Buiten is het 16 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.681 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

18reacties

Dankzij een succesvolle crowdfundingsactie blijft het wedstrijdboekje Rond de Toss voor Helmond Sport behouden. De actie leverde tot nu toe ruim 5 duizend euro én enkele nieuwe sponsors op. De kers op de taart volgt echter nu: iedereen kan op de koffie met een broodje bij de legendarische Helmond Sport-keeper Otto Versfeld.
Zondag 5 december 1982 staat nog altijd op het netvlies van Versfeld gebrand. Uit bij Ajax kreeg de thuisclub een penalty, waarbij niemand minder dan Johan Cruijff achter de bal ging staan. Na het fluitje schoot hij die echter niet op goal, maar tikte ‘m breed op Jesper Olsen. Die gaf hem terug waarna Cruijff eenvoudig kon binnentikken. Curieus natuurlijk, zie ook de bewegende beelden. Nog (bijna) nooit vertoond, zo’n penalty, en ook Versfeld ging daarom de hele wereld over.
De ‘penalty in drieën’. Versfeld liet eerder optekenen dat áls hij een tientje had gevraagd voor elke keer dat hij erover moest vertellen, hij nu miljonair was geweest. Maar nu krijgt eenieder dus de kans: tijdens de koffie met een broodje mag er honderduit worden gevraagd naar die beroemde pingel. Ook kun je dan een foto maken van zijn Zilveren Schoen, die hij in het seizoen 1982-1983 won als een-na-beste speler in de Eredivisie.
Op de koffie bij Otto, de slotactie van de crowdfunding van Rond de Toss, kost 12,50 euro per persoon. Aanmelden kan per mail via [email protected].

18 reacties:

Prachtig ik hoop op veel aanmeldingen. Klasse Otto en op naar de Kampioensreunie op 6 Mei 2022 waar zo veel mogelijk oud spelers en betrokkenen van Mei 1982 bij zullen zijn.

Beantwoorden

@William op dinsdag 1 maart 2022 om 14:44:

Helmond Sport gewoon opdoeken, kosten alleen maar veel geld en presteren niets als ik het allemaal lees de uitslagen van de wedstrijden. Nieuw stadion zijn ze gewoon niet waard, verkopen en geld in de zak gemeente!

Beantwoorden

Okee compromis, alleen nog maar 20 selectiespelers en een trainer die maximaal 30 k salaris krijgen.

Beantwoorden

@Yoko, heb jij nou alleen maar overal commentaar op gedurende de dag?Werken zul je dan wel niet doen. Hou gewoon je grafmuil een keer of kom anders op een wedstrijddag naar het stadion en spuug daar je gal. Misselijk profiteurtje van de maatschappij en ga verdomme een baan zoeken!! Er staat koud een onderwerp op de weblog en je hebt er al weer commentaar, stuk werkschuw tuig!

Beantwoorden

Yoko

Je bent een zielig figuurtje maat alleen maar commentaar leveren lopende grafzerk maak je dan op zijn minst kenbaar wie je bent!! of klaag op de braak

Beantwoorden

Hey Yoko Ono, wat zit je nou dom te zwetsen. Zuurpruim met je opdoeken?! Waarom opdoeken, omdat het al jaren minder gaat? Is dat een reden om dan een club maar op te heffen?

Beantwoorden

Mooi man otto Versveld, ik weet nog dat de AA side met zijn allen zongen, als Otto warm loep bij Helmond sport, Otto otto otto otto net zo lang tot hij zwaaide en dan riepen heeeeeey

Beantwoorden

Gisteravond bij de ruime uitzege in Emmen waren er 8 supporters meegekomen
Een subsidie van 800 euro voor HS lijkt dan ook zat.

Beantwoorden

@Andre op woensdag 2 maart 2022 om 08:14:

Hadden die soms een (vrij) reizen kaart?
Want anders kost het meer Emmen, ligt bijna in Duitsland

Beantwoorden

@Yoko op dinsdag 1 maart 2022 om 17:50:

Helmond Sport is een commercieel bedrijf waar geen cent gemeenschapsgeld naartoe gaat. Misschien moet je eerst maar eens wat dingen uitzoeken voordat je hier je mond opentrekt. De onzin die je hier uitkraamt getuigt namelijk niet van enige intelligentie en de spel- en taalfouten die je daarbij maakt nog minder.

Beantwoorden

@D’n dieje op donderdag 3 maart 2022 om 11:44:

Ach, vandaar dat de gemeente zsm het stadion over moet kopen en dat het ‘niet lijkt op staatsteun’.

Beantwoorden

Hoe lang blijft de gemeenteraad nog geld pompen in een armlastig voetbalbedrijf ? Normaal bestaat een commercieel bedrijf op basis van eigen inkomsten uit verkoop aan klanten. Dat blijkt HS maar niet te lukken. Blijkbaar zijn er te weinig betalende toeschouwers. Een winkel zal sluiten als er geen klanten meer zijn. HS hangt gewoon al jarenlang aan het infuus van de gemeente. En die gemeenteraad blijft er maar geld in pompen. Misschien dat die bang worden voor de dreigementen die supporters hier uiten aan het adres van mensen die hun mening geven ? Die dreigementen alleen al zouden reden moeten zijn om de steun te stoppen.

Beantwoorden

@D’n dieje op donderdag 3 maart 2022 om 11:44:

Het SolarUnie Stadion van Helmond Sport. © Rene Manders/DCI Media
Helmond volgende maand eigenaar stadion Helmond Sport: nieuwe toets staatssteun valt goed uit
HELMOND – De gemeente Helmond mag zich volgende maand eigenaar noemen van een voetbalstadion. Waar de politiek eerder tegenstribbelde, ging ze dinsdagavond soepel akkoord. Een nieuwe analyse leverde weer geen vermoeden van staatssteun op.

Hans van de Ven 23-02-22, 06:00 Bron: ED
Zo gaat het stadion twee jaar voor de sloop – en twee jaar eerder dan gepland – over van de Stichting Belangen Helmond Sport (SBHS) naar de gemeente. ,,Dit is het goede moment”, benadrukte sportwethouder Harrie van Dijk. ,,De situatie is nu zo dat SBHS zich schuldenvrij kan opheffen.” Want koopsom enerzijds en verplichtingen anderzijds heffen elkaar op, geeft de gemeente aan.

We gaan uiteraard een verzeke­ring afsluiten

Wethouder Serge van de Brug, Over risico van schade
De gemeente heeft voor de zekerheid opnieuw laten onderzoeken of er geen sprake is van staatssteun. De deskundige stelt van niet. Het kan nog zijn dat de Europese Commissie achteraf onderzoek laat doen. ,,Dat gebeurt alleen bij twijfel”, stelt wethouder Serge van de Brug.

Dan is het niet te verwachten dat die tot een andere conclusie komt, stelt de gemeente. Is dat wel zo, dan moet SBHS het geld terugbetalen.

Meer inzage
Jan van Aert van 50Plus vroeg weer om meer inzage in de financiële positie van SBHS. Weer is het antwoord dat hoe SBHS omgaat met leningen aan derden, een zaak is van die stichting en niet van de gemeente,

Of de gemeente een financieel risico loopt om nog twee jaar eigenaar te zijn van een stadion dat zijn beste tijd heeft gehad? Van Dijk denkt van niet. ,,En als het dak eraf waait”, vraagt Jochem van den Bogaard (D66) met Dudly en Eunice in het achterhoofd. ,,We gaan uiteraard een verzekering afsluiten”, reageert Van de Brug.

Veiligheidsinspectie
Er wordt sowieso binnenkort een veiligheidsinspectie uitgevoerd. Dat gebeurt in alle stadions na het inzakken van de tribune bij NEC.

Soms sta je lijnrecht tegen over elkaar. Maar we praten nog.

Wethouder Harrie van Dijk, Over onderhandeling met SV De Braak
Op de plek van het stadion komen straks twee velden voor SV De Braak. Martijn Rieter (Helder Helmond) weet te melden dat die club de gesprekken hierover heeft opgeschort. ,,We zijn over de hoogte van de huur flink in onderhandeling”, reageert Van Dijk. ,,Soms sta je lijnrecht tegen over elkaar. Maar we praten nog.”

‘Een stadion rijker’
Op Ger Klaus na stemde iedereen in met de deal. ,,Nou, dan zijn we weer een stadion rijker”, concludeerde burgemeester Blanksma.

Beantwoorden

@Lei op donderdag 3 maart 2022 om 15:00:

Dat noemt Elly met de rest van de kliek ‘creatief boekhouden’, ik noem het gewoon 1: liegen; 2 recht praten wat krom is; 3 verdonkeremanen voor de inwoners van Helmond en voor de controleur voor de belasting. Dat dat bedrijf zich daarvoor leent, niet alleen in Helmond! De Raad is er voor controle op het reilen en zeilen van het Coll. v.B&W, gaan gewoon mee dat stelletje huichelaars, behalve dhr. Klaus, prima

Beantwoorden

Yoko gij drink te veul azijn

Beantwoorden

@Tommie op vrijdag 4 maart 2022 om 15:45:

Jij moet je werk doen volgens de richtlijnen van de specialistisch arts! Heeft niets met azijn te maken, gewoon de waarheid.

Beantwoorden

Yoko, lastig om kritiek te krijgen he?! Wie uitdeelt, moet ook kunnen incasseren

Beantwoorden

@Tommie op zaterdag 5 maart 2022 om 00:16:

Ja kan ik ook, echter jij niet! Al zou ik nog zo om een verpleger verlegen zitten voor wondverzorging, jij in ieder geval nooit, kans groot/aanwezig dat het fout gaat want richtlijnen zijn ervoor om opgevolgd te worden! Zeker op medisch gebied is dit belangrijk, maar, blijkbaar snap je het nog steeds niet. Over het paard getilt vloggertje en schrijvertje, je zou er haast bang van worden,iiiieeeeeekkkkkkkk……

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *