Buiten is het 16 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.680 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

19reacties

“We moeten het samen doen.” Aan het woord is Philippe van Esch, voorzitter van Helmond Sport. De praeses vertelt over de beoogde prijsverhoging van de seizoenkaarten van Helmond Sport voor het volgend seizoen.
Van Esch meldt dat de goedkoopste seizoenkaart nu 199 euro kost en dat mogelijk 220 of 225 euro kan gaan worden. De exacte prijs is nog niet bekend. Hoeveel de duurste seizoenkaart wordt weet hij niet uit zijn hoofd. “In uiterste noodzaak is het zo dat als er mensen zijn die hem echt niet kunnen betalen: meld je dan bij ons. Dan kijken we of we er een mouw aan kunnen passen bijvoorbeeld door een gespreide betaling.”

De leidsman voerde het gesprek met de aanhang en sponsoren waarbij hij het over de prijsverhoging had. Hoewel Van Esch het niet leuk vond om het slechte nieuws te brengen besloot hij er niet omheen te draaien. “Moeilijke gesprekken moet je nooit uit de weg gaan. Daar prikken mensen op een gegeven moment doorheen. Een ieder zal zijn steentje bij moeten dragen.” De voorzitter vervolgt, “onze club lag 3 jaar geleden nagenoeg uitgeteld op de grond. We hebben ambities en bij het opbouwen van de club gaan de kosten altijd voor de baten.”

Hij benoemt een aantal kostenposten die gestegen zijn. “De huur van het nieuwe stadion is 3 keer hoger, daar gaan we volgend seizoen de aanloopkosten al van betalen. De energiekosten zijn flink gestegen en ook de kosten van de veiligheid om en rond het stadion bij de wedstrijden gingen omhoog. Dat komt door de extra maatregelen die de KNVB en de gemeente ons stelt.”
Wat gaat er gebeuren als er nieuwe spelers aangetrokken gaan worden? Krijgen die meer of minder salaris dan de huidige spelers? “Dat hangt er van af. Het is een onderhandelingsspel dat gespeeld gaat worden. Bij talentvolle spelers die wat meer brengen willen we eventueel wel wat extra’s betalen. We houden immers van aantrekkelijk voetbal.”

Volgens Van Esch heeft de club nu een begroting van 3½ miljoen en wordt dat volgend seizoen waarschijnlijk wat meer. De praeses ziet sponsorkansen binnen deze regio. “Helmond en Eindhoven worden niet voor niets de twin cities genoemd. In deze hele hete economische regio gebeurt het. We hebben al sponsoren uit de High Tech industrie bijvoorbeeld het Helmondse AAE. Die is onder andere belangrijk bij de sponsoring van onze jeugdopleiding. Extra sponsoren zijn altijd welkom.”

Hij durfde vorig jaar mei zijn ambities uit te spreken door te melden dat Helmond Sport een poging zal doen om dit seizoen de play-offs te bereiken. Ook zou de uitdaging worden aangegaan om binnen 3 seizoenen in de eredivisie te spelen. Was dit niet wat te ambitieus? “Het was de bedoeling om onze ambities richting te geven. Daarom noemde ik een periode. Anderzijds, waarom zou het niet kunnen? Er kan zomaar iets gebeuren!”
De voorzitter ziet geen reden om voor volgend seizoen pessimistisch te zijn. “Je moet nooit opgeven, er zijn duidelijke verbeteringen aangebracht. De mensen van Helmond Sport zijn goed bezig en gaan iets neerzetten.”

Van Esch vond het niet erg dat de supporters het met hem oneens zijn over de prijsverhoging en noemt de band tussen het bestuur en de aanhang goed. “Ik vind het uitstekend om elkaar eens goed de waarheid te zeggen. Dat is beter dan om de hete brij heen draaien. No hard feelings. Helmond Sport kent een skôn publiek.”

John van Lierop maakte de bijgaande foto.

In de reacties hieronder staat een update.

19 reacties:

Vur welleke club bende gai? Natuurlik vur Helmond Sport!

Beantwoorden

Ik vind 10% prijsverhoging niet echt veel in deze tijd. Daarbij willen de supporters toch ook een nieuw stadion en betere resultaten en dat kost nu eenmaal geld.

Beantwoorden

Compleet lulverhaal, HS verkoopt nog geen 1000 seizoenkaarten. Als je dan toch uitgaat van 1000, en je telt een prijsstijging van 40 euro per seizoenkaart praat je over maximaal €40.000,-.
Die €40.000,- maakt het verschil niet door je supporters uit te melken, dan kun je beter zorgen dat je commerciële manager zijn werk doet en een goede sponsor vindt.
Er zit al bijna geen mens in het stadion de voorzitter van HS zorgt er persoonlijk voor dat het er nog minder worden…..prachtige ambitie.

Beantwoorden

Phillipe is een topper

Beantwoorden
Richard van de Kerkhof

Iets meer dan 11 euro gemiddeld voor een thuiswedstrijd. Da’s niet veel.

Beantwoorden

Phillipe heeft ambities en die kosten geld. Alleen niemand weet hoeveel seizoenkaarten we vorig jaar na de prijsstijging van 25 % hebben verkocht. Dat de kosten zijn gestegen is een feit en dat dit ergens van vandaan moet komen is duidelijk. Maar dat geld ook voor de supporters. En kiezen tussen de huur en eten, ziekenfonds, verzekeringen betalen of HS dan is de keuze zo gemaakt denk ik. Je kan het ook omdraaien en seizoenkaarten juist goedkoper maken zeg 100 euro. Dan verkoop je er meer en zijn er meer mensen in het stadion waardoor je aantrekkelijker wordt voor sponsoren die meer geld opleveren dan die prijsverhoging op de seizoenskaart. Daarnaast is er weinig vernieuwends te zien om mensen warm te maken voor HS of om een bepaalde sfeer rond de club te creëren. En natuurlijk spelen de resultaten daarin ook een rol maar dat is niet het enige. Brandevoort is een grote groeiende wijk waar naar mijn inschatting weinig echte Helmonders wonen. Als die moeten kiezen 20 minuten rijden naar HS of PSV en de prijzen zijn bijna vergelijkbaar wat zouden die kiezen? Phillipe je bent echt een clubman en we hebben veel aan je te danken maar hier maak je een grote denkfout en mensen zullen echt af gaan haken en nieuwe eventuele supporters zullen andere keuzes maken en de reis naar EHV of elders maken.

Beantwoorden

Iedereen naar rato meer betalen is toch redelijk.En als iedereen normaal doet kunnen de beveiligings kosten misschien ook omlaag. Wel een Biertje kopen voor rond de 3 euro en dan weggooien.. drink het gewoon op.

Beantwoorden
Peter van Vlokhoven

Over de inflatie/geldontwaarding hoeven we het niet te hebben.
Vergelijkingen met de prijzen van andere clubs gaan niet op i.v.m. de sportieve en operationele ambities die er thans in Helmond liggen. Dat willen we toch allemaal?
En het is waar dat jaarlijks voor honderden Euro’s bier op het veld gegooid wordt en er wekelijks naar België gereisd wordt voor kostbaar vuurwerk. Verkwisting dus (maar dat is smaak).
Nu dan ook niet zeuren om een volgende prijsverhoging; wel is van belang dat de sportieve prestaties verbeteren anders wordt het wéér een dood paard waaraan getrokken wordt.

Beantwoorden

@Johan op zondag 30 april 2023 om 09:48:

Daar heb je wel een goed punt. En die extra toeschouwers zorgen ook weer voor extra inkomsten door consumpties.

Beantwoorden

Vorig Jaar +20% Dit Jasr + 10%
Toch maar naar PSV voor 80 Euro meer per Jaar.

Beantwoorden

@Roland op zondag 30 april 2023 om 09:24:

Voor zo´n kwaliteit is dat een koopje. Of toch maar naar PSV?

Beantwoorden

@Marko allebei niet maar dat is een ander verhaal. Voor de liefhebber is 11 euro niet veel. En volgens mij is het dit seizoen zelden saai geweest of superslecht.

Beantwoorden

DIEF

Beantwoorden

Vroeger waren er acties voor trouwe seizoenkaarthouders. Dat mis ik ( kan alsnog) .
Voetbal is voor het volk niet voor mensen met geld.

Beantwoorden

Dief zeggen tegen iemand die in z’n eentje Helmond Sport overeind houdt, dan snap je het niet.

Beantwoorden

Nog geen 600 betalende seizoenkaarthouders. Tel uit je winst!

Beantwoorden

Als het voetbal dan ook 10% beter wordt was de verhoging nog te billijken maar misschien is het wel beter om te stoppen met betaald voetbal in deze stad

Beantwoorden

@Johan

“En kiezen tussen de huur en eten, ziekenfonds, verzekeringen betalen of HS dan is de keuze zo gemaakt denk ik.”

Ik kies voor Helmond Sport.

Beantwoorden

Update:
Helmond Sport start samen met de supporters een seizoenkaartcampagne met als om meer seizoenkaarten te verkopen en dus meer publiek te trekken. Daarbij werd afgesproken dat de prijzen van de seizoenkaarten voor komend seizoen niet worden verhoogd.
Onze Club meldde zojuist op haar website het volgende:

Helmond Sport heeft afgelopen week aan tafel gezeten met vertegenwoordigers van de supporterstakken We Are Helmond (WAH), Supportersvereniging Helmond Sport (SVHS), de AA-side en NSVO. In dit gesprek is besloten om een gezamenlijke campagne te starten met als doel het aantal seizoenkaarthouders substantieel te verhogen. Tevens is afgesproken dat de prijzen van de seizoenkaarten niet worden verhoogd.
Met de onderlinge samenwerking wordt de goede relatie tussen club en supporters onderstreept, genereert Helmond Sport meer omzet én zit er meer publiek op de tribune. Dat is althans de doelstelling van de campagne. “Als we ergens samen de schouders onder zetten dan krijgen we hier veel voor elkaar. We vertrouwen erop dat we de campagne in gezamenlijkheid tot een succes kunnen maken”, aldus WAH-bestuurslid Maarten Driessen.
Voorzitter Philippe van Esch: “De club streeft een gezonde bedrijfsvoering na. Zoals iedereen weet hebben we thans te kampen met een hevige inflatie en moeten die gestegen kosten goedgemaakt worden. Dat betekent dat we nadrukkelijk alle mogelijke inkomstenbronnen tegen het licht hebben gehouden, zo ook de hoogte van de toegangsprijzen. Maar er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden.”
Van Esch vervolgt: “Helmond Sport staat voor beleving en sfeer. Als we enerzijds meer mensen op de tribunes krijgen en anderzijds de financiële planning op orde houden, dan snijdt het mes aan twee kanten. De club is erg blij met het constructieve meedenken van WAH, SVHS, AA-side en NSVO. Samen zetten we de schouders eronder om onze doelstellingen waar te maken.”

Alana maakte bijgaande foto toen zij vorig jaar oktober De Braak bezocht.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *