Buiten is het 11 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 108.535 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
35reacties

Geen Jan Smit en Jeroen van den Boom op dinsdagavond 14 juni in de Kasteeltuin. Ook 30 andere Nederlandse artiesten zoals Donny en René Froger zullen er die dag niet verschijnen. En dat terwijl AVROTROS een aanvraag had gedaan bij de gemeente om gastheer te zijn van het evenement ´Sterren Muziekfeest op het Plein´. Later zou dit evenement dan op 2 vrijdagavonden op de televisie uitgezonden worden. B&W wees het verzoek echter af.
Een grote groep Helmonders zou dit gratis, vrij toegankelijk feest waarderen en het zou een mooie aanvulling zijn op het aanbod in onze stad. Zeker omdat er in de coronaperiode van de afgelopen 2 jaar nauwelijks grootschalige evenementen zijn geweest. Het programma (dat al sinds 2005 op de buis is) heeft gemiddeld ruim 700 duizend kijkers. Een goeie stadspromotie met fraaie beelden van het kasteel op NPO1. Tot dusverre de argumenten van ons stadsbestuur om ja te zeggen tegen het Muziekfeest.
Maar het plan van de omroep kende ook minpunten. Er was slechts 8 weken voorbereidingstijd, terwijl er voor een goede voorbereiding van een dergelijk groot evenement 16 weken is vereist. Een ander heikel punt was dat het van AVROTROS persé in de Kasteeltuin moest en dat is dit jaar eigenlijk onmogelijk. Vanwege overlastklachten en gerechtelijke stappen van omwonenden 10 jaar geleden, zijn er in de Kasteeltuin slechts 8 evenementen in deze geluidscategorie toegestaan. De organisator van de Kasteeltuinconcerten was niet bereid om 1 van de inmiddels vergunde 8 vrijdagavonden van de jubileum-editie ‘op te geven’ ten faveure van dit Muziekfeest.
Maar waarom zou je het dan niet organiseren op en rondom het Havenplein? Uitvoerend producent Paul Siteur van het programma vindt dat geen optie vanwege de bouwactiviteiten in het aanliggende Havenpark (Burgemeester Geukerspark). Dat maakt dat horecaplein volgens hem ongeschikt voor mooie opnames die bij het programma horen.
AVROTROS zorgt bij een evenement als Sterren Muziekfeest op het Plein onder meer voor de artiesten, podium en apparatuur. De rest (denk bijvoorbeeld aan de benodigde vergunningen, hoogwerker gedurende 3 dagen, schoonmaak & herstel van het terrein (zie de standaardlijst (pdf)) moet lokaal geregeld én betaald worden. Het leveren van deze lokale zaken kost naar schatting zo’n 25.000 euro. Dat kan geregeld worden, zo weet B&W, maar het kan ook scheve ogen opleveren bij evenementen die dit jaar minder subsidie kregen dan ze wensten. 
Alles afwegende besloot B&W de aanvraag af te wijzen. Een andere gemeente in Brabant en eentje in Utrecht zullen komende maand het decor vormen van het buitenluchtconcert. Helmond moet pas op de plaats maken.

35 reacties:

Dus omdat horeca alleenheerser Blenckers weigert één Kasteeltuinfeest (met subsidie B&W) in te leveren gaat een uniek ander evenement met twee avonden tv en landelijke stadpromotie niet door.Of verdient Bavaria er niet genoeg aan?
Tot zover de marketing promotie Gemeente Helmond

Beantwoorden

Grote schande van de gemeente Helmond om dit af te wijzen

Beantwoorden

Oh wat jammer. 🙁 Was juist een hele mooie proloog geweest voor de kasteeltuinconcerten vind ik.

Beantwoorden

Hoe jammer dit .. duidelijk nog nooit op dit feestje geweest ..want dit is toch het feest der feesten nederlandstalig .. gemiste kans

Beantwoorden

Heel erg Jammer dat de organisator van de Kasteeltuinconcerten niet bereid was om 1 van de inmiddels vergunde 8 vrijdagavonden van de jubileum-editie ‘op te geven’ ten faveure van dit Muziekfeest. Beetje meedenken in belang vd stad was op zijn plaats geweest. Ook erg fijn van de (mogelijke) bezwaarmakers, misschien toch beter om op een ander rustiger plekje in de stad gaan wonen.

Beantwoorden

Jammer , gemiste kans .
Had Helmond weer goed gedaan

Beantwoorden

Wat een gemeente hebben wij. Kunnen we iets moois krijgen.Helmond op de kaart. Mensen van buiten uit die komen kijken.En dan de klagers van overlast. Ze gaan zelf daar wonen. Ga dan op de hei wonen.Een.paar keer per jaar. Wat een stad hebben wij tegenwoordig, net zo verrot als het land waar we in wonen. Als de burger maar niks leuks heeft. Echt heel jammer van de Gemeente. Maar die maakt wel meer kapot.

Beantwoorden

Iedereen kan nu wel gaan zitten afgeven op de gemeente, maar ik kan me best voorstellen dat ze het muziekfeest afgezegd hebben. Ik vind het ook jammer dat het niet doorgaat. Maar ik vind het ook heel transparant dat ze de voordelen en nadelen vertellen en laten zien waarom ze dat besloten.

Beantwoorden

Zo’n trein komt niet vaak voorbij voor Helmond.
Wat een landelijke exposure zou dit zijn geweest met 700.000 kijkers op NPO1 vrijdagavond PRIMETIME!
Dat men niet bij machte is om alle neuzen dezelfde richting uit te krijgen in de stad laat alleen maar zien hoe klein en bekrompen men is en denkt in Helmond.
Maar goed als bij wijze van spreken de Rolling Stones of Bruce Springsteen zouden aanbieden om gratis een concert te geven in Helmond dan zouden ze hier altijd nog wel een reden vinden om er vriendelijk voor te bedanken. Gaat alleen nog erger worden met een nog linkser college.
We gaan liever sokken ophangen hier in Helmond. (overigen niks daarop tegen want goed doel maar toch)
Van echte PR en stadsmarketing heeft men geen kaas gegeten.

Jammer je zou alles als stad uit de kast moeten halen een dergelijk evenement in te passen in de culturele agenda van Helmond
Hoe geweldig mooi zou de Helmondse parel ons Kasteel voor heel Nederland in de spotlights gezet kunnen zijn met als gevolg meer toeristen voor de stad.
Maar het ontbreekt aan lef en creativiteit.
Inderdaad gouden kans gemist

Beantwoorden

Gelukkig. Je moet er niet aan denken dat die valskrijsende woonwagenherrie door onze stad galmt. Playbackende wannabe-artiesten met hun fake smiles, dat het maar lekker in Volendam en Mokum blijft. En de parade van tokkies, campingvolk, Kelsey’s en Lesley’s en andere kansloze paupers die uit de krochten van Helmond tevoorschijn komen voor hun 2 seconds of fame op nationale tv blijft ons zo ook bespaard.

Beantwoorden

Jammer dat het niet doorgaat heb het een aantal jaren terug toevallig in Goes gezien was gewoon een leuke gezellige boel en inderdaad een gemiste kans voor Helmond als gemeente

Beantwoorden

@Elly B op zondag 15 mei 2022 om 08:09:

Precies zo is het,je hebt nog meer van die kroegen in Helmond waar die kwijlers komen zingen ,een grote klereherrie met die muziek keihard, fijn voor de omgeving maar daar denken ze niet aan,ik snap niet dat de gemeente dit toelaat,handhaven moeten ze, ze willen allemaal feesten maar o wee als er bij hun in de buurt overlast is dan weten ze de telefoon wel te vinden ,mooi wegblijven met die herrie.

Beantwoorden

@Elly B op zondag 15 mei 2022 om 08:09:
@Herriezooitje op zondag 15 mei 2022 om 09:34:

Behalve het nummer Een eigen huis van René Froger is het mijn muziek ook niet en ik zal er ook niet heengaan, maar het is net zoals Eddie zegt een prachtige kans om wat aan stadspromotie te doen. Denk je dat daar in andere steden als Breda of Maastricht niet hetzelfde volk op afkomt als in Helmond?
Nogmaals, ik begrijp de beslissing maar B&W zou wat groter moeten denken, lef hebben en zo’n kans moeten pakken en het gewoon moeten regelen. Just do it zou Nike zeggen.

Beantwoorden

Typisch Helmond, echter waar een wil is is een weg.

Beantwoorden

@Elly B op zondag 15 mei 2022 om 08:09:
@Herriezooitje op zondag 15 mei 2022 om 09:34:

Prima besluit van de Gemeente Helmond om dit niet toe te laten. Het is precies zoals bovengenoemden al schreven. We hadden ooit eens eind jaren 80 en 90 heel wat jaren dansen in Zaal Vissers. Ten gronde gegaan aan o.a. zuipende woonwagenbewoners en hun aanwas die zonodig elk weekend de halve zaal in beslag namen. Gevolg daarvan was dat de ‘gewone’burgers wegbleven en het uiteindelijk kapot ging. Wee je gebeente als je er iets van zei, dan vlogen de glazen door de zaal, zelf meegemaakt. Voor 50+ is sowieso geen enkele fatsoenlijke dansgelegenheid meer in Helmond, daarvoor moet je of naar Deurne, Boekel, of Herpen waar die patsers met hun vaak dominant gedrag en gezuip gelukkig niets te zoeken hebben. Maar ze komen wel als strontvliegen naar feest op het plein waar ‘hun’ volkszangers zich laten gelden, niveau of geen niveau, dat maakt ze geen bal uit. Bruine paters met een gele kraag, dat is het motto, rest bijzaak. Tel er zo een aantal honderden van, misschien veel meer en er wakkert een vuurtje, dan gaat het goed los.. Ik moet er niets van hebben, goed opgelost Gemeente Helmond. De gedachte zoals ik het beschreef zal meegewogen hebben in het besluit.

Beantwoorden

Ze hadden het toch ook bij berkendonk kunnen laten doorgaan er zijn pas in september pas evenementen daar
Kunnen ze helemaal doen wat ze willen en hoelang voorbereidingen nodig zijn

Beantwoorden

Mocht u een avondje willen lachen dat kunt u een willekeurige aflevering van dit programma terugkijken op YouTube. Een plein volwassenen, gehuld in polyester, nylon en terlenka kledij die naar de camera zwaaien, en ondertussen probeert een volkszanger met een playback-act de meute te vermaken. Dit kan gemist worden.

Beantwoorden

De gemeente denkt niet aan de inwoners. Het zou een mooie avond geworden zijn. Maar nee, geen stadspromotie en een mooi evenement in ons centrum.
En er zal vast een reden achter zitten dat Blenkers hier niet mee eens is en hem door B&W de hand boven het hoofd gehouden wordt. Want het belang van één telt in Helmond zwaarder dan de meerderheid.

Schaam je kapot Helmond, dat dit is hoe deze stad geregeerd wordt.

Beantwoorden

Gemeente heeft zichzelf destijds in de vingers gesneden met de bewoners door zelf met een max. aantal evenementen op de proppen te komen voor de kasteeltuin. De omringende bewoners accepteerden dat aantal.

Kasteeltuinconcerten zijn al allemaal geregeld. Daar pak je last-minute niet 1 editie van af omdat een nationale omroep iets in gedachten heeft onder strikte voorwaarden? Dat zou pas krom zijn. Het is ook nog een jubileum-editie.

Beantwoorden

@E Betgem op zaterdag 14 mei 2022 om 18:11:

Gemeente Helmond moet (helaas?) pas op de plaats maken. Zelfs alternatieve mogelijkheid wordt door de gemeente aangedragen. Binnenkort elders in een Brabantse en Utrechtse gemeente.
Daar kun je dan terecht voor het amusement dat Roland in zijn reactie gericht aan de Weblog voortreffelijk omschrijft.

Beantwoorden

@Niek v V
Ze hadden het toch ook bij berkendonk kunnen laten doorgaan er zijn pas in september pas evenementen daar.
Kunnen ze helemaal doen wat ze willen en hoelang voorbereidingen nodig zijn.

Klopt wat je zegt.
Op Berkendonk kan je nl. alles doen wat je wil.
Ondanks dat die mensen wel rustiger dachten te zijn gaan wonen dan die in de stad. Natuurgebied, wandelpad is al afgesloten door betonblokken. Dieren worden systematisch afgeschoten. Er gebeuren in de blote natuur al veel dingen die echt niet kunnen. En er is al iedere avond vuurwerk tot diep in de nacht. Parkeren in de wijk kan ook al niks aan gedaan worden. En geen enkele controle.B&W hebben daar geen aandacht voor. Te ver vd stad.

Beantwoorden

@Marko. Ik hoef daar helemaal niet terecht te komen. Zo voortreffelijk is de omschrijving van Roland niet. Ieder heeft zo zijn eigen voorkeur. Ben niet zo van de hokjesmentaliteit.

Beantwoorden

@Eric. Het is natuurlijk gewoon een playback-act wat de wereldsterren (zouden willen) gaan vertonen. Ik gun onze plaatselijke horecamensen wel wat extra. Corona heeft ook hun veel omzet/winst gekost.

Beantwoorden

@Eddie op zondag 15 mei 2022 om 06:52:

TOP Eddie

Beantwoorden
hans van de kerkhof

Ongelooflijk wat een stelletje slapers bij de gemeente en zeker de organisatie van de kasteel tuin concerten om niet mee te denken . Ze hebben het te goed en trouwens iedere HELLEMONDER betaald hier aan mee. ik weet wel wie hier in Helmond de subsidie gelden verbruiken ,,,,, Het is een grote Afgang voor iedereen die hier over gaat …. Horeca volk ONGELOOFLIJK

Beantwoorden
hans van de kerkhof

Kom maar met reacties ,,,, maar kom wel met goede argumenten ,,, heren Horeca , jullie vergeten dat alle cafe,s van te voren en nadien stampvol zitten en jullie allemaal in opstand hadden moeten komen ,om het wel degelijk door te laten gaan ,en effe de restaurants hoeveel mensen willen en moeten eten . Dit was een Giga inhaal slag geweest, om veel geld te verdienen …ongelooflijk wat ben ik teleurgesteld in jullie ,,,,, Gegroet Hans

Beantwoorden
hans van de kerkhof

Alles overwegend een goed besluit van de gemeente vind ik. Ik ben niet per se tegen het evenement, ook al is het mijn muziek niet. Ieder zijn plezier. Maar om er 25.000 euro bij te moeten leggen als gemeente, dat wordt al lastiger. Vooral als je kijkt waar dat dan aan op gaat. Hotelovernachtingen, lunch en diner voor 250 man, daar zou ik als gemeente nooit mee akkoord gaan. Dat pikken we bij andere evenementen ook niet als het aan eten en drinken zou worden besteed boven een redelijke grens. Vooral niet als je je bedenkt dat dit gewoon een commercieel evenement is dat waarschijnlijk nog winst maakt ook. Als we zoiets in het kader van stadspromotie willen doen, dan moet het ook uit die pot betaald gaan worden en niet uit de evenementenpot. Dan is ook te verantwoorden dat niet aan dezelfde voorwaarden hoeft te worden als bij andere evenementen. Kortom, mooie kans, maar echt te kort dag om daar zomaar even een positief besluit over te nemen.

Beantwoorden
Michiel van Geel

Ik vraag me af waarom Avro-Tros niet veel eerder zich hebben gemeld bij de gemeente. Die moeten toch ook weten dat zoiets organiseren tijd kost?

Aan iedereen die aan de kasteeltuinconcerten wil knabbelen:
Daar blijf je vanaf!!! Mooiste evenement allertijde schrijft de weblog zelf, ze hebben al twee jaar stil moeten zitten en dit jaar is ook nog hun jubileum.

Beantwoorden

Dit is werkelijk te triest voor woorden🙈🙈🙈

Maar wel weer tekenend voor de verhoudingen binnen Helmond en de rol
van de gemeente hierin!

Ik begin het eigenlijk heel erg zielig te vinden voor deze stad dat er zo met ze gesold wordt alsof het een stelletje onmondige kleuters zijn.

Geen wonder dat er totaal geen vertrouwen meer is in het gemeentebestuur gezien de lage opkomst cijfers bij de laatste verkiezingen. Intussen bepalen “sommigen “wat er wel en niet gebeuren moet in de stad en eerlijk gezegd getuigt die handelswijze niet van grote intelligentie. 🙄

Kasteeltuinfeesten zijn 20 jaar oud! Zijn oubollig en achterhaald en een nieuwe schitterende kans om Helmond te promoten wordt daarvoor aan de kant geschoven? Dit geloof je toch niet!!!!

Beantwoorden

@John op dinsdag 17 mei 2022 om 10:27:

Inderdaad raar dat de omroep er zo laat mee komt. Maar wel positief dat ze de Kasteeltuin blijkbaar zo’n geschikte locatie vinden. Misschien is het mogelijk het evenement over een paar jaar alsnog naar Helmond te halen, maar dan zorgvuldig voorbereid. “Nu of nooit” bestaat niet.

Beantwoorden

Altijd het gezeik van omwonende
Ga daar dan niet wonen
Horeca gelegen heden winkels treinen en vliegtuigen
Kunnen nu eenmaal niet geruisloos
Azijn zeikers bah

Beantwoorden

@Franka op donderdag 19 mei 2022 om 15:59:

Ga daar dan niet wonen? wat een onzin ik ga ergens wonen waar het rustig is en 3 jaar later gaan ze daar iets organiseren wat keer op keer terugkomt wat dan? of er komt ineens iemand met het idee een café van een woonhuis te maken , waar woon jij dan gaan we dit bij jou in de buurt organiseren dan piep je wel anders. wel fraai dat die mensen die rustig wonen op zo’n evenement afkomen en weer lekker rustig gaan slapen thuis, nee die hoor je niet klagen, neem die herrie dan ook mee naar huis.

Beantwoorden

Zo’n feest is natuurlijk ook helemaal niet inclusief genoeg. Geen diversiteit, dus dan voegt het niks toe aldus het linkse college.

Wen maar aan dit soort gekkigheid degene die op GroenLinks hebben gestemd of zijn thuisgebleven.

Beantwoorden

Ik woon helemaal in de rijpel maar van menig stadsconcert ondervindt ik al last. Doordat ze enorme installaties bouwen met heel veel decibel en vooral debiliserende basdreunen.
Waarom toch, het zijn bescheiden podia met een handjevol beschonken toeschouwers, dan kan je toch volstaan met enkele versterkertjes rondom.
Nee, een feest is voor de goegemeente pas een feest als er overlast is geweest.

Beantwoorden

Ik zit op tv naar de muziekfeesten te kijken. Ik dacht eens efkes zoeken of die ooit in helmond waren. Nee dus, wat jammer gemeente dat jullie dat afwezen! Hadden jullie veel mensen een plezier mee gedaan.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *