7reacties

HVV – SSE korte tijd gestaakt

HVV Helmond – SSE werd vanwege de weersomstandigheden gespeeld in het stadion op De Braak. HVV had er zin in en begon met een gezonde portie agressie. Het had in het begin dan ook een veldoverwicht. SSE wist die felheid prima te beantwoorden en trad die met goed mannelijk voetbal tegemoet. HVV was dreigend maar dit leverde alleen maar mogelijkheden op en niet echte kansen.

Wie in de eerste helft in positieve zin opviel was Mo Abdelmouap. Een slimme speler met een goed overzicht en een uitstekende dieptepass. De gevaarlijke uitbraken waren echter voor SSE en die ploeg was dan ook dreigender dan HVV Helmond. De geel/zwarten speelden 1 van hun mindere wedstrijden van dit seizoen. Al bleek bij bepaalde momenten dat ze heel goed kunnen voetballen met name in de kleine ruimte. Maar als ze de grote ruimte konden gebruiken haalden ze hieruit te weinig rendement.

Het was dan ook niet verrassend dat Roel Smits de 0-1 scoorde. Later kwam HVV Helmond beter in het spel en had het wat pech dat een uitgespeelde kans van Mohammed ElMaach op de paal belandde. Wel moet hierbij worden vermeld dat SSE kort ervoor een mogelijkheid kreeg die goed werd gepareerd door de doelman van de thuisclub.

Na rust begon HVV goed maar het leverde weinig uitgespeelde kansen op. Met name omdat SSE goed gegroepeerd voetbal speelde en er voor de geel/zwarten geen doorkomen aan was. De referee begon steeds warriger te fluiten en dat leidde ertoe dat de geel/zwarten flink uit hun spel werden gebracht. Zo begon men in het veld heel veel te praten en was men minder met het spel bezig.

Kort voor het einde van de wedstrijd werd Ilyasse Adda van het veld gestuurd. De scheidsrechter had compleet geen overwicht meer en maakte een kapitale blunder door een doelpunt van HVV in de laatste speelminuten af te keuren vanwege buitenspel. Het leek er sterk op dat dit niet het geval was. De geel/zwarten wilden van het veld aflopen maar beseften op tijd dat ze hierdoor punten in mindering kunnen krijgen en besloten toen toch door te voetballen. 4 minuten voor tijd had de scheidsrechter de wedstrijd al eens gestaakt. Naar verluidt omdat er mensen in de Helmondse dug-out zaten die niet op het formulier stonden. Het liep compleet uit de hand en de scheidsrechter wist niet goed wat hij hiermee aan moest. Wie synoniem stond voor deze wedstrijd was Mo Abdelmouap. Begon heel goed aan de wedstrijd maar liet zich door de warrige beslissingen van de arbiter uit zijn spel halen. Dit is duur puntverlies dat het kampioenschap in de 4de Klasse kan kosten.