Buiten is het 23 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.580 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

Amateurvoetbal

Het Helmondse amateurvoetbal met sinds september 2019 regelmatig uitgebreide wedstrijdverslagen.

16reacties

HVV Helmond is vanmiddag kampioen geworden. De thuiswedstrijd tegen Bavos werd met 5-1 gewonnen en daarmee was het kampioenschap in de 4e klasse G een feit. De voetbalvereniging liet vanochtend al weten dat alles op het zonnige Sportpark Houtsdonk in gereedheid was voor de kampioenswedstrijd. Al voordat er werd afgetrapt  werd al een voorschot genomen op de feeststemming en zorgden rookpotten langs het veld voor de juiste sfeer. Lees verder »

9reacties

Hard werken verslaat talent als talent niet hard werkt. Een oneliner die de Helmondse Voetbalschool symboliseert. Vandaag vond de Helmondse voetbalschool talentendag 2022 plaats die officieel geopend werd met de hymne van de Champions League. Balkunstenaar Soufiane Touzani en WK-finalist Willy van de Kerkhof gaven hun medewerking en voerden het woord. Helmond Sport-omroeper Martie Jeuken praatte de dag vakkundig aan elkaar. Lees verder »

4reacties

Het verhaal ‘Rachid Tijani’ is de geschiedenis over 1 van de vrijwilligers die zich belangeloos wegcijferen voor de maatschappij. Rachid mag je de stille kracht op De Braak noemen. Zowel bij de profs als bij de amateurs. Hij is een man van weinig woorden maar een gouwe voor de Helmondse voetbalwereld. Op een regenachtige maandag sprak de weblog met Tijani in de Business Club van Helmond Sport onder het genot van een bakkie koffie. Lees verder »

2reacties

Gisteravond sprak de weblog met coach Angelo van den Heuvel van het zaterdagavondteam van SV De Braak. Zijn elftal kan vanavond kampioen worden door de thuiswedstrijd tegen O.S.S. ´20 te winnen. Het zou het eerste Helmondse voetbalelftal worden dat dit seizoen kampioen wordt. De wedstrijd begint om 8 uur. Lees verder »

1reactie

Stiphout Vooruit is een dorpse vereniging waarvan verscheidene leden doorstromen naar het eerste elftal. Waar andere Helmondse spelers nog wel eens van club verkassen, zijn de meeste voetballers van de tricolores honkvast.
De filosofie van de vereniging begint bij de jeugdopleiding. Plezier in het voetbal staat hierin centraal. Maar de trainingen zijn er om de spelers beter te maken en zijn zeker geen bezigheidstherapie. Zo worden er circuittrainingen opgezet voor de kinderen tot 11 jaar met oefeningen om ze op de eerste plaats de techniek bij te brengen. Lees verder »

Bruheze speelde een mindere wedstrijd maar wist die wel om te zetten in een 1-0 overwinning. Mindere wedstrijden omzetten in een zege dat is ook een kwaliteit, zo moet je wel periodekampioen worden.
Hoewel het koud was, scheen het zonnetje en was het uitstekend voetbalweer vanmiddag. De match was dan ook drukbezocht. Lees verder »

HVV Helmond – SV Brandevoort was deze zonnige zondag bij vlagen een spannende wedstrijd maar niet altijd even goed. Er werd dikwijls balverlies geleden en leek dan op hots/knots/begoniavoetbal. Dat lag overigens ook aan het veld dat op bepaalde plekken wat hobbelig was. Dat is niet raar gezien het feit dat HVV slechts 1 speelveld heeft en hier naast de wedstrijden ook vaak op moet trainen. Lees verder »

1reactie

SPV tegen Stiphout was een wedstrijd tussen 2 teams die het de laatste tijd niet meezat en aan beide zijden veel afwezigen kende. De thuisclub begon de competitie goed maar pakt de laatste tijd weinig punten en Stiphout Vooruit is weliswaar koploper maar verloor de laatste 2 wedstrijden 5 punten. De match vanmiddag werd niet drukbezocht mede door het grauwe weer in de vroege middag dat later op de dag wel flink opklaarde. Ook zal wel meegespeeld hebben dat Ajax en Feijenoord tegen elkaar speelde en de start van de Formule 1 niet te vergeten. Lees verder »

1reactie

In de eerste paar minuten kreeg SV Braak dinsdagavond iets na 8 uur al de eerste kansen. Het schoot op de lat en uit de rebound redde de goalie. Doelman Nick van Hemert onderscheidde zich bij Well. Hij had meestal de ballen niet klemvast maar in de eerste periode hield hij alles tegen. Hij was de grote sta in de weg voor de thuisploeg. Lees verder »

Rood Wit ´62 tegen Bruheze van vanmiddag was het duel tussen respectievelijk de nummers 2 en 4 in de 4de Klasse. De drukbezochte stadsderby was niet goed maar er zat wel spanning op alleen al omdat die plaats vond in de bovenste regionen van de competitie. De thuisclub had in het begin een veldoverwicht maar kon aanvallend geen vuist maken. Hoewel de rood-witten goed kunnen voetballen, speelden het wat onrustig en mist het bindmiddel Rens Sanders. Het elftal kende dan ook wat meer nervositeit dan de blauw-witten. Lees verder »

1reactie

SPV tegen Bruheze vanmiddag in Vlierden was een wedstrijd die niet echt een wedstrijd werd. Een sportieve match maar het had van beide kanten wel wat venijniger gemogen. Het was niet bijster goed.
De eerste 7 minuten waren voor SPV met een mooi kansje voor Toon van Lierop. Het thuispubliek sprong op maar dit feest ging niet door, het bleef 0-0. Lees verder »

2reacties

Oss ‘20 tegen SV De Braak was de match tussen de nummers 2 en 1. Hoewel de motivatie voor het duel groot was, was het al in de 2de minuut 1-0 voor de thuisploeg. SV De Braak liet zich de kaas van zijn brood eten en de Ossenaren waren veel scherper in de duels. Het leek wel alsof nervositeit SV De Braak parten speelde. Oss ‘20 had een goeie opkomende rechtsback Rick van der Zanden die steeds goede voorzetten gaf, hiermee wist de Helmondse verdediging zich moeilijk raad. Lees verder »

7reacties

HVV Helmond – SSE werd vanwege de weersomstandigheden gespeeld in het stadion op De Braak. HVV had er zin in en begon met een gezonde portie agressie. Het had in het begin dan ook een veldoverwicht. SSE wist die felheid prima te beantwoorden en trad die met goed mannelijk voetbal tegemoet. HVV was dreigend maar dit leverde alleen maar mogelijkheden op en niet echte kansen. Lees verder »

8reacties

Helmondia is een club doordrenkt van historie, zo speelde ene Johan Cruyff op 24 oktober 1964 zijn eerste wedstrijd in Ajax 1 op De Braak tegen deze club. De vereniging vierde in 2016 zijn 100-jarig jubileum en ging 4 jaar later op in SV De Braak na een fusie met RKSV MULO.
Fred van Hout (75 jaar) en Chris Meulendijk (79 jaar) mag men met een gerust hart iconen van de club noemen en dragers van een groot stuk voetbalgeschiedenis. Sinds de fusie zijn beiden actief als terreinmeester bij SV De Braak, een functie die zij reeds vervulden bij SC Helmondia. Lees verder »

Vanavond tekende Patrick van Hout een contract bij SV De Braak. Hij neemt komend seizoen het eerste elftal op zondag onder zijn hoede. Vanwege de coronamaatregelen zette hij zijn krabbel niet in de accommodatie in Helmond maar bij hoofdsponsor Stimac BV in Deurne. Patrick volgt Wim de Roy op die na dit seizoen in een goeie verstandhouding vertrekt bij de Helmondse club. Lees verder »

3reacties

Begin je over HVV Helmond dan kom je bij de passie van Karel Schalks: voetbal. Als zijn club in het weekend niet speelt pikt hij elders nog een wedstrijdje mee. Karel is sinds dit seizoen de nieuwe voorzitter van HVV Helmond, hij volgde Cissie Maas op die haar termijn van 6 jaar erop had zitten. Het besturen is hem niet vreemd. Verscheidene jaren was de 44-jarige Helmonder praeses van voetbalclub Oranje Zwart. Lees verder »

1reactie

Vanmiddag werd er vanwege de coronamaatregelen zonder publiek gespeeld. SV De Braak kent een jonge ploeg die tot voor deze wedstrijd slechts 1 punt had gehaald maar die alleen maar kan groeien. 
De wedstrijd werd natuurlijk beïnvloed omdat er geen echte toeschouwers waren. In het begin was het dan ook een gezapig potje. Weinig mogelijkheden in het begin laat staan echte kansen. Lees verder »

1reactie

SPV uit Vlierden tegen HVV Helmond was vanmiddag een match in de bovenste regionen van de 4de Klasse. Een leuke competitie waar iedereen van iedereen kan winnen. SPV stond voor de wedstrijd derde, de geel/zwarten eerste met nog geen enkel puntverlies.

SPV-speler Toon van Lierop speelde tegen zijn oude club en was zeer dreigend voor het vijandelijke doel. Hij kreeg in de 6de minuut reeds een gevaarlijke kans en maakte onbedoeld een ongelukkige overtreding op doelman Lesley Jacobs van HVV en kreeg hiervoor de gele kaart. Lees verder »

In februari 2020 berichtte de weblog over het plan van Angelo van den Heuvel om met SV De Braak zaterdagavondvoetbal te gaan spelen: SV De Braak: “Denk in kansen!”  Het zou beginnen vanaf het seizoen 2020/2021 maar kwam vanwege corona nog niet echt van de grond. Dit jaar is het pas echt begonnen en hoe! SV De Braak won de eerste 6 wedstrijden en stond fier bovenaan met 18 punten. Vanavond speelden ze in het stadion van Helmond Sport tegen SV TOP. Een Angstgegner voor de toppers in deze klasse. Zo hield SV TOP vorige week Oss ’20 die de koppositie met SV De Braak deelde op een gelijkspel. Lees verder »

HVV Helmond tegen Rood-Wit ’62 was vanmiddag een spannende, mooie maar soms ook een ietwat rommelige wedstrijd waarin de scheidsrechter en een keeperswissel een negatieve stempel op het duel drukte. Het was ook een wedstrijd van verbroedering waarvoor de neven Mo en Saïd Yahia symbool stonden. Voor de wedstrijd omhelsden de 2 coaches van HVV en Rood-Wit elkaar als vrienden, zie de foto rechts. Lees verder »