Buiten is het 25 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.874 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

In Keyserinnedael wérden 2 bewoners verdacht van een besmetting met het coronavirus. Dat hoorden we vanochtend via Twitter. De 2 mogelijk besmette bewoners zijn getest: uit de uitslag blijkt dat beiden niet besmet blijken. Hun 2 afdelingen in de woonzorglocatie zijn nu weer voor een ieder open. Dat liet de woordvoering van de Zorgboog vanmiddag aan de weblog weten.
Het betrof cliënten die daar op verschillende afdelingen (aan het kanaal) wonen. Bij het bekend worden van de de mogelijke besmetting werden er direct voorzorgsmaatregelen getroffen. Conform de richtlijnen van het RIVM werden beide afdelingen daarom direct gesloten voor niet-bewoners, dus ook voor familieleden gold de lockdown.

8 reacties:

Het blijft dus belangrijk dat we ons aan de 1.50m houden. De medewerkers in de zorg (die op hun tandvlees lopen) doen er alles aan om verdere uitbraak tegen te gaan. Laten we hun werk niet nog moeilijker maken!

Beantwoorden

“…wérden 2 bewoners verdacht van…”

Misplaatste woordkeuze?

Beantwoorden

Better Save Than Sorry

Beantwoorden
Karin van der Werff

Werden, worden, hebben gedaan. ‘t zal wel. Gelukkig geen besmettingen, daar gaat ‘t om.

Beantwoorden

@Hanneke Hegeman op vrijdag 17 juli 2020 om 15:58:

Ben blij te horen dat er niemand besmet is. Mijn moeder van 90 woont ook in een verzorgingstehuis (niet Keijzerinnendael). Mijn moeder heb ik 9 weken niet kunnen zien. Ondertussen mag er gelukkig weer bezoek komen.

Het respect wat ik heb voor de verpleegsters in het tehuis is ENORM. Zo veel goede zorg en liefde ze geven aan de bewoners.

Maar ik tegelijkertijd ontzettend boos. Je schrijft dat ze er alles aan doen om besmettingen te voorkomen. JA dat is waar. Maar wie heeft hen in die vreselijke situatie gebracht dat ze onbeschermd voor deze oudjes moesten zorgen? Hoevelen hebben zich ziek gemeld, wat begrijpelijk is.

Maar als is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel!
Nieuwsuur heeft een onderzoek gedaan naar de vele stergevallen in bejaarden-/verpleeghuizen. Shocking wat ze daar naar boven haalden. Het is uitgezonden 15-1617 juli.

Dus een applaus wil ik wel geven voor deze harde werkers (en geef ze een fatsoenlijk salaris) maar zeer zeker niet voor het kabinet en het RIVM. De grove schande dat er geen mondkapjes zouden zijn. 1 directeur van een verzorgingstehuis heeft in zijn wanhoop ze zelf maar aangeschaft. Die liggen nu nog op de plank omdat het verboden werd van hogerhand om ze te gebruiken.

Ik mag hopen dat er een grote Parlementaire enquête gaat komen, het liefst voor de verkiezingen. Dat de onderste stenen maar eens boven komen al is dat in dit land nogal een moeilijk probleem.

Beantwoorden

@Marjo op zaterdag 18 juli 2020 om 17:57:

Ja Marjo, het is voor de medewerkers in de zorg, met name in de verzorgings/verpleeghuizen een heel moeilijke tijd geweest. Ze hebben echt zonder fatsoenlijke bescherming moeten werken. Gewoon omdat er die niet was. Nederland was niet op deze virusinfectie voorbereid. Een goede vriendin van me werkt als verpleegkundige in een verzorgingshuis. In het begin zonder materiaal met als gevolg dat zij ook corona heeft gekregen. Het is gelukkig meegevallen maar we hebben wel in onze rats gezeten. Na 3 weken ziekte is ze weer gaan werken, met nog steeds onvoldoende beschermende materialen. Ongelooflijk wat een inzet.

Om nu iemand de schuld te geven van het feit dat Nederland onvoldoende voorbereid was op deze pandemie, gaat mij te ver. Maar…. we hadden de beste gezondheidszorg ter wereld, en die is voor een groot deel door de marktwerking (een politiek besluit) onderuit gehaald. En die keuze is absoluut verkeerd geweest en daar betalen wij nu de rekening van.

Als het aan mij ligt is de gezondheidszorg helemaal gratis, dat wil zeggen de zorg die nodig is. Het is toch te gek dat het steeds meer op gaat lijken dat gezondheid alleen is weggelegd voor degenen die het kunnen betalen. We leven toch niet in het land van Trump! “Luxe zorg” (bijvoorbeeld cosmetische ingrepen) mogen de mensen zelf betalen. Voor dikke lippen moeten ze zelf maar zorgen.

Veel groetjes,
Hanneke.

Beantwoorden

Fijn voor de mensen dat het loos alarm was. 😷🙄😃

Beantwoorden

Gelukkig maar

Beantwoorden
Marlou Watervoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *