Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.062 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
86reacties

Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost neemt nieuwe maatregelen tegen corona, Die worden genomen om de verspreiding in onder meer Helmond onder controle te krijgen. Deze nieuwe maatregelen gaan in vanaf komende zondag om 18.00 uur. Dat werd zojuist bekend gemaakt. 
De 3 nieuwe maatregelen zijn:

 • Bij gelegenheden met een horecavergunning stopt de inloop van gasten om middernacht. Dan gaat ook de muziek uit. Om 01.00 uur sluiten deze gelegenheden.
 • Er komt een verbod om je op te houden in gezelschappen van meer dan 50 personen. Dit geldt voor bijvoorbeeld feesten, borrels en uitjes voor groepen van deze grootte. Dit geldt zowel binnen als buiten. Op deze regel zijn een aantal uitzonderingen van kracht, zoals demonstraties, religieuze bijeenkomsten, uitvaarten, en dans- en theaterbeoefeningen.
 • Voor samenkomsten met meer dan 50 personen geldt een meldplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor een publiekelijk toegankelijke concert in een park. De organisator moet 48 uur voor de start van de samenkomst een digitaal formulier invullen. Op deze meldplicht gelden een aantal uitzonderingen zoals gelegenheden met een horecavergunning, religieuze bijeenkomsten, (super)markten, winkels, bibliotheken, culturele instellingen en vergelijkbare locaties waar er sprake is van een doorstroom van bezoekers.

In de reacties hieronder staan updates.

86 reacties:

Paniek paniek en het Elkerliek is nagenoeg leeg.

Beantwoorden

Goed aan de regels houden dan blijft het zo

Beantwoorden

@Marja Konings op vrijdag 25 september 2020 om 17:29:

houden zo dan !

Beantwoorden

Wil niet zeggen dat iedereen met Corona in het zh beland en ook niet alleen op de ic , maar op gewone afd liggen ook Corona patiënten .

Beantwoorden

Wat een onzin weer. Tot op heden is het zelfs nog minder erg dan een normaal griepseizoen. Overigens, waar is de griep ineens gebleven? Stop deze poppenkast toch. Ik doe niet mee en ik deed al niet mee

Beantwoorden

@Lotte van Dijk op vrijdag 25 september 2020 om 17:50:

En daarom ben je een asociale Helmonder. Want door mensen als jij worden nu zulke maatregelen genomen.

Beantwoorden

Omdat men zich niet aan de regels houden
Worden we allemaal gestraft
Word nog veel erger, we zijn er nog lang niet

Beantwoorden

De norm aanpassen in 2009 om tot een pandemie te kunnen komen is goed geluk. Zelfs Helmond doet mee haha geweldig! 😁

Beantwoorden

@lotte, totdat je je oma/moeder verliest aan deze ziekte. Denk eens na.
Het is volgens jou minder dan een normaal griepseizoen, natuurlijk is het dat, en dat komt omdat er maatregelen genomen worden om besmettingen tegen te gaan.
Doen ze dat niet krijg je taferelen zoals in Italie en Brazilie.
Zucht. Die maatregelen nemen ze niet met de normale griep, omdat daar een inenting voor is. Ooit van de griepprik gehoord ? Denk je niet dat straks als er een vaccin is alles veel makkelijker gaat worden ?
En lopen de ic’s ook vol met de normale griep ? Moeten ze de
reguliere zorg dan ook beperken ?? Nee toch ?
Ik weet niet onder welke steen jij woont, maar wat ik wel weet is dat jij niet in de zorg werkt, en waarschijnlijk ook niet heel hoog geschoold bent.

Beantwoorden
Hou je aan de maatregelen

@rijpelaar
Als je dat maar blijft geloven pancake

Beantwoorden

Goed zo blijf de mensen maar bang maken wat voor maatschappij leven we toch

Beantwoorden

Gelukkig, maar dat lost niets op. Het is beter om alle kroegen sluiten.

Beantwoorden

Alle kroegen en eettenten sluiten vandaag nog

Beantwoorden

flikker toch op met die flauwekul sluit je eigen op..aub en laat andere zelf beslissen wat ze willen doen
word er zo schijtziek van dat andere willen uitmaken wat ik of anderen doen

#ikdoenietmeermee

Beantwoorden

@Lotte van Dijk op vrijdag 25 september 2020 om 17:50:

Ik word zo ontzettend moe van mensen die enkel aan zichzelf denken en als ze dingen niet snappen ‘niet meer mee doen’ in plaats van zich in materie te verdiepen. Ik hoop dat al dat volk snel op de IC belandt en vervolgens hun complottheorieën mag gaan uitleggen aan de zorgmedewerker. Die vervolgens een simpele vraag kan stellen: wilt u geholpen worden, of gelooft u niet dat u werkelijk Corona hebt?

Beantwoorden

#ikdoenietmeermee #laatmensenzelfdiekeuzemaken waarom moet het hele land op slot? Waarom mogen we niet zelf kiezen of we het risico lopen om besmet te worden? Waarom bepaald de regering of mijn familie en vrienden op bezoek mag komen en met hoeveel? Waarom gingen we een aantal jaar geleden niet in lockdown toen er ruim 9000 mensen stierven aan de griep? Waarom kijken mensen niet verder als wat de regering ons verteld? Waarom worden we niet allemaal wakker?

Beantwoorden

@Jan Klaas op vrijdag 25 september 2020 om 22:38:

“Waarom mogen we niet zelf kiezen of we het risico lopen om besmet te worden?” Omdat je ook niet zelf mag kiezen of je het risico wilt nemen om een ander te besmetten!

De regels zijn er om te voorkomen dat mensen die wél besmet zijn maar géén klachten hebben ongemerkt anderen besmetten. De regels zijn er NIET omdat we in Nederland zogenaamd een dictatoriale overheid hebben die ons voor wil schrijven wat we moeten doen en laten. Dat de regels leiden tot flinke sociale en economische schade is niet te ontkennen, maar het doel is het redden van mensenlevens.

“Ik wil me niet aan de regels houden want ik ben niet bang om corona te krijgen” betekent gewoon “Ik wil me niet aan de regels houden en als een ander dan door mij besmet wordt interesseert me dat niet”. Zo’n houding getuigt van een totaal gebrek aan inzicht en/of een grenzeloos egoïsme.

Beantwoorden

Gu blijft lachen ze zitten met hun handen in zun haar , dan gaat toch iedereen eerder drinken dit werkt helemaal niet
Een ziek en onnozel besluit , ik had ook niet anders verwacht

Beantwoorden

wat een flauwekul toch allemaal weer!!!

Beantwoorden

kroegen dicht per direct,alcohol in het spel schijt aan de regels,op het terras ziet het er goed uit maar als je naar de wc moet is het tegen elkaar aan hangen en noem maar op.

Beantwoorden

@d’n dieje als we moeten gokken dat iedereen die geen klachten heeft ook thuis moeten blijven, dan moet alles dicht en dan is het einde zoek. Regels zijn prima als ze onderbouwt kunnen worden. Ze weten zelf niet meer wat ze nu echt willen. eerst is jeugd niet besmettelijk onder de 18, dan weer wel. Dan is het tot 12 jaar, dan moet t hele huishouden thuis blijven als 1 persoon klachten heeft, nu weer niet. Wat willen ze nou? Als jij het nog snapt. Ik zie door de bomen van regels het spreekwoordelijke bos niet meer. En nee ik wil geen andere besmetten, geef veel om mijn medemensen. Alleen merk ik uit mijn omgeving dat veel mensen het voor lief nemen en graag het risico willen lopen, i.p.v. eenzaam en alleen thuis te zitten.

Beantwoorden

# IK DOE MEE én IK DOE NIET MEE❣

✔ik blijf thuis als ik klachten heb.
✔ik respecteer mensen die de 1,5 meter belangrijk vinden, maar gebruik deze zelf alleen bij klachten.
✔ik blijf bij kwetsbare mensen uit de buurt als mijn gezinsleden of ik klachten hebben.
✔ik zorg en ik ben en blijf verantwoordelijk voor mijn eigen gezondheid.
✔ik doe er alles aan om mijn immuunsysteem te verhogen.
✔ik zorg voor goede ventilatie.

Beantwoorden

Ik vind Jos het meest compleet, en ook een logische houding.
Wel jammer dat er inderdaad onder welke ## dan ook, maar wat geroepen wordt door Famke Louise’s .

Beantwoorden

#ikbetaalmee aan de extra ziektekosten en kosten door arbeidsongeschiktheid in het post-coronatijdperk doordat het virus in het lichaam allerlei soorten langdurige of zelfs onherstelbare schade aanricht, én ik ben blij dat de veiligheidsregio Brabant-Zuidoost in elk geval probeert om die schade beperkt te houden.

Beantwoorden

@JOS op zaterdag 26 september 2020 om 11:21:

# IK DOE MEE én IK DOE NIET MEE❣
———————–
✖ik blijf kritische vragen stellen en neem niet alles klakkeloos aan, zeker omdat er een heleboel zaken niet kloppen of logisch zijn.
✖ik vind dat er meer openheid tov van cijfers, feiten en het OMT moet komen.
✖ik sta niet achter de noodwet.
✖ik sta niet achter het beleid van de WHO en mogelijk de agenda van de VN.
✖ik sta niet achter halve waarheden en het angst aanjagen en in stand houden door de regering en de WHO.
✖ik sta niet achter het gegoochel met cijfers en het manipuleren van deze cijfers.
✖ik sta niet achter de achterkamer politiek, belangenverstrengeling, verklaren van staatsgeheimen en het weigeren van onderzoeken naar andere wegen dan alleen het vaccin.
✖ik sta niet achter de houding, werkwijze en attitude van Rutte en de Jonge.
✖ik sta niet achter de starre houding en het weigeren om te onderzoeken hoe betrouwbaar de PCR test is en of de HCQ combi preventief kan worden ingezet.
✖ik sta niet achter de censuur, monddood maken van andersdenkenden of karaktermoord plegen.
✖ik sta niet achter de propaganda en het omkopen van influencers en nieuwskanalen.
✖ik sta niet achter de regels veranderen op genetisch vlak voor vaccinaties of het winstbejag en de belangenverstrengelingen die ermee gepaard gaan en ik ben ook niet voor (indirecte) verplichting van vaccinaties.
✖ik sta niet achter het kapot maken van de economie, bepaalde branches, boerenbedrijven, kleine bedrijven, ZZP-ers en de horeca. Al helemaal niet ten behoeve van de grote bedrijven, die op deze manier steeds meer macht krijgen.
✖ik sta niet achter het manipuleren van een heel land onder het mom van een gezondheidscrisis.
✖ik sta niet achter het opzetten tegen elkaar, de verdeel en heers politiek of het moeilijk maken van demonstraties met allerlei vage redenen.
✖ik sta niet achter hoe er met ouderen in dit land wordt omgegaan en ze niet eens een keuze hebben.
✖ik sta niet achter wat er allemaal met onze kinderen gebeurt, hoeveel angst ze wordt aangejaagd en hoe ze vreemde maatregelen eigen moeten maken, die verbinding en steun onder elkaar onmogelijk maakt in een onzekere, bange tijd waarin ze het juist nodig hebben.
✖ik sta niet achter de manier waarop de Nederlanders behandeld worden als kleine kinderen, en er verwacht wordt dat ze alles blindelings opvolgen of dat er streng gehandhaafd wordt in een notabene vrij land dat net 75 jaar bevrijding viert.

PS:
Aangezien dit wereldwijd gebeurt, vraag ik mij steeds meer af of er een politieke agenda is, (zoals agenda 2021 of 2030) waarin er een andere visie over de toekomstige wereld is en of deze momenteel wordt uitgerold onder het mom van een gezondheidscrisis en ik doe hier ook onderzoek naar.
Ik ben geen voorstander van meer (digitale en AI) controle en ik vind dat de mensen het recht hebben om hier een eigen keuze in te maken!
En als dit echt speelt, zullen we elkaar hard nodig hebben om het te stoppen.

Beantwoorden

@Sander Lam op zaterdag 26 september 2020 om 13:20:

er word meer schade door de maatregelen momenteel aangericht als door cov19
niet aleen bij bedrijven
ook bij mensen met uitgestelde zorg
ook bij mensen die er geestelijk aan onderdoorgaan
ook bij ouderen die angst ingepraat word
laat de mensen dan zelf kiezen of ze wel of geen risico willen lopen
corona is statichties gezien voorbij

Beantwoorden

@slotje erop op zaterdag 26 september 2020 om 08:51:

oplossing is draag een pamper dan hoef je niet naar de wc

Beantwoorden

@JOS op zaterdag 26 september 2020 om 14:42:

Domme gast,jouw woorden-laat mensen zelf kiezen of ze wel of geen risico willen lopen,jij wil blijkbaar risico lopen de mensen om jouw wil jij dus besmetten ik wil geen risico lopen maar ik heb geen keuze door personen zoals jij,corona is voorbij man jij spoort niet.

Beantwoorden

@JOS op zaterdag 26 september 2020 om 14:42:

Bedankt voor de aanvulling. Het virus zorgt inderdaad ook indirect voor schade, door de piekbelasting in maart en april van de ziekenhuizen waardoor minder urgente medische zorg werd uitgesteld. Goed dus dat er toen maatregelen zijn ingevoerd om de corona-zorgvraag terug te dringen en dat de veiligheidsregio Brabant-Zuidoost nu probeert een nieuwe piekbelasting te voorkomen.

Beantwoorden

1 ding is mij pijnlijk duidelijk geworden in deze tijd. Dat is het absurde egoïsme, de schrijnende arrogantie en de onmetelijke domheid van een heel groot gedeelte van mensen.

Het is immens triest te zien dat die groep niet verder kan kijken dan 1 minuut in de toekomst. Walgelijk.

Beantwoorden

Serieus alle negatieve reacties hierop.. zullen dat ook de mensen zijn die het hardste gaan janken als net als amerika en dergelijke de mondkapjes plicht overal word ingeroepen ipv alleen het ov? (waar ik eerlijk gezegd geen probleem mee zou hebben, helemaal niet als risico persoon zijnde.)
Kan mischien wel rot zijn. Maar beter als halfomslachtige regels die om de zoveel weken versterkt worden en verwarring opbrengt.

Beantwoorden

Wat zo jammer is aan deze hele crisis, is dat het egoïsme steeds groter wordt en ook het individualisme.
Verbinding is ver te zoeken.

Heel even in het begin was dat er wel, Verbinding. Masr helaas weer net zo hard verdwenen als ontstaan.

Iedereen heeft recht op eigen mening
Maar de hardheid tegenwoordig is buiten proporties aan t raken. Het lijkt vort wel een wedstrijd, wie kan een ander zo hard mogelijk raken, onderuit trappen…

Wat mij betreft mag de boel terug in “intelligente” lockdown. Hoewel ik denk dat dat niet gaat werken met de huidige sfeer in t land

Wellicht aankomende half jaar alle kwetsbare vrij laten buiten en de rest opsluiten? Zoals de “kwetsbaren” dat afgelopen half jaar gezeten hebben?

Weet zeker dat we de boel dan wrl onder controle krijgen.
Want deze mensen houden zich wel aan de afspraken, voor de veiligheid van anderen en zichzelf

Beantwoorden

@jos, tja die geheime agenda is iets wat steeds naar boven komt en ook reëel zou kunnen zijn…..
We zullen het gaan meemaken, game over?

Beantwoorden

Corona gemaakt door de nieuwe wereldorde. Ze vaccineren ons dadelijk allemaal zodat we niet meer zo oud worden want de wereld raakt overbevolkt.

Beantwoorden

@Lotte van Dijk op vrijdag 25 september 2020 om 17:50:

Is de corona bij jou al op de hersenen gelagen ofzo. Domme doos !

Beantwoorden

Update 1:
2½ Keer zoveel coronagevallen in Helmond ten opzichte van vorige week
Over een uurtje gelden ook in Helmond de extra maatregelen om de verspreiding van corona tegen te gaan. Zoals je helemaal bovenaan kunt lezen betekent dat onder meer dat de kroegen eerder moeten sluiten. Een goed moment lijkt ons om de Helmondse coronacijfers tot en met vandaag te geven.
Het aantal nieuw vastgestelde coronagevallen in Helmond is de afgelopen 7 dagen ruim verdubbeld. Uit cijfers van het RIVM blijkt dat het er vorige week 44 waren, deze week zijn dat er 110. Het totaal aantal Helmonders dat sinds maart met het virus besmet raakte, stijgt daarmee tot boven de 700. Zowel afgelopen woensdag als vandaag werden de hoogste aantal coronabesmettingen op 1 dag sinds maart in Helmond vastgesteld: 22.

De eerste grafiek laat zien hoeveel Helmonders iedere dag sinds maart positief getest zijn op corona. De aantallen aan de rechterkant zijn per 100.000 inwoners. Omdat Helmond 92.423 inwoners heeft, moet je de getallen dus vermenigvuldigen met 0,92423 voor het precieze aantal.

Deze tweede grafiek toont de cumulatieve aantallen. In dat overzicht van het RIVM de Helmonders die positief getest werden, werden opgenomen in het ziekenhuis en overleden als gevolg van corona.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zondag 27 september 2020 om 17:07:

Vloek niet snel, maar gvd dat echt verkeerd! Hoorde dat er al een altijd propvol café op het Havenplein gesloten werd omdat de eigenaar ook corona had gekregen.

Beantwoorden

Nou,gaat lekker,straks weer lock down,we Moeten toch echt alles in acht nemen,kom op mensen,denk ff na,en niet van,overkomt mij niet,

Beantwoorden

Toch jammer dat de overheid niet in staat blijkt om eerlijk en open alle cijfers en feiten te delen.
Op zijn minst hebben de getallen duiding nodig…

Beantwoorden

In het Elkerliek Helmond , is een zaal daar kunnen 8 mensen liggen , die ligt niet vol , vandaag gehoord , betrouwbare bron

Beantwoorden
Harriet Meulendijks

110 op bijna 100000 inwoners .en de helft ervan heeft griep dus het valt wel mee

Beantwoorden

@Peter Treffers op maandag 28 september 2020 om 07:29:

1 is al teveel.

Beantwoorden

The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence. (Charles Bukowski).

Beantwoorden

.1 test toont alleen virus(restanten) aan, 90% van positief testen een niet werkzame hoeveelheid virus.
Ik zou wel eens willen weten; die 90% positief geteste mensen; hebben die dusdanig weinig virus binnen gekregen dat ze niet eens ziek worden laat staan immuun?
Of, doen deze in de ziekte covid-19 statistiek helemaal nog niet mee; van de 10% serieus geinfecteerde mensen heeft nog eens 90 niks ergs, de echt zieken zijn 10% van 10% = 1% van alle positief geteste mensen.?

iemand ?

Beantwoorden

slotje erop ? 1 is al teveel ?
als je dat wil bereiken zijn we er over 10 jaar nog niet vanaf

Beantwoorden

@José op zondag 27 september 2020 om 17:37:

dan heb je dat verkeerd gehoord
de eigenaar heeft idd coronavolgens de test
vertel er ook even bij dat hij al tig keer gevraagd heeft aan de gemeente om het pad wat dwars door de terassen loopt af te sluiten
dus voor je iets roept
hou t bij de feiten en geen verzinsels

Beantwoorden

Ik zou willen voorstellen om onze regio aan te melden voor een test.
We gaan met elkaar voor gecontroleerde groepsimmuniteit.

Beantwoorden

@gertjan op maandag 28 september 2020 om 09:52:

Volgens de WHO ontwikkelt 80% van de besmette mensen milde klachten. (‘Most people (about 80%) recover from the disease without needing hospital treatment.’)

https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses > What are the symptoms of COVID-19?

Ik meen ook ergens gelezen te hebben dat 2% overlijdt, maar dat kan ik zo snel niet terugvinden.

Beantwoorden

Jullie zijn echt dom!! Ga een dagje Met de ambu mee, of in het zkh..
En dan zullen je pas zien wat er aan de hand is en gaan jullie zielig een een hoekje zitten janken, van het feit waarmee je geconfronteerd zal worden.

Mensen doe jullie fucking ogen open en doe niet zo klere eigenwijs!

Beantwoorden

@gertjan op maandag 28 september 2020 om 12:06:

Verbeter de wereld en begin bij jezelf! Hoe doe je dat? Zorg allereerst dat jij ook corona krijgt door een half uurtje onbeschermd bij een corona-patiënt op bezoek te gaan. Die zijn niet zo moeilijk te vinden want er zijn er nu zat in Helmond. Daarna ga je naar je familie, vrienden en kennissen. Vergeet daarbij vooral de ouderen en zwakken niet. Dan is het begin gemaakt van die door jou zo gewenste gecontroleerde groepsimmuniteit.

Beantwoorden

Update 2:
14 Extra coronamaatregelen die ook in Helmond gelden
Foto door Isabelle van EschTijdens de persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge zojuist zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om de verspreiding van corona tegen te gaan. De onderstaande 14 landelijke maatregelen gelden vanaf morgen 18.00 uur en gelden in elk geval voor de komende 3 weken.
Regels voor binnen:

 1. Thuiswerken blijft de norm, tenzij dat echt niet kan. Als er in een werksituatie toch een besmetting plaatsvindt, kan de werklocatie 14 dagen worden gesloten.
 2. Bezoek in de eigen woning, in de tuin of op het balkon is beperkt tot 3 gasten. Dit geldt naast het eigen huishouden en exclusief kinderen tot en met 12 jaar.
 3. In andere gebouwen dan de eigen woning geldt dat er met maximaal 4 personen een gezelschap mag worden gevormd. Kinderen tot en met 12 tellen hierbij niet mee. Dat betekent dat voor 1 huishouden of maximaal 4 personen, exclusief kinderen, een reservering bij een bioscoop of restaurant kan worden gemaakt.
 4. Het aantal personen per ruimte wordt beperkt tot 30.
 5. Eet- en drinkgelegenheden hebben tot 21.00 inloop, om 22.00 uur is de zaak gesloten.
 6. Sportkantines zijn gesloten.
 7. In de horeca is het verplicht bezoekers te vragen zich te registreren ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting. Bij binnenruimtes met een doorstroom van bezoekers  zoals in monumenten, bibliotheken en musea, maar met uitzondering van de detailhandel en de markten, vindt bezoek plaats op basis van een reservering per tijdvak. Hierover vindt overleg plaats met onder meer de culturele sector.
 8. Voor doorstroomlocaties, met uitzondering van de detailhandel, wordt door de Veiligheidsregio in overleg met de locatie, het aantal tegelijkertijd toe te laten bezoekers bepaald, daarbij rekening houdend met de oppervlakte van de locatie én het garanderen van de 1,5 meter afstand.
 9. De detailhandel moet deurbeleid voeren om ervoor te zorgen dat personen 1,5 meter afstand houden. In overleg met de brancheorganisaties wordt, op basis van de lokale situatie, invulling gegeven aan de verplichting voor grotere winkels in de levensmiddelenbranche om 2 keer per dag een uur alleen voor ouderen en kwetsbare mensen open te zijn.
 10. Mensen met een contactberoep vragen hun klanten zich te registreren.

Regels voor buiten:

 1. Voor activiteiten buiten, waar geen continue doorstroming van mensen is, geldt een maximum van 40 personen. Dit is inclusief kinderen tot en met 12 jaar en exclusief personeel.
 2. Is er buiten wel een continue doorstroming van personen, zoals in dierenparken of op markten, dan geldt er een norm voor het aantal bezoekers per vierkante meter.
 3. Sportwedstrijden, zowel amateur als professioneel vinden plaats zonder publiek.
 4. Het advies is het aantal reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken.

Voor wie de uitzonderingen op deze maatregelen wil weten, gaat naar het tweede deel van deze pagina. Hieronder de verkorte versie van de maatregelen.

Beantwoorden

En de aanvullende dringende adviezen? Graag nog zaken actualiseren Weblog!

Beantwoorden

@Mario van Doorne op maandag 28 september 2020 om 21:18:

Het ED bericht dat in Zuidoost-Brabant personeel en klanten het dringende advies krijgen om mondkapjes te gaan dragen in winkels, supermarkten, bouwmarkten, tuincentra, restaurants, cafés en kroegen. De Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (de instantie die daarover gaat), maakte daar echter tot nu toe nog(?) geen melding van.

Beantwoorden

Ik wordt moe van alle mensen die het Coronavirus wegwuiven als iets onbenulligs. Al vanaf het begin hoorde je kreten zoals; “Aan de gewone griep gaan jaarlijks ook veel mensen dood” of ; “Er gaat uiteindelijk dus maar 1 of 2% dood”
Al die mensen die zo praten hebben zelf nog geen Corona gehad ,of ze hebben nog niemand uit hun omgeving meegemaakt die het had. Ook al heeft 80% misschien nauwelijks klachten ,diegenen die wel ernstige klachten krijgen, maken een verschrikkelijke tijd door. Want het lijkt in de verste verte niet op het jaarlijks terugkerende griepje. Het vernietigd je lichaam op celniveau en het risico op blijvende schade , aan bijvoorbeeld je longen, is hoog. Recent is uit onderzoek naar voren gekomen dat het ook hersencellen vernietigd ,wat verklaard waarom Coronapatienten ineens ander gedrag vertonen of dingen ineens vergeten. Ook al hebben over 100000 inwoners maar 1 of 2 procent zwaar zieke patiënten, het zullen je ouders naar zijn, of je partner, broertje of kind, die onder narcose beademd moet worden nadat jullie afscheid van elkaar hebben genomen.
Ik weet zeker dat je in dat geval niet zo kleinerend gaat lopen doen zoals sommigen dat nu doen. Ik gun niemand dit virus ,dus ook deze mensen niet. Maar soms denk ik wel eens; “Mens ,ik zou willen dat je het van dichtbij zelf mee moest maken en dan mag je hier nog eens je mening komen geven”

Beantwoorden

@JOS op maandag 28 september 2020 om 11:50:

Wat zwets jij nou,Jose heeft het wel goed de eigenaar heeft corona bevestig jij zelf,en dat afsluiten van het doorgaande pad heeft toch helemaal niets met het feit te maken dat de eigenaar corona heeft of niet dat heeft meer met de veiligheid te maken van voetgangers en fietsers,door mensen zoals jij die risico willen lopen gaat nu alles weer op slot,besef jij dat wel,dit is geen griepvirus dit is een virus wat een pandemie veroorzaakt oeps wat is dat nu weer voor een woord,jij zou het goed doen met het programma de slimste mens.

Beantwoorden

Ik hou zoveel mogelijk aan de regels, maar 1 ding snap ik niet, buitenactiviteiten 40 mensen, maar een jeugd voetbal tot onder 15 is een buitenactiviteit en dan mag alleen de begeleiding mee ???? Als bezoekende club, maar van de thuisclub mogen alleen de begeleiding er bij zijn en de ouders kunnen buiten het hek staan om te kijken, als dat mogelijk is

Beantwoorden

Wat hebben al die reacties hier nu opgeleverd? Is het daardoor anders of veranderd? Nee dus……Al komen er nog 100 bij, ook dan niet……

Beantwoorden

Dat het maar heel gauw voorbij is die Corona bulshit,kotsmisselijk wordt ik van die koppen van Loyd en harry op tv.

Beantwoorden

Update 3:
Q&A: Gratis mondkapjes voor de Helmondse minima
Frans Mol van 50PLUS en Jan Roefs van het CDA willen dat de minima in Helmond gratis mondkapjes kunnen krijgen. Middels het onderstaande schrijven lieten zij dat aan B&W weten. Zodra we de reactie van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder.

Door recente besluitvorming van het kabinet in verband met maatregelen om het coronavirus in te dammen zijn we als samenleving in de bestrijding van dat virus een nieuwe fase ingegaan. Een fase waarin van een ieder gevraagd/ verlangd wordt om naast de inmiddels gebruikelijke regels van afstand houden, handen wassen en in de ellenboog niezen, ook zoveel mogelijk in openbare ruimten een mondkapje te dragen. De impact van deze maatregel is groot.
Om een positief effect van deze maatregel te bewerkstelligen vergt het veel inspanning van onze inwoners. Gezamenlijk moeten we de strijd tegen het virus blijven volhouden. Voor een specifieke doelgroep in onze gemeente heeft die inspanning ook financiële gevolgen. Niet iedereen is in staat om in de volle breedte gevolg te geven aan de oproep tot het dragen van een mondkapje.
In navolging op het initiatief in Eindhoven dringen de fracties van 50PLUS Helmond en het CDA er bij het college op aan er met spoed voor zorg te dragen dat de groep minima in onze gemeente gratis de beschikking kunnen krijgen over dit middel. De beide fracties hebben de overtuiging dat het ondersteunen van deze doelgroep een belangrijke bijdrage levert aan de bestrijding van het virus.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zaterdag 3 oktober 2020 om 11:29:

Waarom niet voor iedereen die mondkapjes iedereen zou ze gratis moeten krijgen.

Beantwoorden

Geef ze maar een doos levensmiddelen eten enz‼️‼️

Beantwoorden

@Tiny Ransdorp op zaterdag 3 oktober 2020 om 22:20:

Iedereen gratis, bedoel je uit de belastingpot waaraan iedereen meebetaalt?

Beantwoorden

Update 4:
Sinds vandaag meer dan 1000 Helmonders positief getest op corona
Met de 36 vastgestelde coronagevallen die het RIVM vandaag bekend maakte, staat het totaal aantal Helmonders waarbij sinds maart corona werd geconstateerd nu op 1026. Gisteren werd het hoogste aantal coronabesmettingen op 1 dag sinds de uitbraak in Helmond vastgesteld: 48.
Door corona werden er dit jaar 119 Helmonders in het ziekenhuis opgenomen en overleden er 45. Sinds zondag 27 september (zie update 1), steeg het aantal Helmondse coronabesmettingen stevig, het aantal ziekhuisopnamen en overledenen bleef nagenoeg gelijk.

De eerste grafiek laat zien hoeveel Helmonders per dag sinds maart positief getest zijn op corona. De aantallen aan de rechterkant zijn per 100.000 inwoners. Omdat Helmond 92.423 inwoners heeft, moet je de getallen dus vermenigvuldigen met 0,92423 voor het precieze aantal.

Deze tweede grafiek toont de cumulatieve aantallen.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 9 oktober 2020 om 16:45:

Die tweede golf is nog erger dan de eerste golf. 🙁
🙂 Gelukkig nu nog weinig extra ziekenhuisopnames, ook fijn voor de medewerkers van het Elkerliek.

Beantwoorden

Tja, dat komt er van als je een besluiteloze regering hebt. Stug het RIVM blijven volgen. Dom, dom!!

Beantwoorden

Heel veel besmettingen maar bijna niemand in het ziekenhuis opgenomen. Dit is toch wat Rutte wilde? Groepsimmuniteit opbouwen? Ik vind dit goed nieuws. Bijna alle mensen die besmet worden komen er met een paar keer kuchen en snotteren vanaf

Beantwoorden

kuchen en snotteren is niet zomaar corona das gewoon de herfst epidemie! hadden we op werk ook over! kom op zeg! corona is echt corona! laat je dus testen bij het ergst en niet alleen bij hoesten of kuchen anders kan je in dit seizoen wel iedere dag naar de teststraat!

Beantwoorden

@nicole op vrijdag 9 oktober 2020 om 19:26:

Was het maar zo overzichtelijk. Je kunt van het coronavirus milde klachten krijgen die niet te onderscheiden zijn van herfst-snotteren en -kuchen. Maar ook met zo’n “corona light” kun je iemand anders besmetten die veel heftiger reageert. Het hele idee van testen is nu juist uitsluitsel krijgen waar je zelf het verschil niet kunt weten.

Beantwoorden

er zijn mensen die het nog steeds niet snappen. Typisch!

Beantwoorden

Je kent je eigen lichaam als ik met 9 graden smorgens honden uitlaat
Nies en snotter ik paar uur maar dat doe ik al me hele leven.
Ik laat me niet testen daarvoor.

Beantwoorden

@Ilona Benders op vrijdag 9 oktober 2020 om 17:27:

dan ben jij nog niet volledig op de hoogte, want het is echt wel wat meer dan kuchen en hoesten En we zijn er nog niet ……….

Beantwoorden

@Ilona Benders op vrijdag 9 oktober 2020 om 17:27:

Bijna zeg jij,en de rest gaat de pijp uit,wil jij dat risico lopen,ik niet.

Beantwoorden

Update 5:
Vanavond om 19.00 uur komt het kabinet met extra landelijke coronamaatregelen omdat de gehoopte ommekeer in het aantal besmettingen afgelopen dagen is uitgebleven. Hieronder alvast de Helmondse cijfers van het RIVM tot op dit moment.

Het totaal aantal Helmonders waarbij sinds maart corona werd geconstateerd staat sinds vandaag op 1184. Vandaag werd met 59 een nieuw dagrecord vastgesteld. Er werden als gevolg van het virus in totaal sinds maart 119 Helmonders in het ziekenhuis opgenomen en 45 overleden er.

Beantwoorden

Hoe komen jullie op 59 positief getesten? Op de coronadashbord staat 14…??

Beantwoorden

@Stef op dinsdag 13 oktober 2020 om 15:32:

Dat is het aantal van gisteren. Het aantal van vandaag staat er daar nog niet op.

Beantwoorden

Lekker tegenstrijdig weer.

Beantwoorden

Ik zie alleen de PCR positief geteste (wat niks zegt) oplopen. Gelukkig niet meer doden en ziekenhuis opnames. (Ervan uitgaande dat deze tabel cumulatief is)

Beantwoorden

@Je buurvrouw op dinsdag 13 oktober 2020 om 16:20:

Dat valt toch wel mee, de ene website is wat sneller met de getalletjes over Helmond dan de ander. 😉

Beantwoorden

Update 6:
Gratis mondkapjes voor minima in Helmond
Huishoudens in Helmond met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm kunnen vanaf maandag 2 gratis mondkapjes per persoon ophalen. Dat liet B&W weten naar aanleiding van de brief van 50Plus en het CDA (zie update 3 hierboven). Hieronder het volledige antwoord van B&W.

Het college is voornemens om alle huishoudens met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm een uitnodiging te sturen om twee stoffen mondkapjes per persoon (vanaf 12 jaar) op te komen halen op een aantal locaties in de stad. Daartoe bestellen wij uitwasbare en neutrale mondkapjes.
Wij zijn van plan om dit op zeer korte termijn te organiseren zodat enerzijds de doelgroep financieel niet in de problemen hoeft te komen en we anderzijds een bijdrage kunnen leveren aan de bestrijding van het virus. Deze week worden de brieven aan de inwoners die hiervoor in aanmerking komen verzonden. De mondkapjes kunnen vanaf maandag 19 oktober opgehaald worden.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 14 oktober 2020 om 05:55:

Zodat nog meer mensen kunnen stikken met zo’n vies ding zeker

Beantwoorden

Waarom weer alleen de minima er zijn meer mensen die het kunnen gebruiken maar buiten de minima grens vallen

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 14 oktober 2020 om 05:55:

Mooi gebaar hoor, maar als je nog geen 3 euro kunt betalen voor zo’n smoelvot dan hou er maar helemaal mee op.
Man man waar zijn we mee bezig allemaal.

Beantwoorden

Bij de Lidl in de Heistraat
5 mond kapjes voor 2,99
Wow wat duur

Beantwoorden

Een andere kijk, een ander geluid:

https://www.xandernieuws.net/algemeen/cdc-70-covid-patienten-droeg-altijd-mondkapje-slechts-4-nooit/

Vertel het maar, worden wij gefopt?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *