18reacties

Ludieke actie Rond de Toss met Otto Versfeld

Dankzij een succesvolle crowdfundingsactie blijft het wedstrijdboekje Rond de Toss voor Helmond Sport behouden. De actie leverde tot nu toe ruim 5 duizend euro én enkele nieuwe sponsors op. De kers op de taart volgt echter nu: iedereen kan op de koffie met een broodje bij de legendarische Helmond Sport-keeper Otto Versfeld.
Zondag 5 december 1982 staat nog altijd op het netvlies van Versfeld gebrand. Uit bij Ajax kreeg de thuisclub een penalty, waarbij niemand minder dan Johan Cruijff achter de bal ging staan. Na het fluitje schoot hij die echter niet op goal, maar tikte ‘m breed op Jesper Olsen. Die gaf hem terug waarna Cruijff eenvoudig kon binnentikken. Curieus natuurlijk, zie ook de bewegende beelden. Nog (bijna) nooit vertoond, zo’n penalty, en ook Versfeld ging daarom de hele wereld over.

De ‘penalty in drieën’. Versfeld liet eerder optekenen dat áls hij een tientje had gevraagd voor elke keer dat hij erover moest vertellen, hij nu miljonair was geweest. Maar nu krijgt eenieder dus de kans: tijdens de koffie met een broodje mag er honderduit worden gevraagd naar die beroemde pingel. Ook kun je dan een foto maken van zijn Zilveren Schoen, die hij in het seizoen 1982-1983 won als een-na-beste speler in de Eredivisie.
Op de koffie bij Otto, de slotactie van de crowdfunding van Rond de Toss, kost 12,50 euro per persoon. Aanmelden kan per mail via [email protected].