Buiten is het 13 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.432 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

101reacties

Frans Mol, Jan van Aert, Jan Karel van der Zanden en René van Lierop van 50 PLUS stelden schriftelijke vragen aan B&W over het ontbreken van de mogelijkheid van coronatesten in Helmond.
Hieronder staan die 2 raadsvragen (Questions) voorafgegaan door hun inleiding. Zodra we de antwoorden (Answers) van het college hebben, plaatsen we die ook (zoals altijd) in zijn geheel in de reacties hieronder.

In de rubriek INGEZONDEN BRIEVEN van het Eindhovens Dagblad van vandaag (21 juli 2020) is een noodkreet van een inwoonster van Helmond opgenomen met betrekking tot het verloop van het ondergaan van een coronatest.
Los van het gegeven dat resultaten niet binnen afgesproken tijd worden aangeleverd (een minpuntje voor de organisatie!) zijn wij uitermate verbaasd dat Helmond als 5e stad van Brabant niet over een eigen testlocatie beschikt. Onze inwoners moeten Oost Brabant door reizen om deel te kunnen nemen aan een test op corona!!!
Die situatie vinden wij onverkwikkelijk en spreken daar ons ongenoegen over uit. Veel Helmonders zullen in de gelegenheid zijn om naar een testlocatie te gaan, maar we moeten ook rekening houden met een aanzienlijk deel van de bevolking die helaas door vele omstandigheden niet in staat is om even naar Uden te reizen. Het gaat dan wel om de meest, in alle opzichten, kwetsbare groep onder ons en dat zijn nog altijd de ouderen.
Wij vragen aan het college om met spoed via onze posities in de Gemeenschappelijke Regeling GGD Zuid-Oost Brabant en het bestuur van de Veiligheidsregio Zuid-Oost Brabant te bewerkstelligen dat Helmond met onmiddellijk ingang cq. op korte termijn beschikt over Corona testlocatie.
Daarnaast vragen wij om over de resultaten van deze overleggen de raad zo spoedig mogelijk te informeren.

In de reacties hieronder staan updates.

101 reacties:

Het is inderdaad belachelijk dat men niet kan worden getest in Helmond, ik heb dat steeds niet gesnapt, gek dat er nu pas vragen op komen.
Mensen moeten soms met het OV naar de testlocatie niet wetende of ze besmet zijn….
Daarbij gaat er veel mis bij de testen en of uitslagen heb ik gelezen, ook de test zelf is niet 100% betrouwbaar, dat is enkel een bloedtest.

Beantwoorden

Goede en vooral de juiste vragen. Ook al via de live-stream facebook sessie gesteld in maart/april aan de verantwoordelijke wethouder over de GGD. Maar toen werd er nog nauwelijks getest. Helmond zit en spreekt toch ook in de veiligheidsregio ? Begin me zorgen te maken wat onze stem als grote stad nog is in de “B5 gemeenten”. We hebben immers toch ook nog een GGD kantoor. Veel inwoners (vooral de kwetsbare) zullen wel degelijk moeite hebben met de bereikbaarheid en mogelijkheden om op huidige locaties te kunnen komen. Huisarts verwees naar GGD omwille van de test kostenkwestie (zorg). Waar blijft de zorgplicht. Maar zeker ook gezien de “Peel functie”. Denk ook aan de percentages mensen die zich al niet wil laten testen. Als je dan ook nog ver weg moet met gedoe. Waar een wil is is een weg. Dit moet laagdrempelig en toegankelijk worden voor iedereen.

Beantwoorden
Helmond Toegankelijker

Mensen zonder auto moeten met de bus naar het station, met de trein naar Eindhoven en weer verder met de bus. Maar voetgangers zijn niet welkom Hoezo laten testen?

Beantwoorden

Update 1:
“Er komt zeker een testlocatie in de regio Helmond. Wij zijn nu heel druk met het vinden van een geschikte locatie waar we ook in de wintermaanden kunnen blijven testen. In onze regio kunnen mensen nu in ieder geval terecht in onze teststraten in Eersel en Eindhoven.” Dat laat GGD Brabant-Zuidoost zojuist via Twitter weten.

Beantwoorden

Verbaasd! Het is gewoon te gek voor woorden. Moest zelf getest worden en ik ben alleen en heb geen auto. Ik kan dan alleen met het openbaar vervoer. Trein, bus, bus dan weer trein. Nu heb ik iemand kunnen vinden die mee wilde rijden. Tja en je denkt besmet te zijn, raar toch.

Beantwoorden

Is al maanden zo hoor 🤔🤐

Beantwoorden

Klopt ik moest naar Uden, vind dat niet normaal, fijn als je geen auto hebt !!

Beantwoorden

@Helmond Toegankelijker op woensdag 22 juli 2020 om 11:55:

Volgende keer ook een ingezonden brief naar de krant of de weblog sturen, dan had 50Plus eerder aan de bel kunnen trekken bij wethouder Dortmans.

Beantwoorden

Het is van de zotte dat hier in Helmond niet getest kan worden !! Terwijl er in andere regio’s wel getest wordt hoe moet je dan gaan als je geen vervoer hebt 🙄

Beantwoorden

Ik vind dit schandalig dat je in Helmond niet getest kunt worden, ten 1e heb ik geen auto, ten 2e wat denk je wat het kost op en neer met de bus en trein naar Eindh, bijna 20 € of nog meer, en als je dan lopend komt word je niet geholpen, dit slaat nergens op, vandaar dat er weinig getest word, en maar roepen laat je TESTEN!

Beantwoorden

Het zou idd voor heel veel mensen fijn zijn als je hier in Helmond jezelf kunt laten testen. Ik heb ook geen auto. Met de trein is ook geen optie veel te duur……

Beantwoorden

Er zijn genoeg locaties neem b.v de bibliotheek op de markt voor iedereen bereikbaar

Beantwoorden

Zoek een locatie in Helmond (er staat genoeg leeg) waar iedereen getest kan worden; ook de mensen die te voet of met de fiets komen.

Beantwoorden

Ik heb inmiddels begrepen dat wij naar Eindhoven of Eersel moeten !!! Terwijl we zelf een GGD hebben??? Inmiddels heeft iemand aangeboden om me te brengen als ik klachten krijg … maar dit kan toch niet !!!!

Beantwoorden

No way dat ze zo’n wattenstaafje een cm of 10-15 mijn neus induwen. Pas als ik half dood ga zal ik dit overwegen. Tot die tijd mogen ze eerst met een wat prettigere/vriendelijke methode komen.

Beantwoorden

Belachelijk ik moest naar Eindhoven mijn dochter is met me meegewerkt die moest maar een mondkapje gebruiken

Beantwoorden

wat willen ze nu. Willen ze nu weten of er mensen besmet zijn, of kan het ze bij de GGD ook geen moer schelen, zoals zo velen zich geen bal aantrekken van regels!

Beantwoorden

Behalve 50Plus is zowat de hele Helmondse politiek deze week op vakantie gegaan en gebeurt er dus niks aan zoiets. Over een week of zes komen de antwoorden op die vragen. Bahbah. En inderdaad, zoals al gezegd, maar klagen dat de mensen zich niet laten testen. Hoe zou dat toch komen.

Beantwoorden

Een goede test lokatie is VITA-LIEKE bij de Julianabrug/ julianastraat.

We kunnen dan nog tot 13 December 2020 gebruik maken van het openbaar vervoer BRAVO-FLEX (Omzeep geholpen door onze bestuurders)

Beantwoorden

Het zou landelijk gewoon moeten kunnen bij een HAP, GGD of ziekenhuis. Dat is in ieder geval laagdrempelig. En ook het thuistesten voor mensen die niet weg kunnen omdat ze b.v in een instelling wonen, zou beter geregeld moeten worden. Op de sites ziet het er allemaal puik uit maar de praktijk is een stuk weerbarstiger.

Beantwoorden
Lenie Weijnen Stienen

@Piet de Wilde

Gisteren door ondergetekende opgepakt en via twitter aan GGD Brabant-ZO onderstaande vraag gesteld.
Cor van der Burgt
@CorvdBurgt
21 jul.
@jeanneschriks
terechte vraag!
Corona test hoort laagdrempelig te zijn. Daarom mijn vraag aan
@GGDBZOen @VRBZO
waarom is dat niet mogelijk in #Helmond als Centrumstad van de Peel?

Vandaag al een reactie van GGD Brabant- Zuidoost
GGD Brabant-Zuidoost
@GGDBZO
Als antwoord op
@jeanneschriks
@RaadHelmond
Er komt zeker een testlocatie in de regio Helmond. Wij zijn nu heel druk met het vinden van een geschikte locatie waar we ook in de wintermaanden kunnen blijven testen. In onze regio kunnen mensen nu in ieder geval terecht in onze teststraten in Eersel en Eindhoven.

Beantwoorden
Cor van der Burgt

Eersel of Eindhoven! Tjonge-jonge, daar hebben we wat aan. Je zult maar met het OV moeten en slecht ter been zijn. Ik heb niet echt de idee dat hier over nagedacht is.

Beantwoorden

@Ineke Endevoets op woensdag 22 juli 2020 om 12:30:

en dan nog vind ik het niet normaal dat we naar Uden moeten. Ik had een tijd teug dan geluk en kon nog in Eindhoven terecht…..

Beantwoorden

@Anita Bosch op woensdag 22 juli 2020 om 13:16:

het moet buiten zijn volgens mij, zodat je binnen geen contact hebt met mogelijke besmettelijk mensen…

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 22 juli 2020 om 12:25:

wat dachten jullie van parkeerplaats bij de Braak (Rembrantlaan) of de lege plek aan de Engelseweg waar vroeger de Ehad zat, of de Mc Drive, lijkt me ook heel handig, 🙂 Sta je ook nog lekker binnen als je testen af moet nemen……..

Beantwoorden

Er was vandaag nog maar één plekje beschikbaar, dus testen binnen 24 uur wordt steeds lastiger door drukte.

Met de fiets naar Eindhoven, want in de afspraak wordt benadrukt NIET met het OV te gaan.

Bizar dat er zelfs locaties zijn waar je ENKEL met de auto kunt komen.

Overige toegankelijkheid, bijvoorbeeld blinden, doven/slechthorenden, daar wordt sec geen rekening mee gehouden. Aan de telefoon zegt men doodleuk dat het praktisch is, dat er iemand meegaat, op de testlocatie zelf was men wel zeer begripvol en behulpzaam.

Over ontmoediging gesproken.

Beantwoorden

Is het niet mogelijk om met de Zorgboog tot een akkoord te komen zodat er bij de Jan de Witkliniek in Bakel getest kan worden?

Beantwoorden

Inmiddels is Eindhoven overbelast, zodat EERSEL de enige optie is voor burgers uit Helmond voorlopig.

Beantwoorden

@Eric Betgem op donderdag 23 juli 2020 om 13:23:

Is dit inderdaad zo? Dan zou het mooi zijn dat iemand ruchtbaarheid aan dit signaal zou kunnen geven. Een ED journalist die meeleest? Connectie Weblog?

Eersel is noch met het OV (maar mag niet), noch met de fiets doenlijk.

Testbereidheid daalt zo naar een dieptepunt.

Beantwoorden

@Eric Betgem op donderdag 23 juli 2020 om 13:23:

Hoe weet jij dat?
De GGD zelf verwijst naar deze pagina: https://www.ggdbzo.nl/Paginas/Testen-op%20het%20-corovirus.aspx

Beantwoorden

@sjef @jose

Dat weet ik omdat mijn dochter die in Helmond woont, nu onderweg is naar EERSEL omdat er zo wel in Uden alsmede in Eindhoven er geen plek is.
Saillant detail is dat ze nb werkt in de zorg.
Met groet,
Eric.

PS Ik heb via Twitter de Gemeenteraad, enkele raadsleden alsmede ED hiervan op de hoogte gebracht.

Beantwoorden

@Cor van der Burgt op woensdag 22 juli 2020 om 17:48:

Sorry dat wist ik niet. Ik zit niet op Twitter. 🙁 Sorry daarvoor, mijn fout.
Maar fijn er meer politici zijn die het in de gaten houden!

Beantwoorden

Helmond de gekste, maar dit is dus dankzij het rete-slechte werk van Hugo de
Jonge en Mark Rutte
Ook aan mondkapjes nog alle gebrek. Had al maanden geleden groot opgeschaald in NL dan toch in de EU( nog zulke volgevreten betweters die goed voor ZICHZELF zorgen) geproduceerd moeten worden.

En testen,laat me niet lachen, NL test het minst ter wereld met de slechtste tests, en dan mogen Helmonder naar EERsel..

Genoeg voor motie van wantrouwen lijkt me.

Beantwoorden

@Barabara op vrijdag 24 juli 2020 om 09:03:

Je kunt gewoon bij de teststraat in Eindhoven terecht hoor! Niet alles geloven wat op internet staat. 😉
Soms moet je een dagje langer wachten om in Eindhoven te testen. Wil je dat niet, dan moet je wat verder rijden en naar Eersel gaan. Wat een ramp toch. #NOT

Beantwoorden

Inmiddels bijna 48 uur aan het wachten.
Ik vind dit killing, zeker wanneer men in de regel zegt dat je binnen 24 uur de uitslag hebt.
Ik vind 24 uur al lang.
Ik ben een brave burger, maar ik begin nu wel recalcitrante gedachten te krijgen.

Beantwoorden

Gelukkig hebben we Twitter nog.

GGD GHOR Nederland aangeschreven nadat ik meerdere personen hen in Tweets om hulp zag vragen. Zij pakken dit goed op en benaderen je via DM.

Na 40 minuten werd ik gebeld met de uitslag: negatief.

Yes, we mogen weer naar buiten!

Beantwoorden

@Sjef Jr op vrijdag 24 juli 2020 om 14:13:

Wel afstand houden he

Beantwoorden

Update 2:
Grootste corona-teststraat van de regio komt in Helmond
De parkeergarage van de City Sporthal in het Centrum wordt omgebouwd tot de grootste corona-teststraat van de regio. Per dag zouden daar zo’n 800 mensen op corona getest kunnen worden. Deze testlocatie zou vanaf volgende week in gebruik worden genomen. Dat meldt het ED zojuist. Mogelijk wordt de aangrenzende sporthal betrokken bij de testlocatie.
Bijgaande foto werd in 2007 gemaakt, zie deze Naw en Vruuger.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 28 juli 2020 om 11:39:

Goede zaak, handige locatie want daar kom ik vaak langs.

Beantwoorden

Zo hebben we niks … en dan ineens de grootste 🤔

Beantwoorden

Denk na voordat je gaat testen

Beantwoorden

@snuitje op dinsdag 28 juli 2020 om 12:15:

Tja, zo zie je maar….
Grappig is het wel 😀

Beantwoorden

Mooi alle corona besmettingen midden in de stad.
Kan dit niet ergens aan de rand van Helmond.
Op een industrie terein of zo.
( ik voel me goed even koffie drinken in de stad we zijn er toch )

Beantwoorden

Op zaterdag onbereikbaar met de auto ivm de weekmarkt.

Beantwoorden

Goed zo

Beantwoorden

Mensen bedenk goed, waarom testen op n killer iris!?
Laat me niet lachen
5G daar gaat het om

Beantwoorden

En dat dan lekker allemaal midden in de stad🤦🏼‍♀️🤷🏽‍♀️

Beantwoorden

Wat een azijn pissende mopperaars toch weer! Eerst wordt er geklaagd dat er geen coronatest-straat is in Helmond. Vervolgens wordt er geklaagd over de locatie…. 🙄

Beantwoorden

Natuurlijk midden in de stad 🙄

Beantwoorden

Laat je niet testen want 90 procentpunt positief getest dus helmond gaat lockdown

Beantwoorden

Man man man niks is ook goed he. Als jullie zo bang zijn moeten jullie thuis blijven, tot nu toe alle terrasjes bomvol. Trouwens heel die corona gebeuren is een leugen dusja. Niet zoveel zeuren allemaal

Beantwoorden
Aleyna Bahar Yavuz

@Joke Scheffer op dinsdag 28 juli 2020 om 13:41:

ja ja, dat is vast de oorzaak……

Beantwoorden

@Ria op dinsdag 28 juli 2020 om 12:38:

volgens mij kun je daar altijd gewoon oprijden hoor, wij hebben er laatst ook geparkeerd op zaterdag morgen, geen probleem 🙂

Beantwoorden

@John Tilburgs op dinsdag 28 juli 2020 om 12:35:

en al die mensen die gewoon koffie drinken in de stad en die niet weten dat ze besmet zijn en die zich niet laten testen?
ook die mensen die zich laten testen zijn niet allemaal ziek of besmet….

Beantwoorden

Echt fijn dat dat nu in Helmond kan. Nog fijner als er ook fietsers en voetgangers terecht kunnen. Is dat al bekend?

Beantwoorden
Lenie Weijnen Stienen

Fijn is da… straks is helmond een haard van besmettingen😳

Beantwoorden

Update 3:
Corona-teststraat opent half augustus, kinderen getest in de City Sporthal
Zojuist mailde de gemeente deze RaadsInformatieBrief (pdf). Daarin kun je onder meer lezen dat de City Parkeergarage morgen wordt gesloten om als testlocatie gereed gemaakt te worden. Op dit moment is de verwachting dat je je daar aan de Watermolenwal rond half augustus kan laten testen. Mensen die zich laten testen in deze grootste testlocatie in de regio Zuidoost-Brabant moeten in afwachting van de uitslag thuis blijven.
Naast de parkeergarage worden de ruimtes in de City Sporthal gebruikt om kinderen te testen op corona. Dit deel van de sporthal opent naar verwachting begin september. Kwetsbare inwoners die tot die tijd niet de mogelijkheid hebben of niet in staat zijn om naar een testlocatie in Eindhoven of Eersel te gaan, kunnen in overleg met de huisarts thuis door de GGD bemonsterd worden.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 28 juli 2020 om 17:30:

Wat goed dat we dat in Helmond krijgen. Top gedaan burgemeester!

Beantwoorden

pfff flauwekul weer zitte de hellemonders niet op te wachte

Beantwoorden

Een goede ontwikkeling.

Niet iedereen heeft een auto of heeft de tijd om met de fiets naar Eindhoven, of zelfs Eersel te gaan.

Angst om besmettingshaard is ongegrond.

Als je al bang zou zijn, dan zou je juist banger moeten zijn voor mensen die met symptomen, ongetest rond blijven lopen, omdat er niets in de buurt is om te testen.

Breek mijn bek niet open over 5G en blood brain barrier onzin.

Beantwoorden

Kinderen binnen en auto beneden en de mensen die geen fiets ofzo hebben maar volwassen zijn en alleen scootmobiel waar moeten die heen buiten blijven ofzo

Beantwoorden

Wrm moet dit nu weer bij ons midden in de stad. Aan de rand of erges afgelegen een leegstaand pand had ook gekennen….. En als je daar dan buiten komt iedereen naar huis wachten op uitslag en iedereen onderweg al besmet met een griep…..

Beantwoorden

Doe maar niet! Heb je gezien hoe diep dat ding naar binnen moet.. kan niet gezond zijn

Beantwoorden

Zorg eerst maar dat de test betrouwbaar is. Zodra er meer getest wordt komen er ook meer “besmettingen” dus voel je al aankomen dat het ED, AD, BD, OB, etc binnenkort moord en brand schreeuwt omdat de absolute aantallen stijgen.
Dat is heel normaal….
Maar ja, heeft Blanksma waarschijnlijk ook weer haar persmomentje…

Beantwoorden

Als je wilt dat er zo min mogelijk maatregels ingesteld worden laat je dan testen, ook bij milde klachten. Het valt allemaal reuze mee en ik haat die maatregels! We hebben het samen in de hand of we wel of niet beperkt worden in onze vrijheden.

Beantwoorden

Mijn eerste gedachten waren, “nu komen er veel virussen bij ons in de stad”
Maar samen zijn we sterk

Beantwoorden

Update 4:
Dinsdag gaat de Helmondse corona-teststraat open
De corona-teststraat in de City Sporthal tegenover de bieb zal komende dinsdag opengaan. Dat vertelde een woordvoerster van de GGD Brabant-Zuidoost.
Een ieder die zich daar willen laten testen dienen daarvoor een afspraak te maken. Dat kan via het telefoonnummer 0800 – 1202 maar je kunt ook via deze website een afspraak maken. Dat laatste is vanaf heden mogelijk en biedt ook de mogelijkheid de uitslag van de coronatest online te bekijken.

Beantwoorden

@Dori op vrijdag 31 juli 2020 om 00:20:

die virussen zijn er toch al, al weten we het niet altijd. Ik bedoel als jij in het centrum iemand tegen komt die zich morgen laat testen kan vandaag jou al besmetten. Maar dan nog, je kunt niet alles voorkomen. Dus dat er meer zouden komen is een beetje onzin. En inderdaad, samen moeten we het doen en zijn we sterk. 🙂

Beantwoorden

@Iriss op dinsdag 28 juli 2020 om 21:17:

allemaal onzin…… ik heb de test ook ondergaan en het valt echt wel mee. Ze komen echt niet in je hersenen hoor…hahaha

Beantwoorden

@Natascha op dinsdag 28 juli 2020 om 20:09:

dan zou heel Eindhoven nu ook al ziek en gesloten zijn nu…. de meeste mensen komen toch met de auto en als het goed is gaan ze meteen weer naar huis. Is geen gezellig uitje.

Beantwoorden

Nou ik zou me anders ook laten testen al is het maar om mij uit te stellen voor me collega’s zodat ik weet dat hun het niet van mij krijgen

Beantwoorden

De PCR test is absoluut niet betrouwbaar. Het RIVM geedt dit ook zelf aan. Maar omdat er nu meer getest wordt, op een slechte manier, zullen de “besmettingen” stijgen.
Uiteraard gaat de politiek daar ok “reageren”.
Het is allemaal zo voorspelbaar. Stop deze poppenkast toch

Beantwoorden

Heel dat testen is niets meer als een momentopname.
Zo ben je negatief getest, en ben je bijvoorbeeld over een maand wel besmet geraakt maar wordt er niet meer getest.
Dus wat stelt een test voor? Inderdaad, niets dus

Beantwoorden

Dus de mondkapjesplicht zal ook in Helmond komen,die nwo waar het iedereen overheeft op internet komt gevaarlijk dichtbij!!!

Beantwoorden

veel plezier ermee mij niet gezien

Beantwoorden

@Lotte van Dijk op woensdag 12 augustus 2020 om 12:03:

Volgens het RIVM zijn er twee soorten PCR-testen. Bij de meestgebruikte variant is de uitslag na 24-48 uur bekend. Daarnaast zijn er ook snelle PCR-testen die binnen een uur uitslag geven. Alleen over die laatste zegt het RIVM dat ze niet betrouwbaar zijn.

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen

Beantwoorden

@Hetty van Berne op woensdag 12 augustus 2020 om 14:12:

Zie je wel, had ik toch gelijk toen ik een jaar of zeven was. Mijn moeder wilde toen mijn temperatuur opnemen omdat ze dacht dat ik koorts had. Ik weigerde dat en zei dat die temperatuur niets meer is als een momentopname. “Zo heb je koorts en ben je een hele week ziek maar daarna wordt er niet meer getemperatuurd. Dus wat stelt koorts opnemen voor? Inderdaad, niets dus.”

Ik kreeg een klap tegen mijn hoofd en de temperatuur werd opgemeten. Maar bijna 50 jaar later blijk ik dus gelijk te hebben gehad. Dank je wel Hetty.

Beantwoorden

Laat me raden over een paar weken blijkt dat de besmettingen zijn verdubbeld in Helmond.
Ja dat lijkt me de koekoek als er meer getest wordt.
Maar naar het aantal ziekenhuis opnames wordt niet gekeken.
Alleen weer paniek zaaien..

Beantwoorden

Update 5
Morgenmiddag om 14.00 uur openen wethouder Cathalijne Dortmans en Natasja van Montfoort, waarnemend directeur GGD Brabant-Zuidoost, de corona-testlocatie in De Peel. Deze testlocatie in de City Parkeergarage kan door de drukte voor verkeersoverlast gaan zorgen. Om het verkeer in goede banen te leiden worden er verkeersregelaars ingezet.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 17 augustus 2020 om 17:30:

Wtf waarom moet je dat officieel openen….open en testen.. echt…

Beantwoorden
Patrick van den Heuvel

Oh wat een happening zeg

Beantwoorden

Niemand moet daar heen gaan

Beantwoorden

Doen net of het een feest is met die takken zooi moeten ze ook nog een openings feest van maken of het nog niet genoeg ellende geeft zeg

Beantwoorden

Komt de fanfare ook. Steek dat wattenstaafje maar in je hol

Beantwoorden

Hier in Helmond heeft men altijd wat te zeiken, linksom of rechtsom, het is NOOIT goed

Beantwoorden

Die foto, doet me ergens aan denken…… brrrr

Beantwoorden

Ik kom er net vandaan, en complimenten aan de GGZ voor de opzet en aanpak. Snelle doorstroming, aardige en kundige medewerkers. Dank!

Beantwoorden

Wethouder Cathalijne Dortmans was gisteren in de City Parkeergarage en maakte deze foto’s:

Beantwoorden

Wel raar he midde in de stad waar juist de meeste mense en kindere komen ?

Beantwoorden

Update 6:
Helmondse corona-teststraat nu 1 maand geopend
De corona-teststraat in de City Parkeergarage aan de Watermolenwal is in gebruik sinds dinsdag 18 augustus, en is nu dus een maand geopend. Er zou een maximum capaciteit van 800 testen per dag moeten zijn. Onlangs is de capaciteit echter afgeschaald omdat de laboratoria het niet konden bijhouden. Er is nu een wachttijd voor het maken van een afspraak. Daarnaast worden veel Helmonders die nu een afspraak maken verwezen naar andere testlocaties, bijvoorbeeld Eindhoven.
Omwonenden van de teststraat klagen de laatste tijd over overlast. Er wordt vooral geklaagd, bij onder andere woningcorporaties, over de verkeersdrukte die hier is ontstaan. Er zijn buiten de parkeergarage verkeersregelaars aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden.
De eerste besmetting in Helmond werd gemeld op 2 maart. Er zijn sinds het begin van de corona uitbraak 582 Helmonders besmet geraakt met het coronavirus en 44 Helmonders zijn aan de ziekte overleden. Op dit moment is het aantal nieuwe coronabesmettingen onder Helmonders redelijk stabiel. Tussen 2 en 15 september zijn er in Helmond 42 nieuwe besmettingen gemeld, in de 2 weken daarvoor waren dit er 46.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 18 september 2020 om 08:50:

Allemaal mooi maar wil je een afspraak maken hebben ze voorlopig geen tijd…

Beantwoorden

Toch raar dat je verwezen wordt naar andere locaties. Als daar wel capaciteit I ver is in laboratoria, stuurcabine dan de test naar toe!

Beantwoorden

Vreemd, is er geen mogelijkheid om 1x per week of 2 weken te testen. Degenen in openbare beroepen kunnen dan wel getest worden. Wil men vaker dan moet men aantonen dat er iets aan de hand is en dat begint al met hoesten en KOORTS. Is een van beide niet aan de orde dan is men volgende week weer aan de beurt.

Beantwoorden

En de ellende stopt niet bij coronatesten.
Voor de vaccinaties geldt dat ook!
Volgens het Eindhovens Dagblad wordt er een XL locatie geopend aan de Haverdijk in Helmond. De Haverdijk is bereikbaar op loopafstand na een wandeling van ….21 minuten vanaf de dichtstbijzijnde bushalte. En zo stoomt Helmond verder op “in de vaart der volkeren”! Niet dus!

Ik wacht op initiatieven van het Helmondse college van B&W en van de leden van de Helmondse gemeenteraad – in samenspraak met de provincie Noord Brabant als de concessieverlener voor het openbaar vervoer en Hermes als de ov – concessiehouder – en trouwens ook van de GGD Brabant Zuidoost om deze XL locatie beter bereikbaar te maken met het openbaar vervoer of iets wat er op lijkt. Met een zelfrijdend busje misschien?

(Uit het Eindhovens Dagblad van eind maart 2021)
Nieuwe locatie Helmond
In Eindhoven vormt het Indoor Sportcentrum zo’n vaccinatiecentrum XL. In Helmond gaat de prikplek in sporthal De Braak plaatsmaken voor een nieuwe locatie in een bestaande hal aan de Haverdijk, waar in de loop van april ook een vaccinatiecentrum XL wordt ingericht

Beantwoorden
Peter van Lieshout

@Peter van Lieshout op donderdag 8 april 2021 om 11:00:

Je bericht is serieus bedoeld, dat weet ik, maar ik moest wel even lachen toen ik las over het zelfrijdend busje als mogelijke oplossing, maar, zover zijn we nog bij lange na niet met onze techniek, dus dat gaat hem niet worden Peter.

Je hebt inderdaad gelijk over de XL prik locatie, dat is inderdaad ver weg en lang niet goed bereikbaar voor iedereen, vind het ook niet zo slim van de gemeente, de Braak is veel makkelijker bereikbaar, tenzij er pendelbusjes worden ingezet vanaf diverse opstap plaatsen.
Mits je de prik wil uiteraard.

Beantwoorden

@Twanneman op donderdag 8 april 2021 om 11:57:

Mijn opmerking over het zelfrijdend busje is een “joke”. Net zoals het openbaar vervoer in Helmond al jarenlang een “joke” is!

Jouw opmerking over pendelbusjes is helemaal niet zo’n gek idee.

De overheid – Mark Rutte en Hugo de Jonge voorop – wil in de kortst mogelijke tijd zoveel mogelijk mensen vaccineren. Daar ben ik het mee eens!
Dan moet de overheid – in dit geval de gemeente Helmond c.q. het college van Burgemeester en Wethouders met steun van de meeste gemeenteraadsleden – dit dan ook maar faciliteren c.q. mogelijk maken.

Beantwoorden
Peter van Lieshout

@Peter van Lieshout op donderdag 8 april 2021 om 14:47:

Je hebt gelijk Peter.

De joke zag ik inderdaad niet aankomen 🙂 !
Ik dacht nog van hoe kan iemand dit serieus zeggen, hahaha 🙂

Beantwoorden

Nog als toevoeging:

Ik heb mijn bijdrage van 8 april over de ov – ONbereikbaarheid van de XL vaccinatielocatie aan de Haverdijk in Helmond – zie hierboven – integraal doorgestuurd aan de GGD Brabant Zuidoost. Mocht ik een reactie van de GGD ontvangen. dan zal ik jullie hierover informeren via de weblog van Helmond.

Blijf gezond!

Beantwoorden
Peter van Lieshout

Volgens mij is OV uit den boze in deze pandemie.
Iedereen kan of tot de lokatie komen via iemand die kan brengen,
of krijgt een alternatief aangeboden, bv thuisprikken.

Het zaniken over OV voegt dus niks toe aan alle mogelijkheden.

Trouwens ,nu blijkt ook Jansen en Jansen vaccin veel bijwerkingen te kennen ,dezelfde als Astrazenica maar dan vaker voorkomend.

Zouden alle mensen die heel voorzichtig stonden ten opzichte van het ultrasnelle dwang en drangbeleid toch niet “wappies” zijn?

Te meer daar minister piposchoen zelf toegaf; de kans op ernstige covid is voor vrouwen onder de 60 minder groot dan op ernstige bijwerkingen Vaccin! Daarom stoppen we ermee.
Let wel; de ernstige bijwerkingen liggen ergens tussen 1 op 500.000 en 1 op 1.000.000 !
Dus kans op ernstig verloop covid voor vrouwen tot 60 is minder dan 1 op miljoen.
Daar doen we al een jaar moelijk over met allerei schijtmaatregelen.

Vaccineer nou alleen de “kwetsbaren” en gooi alles weer open zodra dat klaar is(had al lang zo kunnen zijn.)
Voor alle andere groepen geldt; het middel is ernstiger dan de kwaal; zeker gezien de onzekere langere termijn effecten van dit haastwerk met DNA.

Ook superstom; coronazelftesten van tien euro per stuk…wie gaat nou zelf dik betalen(meesten werken een uur voor tien euro) voor een niets zeggende test.

Overigens; in Afrikaanse landen is er tekort aan IC bedden.Daarom “mogen”ze daar wel gebruik maken van goedkope werkende medicijnen zoals ivermectine; pilletje kost nog geen cent(letterlijk)…Er gaat daar bijna niemand dood doordat het doodleuk blijkt te werken…en hier verbiedt men artsen om er gebruik van te maken!!!

Overigens is Mark Rutte nog nooit “getest”…wie snapt t nog.

Beantwoorden

Dat Mark Rutte nog nooit getest is (op meer dan enkel Corona…) is mij ook een raadsel, André 🙂

Ben zelf de afgelopen week inmiddels voor de 6e keer getest op corona.
Tegen iedereen die nu nog steeds sceptisch staat t.o.v. concrete besmettingen – en ik heb het nu alleen over de daadwerkelijke positieve uitslagen – zou ik willen zeggen: praat eens met een willekeurige basisschoolleerkracht. Echt, doen.

Om de economie te sparen moesten de basisscholen weer snel open.
Kijk eens waar dat de afgelopen weken – hoe voorspelbaar – toe leidt: de ene na de andere groep naar huis in quarantaine – terecht – omdat de ene na de andere leerkracht en/of kinderen positief besmet is.

Alhoewel ik erg sceptisch ben van aard, hoor en zie ik veel mensen, die langdurige klachten overhouden. Mensen, die normaal gesproken kerngezond zijn en fanatiek sporten. Denk aan moeite met ademhaling, fors energieverlies en langdurig verlies van geur en smaak. Het is een raar virus.

Uitgaande van concrete ervaringen, gezond verstand en wetenschappelijke cijfers – dus niet uit de Telegraaf, via PowNed of ander prentenboek – nemen ik en gelukkig de meerderheid van de Nederlanders de huidige maatregelen serieus. En ik geloof oprecht dat we daarhet verste mee komen.
Bij klachten laat je je testen, ga je niet mekkeren en houd je rekening met de ander. Gelukkig lukt dat de overgrote groep mensen.

Natuurlijk zijn er volledig onlogische besluiten, maar richt je verdorie op het voorkomen van meer besmettingen en realiseer je dat er echt wel betere tijden aankomen.
Als we dat gruwelijk onnozele eigenwijze gelul vol mitsen en maren alsjeblieft achterwege laten en ons realiseren dat juist nalatigheid zonder visie de volgende varkenspest, gekke koeienziekte en noem maar op als volgende hoofdstuk laat aandienen.

Overigens vond ik het zelf getest worden geen bal voorstellen, werd ik keurig geïnformeerd en zag ik dat we het hier in Helmond bij de afnamelocaties keurig in orde hebben. Complimenten!

Beantwoorden

@Andre op vrijdag 9 april 2021 om 14:29:

Afgaande op deze en andere reacties van u op de weblog van Helmond bent u “het zonnetje in huis”!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *