Buiten is het 13 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.062 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
14reacties

Over 3 weken weken begint de 16e reeks Kasteeltuinconcerten: vrijdagavond 8 juli is de eer aan de Helmonder Dave ‘The Voice’ Vermeulen.
Net als vorig jaar weer 7 zomerse muzikale vrijdagavonden van 20.30 tot 23.00 uur in de kasteeltuin. Ook dit jaar weer gratis, coverbands, druk, gezellig een drankje drinken, Peter-Paul van Meerwijk, kids die het plastic inzamelen, weerzien met oude bekenden en een laser- en vuurwerkshow op de laatste avond. Want waarom iets veranderen als het goed is?
Toegegeven, er is 1 wezenlijke verandering dit jaar: organisator Helmond Marketing koos voor het eerst niet voor de tenten, horecapersoneel en het Bavaria bier van Rooijakkers. Daar zal Verbakel Party & More uit Mierlo deze zomer voor zorgen.
Volledigheidshalve het programma dit jaar:

vrijdag 8 juli: Dave Vermeulen & Voltage (voorprogramma Funtain)
vrijdag 15 juli: Wir Sind Spitze
vrijdag 22 juli: Dynamic Orchestra
vrijdag 29 juli: Millers Inc.
vrijdag 5 augustus: Bianculli Band
vrijdag 12 augustus: LOS Nederpopcovers
vrijdag 19 augustus:_ Q5 New Style

.
En om je alvast in de sfeer te brengen, hieronder in 322 seconden de aftermovie van de Kasteeltuinconcerten van vorig jaar. Volgens de organisatie werden die door 45 duizend bezoekers bezocht, een evenaring van het recordaantal in 2013.
.

14 reacties:

Het blijven schitterende zomerfeesten in de kasteeltuin. Met relatief bescheiden middelen hebben ze dat puik voor elkaar! De vrienden en vriendinnen van boven de rivieren die ik wel eens uitnodig, zijn er jaloers op dat zij dat daar niet hebben. 🙂
Wat mij wel verbaasd is dat Wil Rooijakkers aan de kant is gezet. Naar mijn idee verliep de horeca uitstekend, net als eigenlijk alles die avonden. Waarom dan veranderen? Net als iedere voetbalcoach en kroegbaas is ook mijn parool “Never change a winning team!” Dus er moet er iets meer aan de hand zijn. Maar wat? Een paar duizend euro verschil in hun offertes kan het niet zijn. Tenminste, dat hoop ik dan maar, want dat zou “Penny wise, pound foolish” zijn.

Beantwoorden

Vorig jaar tijdens de laatste avond was de wachttijd voor een bestelling ongeveer 25 minuten, Ben benieuwd of deze ondernemer tegen die drukte is opgewassen en de mensen sneller kan bedienen.

Beantwoorden

Ik verwacht dat Verbakel Rooyackers niet kan evenaren, of het beter zal doen.
Rooyackers heeft ervan gemaakt, wat het nu is een groot suc6. Kan zomaar ineens in elkaar klappen, wat uit zijn jasje aan het groeien was. Gemeente Helmond heeft de verkeerde lieden achter de bureaus zitten. Net zoals de lieden, die niet inzien om Helmond kermis door te trekken richting Haven/Kanaaldijk.

Beantwoorden

Ooit traden er leuke, talentvolle muzikanten op die daarna doorbraken. Wouter Hamel, Giovanca. Ooit…

Beantwoorden

@Arjen op maandag 20 juni 2016 om 11:14:

Ik ben bang dat er met de komst van die nieuwe directeur volgend jaar nog meer coverbands komen. Die wil het allemaal nog grootser en commerciëler maken. Zonde!! Ik zou het wel een mooi idee vinden om elke avond een goede opkomende lokale of regionale artiest met eigen werk in het voorprogramma te zetten.

Beantwoorden

Misschien moet ik Adrie wel gelijk geven. Verbakel zal zich zeker moeten bewijzen. De ervaring van Rooyackers kun je niet in een oogwenk wegcijferen!
De tijd zal het leren, maar ik zie Rooyackers zeker weer terugkomen (mits ze dan nog wel willen)!

Beantwoorden

Rooyackes moet daar lekker wegblijven. Toren hoge consumptieprijzen en lange wachttijden, tenten midden in het zicht van de mensen. Ik vraag me af het nu beter zal gaan (en goedkoper zal worden), daarnaast zit rooyackers naar mijn idee juist weer te veel in de billetjes van de hoge heren!

Beantwoorden

Vanavond Dave en mooi weer: zin in! Ik denk dat vanavond meteen het drukste Kasteeltuinconcert dit jaar is. Ik begreep dat er muntautomaten zijn: goede zaak!

Beantwoorden

Ik denk toch een beetje met heimwee terug aan de beginjaren, toen we nog zaten aan lange tafels met houten bankjes…..
Tegenwoordig is het wel heel massaal gwroden

Beantwoorden

Helaas teveel cover bands, voor een eenzijdig publiek.Ons zien ze er dit jaar niet, puur omdat we niet van die oudbollige sjit houden!!!

Beantwoorden
REALISTISCHE KIJKER.

Wij gaan wel naar het moderne Eindhoven,lekker trendy en alles mag en kan. Helmond loopt veel te ver achter op de dancerage. Veel plezier met de [email protected]

Beantwoorden
REALISTISCHE KIJKER.

Afgelopen vrijdag voor het eerst dit jaar naar de kasteeltuinconcerten geweest. Eerder trok het me niet, maar een belletje vrijdagmiddag trok me over de streep.

Samenvattend, ik sluit me aan bij de de eerdere sprekers.
Hoewel ik het gezellig had, knaagde er rond 11 uur toch iets. Niet dat het bier niet goed was (koud en snelle barbediening) of vanwege de toen klinkende Kinderen Voor Kinderen covers (want de rest van de covers werd goed vertolkt) of dat het niet gezellig was (want mijn maten stonden naast me) of …

Nee, het was meer iets dat we net zo goed met zijn allen ergens buiten voor de kroegen op het Havenplein of op de Markt hadden kunnen gaan staan. Want meer dan een grote kroeg zonder dak die omzet wil en achtergrondmuziek moet draaien, is de kasteeltuin niet meer. Jammer. Het was ooit meer dan dat en dat moet het ook zijn!
Of begin ik gewoon een ouwe lul te worden en heb ik het na een jaar of tien en een stuk of dertig kasteeltuinconcerten gewoon wel gezien…

Beantwoorden

De afsluitende laser- en vuurwerkshow gisteravond:

Beantwoorden

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *