Buiten is het 2 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 104.134 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Amateurvoetbal

Het Helmondse amateurvoetbal met sinds september 2019 regelmatig uitgebreide wedstrijdverslagen.

1reactie

Begin je over HVV Helmond dan kom je bij de passie van Karel Schalks: voetbal. Als zijn club in het weekend niet speelt pikt hij elders nog een wedstrijdje mee. Karel is sinds dit seizoen de nieuwe voorzitter van HVV Helmond, hij volgde Cissie Maas op die haar termijn van 6 jaar erop had zitten. Het besturen is hem niet vreemd. Verscheidene jaren was de 44-jarige Helmonder praeses van voetbalclub Oranje Zwart. Lees verder »

1reactie

Vanmiddag werd er vanwege de coronamaatregelen zonder publiek gespeeld. SV De Braak kent een jonge ploeg die tot voor deze wedstrijd slechts 1 punt had gehaald maar die alleen maar kan groeien. 
De wedstrijd werd natuurlijk beïnvloed omdat er geen echte toeschouwers waren. In het begin was het dan ook een gezapig potje. Weinig mogelijkheden in het begin laat staan echte kansen. Lees verder »

1reactie

SPV uit Vlierden tegen HVV Helmond was vanmiddag een match in de bovenste regionen van de 4de Klasse. Een leuke competitie waar iedereen van iedereen kan winnen. SPV stond voor de wedstrijd derde, de geel/zwarten eerste met nog geen enkel puntverlies.

SPV-speler Toon van Lierop speelde tegen zijn oude club en was zeer dreigend voor het vijandelijke doel. Hij kreeg in de 6de minuut reeds een gevaarlijke kans en maakte onbedoeld een ongelukkige overtreding op doelman Lesley Jacobs van HVV en kreeg hiervoor de gele kaart. Lees verder »

In februari 2020 berichtte de weblog over het plan van Angelo van den Heuvel om met SV De Braak zaterdagavondvoetbal te gaan spelen: SV De Braak: “Denk in kansen!”  Het zou beginnen vanaf het seizoen 2020/2021 maar kwam vanwege corona nog niet echt van de grond. Dit jaar is het pas echt begonnen en hoe! SV De Braak won de eerste 6 wedstrijden en stond fier bovenaan met 18 punten. Vanavond speelden ze in het stadion van Helmond Sport tegen SV TOP. Een Angstgegner voor de toppers in deze klasse. Zo hield SV TOP vorige week Oss ’20 die de koppositie met SV De Braak deelde op een gelijkspel. Lees verder »

HVV Helmond tegen Rood-Wit ’62 was vanmiddag een spannende, mooie maar soms ook een ietwat rommelige wedstrijd waarin de scheidsrechter en een keeperswissel een negatieve stempel op het duel drukte. Het was ook een wedstrijd van verbroedering waarvoor de neven Mo en Saïd Yahia symbool stonden. Voor de wedstrijd omhelsden de 2 coaches van HVV en Rood-Wit elkaar als vrienden, zie de foto rechts. Lees verder »

Het spel van Rood Wit ´62 oogde vanmiddag rommelig tijdens de eerste helft. Het leek net alsof de voorhoedespelers ruzie hadden met de bal en ze konden die dan ook niet in de ploeg houden. Wel bleek al vlug dat de thuisclub kwalitatief een stuk beter was dan de tegenstander ONDO. Maar de mogelijkheden werden slecht uitgespeeld. Het eerste doelpunt kwam tegen alle verhoudingen in voor de uitploeg. Kees Verberne combineerde met Rudi Nijssen, deze schoot in de 7de minuut beheerst in 0-1.De backs Thijs van Rijt en Roy Lukassen waren niet in beste doen bij de rood/witten en de thuisclub kreeg nog een tweede doelpunt tegen. Deze werd gescoord in de 17de minuut door Kees Verberne. Tussenstand 0-2. Lees verder »

RKSV Mierlo-Hout heeft betere spelers dan SV Someren en had vanmiddag de eerste helft dan ook een licht overwicht. De eerste mogelijkheid was echter reeds na 34 seconden voor het thuisspelende Someren. Maar Luc Bouwmans miste.
De wedstrijd golfde op en neer. Er waren zo nu en dan scherpe duels maar het was een sportieve match. In de 4de minuut viel reeds de 0-1, doelpuntenmaker was nummer 10 Jasper Lalisang. Een prachtig doelpunt waar linksbuiten Richard Rooijakkers van aan de basis stond. Lees verder »

32reacties

“De pijn van spijt is groter dan de pijn van discipline.” Een wijsheid van Johan Cruyff, het grote voorbeeld voor Faiz Essakkati. Faiz haalt inspiratie uit de grootmeester.
De Nederlander met Marokkaanse roots is een fenomeen in Helmond. Sterker nog, Faiz begint inmiddels een begrip in de Nederlandse voetbalwereld te worden. Hij runt de Helmondse Voetbalschool, universitair onderzoek wees uit, zo vertelt hij enthousiast, dat deze momenteel in de Top 2 van Nederland staat. Er is sinds vorig jaar naast Helmond ook een vestiging in Den Bosch. Lees verder »

HVV Helmond tegen Stiphout Vooruit was een sportieve wedstrijd met regelmatig een mannelijke overtreding. Maar zo hoort dit ook in het veldvoetbal. Dat het een sportieve match zou worden kon men van te voren al een beetje aan zien komen. Trainer Mario Pflugers van Stiphout Vooruit en Mo Yahia van de thuisclub waren voor het begon reeds in een amicaal gesprek.
Stiphout was technisch wat beter, HVV wat geslepener. Als de tricolores een overtreding maakte, leverde dat HVV meestal een vrije trap op. De geel/zwarten wisten slimmere overtredingen te maken en zijn fysiek sterker. Lees verder »

Brandevoort had het niet vandaag en liet zich aftroeven door de routine en het voetbalgogme van HVV Helmond. Niet erg voor de Brandevoorters, hier leren ze alleen maar van.
Het was een derby maar dat werd het niet echt. Dat kwam vooral omdat er door het regenachtige weer weinig supporters waren die voor het broodnodige kabaal konden zorgen. Verder lieten de groen/witten zich de kaas van hun brood eten. Brandevoort mist op dit moment een echte afmaker. Het is een ploeg in opbouw. Lees verder »

VV Bruheze tegen SV Brandevoort was het duel tussen de 2 langstzittende coaches uit de regio. Hoewel er veel balverlies werd geleden hadden beide oefenmeesters hun teams goed gemotiveerd. De duels waren scherp zonder grimmig te worden, al met al was het een sportieve wedstrijd die niet altijd even goed was maar wel spannend. De rode kaart na het laatste fluitsignaal voor Bruheze-speler Johan van Lierop paste dan ook volstrekt niet in de geest der wedstrijd. Desalniettemin floot arbiter Theo Smits een goeie match. Lees verder »

“Ik ben gek op cijfers!” Penningmeester en assistent-accountant Mike Sleegers vertelt vol passie over zijn vrijwilligerswerk en beroep. Zijn leven had er echter zomaar anders uit kunnen zien. De HVV’er was in zijn jonge jaren graag kok geworden. “Koken doe ik graag.” Mike, een positivo die kiest voor de kwaliteit van het leven en niet voor de kwantiteit. “Al is het continu vechten tegen multiple sclerose en daar word je ook wel eens moe van.” Lees verder »

7reacties

Een ode aan Ard van Dalen is een ode aan het Helmondse amateurvoetbal. Bij vele clubs in onze stad kent hij een verleden. Maar Ard, woonachtig in Helmond Noord, was meer dan hoofdtrainer. Hij is al 57 jaar lid van Rood Wit ’62. Voor deze club maakte hij in het 1ste in totaal 281 doelpunten. Hiermee is hij clubtopscorer aller tijden. Hij stond 14 jaar onafgebroken in de spits en speelde er 365 wedstrijden, een record dat nog steeds niet gebroken is. Lees verder »

4reacties

Voetbalvereniging RKSV Mierlo-Hout is gisteren 2e geworden op het Nederlands Kampioenschap voor MO13-teams in Roosendaal. De meiden wonnen alle wedstrijden tot zij in de finale hun meerdere moesten erkennen in SC Bemmel (3-0).
Bijna het hele team zal volgend jaar doorgaan naar de MO 15-1 waarmee zij dan in de hoofdklasse gaan spelen. 

1reactie

Aanvoerder Luuk van Stiphout neemt na 10 seizoenen afscheid van SV Brandevoort. De voorhoedespeler heeft zijn jeugd doorgebracht in De Rijpelberg en begon reeds op zijn 6de met voetbal bij Rood Wit ’62. Hij is inmiddels 29 jaar. Na enkele omzwervingen kwam hij in 2011 terecht bij SV Brandevoort. Spits Fais Haddou en rechtsbuiten Jarreau Langermans, met wie hij regelmatig optrok, vroegen of hij zin had om er te komen voetballen. Lees verder »

2reacties

Jos Slapak is voorzitter van de voetbalclub PVV. De vereniging die sinds de zomer niet meer kan voetballen op Sportpark De Warande. Hij woont sinds 1996 in de Oranjebuurt in Helmond.
De voorzitter is geboren in 1961 in Schaesberg dat nu voortaan bij Landgraaf hoort. Jos groeide op vlak bij het terrein waar nu het Pinkpop festival gehouden wordt. Na enkele omzwervingen in Limburg kwam hij vanwege de studie in Nijmegen terecht. Jos studeerde af op de Katholieke Universiteit Nijmegen als eerstegraadsdocent Wiskunde en Economie. Later ging hij les geven op de HEAO wat daarop fuseerde tot de Hogeschool Arnhem Nijmegen. De docent geeft nu les aan toekomstige wiskundeleraren op de Academie Educatie. Lees verder »

Bruheze begon de wedstrijd vandaag goed tegen Lierop. Wie direct opviel was de routinier binnen het elftal Robin Kemper, een spits die altijd dreigend is. In de 17de minuut forceerde hij een doorbraak en ging hij alleen op de doelman af. Een speler van Lierop redde net voor de doellijn. Het mocht niet baten, in de 18de minuut zorgde Kemper alsnog voor de voorsprong. 1-0 voor de blauw/witten. Wat vooral opviel bij Bruheze was het goede verdedigingswerk met name van centrale verdediger Max Michielsen. Fysiek sterk en goed in de tackles. Verder is het een persoonlijkheid in het veld. Lees verder »

5reacties

Sportpark De Warande ligt in een mooi bosrijk natuurgebied aan de Goorloop. De gemeente wil het aan de natuur teruggeven. RKPVV-voorzitter Jos Slapak (geboren in Limburg) woont sinds 1997 in de Oranjebuurt. Hij voetbalt en fluit zelf nog bij zijn club. Ook 4 van zijn 5 kinderen hebben bij de rood/witten gevoetbald. Secretaris Eric van Herpen (met groen shirt op de foto), geboren in Helmond Noord, heeft 10 jaar in het eerste gevoetbald en is daarna PVV trouw gebleven. Lees verder »