Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 84.105 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
16reacties

Van 1 van onze bezoekers kregen we het verzoek dit log en deze tekst te plaatsen.
Hij vond het een log waardig, wij ook. Zo gevraagd, zo gedaan dus.

_______________________________________________________________________________

Logo Helmond KermisElk jaar is hij er weer. Helmond staat bekend als echte kermisstad, en dat is ook niet vreemd als je bekijkt dat we elk jaar twee grote kermissen hebben; de zomerkermis en de voorjaarskermis.
Elk jaar is de zomerkermis een week vermaak voor jong en oud.
Echter, dit jaar is voor een andere opzet gekozen. Als afsluiting van de afgelopen kermisperiode werd een extra lange voorjaarskermis van 10 (!) dagen gehouden, met veel attracties.
De zomerkermis is nu een stuk kleiner geworden. Voorheen Speelhuisplein, Watermolenwal, Ameideplein en de Markt. Nu zijn alleen de Markt en het Ameideplein over. Vroeger waren er nog wel eens spectaculaire openingen, met behulp van BN’ers, maar het lijkt er op of de kermis steeds minder ‘spectaculair’ wordt, en Helmond zijn waardigheid als echte kermisstad aan het verliezen is.

Nu we er allemaal een keer overheen hebben kunnen lopen, kunnen we een oordeel vormen. Onze vraag is of Helmond er goed aan heeft gedaan met de veranderingen rondom de kermis.

16 reacties:

Zonde hoor, maarja politiek is vaak niet te volgen.

Beantwoorden

Tja tis niet veel dit jaar vind ik! Jammer maar helaas! De kermis is te klein!

Beantwoorden

Zeker zonde, want het is nu eigenlijk maar een halve kermis.
Het goede weer maakt veel goed, maar deze uitvoering zal HelmondKermis snel een mindere uitstraling geven. Want dit soort nieuws gaat snel rond bij de mensen die van buiten de stad erop afkomen.

Beantwoorden

Als het goed is, is alleen dit jaar de kermis zo klein (de voorjaarskermis was groter). Er zijn plannen om het “rondje kermis” weer terug te brengen. Op zich vind ik dat een verbetering en dus een heel goed idee! De huidige kermis moeten we maar zo snel mogelijk vergeten. Hoewel het weer (tot nu toe) toch wel heel erg mee zit.

Beantwoorden

Ik geef niets om de kermis, alhoewel het sfeertje altijd wel gezellig is, maar de prijzen vind ik belachelijk, vooral voor de mensen met een kleine portomonee.

Maar ik vind dat het rondje kermis weer terug moet komen, wat ook gebeurt, dus zoals Ad al zei, vergeet deze maar snel.

Beantwoorden

Ook ik ben voor een grotere kermis. Ik ga elke dag wel even kijken en het valt mij op dat er ,s-middags weinig volk op de been is.De terassen daarntegen zijn aardig bezet.

Beantwoorden

Ik vind deze zomerkermis niet al te geweldig. Er moet echt wat gebeuren met Helmond kermis. Misschien nieuwe mensen, nieuwe ideeën!! De laatste jaren was de kermis toch al niet zo bijzonder meer en eigenlijk vrij routinematig opgezet. Helmond wordt nu al links en rechts ingehaald door andere plaatsen. (Best, Venray, Uden, over Tilburg praat ik niet eens). Helmond kermisstad wordt eens wakker!!!!!!

Beantwoorden

De kermis van Mierlo is zelfs groter, kun je nagaan…

Beantwoorden

Na alles wat ik over de kermis gehoord en gelezen te hebben, ben ik er gisteravond een keer over gewandeld. Ik vind de kermis niet echt tegen vallen. Hij is inderdaad een stuk kleiner, en door het wegvallen van het Speelhuisplein, staan er weinig grote attrakties. Maar volgend jaar is de kermis weer een stuk groter, en je kunt dan weer, net als vroeger, een rondje kermis doen.

Beantwoorden

Ik vind de kermis veel ste klein, en vooral voor Helmond. Mensen van buiten Helmond kwamen graag naar de Helmondse kermis, maar zullen nu dus waarschijnlijk wegblijven. Dit ook al niet ten goede van de winkeliers, zij zien namelijk ook dat hun omzet kleiner is dan de voorgaande jaren. Ik denk echter dat de gemeente hier nog niet eens aan heeft gedacht! Ik zou het zelfs wel fijn vinden om van de gemeente een reactie te lezen over het feit dat nu de winkeliers minder omzet draaien, en Helmond op deze manier niet veel van de ‘grote’ kermisnaam overhoudt.. ik bedoel.. of ze daar ooit aan hebben gedacht.. want ik merk met steeds meer dingen dat het lijkt alsof ze Helmond gewoon een slechte naam willen bezorgen, denkend aan bijv. de toenmalige voorgenomen logoverandering, en dit.

Beantwoorden

ik ben er gisteren speciaal een dagje voor terug gekomen … nou nou … khad het beter niet kunnen doen … ik vind zo’n kermis dus echt niks … als je er eenmaal overheen gelopen bent heb je het helemaal gehad en gezien … terwijl je vroeger toch uren kon wandelen … haha waren wel dezelfde rondjes, maar het was gezellig … de kermis moet gewoon terugkomen van de markt over de koninginnewal zo rond …

Beantwoorden

Er was inderdaad weinig volk en dus helaas ook voor mij en mn baas weinig klanten (werk alweer een tijdje op de kermis) Het was een stuk minder als vorig jaar maarja. Deze vergeten we maar snel en op naar de volgende kermis. Ohwja, de kermis was zo klein omdat de gemeente aan het speelhuisplein wilde beginnen (heb ik gehoord). Ik vind het echt belachelijk want dat hadden ze ook wel een weekje kunnen verschuiven. en wat is nu? Ze zijn nog steeds niet aan het speelhuisplein begonnen. Tsja, daar heeft de gemeente een grote omzet misgelopen. Eigen schuld dikke buld!

Beantwoorden

Even een late reactie op onze kermis.
Hij is wel te klein en kan iets groter. Ik ben een paar keer gestruikeld over de stoepranden die de gemeente heeft gelegd om de bomen. De bomen staan midden in het loopgedeelte!! Dus gemeente weg met de stoepranden. Verder denk ik dat de kermis een aflopende zaak is. Er zijn al zoveel pretparken in de buurt en leuke andere dingen te doen in de stad. Als je naar een dierentuin of efteling gaat ben je net zoveel geld kwijt en ben je de hele dag bezig, op de kermis ben je in 2 uur tijd net zoveel geld kwijt. Ik ga liever naar de kasteeltuinconcerten. Volgens mij is het daar drukker als op de kermis.

Beantwoorden

Ik ben ivm de vakantie niet op de kermis geweest dit jaar maar als het goed is word het volgend jaar wel weer groter en het traditionele rondje via de Ameidestraat in ere hersteld. En te zien aan bovenstaande reacties id dat maar goed ook !

Beantwoorden

hmm, nu kreeg ik m niet… vreemd

Beantwoorden

het was jaren geleden echt veel gezelliger op de kermis, hij moet dus weer gauw rondgaan, en de havenplein stond toen bomvol met bevolkt terrassen,nu is gewoon treurig om te zien, alles gesloten .het is gewoon geen kermissfeer meer en daarom blijven voortaan thuis,jammer.vondt het ook een mooie opmerking van de kermis meedere keren rondliept zo gezellig was het, mooie herringeringennnn

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *