Buiten is het 14 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.798 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

De gevreesde tweede coronagolf, we zitten er midden in. Deze zomer hoopten we nog dat we het ergste gehad hadden. Verre vakanties zaten er niet in, maar met dank aan het mooie weer genoten we van een hapje en een drankje op het terras en maakten we er het beste van. Helaas schoot na de zomer het aantal coronabesmettingen weer omhoog en waren extra maatregelen onvermijdelijk.

Voor de horeca betekende weer een complete sluiting. Een sluiting waarvan we tot op de dag van vandaag niet weten hoe lang die duurt. Dat is een hard gelag voor alle horecaondernemers die voor de tweede keer in korte tijd hun inkomsten zien opdrogen. Vanuit de gemeente ondersteunen we waar we kunnen. Via Senzer kunnen alle ondernemers, dus ook de horecaondernemers, een beroep doen op de steunmaatregelen van het Rijk. Verder hebben we – vlak voor de nieuwe sluiting – besloten dat de grotere terrassen van deze zomer mogen blijven staan tot half maart 2021 en ook overkapt mogen worden. De gemeente brengt daar geen kosten voor in rekening. Op dit moment hebben ze daar natuurlijk niks aan, maar zodra er weer iets mogelijk is kunnen ze daarvan gebruik maken.

Ook voor Helmond als geheel nemen we extra maatregelen. Vorige week heeft de gemeenteraad de begroting voor 2021 goed gekeurd. Onderdeel daarvan is de Crisis- en herstelnota. Helmond staat er financieel goed voor en daarom kunnen we de komende jaren fors investeren in onze stad; in totaal voor ruim 11 miljoen euro. Dat is in deze crisistijd goed voor de werkgelegenheid en ik ben er trots op dat we deze ruimte hebben. Er zijn niet veel gemeenten die dit nu kunnen. Voor mijn portefeuille betekent het bijvoorbeeld meer geld voor beheer en onderhoud in de openbare ruimte in vier wijken die het hard nodig hebben: Helmond Oost, Helmond West, Helmond Noord en de Binnenstad. We hebben daar een miljoen euro extra voor vrijgemaakt. Ik vind dat heel belangrijk. Alleen al vanwege de leeftijd van deze wijken is het nodig om meer aandacht te besteden aan de openbare ruimte. Een fijne, nette woonomgeving zorgt ervoor dat mensen zich prettig voelen in hun wijk. In de komende maanden gaan we bekijken waar we dat geld het beste kunnen besteden. Ik hoop dat we in de loop van volgend jaar de eerste concrete resultaten kunnen laten zien.

Erik de Vries
Wethouder Sociale Zaken, Stedelijk Beheer en Natuur, Centrum en Horeca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *