Buiten is het 16 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.918 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
15reacties

Erik den Ruijter (57 jaar) is een geboren en getogen Helmonder. Hij groeide op in de Heistraat als ondernemerszoon van Fotozaak Den Ruijter. Hij ging naar de Sint Jan MAVO en heeft iets met techniek. Als tiener wilde hij de MTS gaan doen maar zijn plannen kregen een wending. Het gezin Den Ruijter emigreerde namelijk naar Nieuw-Zeeland. Toen hij 20 jaar was kwamen ze terug naar onze stad.

De technicus en zijn vrouw Petra begonnen in 2006 hun E-bikezaak Drumo op de Lage Dijk. Erik doet het technische gedeelte, zijn echtgenote de verkoop en administratie. Het echtpaar heeft geen personeel in dienst. Drumo is de afkorting van (D)en (ru)ijter (mo)biel. Hun fietsenwinkel zit sinds 5 jaar op de Trambrugweg in het oude pand van Ford-dealer Obers aan het kanaal. Het was in Nederland, naar eigen zeggen, de eerste onderneming die volledig gespecialiseerd was in E-bikes. Tegenwoordig blijkt dit het gat in de markt te zijn, maar dat Erik er destijds in stapte was puur toeval. Hij werkte ervoor bij Revalidatiecentrum Welzorg op de Engelseweg en had daar een voorliefde voor elektrische fietsen. De fietsenverkoper had er toen absoluut geen idee van dat het later zo’n hype zou worden.

De zaak staat vooral bekend om zijn service, Erik maakt E-bikes op maat. Ieder soort gereedschap en elk onderdeel hiervoor heeft hij op voorraad. Verder bezit deze innovator veel computerapparatuur om alles te perfectioneren. De ondernemer kijkt bij zijn product naar de lange termijn. “Je moet de mensen niet een fiets verkopen die niet bij ze past”. Erik vertelt het verhaal van een echtpaar dat een E-bike wilde kopen om meteen te gaan fietsen. Ze stonden te trappelen van ongeduld. Erik overtuigde hen dat het beter was de fiets eerst op maat te laten maken en daarom enkele weken te wachten. De kopers accepteerden het met ietwat tegenzin. Maar enkele weken daarna vertelde het stel dat ze blij waren dat ze dit gedaan hadden. Een tweedehands fiets kost bij hem rond de 700 euro, een nieuwe plusminus 2000. “Dat verdient zich makkelijk terug want je kunt er jaren mee vooruit”, aldus de verkoper.

In de coronamaanden verkocht hij niet extra veel. De stelling dat er in die tijd een run is ontstaan op elektrische fietsen, gaat volgens hem niet helemaal op. “Dat gebeurt meer in de lagere prijsklasse”, aldus deze verkoper. Zijn fietsenmakerij loopt vanwege de corona echter als een speer. “De mensen gaan in coronatijd meestal op vakantie in Nederland en willen fietstochten maken. Ze willen daarom dat hun fiets perfect in orde is!” Erik werkt tegenwoordig zelfs vaak op zijn vrije maandag.
Drumo is in het coronatijdperk gewoon open gebleven. Wel moesten er extra maatregelen worden genomen zoals de beroemde 1½ meter en het desinfecteren van de handen bij binnenkomst. Een proefritje maken blijft echter gewoon mogelijk.

Adverteren doet Erik nauwelijks en de publiciteit zoekt hij ook niet. Op het industrieterrein was hij echter weer wel 1 van de eerste die begon met Paasshows. Nu zijn die er zoveel dat je hiermee het onderscheid niet meer kan maken. Erik is er dan ook mee gestopt. Zijn klanten komen vooral door mond-tot-mondreclame. Met Drumo wil hij een goede boterham verdienen maar de E-bikeverkoper denkt niet aan uitbreiden. Genoeg is genoeg. Erik is tevreden.

Kees Gruyters maakte bijgaande foto’s

15 reacties:

Noem dat maar geen reclame maken.

Beantwoorden

Prima vakman die Erik.

Beantwoorden

@Guus op zaterdag 18 juli 2020 om 21:55:

Prachtig artikel inderdaad! Een van de stille krachten van de Helmondse economie!

Beantwoorden

Zeer onvriendelijke man, zegt niets als je groet.

Beantwoorden

Fijne winkel, super mensen en goed advies 👍

Beantwoorden

Zeer vriendelijk man al heel wat fietsen daar gekocht en nog nooit een slecht woord gehoord topper

Beantwoorden

@Marja Konings op zondag 19 juli 2020 om 10:52:

Jij zei van de week ook niks tegen mij hoor toen ik je tegenkwam.

Beantwoorden

Fijne winkel, aardige mensen en goed advies!

Beantwoorden
Leonard Giesbers

Hij mag z’n riem best vastmaken🙈

Beantwoorden

Het gaat om de service, ik ken de man niet maar niet iedereen kan de popiejopie uithangen. Als hij toneel moet spelen komt het ook niet over dat merk je meteen. Iedereen is anders

Beantwoorden

Super fijne winkel fijne mensen en goeie service 👍

Beantwoorden

Ik heb er ook1 van noch steeds tevreden 6 jaar oud is de fiets

Beantwoorden

Heb er mijn e bike gekocht jaaaaaren geleden. Super service en altijd vriendelijk

Beantwoorden

Klopt helemaal, goede en fijne zaak en goede service, ga zo door Erik en Petra 👍🏻👍🏻

Beantwoorden

Wij hebben al verschillende e-bike s gekocht bij Erik en Petra,ook al toen ze nog in hun vorige pand zaten op de Lagedijk.De service is zo goed niets is hun teveel.Echt een aanrader.

Beantwoorden
Fam.cornelissen Segers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *