19reacties

Voorzitter Van Esch licht prijsverhoging toe

“We moeten het samen doen.” Aan het woord is Philippe van Esch, voorzitter van Helmond Sport. De praeses vertelt over de beoogde prijsverhoging van de seizoenkaarten van Helmond Sport voor het volgend seizoen.
Van Esch meldt dat de goedkoopste seizoenkaart nu 199 euro kost en dat mogelijk 220 of 225 euro kan gaan worden. De exacte prijs is nog niet bekend. Hoeveel de duurste seizoenkaart wordt weet hij niet uit zijn hoofd. “In uiterste noodzaak is het zo dat als er mensen zijn die hem echt niet kunnen betalen: meld je dan bij ons. Dan kijken we of we er een mouw aan kunnen passen bijvoorbeeld door een gespreide betaling.”

De leidsman voerde het gesprek met de aanhang en sponsoren waarbij hij het over de prijsverhoging had. Hoewel Van Esch het niet leuk vond om het slechte nieuws te brengen besloot hij er niet omheen te draaien. “Moeilijke gesprekken moet je nooit uit de weg gaan. Daar prikken mensen op een gegeven moment doorheen. Een ieder zal zijn steentje bij moeten dragen.” De voorzitter vervolgt, “onze club lag 3 jaar geleden nagenoeg uitgeteld op de grond. We hebben ambities en bij het opbouwen van de club gaan de kosten altijd voor de baten.”

Hij benoemt een aantal kostenposten die gestegen zijn. “De huur van het nieuwe stadion is 3 keer hoger, daar gaan we volgend seizoen de aanloopkosten al van betalen. De energiekosten zijn flink gestegen en ook de kosten van de veiligheid om en rond het stadion bij de wedstrijden gingen omhoog. Dat komt door de extra maatregelen die de KNVB en de gemeente ons stelt.”
Wat gaat er gebeuren als er nieuwe spelers aangetrokken gaan worden? Krijgen die meer of minder salaris dan de huidige spelers? “Dat hangt er van af. Het is een onderhandelingsspel dat gespeeld gaat worden. Bij talentvolle spelers die wat meer brengen willen we eventueel wel wat extra’s betalen. We houden immers van aantrekkelijk voetbal.”

Volgens Van Esch heeft de club nu een begroting van 3½ miljoen en wordt dat volgend seizoen waarschijnlijk wat meer. De praeses ziet sponsorkansen binnen deze regio. “Helmond en Eindhoven worden niet voor niets de twin cities genoemd. In deze hele hete economische regio gebeurt het. We hebben al sponsoren uit de High Tech industrie bijvoorbeeld het Helmondse AAE. Die is onder andere belangrijk bij de sponsoring van onze jeugdopleiding. Extra sponsoren zijn altijd welkom.”

Hij durfde vorig jaar mei zijn ambities uit te spreken door te melden dat Helmond Sport een poging zal doen om dit seizoen de play-offs te bereiken. Ook zou de uitdaging worden aangegaan om binnen 3 seizoenen in de eredivisie te spelen. Was dit niet wat te ambitieus? “Het was de bedoeling om onze ambities richting te geven. Daarom noemde ik een periode. Anderzijds, waarom zou het niet kunnen? Er kan zomaar iets gebeuren!”
De voorzitter ziet geen reden om voor volgend seizoen pessimistisch te zijn. “Je moet nooit opgeven, er zijn duidelijke verbeteringen aangebracht. De mensen van Helmond Sport zijn goed bezig en gaan iets neerzetten.”

Van Esch vond het niet erg dat de supporters het met hem oneens zijn over de prijsverhoging en noemt de band tussen het bestuur en de aanhang goed. “Ik vind het uitstekend om elkaar eens goed de waarheid te zeggen. Dat is beter dan om de hete brij heen draaien. No hard feelings. Helmond Sport kent een skôn publiek.”

John van Lierop maakte de bijgaande foto.

In de reacties hieronder staat een update.