Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.432 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

9reacties

Eerder deze week waren er de geruchten en gisteravond om 23.15 uur werden die bewaarheid op een plat dak tussen de Veestraat en de Parkweg. De Helmondse band Edelhout gaf daar in het Centrum een rooftop concert. Eentje zoals The Beatles en U2 dat ooit in andere steden deden. Het moment dat de muziek in de kasteeltuin stopte, tikte Edelhout (zo’n 100 meter verder) af.
Er verzamelde zich op het terrein, de Traverse en de vele daken rondom het ‘dakpodium’ zo’n 250 mensen die genoten van het gebodene. Grotendeels kasteelconcertbezoekers die soms vertwijfeld rondkeken en zeiden “wat is dit?” De band werd zeer enthousiast onthaald en een krachtige set met rauwe rock-‘n’-roll van dik een kwartier volgde. Behalve die toeschouwers bleef een deel van de vele voorbijgangers staan om vervolgens enkele minuten later hun weg naar de Kasteellaan, Steenweg en/of Havenplein te hervatten om een drankje te gaan drinken. 
Aan het eind van het optreden kwamen de politie en security om een eind aan het illegale miniconcert te maken. De band stopte (naar eigen zeggen volgens planning) uit zichzelf en de politie hoefde niet op te treden. De band was klaar, een luid dankbaar applaus volgde. Een door het publiek geëiste toegift bleef begrijpelijkerwijs uit. 
Vanmiddag kreeg de weblog telefonisch contact met Henk, de drummer van de band. Edelhout bestaat uit 3 geboren en getogen Helmonders die elkaar 10 jaar geleden vonden in de muziek. Henk: “We hebben altijd al eens op een dak willen spelen. We wilden Helmond op een stukje rock n roll trakteren op een ludieke manier. Wij denken dat dat goed is gelukt gisteravond.”
Naar nu blijkt, was de Helmondse band Edelhout vanaf zondag begonnen met het loslaten van subtiele teasers over hun aankomende verrassingsoptreden gisteravond. Donderdagochtend hoorde de weblog er voor de tweede keer wat over en vrijdagmiddag hadden we voldoende info verzameld om het op onze socials te melden. Toen we gisteren aan het begin van de avond een aantal man op het dak druk in de weer met apparatuur én een groot spandoek met logo én bouwlampen zagen, wisten we dat onze doorgaans betrouwbare bronnen nog steeds betrouwbaar waren. Het was duidelijk dat er daar iets stond te gebeuren. 
Henk had een stortvloed van woorden over hoe geweldig hij en de andere 2 bandleden het gisteravond hadden gevonden. Ze kregen vandaag al veel foto’s en video’s binnen. Later in de week maken ze daar een compilatievideo van die ze beloofden naar de weblog te sturen.
Henk, moe maar voldaan, tenslotte: “We stonden vanochtend zelfs in de krant! Voor ons was het een ongekend succes! Helmond bedankt!”

De eerste 2 foto’s werden gemaakt door Kevin Verkindt.
De andere 2 foto’s werden door het toegestroomde publiek gemaakt.

In de reacties hieronder staat een update.

9 reacties:

Wat een cadeautje inderdaad. Ik had voor de zekerheid ook een andere route naar het Muziekcafé genomen. Goed besluit. Geweldig was het!! Het enige wat ik miste was een drankverkooppunt. 😉 #trostophelmond

Beantwoorden

Volgend jaar main stage kasteeltuin?
🤘

Beantwoorden

Mooi gedaan mannen. 🤘

Beantwoorden

Ik vond het geniaal bedacht!

Beantwoorden

Top idee van de Kasteeltuinconcerten. Vaker doen. Zo krijg je mensen sneller uit de kasteeltuin, minder politie nodig. Top idee dus.

Beantwoorden

Geweldige Band en vette rauwe muziek. Leuk initiatief!!

Beantwoorden

Update:
Zoals de band Edelhout beloofde, stuurde ze vandaag een compilatievideo van de vele filmpjes die zij opgestuurd kregen.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 27 juli 2022 om 18:45:

Prachtig! Ik was er helaas niet bij, want ik zie dat ik een voor Helmond historische gebeurtenis gemist heb. Edelhout wens ik heel veel succes toe. U2 en The Beatles: eat your heart out. 🙂

Beantwoorden

Super vet!!!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *