Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.412 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

29reacties

“Yess.. dit jaar kunnen we dan eindelijk het 20-jarig bestaan van de Kasteeltuinconcerten Helmond met jullie vieren.” zo laat de organisatie vandaag weten. Inderdaad, na 2 jaar wachten lijkt het erop dat deze zomer de jubileumeditie van veruit het beste Helmondse evenement ooit doorgaat.
Net als de vorige 19 edities, zijn de 8 vrijdagavonden (vanaf 8 juli tot en met 26 augustus) in de kasteeltuin ook dit jaar weer gratis te bezoeken. Dat betekent: een zeer volle kasteeltuin, gezellig een drankje drinken, kids die het plastic inzamelen, veel (cover)bands en het weerzien van oude bekenden. Want waarom iets veranderen als het goed is…
Het enige minpuntje is dat het rond 23.00 uur is afgelopen. De kroegen zijn dan voor velen een logisch vervolg. Een andere mogelijkheid is de Afterparty op het Havenplein. Daar zorgen Sven Heaven of Le Frini of Benny Cool elke avond tot 1 uur ‘s nachts voor groovy funky disco en house beats.
Op dat alles hebben we door corona 2 jaar moeten wachten. Omdat wellicht niet iedereen meer weet hoe het er tijdens de Kasteeltuinconcerten aan toeging, hieronder de aftermovie van de laatste editie. Die 7 vrijdagavonden in 2019 trokken in totaal bijna 50 duizend bezoekers.

In de reacties hieronder staan updates.

29 reacties:

Mooi! Gezellig! Veul plezier allemaal!

Beantwoorden

Wat heb ik daar zin!
Destijds werd er volgens mij gezegd dat voor dit jubileum de toppers uit het verleden zouden worden terug gehaald. Ik zeg doen: ABBA!

Beantwoorden

Nu de kroegen ook nog GRATIS

Beantwoorden

Liever geen salsameuk. Leuk om op te dansen maar vervelend om naar te luisteren.

Beantwoorden

Joehoe, op 26 augustus treedt ABBA Tribute op. ❤️

Beantwoorden

ABBA tribute, heb ik gezien en gehoord live… Echt waanzinnig leuk. Heerlijk terug in de tijd.
Aanrader, ook als je gewoon van mooie dames houdt.

Beantwoorden

@Rosita op dinsdag 14 juni 2022 om 07:49:

Mooi!

Beantwoorden

Update 1:
De eerste 3 namen van de Kasteeltuinconcerten
Vanmiddag maakte de organisatie van de kasteeltuinconcerten de eerste 3 namen bekend die tijdens de jubileumeditie op het hoofdpodium gaan spelen. In de onderstaande beschrijving van de bands hebben we die van de organisator aangehouden, zij weten immers (hopelijk?) het beste hoe de band en hun muziek te duiden.
Naast het programma op het hoofdpodium komt het lokaal talentenpodium dit jaar terug met een nieuwe naam: PodiumTwee. De programmering op dit podium is meer gericht op lokale en regionale bands.

 • vrijdag 8 juli: Hard2Get
  Hard2Get bestaat uit 5 zeer muzikale jongens met ieder een eigen stijl. Het maakt niet uit naar wie je op het podium kijkt, bij iedereen hoor je de muzikaliteit en straalt het plezier ervan af. Hard2Get is poppy, blues en ruig. Met bekende hits en special fx’s weten zij ieder optreden tot een feest te maken!
 • vrijdag 15 juli: AXIOMA
  AXIOMA staat bekend om haar stand vaste en vlotte muziekstijl waarop diverse dans- en salsastijlen gedanst kunnen worden. AXIOMA bestaat uit elf zeer ervaren muzikanten en spelen afwisselend salsa, merengue, bolero, rumba, chachacha en son/munito uit diverse Zuid-Amerikaanse windstreken.
 • vrijdag 19 augustus: The Rootsriders | Bob Marley tribute
  The Rootsriders staan bekend als 1 van de beste Bob Marley tribute bands ter wereld. Zij zullen tijdens hun optreden laten zien én horen dat Marley’s tijdloze reggae-liedjes vandaag de dag nog altijd even relevant zijn als toen ze indertijd door Marley werden geschreven. Positive vibes gegarandeerd!

ABBA Tribute, zoals Rosita in een reactie hierboven typte, werd door de organisatie (nog?) niet genoemd. Maar volgens hun Facebookpagina mogen zij op de laatste vrijdag (26 augustus) optreden.

Beantwoorden

Abba is leuk, Bob Marley is te gek!!

Beantwoorden

dat is een minpunt voor de organisatie, om 23.00 stoppen met muziek ? al dat opbouwen en afbreken….

Beantwoorden

Drum & Base dj laten komen

Beantwoorden

Queen

Beantwoorden

@hendrine op dinsdag 14 juni 2022 om 16:11:

Dat het tot 23.00 uur door mag gaan is juist het minpunt. Bij mij staan tot die tijd letterlijk de glazen te rinkelen in de kast. Blijkbaar is de rest van Helmond zo doof dat de muziek met minstens 130 decibel uit de speakers gepompt moet worden.

Beantwoorden

Update 2:
De rest van de line-up van het hoofdpodium nu ook bekend
Zojuist maakte de Stichting Helmond City Events de resterende 5 namen bekend die deze zomer optreden in de tuin van het kasteel. Helmond kan zich ook opmaken voor de onderstaande 5, de bio’s zijn weer van de organisator. In update 1 hierboven kun je zien dat Hard2Get, AXIOMA en The Rootsriders al een plekje op dat podium kregen toebedeeld.

 • vrijdag 22 juli: The B-Machine
  Disco, funk, soul en een klein beetje dance. Zo kun je de muziek van The B-Machine het beste omschrijven. Een super strakke blazerssectie, een basis die staat als een huis en drie ijzersterke vocalisten. Deze band speelt de betere funk, soul en disco van vroeger. Denk aan CHIC, James Brown, Michael Jackson en vele anderen aangevuld met hits van nu. Garantie voor een avond dansen!
 • vrijdag 29 juli: Queen Must Go On
  Queen Must Go On neemt je mee terug naar de gouden Jaren van de rock en brengen een ode aan de legendarische Britse rockformatie ‘Queen’. Vier gepassioneerde muzikanten die de looks en de sound te pakken hebben. Ze brengen alle bekende nummers, zoals Don’t Stop Me Now, We Are The Champions, Bohemian Rhapsody en natuurlijk The Show Must Go On. Elk nummer tot in detail uitgezocht en gespeeld met perfectie en een rauwe energie gecombineerd met een spetterende show en podiumprestatie die je doet schreeuwen om meer! Queen Must Go On is tevens winnaar van het programma Battle of the Bands (SBS6).
 • vrijdag 5 augustus: Nederpop All Stars met Henk Westbroek
  Nederpop All Stars neemt je mee op een muzikale roadtrip langs de legendarische Nederpopklassiekers. Denk aan vele hits van onder andere Het Goede Doel, Ramses Shaffy en Paul de Leeuw. Een band van door de wol geverfde muzikanten die hun sporen in de Nederpop ruimschoots hebben verdiend. Aangevuld met Henk Westbroek (Zelfs Je Naam Is Mooi en van Het Goede Doel) staan ze garant voor een avond onvervalste Nederlandstalige popmuziek waarbij ook recente poppareltjes volop aan bod komen.
 • vrijdag 12 augustus: Baby Blue
  De zes jongens van Baby Blue nemen hun enthousiasme mee naar ieder optreden. Tot 2021 was zanger FLEMMING leadzanger van deze allround coverband. Vanaf de eerste minuut word je geboeid door het pakkende repertoire van Baby Blue en staat de boel op z’n kop. Pop, Rock ’n Roll, Nederlandstalig en zelfs die ene foute zomerhit. Baby Blue speelt alles, zolang het maar voldoet aan de volgende voorwaarden: iedereen kent het, iedereen zingt het mee en iedereen zal erop dansen en springen. De mannen van Baby Blue zorgen ieder optreden voor een grandioos feest!
 • vrijdag 26 augustus: Een Avond Met H6
  Geen enkele Nederlandse zanger is jaren na zijn dood nog steeds zo immens populair als André Hazes. Wie kent ze niet: ‘Een beetje verliefd’, ‘De Vlieger’, ‘Zij gelooft in mij’, ‘Bloed, Zweet en tranen’ en al die andere hits. Met de 13-koppige liveband compleet met zangeressen en blazers vuurt Een avond met H6 in één avond alle André Hazes hits op je af. Meezingen en schor naar huis gegarandeerd!

Op Podium Twee aan de andere kant van het kasteel staan de volgende lokale en regionale bands:
08/07: Ooh My Soul
15/07: BGENDA -Cover, Pop & Blues
22/07: To Be Announced
29/07: The Fellas – Interactieve covers
05/08: NODA – Funk & Soul
12/08: Colibri the Band – Groove, Funk & Soul
19/08: Bad Backbones – Rock ‘n Roll
26/08: Chicago Capitols – Blues

Niet onbelangrijk, de evenementenvergunningen voor de eerder genoemde ‘Afterparty kasteeltuinconcerten’ op de vrijdagen van 8 juli t/m 26 augustus op het Havenplein zijn inmiddels verleend door de gemeente.

Beantwoorden

Queen Must Go On is een absolute topper.

Beantwoorden

Hoe laat begint het?

Beantwoorden

@Magda op woensdag 29 juni 2022 om 09:49:

Oeps, dat hadden we er inderdaad niet bijgezet, bij deze: elke vrijdagavond gaat om 19.00 uur de horeca open en om 20.30 uur begint de band op het hoofdpodium.

Beantwoorden

Update 3:
In de kasteeltuin werd vanochtend weer hard gewerkt om alles gereed te krijgen voor het eerste Kasteeltuinconcert sinds bijna 3 jaar. Maandag waren de eerste vrijwilligers en professionals daar al aan de eerste klusjes begonnen. Facilitaire zaken als de stroomvoorziening aanleggen, lampjes ophangen en de hondendrollen verwijderen van de prachtige groene grasmat. Dat vertelde Geert Blenckers, de organisator van het evenement, die zijn dochter Amélie mee had genomen naar zijn werk.
Dat alles zodat de 5 jongemannen van Hard2Get en de zangeres Leonoor van Ooh My Soul vanavond kunnen optreden en duizenden Helmonders zich daarbij gaan vermaken. Het kan wel eens heel druk worden met dit prachtige weer…
We gingen vanochtend foto’s maken van de opbouwwerkzaamheden:

Beantwoorden

#zinin

Beantwoorden

Ik zie dat Verbakel Party en more ook weer aanwezig is.👍🍀

Beantwoorden
Tonny Verbakel Derks

Ik wil graag een paar mooie liederen komen zingen LIEFS op het grote podium

Beantwoorden

De eerste van de 8 Kasteeltuinconcerten zit erop.
Hard2Get na afloop van hun concert:

Beantwoorden

Update 4:
“Met deze liefste en allerleukste opzichter aan het roer vandaag, komt alles natuurlijk weer helemaal goed in de kasteeltuin vandaag!” Dat laat organisator Geert Blenckers zojuist weten.

Beantwoorden

Update 5:
Vanavond het optreden van Henk Westbroek met de Nederpop All Stars. We hadden een interview met Henk dat je hier kon en nog steeds kunt lezen. Vanavond volgt daaronder een update en morgen een sfeerverslag met foto’s van zijn optreden in de kasteeltuin.

Beantwoorden

Update 6:
Harrie Fotografie maakte vanavond de onderstaande 40 foto’s tijdens het concert van de Bob Marley tribute band The Rootsriders.

Tijdens het opbouwen en de repetitie speelde deze band Okee van Doe Maar:

Je kunt bovenstaand filmpje ook hier bekijken.

Beantwoorden

Update 7:
Vanavond om 20.30 uur Een Avond Met H6. Vanochtend vroeg maakten Indy en Beer voor de zekerheid een inspectierondje. Alles op het terrein bij ons kasteel werd grondig onderzocht en het duo zag dat het goed was.
Het podium voor het laatste Kasteeltuinconcert dit jaar werd gisteren al geplaatst. En niet onbelangrijk: de organisatie is er zeker van dat er vandaag geen toestanden zullen ontstaan als in 2015 bij de laatste van dat seizoen.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 26 augustus 2022 om 09:11:

Het beloofd weer een hele mooie afsluiter te worden

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 26 augustus 2022 om 09:11:

🙂

Beantwoorden

Update 8:
Nog even nagenieten via de aftermovie van het 20-jarig jubileum dit jaar:

Volgend jaar, zo belooft de organisatie, zijn er weer 8 kasteeltuinconcerten.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *