Buiten is het 16 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.681 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

14reacties

Flower Powersfeer vanmiddag in het zonovergoten Havenpark. Veel Helmonders, hippies en een uitgelaten sfeer. Even waan je je in de jaren 60 en je hoeft er niet eens voor over de landsgrens. Het Ibiza Festival is immers in het Burgemeester Geukerspark. Het eerste evenement in dit park, zo laat organisator Geert Blenckers van Helmond City Events de weblog weten. Hij vindt het de ideale plek in Helmond voor dit evenement.

Sinds 2016 was er bij De Cacaofabriek namelijk een Ibiza Markt. Waarom de naam Ibiza Festival? “Ibiza staat voor 3 pijlers, namelijk feesten, rust en hippiesfeer. Ibiza is niet alleen een plek, het is ook een levenswijze”, aldus Geert. Het is dit jaar het enige tweedaagse Ibiza-gebeuren in Nederland. Op andere plekken is het slechts 1 dag.
Waar die 3 pijlers bij elkaar komen is bij Kelsey and the Universe. Je kent haar mogelijk van het Muziekcafé toen Blenckers er nog de scepter zwaaide. Zij stond er achter de bar, haar bijbaantje toen ze op de Knip zat.
Kelsey brengt echte luisterliedjes, sommige hebben wat weg van de liedjes van Maaike Ouboter bekend van Dat ik je mis.
Ze wisselt Oosterse muziek af met songs die je (wellicht zullen) ontroeren, zowel Nederlandstalige nummers als in het Engels. Geert Blenckers wilde haar op zijn festival. 

Op hetzelfde podium trad Collin Hoeve op. Die zou je kunnen kennen van The Voice of Holland en Holland’s Got Talent. Deze beroepsmuzikant zingt ballads van onder meer van Joni Mitchell, maar is ook in voor een swingend nummer. Helaas komen er slechts een handjevol Helmonders kijken, niet het aantal toeschouwers waar deze Nijmegenaar wel recht op had. Het zal aan het tijdstip (rond 13.30 uur in de middag) liggen. Tegen de tijd dat Kelsey optrad waren er beduidend meer muzikale bezoekers.

Jeanette Hendriks van de winkel Tiendas Diferentes in het Centrum staat er met een kraampje. Zij stond in het verleden ook op de Ibiza Markt bij De Cacaofabriek maar de happening vandaag vindt ze nog mooier dan diens voorgangers. Het is nog vroeg in de middag en Jeanette vindt de opkomst dan al groot.
Bianca Verrijt een paar uur later daarentegen had nog veel meer mensen verwacht. Bianca, die op Suytkade woont, vindt het leuk om mensen te ontmoeten en sfeer te proeven. Ze houdt van de hippiekleding die voorbij ziet komen. Haar stiefdochter en vriendin Ideley Melaan houdt ook van de sfeer en wil het festival volgend jaar beslist weer komen bezoeken.

Er zijn ook workshops zoals meditatie onder begeleiding van klankschalen. Deze workshop wordt gegeven door Lisanne van den Heuvel van Restorative Sound Therapy. Je komt tot rust onder het genot van klankschalen. Je let op je ademhaling en laat alles om je heen gewoon gebeuren. Het is de eerste keer dat ze het in de buitenlucht doet en dat bevalt haar goed.

Maar de vrouw met de ware Flower Power is toch wel Kelsey. Vele toehoorders kregen na het optreden van haar nog een knuffel. 

Vandaag nog tot 00.00 uur, morgen dag 2 van het Ibiza Festival. 

DvdR maakte van boven de video en de 2 foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

14 reacties:

Het is ware magie als je van het centrum van Helmond, en dan speciaal een park tussen bouwprojecten en een kanaal met groen water Ibiza kan maken.

Beantwoorden

Geweest met de kleindochters. Ze vonden het super leuk

Beantwoorden

Geweldig genoten vandaag. Morgen kan ik niet, dus tot volgend jaar. Peace 🙂

Beantwoorden

Update 1:
Gratis Helmond-promotie gisteravond in het NOS-journaal van 20.00 uur. Die uitzending bereikte inmiddels 1.892.000 kijkers volgens https://www.kijkonderzoek.nl/ vanochtend.
Gistermiddag kwam een cameraploeg van de NOS naar onze stad om de beelden te schieten. Uitzending gemist? Hier kun je dat 8-uur-journaal helemaal terugkijken.

Beantwoorden

Bijzonder dat in dit artikel staat dat het tot middernacht zou duren terwijl op andere kanalen is gemeld dat het tot 20u zou duren….

Beantwoorden

(bron: https://www.helmondcityevents.nl/evenementen/ibiza-festival/)

Toegang en deelname voor bezoekers: gratis
𝗧𝗜𝗝𝗗𝗘𝗡 𝗜𝗕𝗜𝗭𝗔 𝗙𝗘𝗦𝗧𝗜𝗩𝗔𝗟

27 mei | Markt van 12:00 tot 20:00u, muziek en de bar zijn open tot 00:00u

28 mei | Markt van 12:00 tot 20:00u, muziek en de bar zijn open tot 23:00u

Beantwoorden

@Stapper op zondag 28 mei 2023 om 10:45:

Klopt helemaal, sommige websites schrijven maar wat.

Beantwoorden

Al vroeg druk op de #ibizamarkt in #Helmond. Het klopt helemaal, 🌞 water, groen, loungemuziek 😃. Echt de moeite waard! Ook van alles voor kinderen. #trotsophelmond!

Beantwoorden

Beantwoorden

Ben twee keer geweest, zaterdag en zondag topevenement, zondag was het drukste.

Beantwoorden

Update 2:
“Alles is weer aan de kant! Met dank aan een geweldig opruimteam!” Dat liet Geert Blenckers, de organisator van het Ibiza Festival, vanmiddag weten. Hij kijkt met een goed gevoel terug op het Ibiza Festival. Goed weer en een fijne sfeer. Zaterdag was het druk en zondag was het heel erg druk.

Beantwoorden

Alles was zaterdag echt #chill. Bbehalve de toiletwagen. Die was duur, vies en geen vriendlijk personeel.

Beantwoorden

Was zeer mooi opgezet 👍

Beantwoorden

Was heel leuk
Al die gezellige kleuren daar hou ik van
En natuurlijk boffen met het weer

Beantwoorden
Nellie van Brussel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *