21reacties

“Burgemeester, kom op 9 juli eens kijken!

Vroeger was er het straatvoetbal, daarna de verguisde hangplekken en nu de Helmondse Voetbalschool. Er worden trainingen gegeven onder hoede van Faiz Essakkati. Met resultaat! Er hebben onder zijn leiding inmiddels meer dan 200 jeugdvoetballers de overstap gemaakt naar een betaalde club. De Nederlander met Marokkaanse wortels wordt niet voor niets de Helmondse Pep Guardiola genoemd. De voetbalschool gaat richting de 500 pupillen en staat bij insiders bekend als de beste van Nederland.

Heel Helmond zal Faiz Essakkati toch wel kennen? Dat lijkt niet het geval te zijn! Wat bleek namelijk uit het televisieprogramma Aangehaakt van WNL? Burgemeester Elly Blanksma sprak Faiz bij een bijeenkomst in het kader van het WK Voetbal. Zij bleek Essakkati en de Helmondse Voetbalschool niet te kennen. Terwijl de jeugdtrainer met zijn voetbalschool onze stad op de landkaart zet. Om het maar eens te hebben over de kloof tussen de Helmondse politiek en zijn burgers. Burgemeester, wees zuinig op onze helden! Faiz is zo’n held.

Zo nemen rond de 200 kinderen van minderbedeelde ouders gratis deel aan de trainingen van de Helmondse Voetbalschool. Faiz neemt de daaraan verbonden kosten voor zijn rekening. Deze oefenmeester houdt veel jeugd van de straat en daardoor wellicht ook uit de problemen.
Natuurlijk heeft Essakkati ook zijn tekortkomingen. Hij mag zich wel eens wat meer gaan profileren bij de Helmondse politiek. College van B & W, schenk Faiz een grote zak geld en stem op hem je jeugdbeleid af. De Nederlander met Marokkaanse wortels geeft de jongeren perspectief, structuur en een opvoeding. In het verleden deed Stichting Leergeld echter het tegenovergestelde, die trok de financiële bijdrage in. Vreemd!

Op zondag 9 juli vindt de jaarlijkse talentendag van de Helmondse Voetbalschool plaats op de voetbalvelden van SV De Braak. De favoriete dag voor talloze voetbaljongeren uit Helmond en omstreken. Voor dit jaar hebben zich reeds 380 jongeren aangemeld. Er komen nog steeds aanmeldingen binnen. De Helmondse voetballegendes Willy van de Kerkhof en Berry van Aerle geven op deze dag acte de préséance. Ook balkunstenaar Soufiane Touzani mag natuurlijk niet ontbreken. Burgemeester, kom die dag eens kijken. Er zal een wereld voor U opengaan!

Ik durf Faiz Essakkati met een gerust hart de beste jeugdtrainer beneden de rivieren te noemen. Vermeldingswaardig is dat er bij de voetbalschool een goeie verbinding is tussen de verschillende bevolkingsgroepen. Het levende bewijs van de participatiemaatschappij. Faiz heeft zijn plafond nog lang niet bereikt. Zo is hij in mijn ogen nog niet de beste jeugdcoach beneden de rivieren. Desalniettemin, de wereld ligt voor hem open met als uitvalsbasis…….Helmond.

Nu het leuke nieuws, wethouder Cathalijne Dortmans met onder andere jeugd en gezondheid in haar portefeuille, heeft Essakkati uitgenodigd voor een gesprek. Dat gaat morgen plaatsvinden. Elly Blanksma, wanneer gaat U hem een uitnodiging sturen?

Henk Driessen

In de reacties hieronder staan updates door de weblog en Henk Driessen.