentjes waar mensen voor stoppen als ze oversteken. De stoer uitziende man vol tatoeages die zijn kleine chihuahua uitlaat. De vrouw die een paar keer per week met haar boodschappenkarretje voorbij komt gelopen. De slippers met witte sokken onder een joggingsbroek. Het bankje in de voortuin waar het bier lekkerder smaakt dan in de achtertuin. De feestjes waarbij de buren meedansen op je muziek, in hun eigen tuin. Het hondenveldje vol leuke mensen waar je meer aan hebt dan bij de therapeut in de stoel.

Dat wanneer je buurvrouw eten over heeft, dit over de schutting aangeeft. Dat wanneer je naar de stort gaat, je andere huizen afgaat. Met de vraag of ze nog wat kwijt moeten. Waar je geholpen wordt met een fiets, die je zo mee mag nemen. Waar je op elkaars honden past als dit nodig is. Waar je een waterballonnen gevecht over de schutting hebt met de buren van 2 huizen verderop. Waar je, wanneer je met spoed in de nacht naar het ziekenhuis moet, iemand kan vragen even bij de kinderen te blijven. Je boodschappen voor elkaar doet wanneer je weet dat iemand ziek is en niet weg kan. Dat wanneer iemand komt te overlijden, het blok geld bij elkaar legt om een bloemetje te geven. Wanneer je de vraag krijgt of je een ‘nieuwe verkering’ hebt, wanneer je met een man bent gezien. Waar je heerlijk langs het kanaal kan wandelen. Hard zingend met je koptelefoon op. Of wat zachter zingend bij voorbijgangers.

Je leest het vast al. Ik woon hier graag! Ik voel me helemaal thuis! Wanneer ik nu de vraag krijg “Waar woon je ergens?” Zeg ik trots in “De Wilma”.
En al zou ik nu de honderd miljard winnen.
Ik zou nergens anders willen wonen dan in mijn Wilma.
Waar woon jij ergens?

16 reacties:

Het oude deel van Stiphout (dus niet in de nieuwbouw).

Daar in Stippent is het nog echt een dorp met een dorpse mentaliteit.
Dat is veruit de mooiste wijk van Helmond, hoewel we daar weer liever niet bij horen. Maar dat zijn de feiten sinds de bezetting in 1968. 😉

Beantwoorden

De Pronto! Is vlakbij eigenlijk… 😂

Beantwoorden

De Wilma jazeker en al 56 jaar van mijn 58 jarig leven

Beantwoorden

Vanaf geboorte tot aan mijn 21ste in de Wilma gewoond, in de “twidduh faas”. Toen vertrokken naar Bakel tot 2000 en uiteindelijk toch weer terug naar het mooie Helmond. 😉

Beantwoorden

Haverveld.toppie wonen

Beantwoorden

Ik woon ergens anders.

Beantwoorden

Ik woon al ruim 20 jaar met grote tevredenheid in de Binnenstad waar alles lekker dichtbij is (en soms wat trubbel).
(leuke column!)

Beantwoorden

Hiee ook de binnenstad, alles dichtbij maar de leefbaarheid gaat er elk jaar op achteruit.

Beantwoorden

Rijpelberg

Beantwoorden

Heb in mijn leven bijna iedere wijk gehad, maar woon zoals nu het liefste in of rondom Helmond Centrum.

Beantwoorden

Weer lekker leuk geschreven en heel herkenbaar ik zei altijd tegen men vrienden in Eindhoven, ik woon fantastisch, ruim, betaalbaar en tegenover een park er is 1 min puntje het staat in Helmond, maar nu denk ik er niet over om terug naar Eindhoven centrum te gaan.

Beantwoorden

Eerste fase Wilma! TWB

Beantwoorden

Al bijna 50 jaar eerste faas Wilma

Beantwoorden

Leuk om te lezen waar jullie allemaal vandaan komen! 😊
Bedankt voor het lezen

Beantwoorden

Geboren en getogen Helmondse. Woonde vroeger in de binnenstad waar ook mijn wieg stond. Nu woon ik al jaren in Eindhoven maar ik blijf het een lelijke kille pretentieuze stad vinden met voor mij een paar goede redenen om er te wonen. Maar elke keer weer als ik Helmond binnenrijd denk ik “ik ben weer thuis”.

Beantwoorden

Haagse, ok niks mis mee.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *