Buiten is het 22 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.038 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

De Kasteeltuinconcerten zijn veruit het beste evenement dat ooit in onze stad werd georganiseerd. Op een gedeelde tweede plaats staan Het kasteel van Sinterklaas en Jazz in Catstown. Dat vinden de Helmonders zo blijkt uit een enquête van de gemeente begin dit jaar onder 1400 Helmonders.
“Jaarlijks vinden er in Helmond zo’n 250 evenementen plaats, variërend van straatbarbecues tot festivals en alles daar tussenin. De bezoekersaantallen variëren navenant, van enkele tientallen tot enkele tienduizenden.” Dat staat in de evaluatienota ‘Evenementenbeleid Helmond; Gevarieerd en Veilig’ (pdf).
“Afgaande op onderzoeksresultaten van de jaarlijkse evenementenmonitor en bureau Respons trekken de (grotere) Helmondse evenementen jaarlijks ruim 400.000 bezoekers. Zo’n 20% van de bezoekers komt van buiten de gemeente. De bezoekers geven circa 4½ miljoen euro uit: ongeveer de helft op en de helft buiten het evenemententerrein.” 
Komende maand beslist de gemeenteraad over aanpassingen van het Helmondse evenementenbeleid. B&W heeft daartoe een 5 pagina’s tellend raadsvoorstel opgesteld. Daaruit blijkt onder meer dat verantwoordelijk wethouder Antoinette Maas graag wil dat er meer aantrekkelijke evenementen voor de jeugd/jongeren komen en dat de evenementen in onze stad duurzamer worden. Er komt personele ondersteuning vanuit de gemeente voor de organisaties van de evenementen. Evenementencoördinatoren gaan hen dan adviseren en begeleiden in zaken als de veiligheid en de papierwinkel. Dinsdagavond vergadert de opiniecommissie Omgeving daarover, een week later de adviescommissie Omgeving en op dinsdagavond 22 oktober beslist de gemeenteraad over het evenementenbeleid. 
Organisatoren die voor hun 2020-evenement subsidie aanvragen, krijgen voor 1 februari te horen of en hoeveel subsidie zij krijgen. De 29 gelukkigen van vorig jaar staan in deze RaadsInformatieBrief (pdf).

6 reacties:

Meer Urban Matterz
Old Skool Hiphop session
Er zijn zoveel classics die iedereen kent maar geen weet van heeft.
Is dit hiphop? Yes it is.

Beantwoorden

Impact de eerste jaren was ook goed alleen daar praat niemand meer over omdat het niet meer bestaat.

Beantwoorden

Meer reggae. De kasteeltuinconcerten waren top!

Beantwoorden

Zal volgend jaar wel niet meer doorgaan….stikstof hé..☹️

Beantwoorden

Ik vond artimond ook altijd super

Beantwoorden

Vanavond wordt in de commissievergadering het evenementenbeleid besproken. We gaan met meer begeleiding en ontzorgen de goede kant op wat mij betreft.

De volgende stap is minder doorberekenen van wat de gemeente aan extra’s verplicht stelt. Maar ik denk dat we nu al een flinke stap voorwaarts zetten.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *