Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.062 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
34reacties

Over een maand beginnen de Kasteeltuinconcerten, voor de 14e keer alweer. De organisatie belooft 7 zomerse vrijdagavonden in de kasteeltuin. Vrijdagavond 4 juli om 20.30 uur is de aftrap. Die van vrijdag 18 juli is een bijzondere, want dat is het 100ste Kasteeltuinconcert. Die avond wordt ook (net als traditioneel bij de laatste) afgesloten met vuurwerk. Verder is alles als altijd, want “waarom iets veranderen als het goed is.” Dat concept van de Kasteeltuinconcerten is sfeer, gezelligheid, een drankje, prettige temperatuur, zien en gezien worden, weerzien van oude bekenden en muziek natuurlijk. Net als vorig jaar dus.
De line-up van dit jaar (die de organisatie morgen bekend maakt):

4 juli: ¿Qué Pasa? (pop, rock, funk, reggae & disco, top-100 band + blaassectie)
11 juli: Action Conclave (swingende salsa)
18 juli: ABBA Tribute Band
25 juli: Bazzookas XL (opwekkende ska en reggae)
1 augustus: William (eigen nummers en classic rock covers)
8 augustus: STOOT! (Nederpop coverband)
15 augustus: Beethoven Rocks (coverband met rock, nineties en dance)

34 reacties:

Aah een line-up voor de jonko liefhebbers, wat doen ze dat toch goed in Helmond!

Beantwoorden

Misschien dan volgend jaar GETBACK2. Prima 60ties band.

Beantwoorden

Line-up valt erg tegen, veel coverband gedoe.
Volgend jaar een paar goede dj’s halen is veel gezelliger en trekt een groter publiek.

Beantwoorden

@ADRIE op zaterdag 7 juni 2014 om 00:30:

Er is al genoeg publiek, bovendien zit ik niet op het publiek (en de shitmuziek) van een dj te wachten, die drinken alleen maar water en slikken van alles!

Beantwoorden

probeer maar eens water te drinken zonder te slikken!

Beantwoorden

@Ton,
Ieder zijn smaak, vanuit mijn smaak is Rock en Nederlandstalige en Coverband muziek bagger.
Geef mij maar lekkere Technobeats.

Beantwoorden

Ik begrijp Adrie, wat hebben wij in Helmond nu aan leuke dance feesten?
Impact (15 jarige slikfeest dan) tegen 7 Kasteeltuinconcerten, plus nog Jazz in Catstown (of Artimond) etc.

Coverbands zijn goedkoop, voor €500,- tot €1200,- heb je al iets staan voor de hele avond. Dat is niks voor de gemeente met alle sponsors.

Waarom niet een keer investeren in echte artiesten, dan met name een pop artiest, zoals Impact ooit begonnen is en waar toen ‘s avonds voornamelijk ook oudere op af kwamen.

Och….Helmond geeft liever de leuke feestjes weg aan Eindhoven, scheelt ze weer ellende.

Beantwoorden

@Mark

Onze insteek zit op een lijn. Vorig jaar naar Impact geweest op de zaterdagavond, had er hoge verwachtingen van maar kwam van een koude kermis thuis.
Ontzettend veel broekies van minimaal 16 jaar ( al leken mij sommige kinderen jonger te zijn). Omzet ontzettend slecht omdat deze mannekkes niets te verteren hebben.
Nee willen ze met Impact een opgaande lijn vasthouden, mieten ze de minimale toegangs leeftijd verhogen naar 18. Daarbij een ticket verplichting zodat je de rotzooi ( en dat was er veel) buiten sluit.
Lineup was slecht vorig jaar, 2014 nog slechter!!!! Ben benieuwd of dit gebeuren nog lang blijft voortbestaan.
Helmond verdiend beter en grotere feesten!!

Beantwoorden

Overigens mag dit jaar de naam Line-up komen te vervallen, program is de naam Line-up niet waardig!!

Beantwoorden

Heeft de openingsact ook even geluk dat Nederland 1e is geworden in poule B. Anders had het de kwartfinale op vrijdag moeten spelen. Nu mogen ze dat op zaterdag doen. Moet Oranje natuurlijk wel even Mexico aftroeven.

Beantwoorden

Vanavond naar de kasteeltuinconcerten.Lekker weer, zin in.

Beantwoorden

Het kasteeltuinconcert van Qué Pasa gisteravond.

Beantwoorden

Bij het kasteeltuinconcert van de ABBA Tribute Band gisteravond waren er naar schatting van de Officier van Dienst van de politie 10.000 bezoekers. Vanwege de vliegtuigramp Oekraïne waarbij ook tenminste 1 Helmonds slachtoffer viel, werd het aangekondigde afsluitende vuurwerk na dit jubileumconcert afgelast.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s:

Beantwoorden

Zeer ongepast deze fotosessie.
Heel Nederland is in shock, maar Helmond toch zeker niet.
Het geeft te denken over het niveau en dat je beslist zo´n fotosessie juist op dit moment te publiceren.
Walgelijk gewoon..

Beantwoorden

Wat is er mis mee? Mogen we geen plezier hebben na een week hard werken? Moet alles in ons leven nu in het teken staan van die vliegramp? Tuurlijk is dat erg maar ons leven gaat door, wanneer we overal bij stil moeten staan wat kut is in het leven kunnen we nooit meer feestvieren.

Beantwoorden

Waar op veel plaatsen dingen worden aangepast of afgelast meende men in mijn oude woonplaats dus gewoon te moeten doorgaan met de
jubileum editie van de Kasteeltuin concerten ik had de organisatie
en de gemeente Helmond hoger in geschat echt walgelijk te gek voor
woorden en zo zie ik op een afstand meer dingen in wat eens het
Helmond waar ik woonde en heel trots op was diep afglijden naar
een bedenkelijk niveau .
Dit toont dat men totaal geen respect heeft voor wat het merendeel
van de bevolking voelt het leven gaat door dat is waar maar 1 concert
afgelasten was naar mijn mening beter geweest .
Gemeente en Organisatie denk daar maar eens over na de komende tijd .

Beantwoorden

Echt waar Peter v? Daarom waren er ook 10000 mensen bij de kasteeltuinconcerten he? Die mensen gaan door, en geven er waarschijnlijk niet heel veel om wat er gebeurd is, iets met een glas en een plas.
Wat bereik je ermee dingen af te lasten? Een kostenpost van 10000 euro bereik je ermee, misschien wel meer.

Beantwoorden

@Peter V op zaterdag 19 juli 2014 om 21:12:

Het vuurwerk is niet doorgegaan en er is een moment stilte in acht genomen.

Zou niet weten wat de toegevoegde waarde zou zijn geweest om alles af te gelasten. Een uitzondering zou zijn als het Rijk een periode van nationale rouw zou hebben afgekondigd.

@Mark op zaterdag 19 juli 2014 om 22:21:
Waarom zouden de mensen die aanwezig waren er niet heel veel om geven wat er gebeurd is?

Beantwoorden

terecht Ad zou ook niet weten hoe je meer toegevoegde waarde kunt bereiken door iets af te gelasten.

Beantwoorden

@Ad, omdat dat menselijk is, we nemen het voor kennisgeving aan, meer niet.

Beantwoorden

had een grote pot neergezet zodat de mensen een kleine bijdrage konden doneren als eerbetoon voor de nabestaanden

Beantwoorden

Wat een onzin over afgelasten zeg. Als men het echt zo erg zou vinden, waren er heus niet 10.000 mensen op afgekomen. Het moment stilte en afzien van het vuurwerk is een prima manier van medeleven tonen. Zoals hierboven gezegd: het leven gaat verder. Mensen die er liever nog wat meer of op een andere manier bij stil wilden staan of er direct bij betrokken waren die maakten waarschijnlijk de keuze om simpelweg niet te komen. Ieder zijn ding.

Los van bovenstaande: Het was in ieder geval lekker druk en qua bezoekersaantallen een 100e (nou ja, 102e) concert waardig. Mooi om te zien dat zoveel mensen gemoedelijk een leuke avond beleven.
Klein minpuntje was wel (zoals vaker) de enorme drukte bij de muntenuitgave. Vier medewerkers op tienduizend bezoekers is echt veel te weinig. Bovendien maakte die hitte het wachten er ook niet plezieriger op. Daarnaast was het geluid niet al te best, wij stonden redelijk naar achteren en daar was de muziek niet goed te horen.

Beantwoorden

” Als men het(?) echt zo erg had gevonden waren er geen 10000 mensen op afgekomen”. Wat een bizarre zin.The show must go on. Gelukkig mag iedereen in dit land iets vinden. Ik dus ook en vind dit een zeer ongepaste reactie.

Beantwoorden

@eric betgem op maandag 21 juli 2014 om 07:29:

Wat is daar dan precies bizar of ongepast aan? Moet iedereen dan maar thuis blijven zitten? Ik vind het echt heel erg wat er gebeurd is en leef met de nabestaanden mee. Maar ik kende niemand van de slachtoffers en zit er dus minder erg mee dan mensen die dat wel kenden. Dat klinkt misschien hard, is niet zo bedoeld, maar wel eerlijk.

Daarom was een moment stilte in mijn ogen prima en had ik er vrijdag geen problemen mee om toch een fijne avond te hebben. En met mij blijkbaar 9999 anderen.

Beantwoorden

Gisteravond was er het Kasteeltuinconcert van Bazzookas XL. Voor de pauze waren er wat geluidsproblemen, de geluidstechnicus drukte op de verkeerde knop en bleek toen alle instelling kwijt te zijn.
Harrie Fotografie was 1 van de aanwezige en maakte onderstaande 19 foto’s.

Beantwoorden

Enorme tent voor ± 5 duizend bezoekers bij laatste Kasteeltuinconcert
Bij het laatste Kasteeltuinconcert vrijdag komt een enorm tent die plaats biedt aan zo’n 4.500 à 5.000 feestgangers. Omdat de weersvoorspellingen niet al te best zijn en de kans bestaat dat er een bui valt, heeft de organisatie Helmond Marketing dat besloten en er toestemming voor gekregen.
Niet alleen de band Beethoven Rocks pakt die avond groot uit, ook de organisatie van de Kasteeltuinconcerten doet er alles aan om seizoen 2014 knallend af te sluiten. De bezoekers hoeven zich niet druk te maken over mogelijke regenbuien. Op donderdagavond wordt er namelijk gestart met de opbouw van een grote open tent op het midden van het festivalterrein.
Bezoekers wanen zich ondanks de weersvoorspellingen op dit laatste Kasteeltuinconcert toch in zomerse sferen. Behalve dat iedereen lekker droog staat, wordt de kasteeltuin versierd met mega ballonnen, worden er zonnebrillen uitgedeeld, stuiteren er strandballen door het publiek en ontbreken de lichtgevende foam sticks niet.
Traditioneel wordt ook deze Kasteeltuinconcertenreeks afgesloten met een extra lange vuurwerkshow met laser-, geluids- en lichteffecten.

Beantwoorden

Doen ze het vuurwerk ook in de tent dan? 😉
En wat als er meer dan 5000 man op afkomen? Niet heel erg praktisch allemaal lijkt me, maar we zien het vrijdag wel.

Beantwoorden

Helmond Marketing stuurde enkele minuten geleden een aanpassing op hun eerdere persbericht:

De opbouw van de tenten zal de gehele donderdag in beslag nemen. Daarnaast gaat het hierbij om drie grote tenten die in totaal plaats bieden aan zo’n 4.500 à 5.000 bezoekers.

Beantwoorden

Nou, vind ik toch wel netjes dat ze een grote tent neer gaan zetten! Nu weet ik zeker dat ik er heen kan gaan! Want vorige week regende het en ben ik daarom thuis gebleven..

Beantwoorden

@klorriemorrie op dinsdag 12 augustus 2014 om 17:32:

Helemaal mee eens en ik ben vrijdag ook niet geweest vanwege de regen. En toen ik wat later zag hoe hard het ging regenen, had ik geen spijt.

Beantwoorden

Mijn aanvankelijke scepsis was uiteindelijk totaal ongegrond. Ging perfect zo, ook al was het uiteindelijk gewoon helder en droog. Prima sfeer en ook het vuurwerk was goed te volgen. Zoon tent mogen ze bij kans op slecht weer vaker doen.

Beantwoorden

Het was heel leuk, alleen de tent hield de lasers tegen en mensen zagen het vuurwerk minder goed. Ook jammer was dat de eindshow tegenviel, wanneer werd hij ingezet? De band was heel goed, maar wanneer is die afgekondigd?

Beantwoorden

Kasteeltuinconcerten 2014 trokken 40.000 bezoekers
Bij de 7 Kasteeltuinconcerten kwamen dit jaar in totaal zo’n 40.000 bezoekers. Dat liet Helmond Marketing, de organisator van de Kasteeltuinconcerten, vandaag weten. Vorig jaar bezocht het recordaantal van 45.000 bezoekers de Kasteeltuinconcerten, het jaar daarvoor waren er ruim 40.000 bezoekers.
Vincent Knoops maakte de onderstaande foto’s:

Beantwoorden

Misschien leuk om te weten wat de line-up is voor 2015:
Ze missen nog een echte salsaband, dus dat zal wel de 6e of 7e band worden.

10 juli: Skalala met Marlon Kicken. Zie http://www.skalala.nl/
17 juli: Bloody Buccaneers. Zie http://www.bloodybuccaneers.nl/
24 juli: Link. Zie http://www.linkdeband.nl/
31 juli Funky Fools. Zie http://www.funkyfools.com/agenda.html
7 augustus: Stoot!. Zie http://www.stootmusic.nl/?p=2569
14 augustus: ???
21 augustus: ???

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *