Buiten is het 16 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.679 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

9reacties

Voorzitter Philippe van Esch vindt het heel teleurstellend wat er gisteravond gebeurde tijdens het duel Helmond Sport-MVV. “Het begon als een hele mooie avond met de 1 minuut stilte voor het overleden bestuurslid Pieter-Paul Saasen. Daarna werd de wedstrijd ontsierd door het vuurwerk in de 16de minuut. Heel teleurstellend!”
Er waren tal van maatregelen genomen, politie in uniform en in burger, behoorlijk wat stewards meegekomen van de zijde van MVV en het fouilleren door de stewards van Helmond Sport.
In de 16de minuut toonde het uitpubliek zich echter van zijn slechte zijde en begon vuurwerk op het veld te gooien. Daarmee scoorde zij een primeur: de eerste keer (na de donderdagavond afgekondigde KNVB-maatregelen) dat deze vorm van hooliganisme een ieder op het veld naar de kleedkamer stuurde. Enkele minuten eerder deelde de MVV-aanhang nog een plaagstoot uit met het oplaten van ballonnen met daarop varkenskoppen. Daarna werd het dus minder onschuldig, het duel werd conform de opgelegde maatregelen gestaakt. Stadionspeaker Martie Jeuken deed de dringende oproep aan het uitpubliek dat ze dit niet moesten doen want zo maakten ze het hele voetbal kapot. Daarna werd het rustiger en verliep de avond ‘vlekkeloos’.
Ook de profclub uit Maastricht had uitreisregels voor dit treffen afgekondigd. Daarin “Een varkenskopvlag is niet toegestaan.” Opmerkelijk was dan ook dat de spelers van MVV na de wedstrijd met de verboden vlag voor hun aanhang gingen staan om de overwinning te vieren, zie deze foto.
Varkenskoppen? Een stukje historie: boze voetbalfans van MVV legden eind 2007 ‘s nachts varkenskoppen in de tuin van burgemeester Fons Jacobs. Uit protest tegen het weren van de Limburgse supporters bij de wedstrijd Helmond Sport – MVV. Jacobs had destijds namelijk een noodverordening ingesteld omdat het seizoen ervoor rellen waren uitgebroken tussen de fans van beide clubs. Sindsdien is het geregeld trubbel bij thuiswedstrijden tegen MVV.
Van Esch: “Het was een C-wedstrijd, een wedstrijd met een hoog risicogehalte en veel maatregelen. Dan gebeurt zoiets toch. In feite is het zo dat als mensen echt iets kwaads in de zin hebben altijd wel iets vinden is om rottigheid uit te halen. Het is heel moeilijk om je overal tegen te wapenen. Het is wel een mogelijkheid om na dit soort wedstrijden in samenspraak met politie en justitie te overwegen extra maatregelen te nemen.”
Waar denkt U dan aan? “Mogelijk mag het publiek van MVV volgend seizoen onze thuiswedstrijd niet bezoeken.”

John van Lierop maakte de foto.

9 reacties:

Triest dat dit gebeurde! Goed als de voorzitter MVV-publiek voortaan weert. Ik ben erg benieuwd wie welke straf van de KNVB gaat krijgen.

Beantwoorden

Triest om meteen om een klein rookpotje een heel uitvak te verbieden. Pak het probleem niet eens collectief aan.

Beantwoorden

Slappe hap, ze hadden die gasten allemaal de bus in moeten jagen terug naar Maastricht. Ze hebben de wedstrijd verziekt en gaan ook nog met de punten naar huis.

Beantwoorden

Laat dit op je inwerken. Een vlag met een tekenfilm karikatuur van een varken “verbieden” lachwekkend. Verder ben je ook vrij zuinig in het benoemen van de bekers bier richting mvv spelers. Als je het over protocollen hebt. Maak jezelf niet belachelijk. 1/3 van het publiek was mvv’er. Droevige club met kinderachtige figuren. Bedankt voor de 3 punten. Marginaal clubje

Beantwoorden

Hopelijk durft de voorzitter zijn verantwoordelijkheid te nemen en bant hij de MVV-supporters volgende keer.

Beantwoorden

Meteen doen klaar !

Beantwoorden

Ook net goed dat de supporters van mvv volgende keer niet meer welkom zijn in helmond

Beantwoorden

Zonder uitpubliek wordt het wel een erge lege bedoeling.

Beantwoorden

Er was erg veel politie buiten hert stadion. Die hadden in mijn ogen direct opgetrommeld moeten worden om het mvv vak leeg te ruimen, terug de bussen in. Dan heb je zulke idioten het hardst. Nu mochten ze blijven en ook nog doodleuk de overwinning vieren na afloop met de spelers en begeleiding. Die moeten zich diep schamen, die hadden hun ” fans” moeten negeren als reactie op hun gedrag. Dus ja, thuis laten volgend jaar, graag.

Beantwoorden
Voetbalsupporter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *