Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.218 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

B&W heeft een Crisis- en Herstelnota gepresenteerd waarmee zo’n 11 miljoen euro de komende 4 jaar in de stad wordt geïnvesteerd. De investeringen zijn bedoeld om de grote sociaaleconomische uitdagingen die de coronacrisis biedt het hoofd te bieden en tegelijkertijd de kansen te pakken om de stad op de lange termijn te versterken.
De coronacrisis heeft een grote invloed op onze samenleving, meldt het persbericht. “Zo zien we de tweedeling toenemen, heeft de economie een knauw gekregen en wordt de vooruitgang op sociaaleconomisch gebied geremd. Maar anderzijds zijn er in deze tijd ook heel veel warme initiatieven in de stad ontstaan en zijn er nieuwe kansen op het gebied van duurzaamheid, digitalisering en mobiliteit”.
Burgemeester Elly Blanksma over de Crisis- en Herstelnota: ‘’De coronacrisis stelt ons voor grote uitdagingen, die om een stevig antwoord vragen. Die antwoorden geven we met dit pakket. Als college zetten we alles op alles om Helmond, daar waar we kunnen, zo sterk mogelijk uit de crisis te laten komen.”
Middels de investeringen wil B&W lokale coalities tegen de tweedeling smeden en wordt er ingezet op een Multifunctionele Wijkaccomodatie in Rijpelberg. Ook wordt er geïnvesteerd in de doorontwikkeling van het Centrum, de openbare ruimte, Jeugdwerk, een circulaire en energieneutrale stad en het op niveau houden van het culturele klimaat.
Daarnaast gaat de gemeente verder met het op peil houden van de lokale economie door de aansluiting onderwijs arbeidsmarkt te verbeteren, voldoende stageplaatsen voor jongeren te realiseren en het aanpakken van de jeugdwerkloosheid.
De coronacrisis heeft het belang van digitale faciliteiten onderstreept en daarom zet het college tevens in op de versnelling van de digitalisering in de stad en wordt er ondersteuning geboden om mensen, die nog onvoldoende ‘digivaardig’ zijn, te helpen. De voorgestelde investeringen zijn in lijn met de ambities uit het coalitieakkoord en de Strategische Agenda. Zo zet B&W zich blijvend in om Helmond een economisch vitale, sociaal sterke en duurzaam
ontwikkelde stad te laten zijn. Juist ook na de coronacrisis.
Met de Crisis- en Herstelnota (pdf) wil de gemeente een antwoord bieden op de crisis en investeren we in de structuurversterking van Helmond. De nota zal uiteindelijk verwerkt worden in de begroting en wordt dinsdagavond met de raad besproken.

4 reacties:

op pijl ! houden?! Zal toch wel de bedoeling zijn : op peil!

Beantwoorden

Een investering op Rijpelberg.
Nou nou. Een multifunctionele Wijkaccomodatie.
Maar Magertjes,…. voor die al veel te vaak vergeten wijk.

Beantwoorden

@Ine op donderdag 3 september 2020 om 22:44:

Je hebt helemaal gelijk natuurlijk. Dat is zojuist verbeterd in de tekst.

Beantwoorden

Mooi, maar 20 jaar te laat, weggegooid geld.
Welterusten B&W.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *