Buiten is het 13 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.062 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
61reacties

Over een maand begint de negentiende reeks Kasteeltuinconcerten bij ons kasteel. Ook dit jaar weer gratis te bezoeken, coverbands, druk, gezellig een drankje drinken, Geert Blenckers die de zuster vroeg te bidden voor goed weer, kids die het plastic inzamelen, weerzien met oude bekenden en het kleine podium voor lokale talentvolle acts. Want waarom iets veranderen als het goed is…
Het programma dit jaar:

  • vrijdag 5 juli: Hottub Heroes speelt hits uit de jaren 90 en 00
  • vrijdag 12 juli: salsaband Orquesta Pegasaya
  • vrijdag 19 juli: ABBA Tribute Band
  • vrijdag 26 juli: de band SOUL! met soulsound uit de jaren ’60- en ’70
  • vrijdag 2 augustus: Kenny B (zijn hit ‘Parijs’ is ruim 31 miljoen keer gestreamd is en kreeg bijna 35 miljoen YouTube-views), in het voorprogramma staat Heights Meditation (reggae)
  • vrijdag 9 augustus: Hard2Get coverband (van het Hollandse lied tot hardstyle-meestampers)
  • vrijdag 16 augustus: tribute aan Bruce Springsteen door Tim Akkerman (de voormalig frontman van Di-rect) met zijn band

In totaal waren er vorig jaar 50 duizend bezoekers bij de 7 Kasteeltuinconcerten. De aftermovie van die editie: 

In de reacties hieronder staan updates.

61 reacties:

Yes gezellig daar altijd ????????????

Beantwoorden

Bij goed weer ben ik erbij Kenny!

Beantwoorden

Een coverband die hardstyle gaat spelen, hoe moet ik dat voor me zien?

Beantwoorden

Dat is een mooie Line-up ????????

Beantwoorden

Update 1:
3 Nieuwe namen in de line-up
De hierboven staande programmering van vrijdag 9 augustus is gewijzigd. Hard2Get is vervangen door De Mannen van Oranje. Dat laat organisator Stichting Helmond City Events vandaag weten. Die mannen spelen feestmuziek van eigen bodem. Denk daarbij aan namen als Frans Duijts, Jan Smit, René Schuurmans, André Hazes, Gebroeders Ko, Guus Meeuwis, Wolter Kroes, Gerard Joling, Nick & Simon.

De muziek op het hoofdpodium begint elke avond om 20.30 uur en eindigt om 23.00 uur. De horeca is geopend van 19.00 uur tot 00.00 uur. En de Foodstraat staat er ook dit jaar weer en vindt je tussen de duiventorens.
Aan de rechterzijde van het hoofdpodium komt het Lokaal Talentenpodium voor muzikanten uit eigen omgeving. De voornamelijk akoestische muziek begint daar een uurtje eerder. Er zijn geen heftige lichteffecten en eromheen zijn voldoende zitplaatsen. Bezoekers die behoefte hebben aan een rustiger alternatief (zoals (jong)volwassenen met autisme) of slecht ter been zijn, hebben daar een betere plek om de Kasteeltuinconcerten mee te maken. De line-up van het Lokaal Talentenpodium wordt binnenkort bekend gemaakt, maar we hebben ons laten vertellen dat The Flores Men en Color Changing Egg daarvoor inmiddels geboekt zijn. Mocht jij nog een bandnaam weten die op dat akoestisch podium gaat spelen, vertel het in een reactie hieronder. Inloggen of iets dergelijks is daarbij niet nodig.

Beantwoorden

Avond nummer 1 ben ik erbij

Beantwoorden

Update 2:
Vorig jaar is onder de bezoekers van de Kasteeltuinconcerten door de gemeente een enquête gehouden. Dit om achtergrondgegevens zoals regionale herkomst, waardering en bestedingspatroon in kaart te brengen. Dit zijn de resultaten:

Beantwoorden

@Weblog : Is het ook mogelijk voor een (uit Helmond komende) ervaren singer- /songwriter met eigen materiaal en/of covers op het Lokaal Talentenpodium te spelen ?
Reden dat ik dit vraag omdat hierboven staat dat vermoedelijk Color Changing Egg ook komen, die komen volgens mij uit Utrecht !

Beantwoorden

@Jan op woensdag 3 juli 2019 om 15:21:

Daarvoor kun je het beste contact opnemen met Stichting Helmond City Events.

Inmiddels zijn voor het Lokaal Talentenpodium de volgende namen bekend gemaakt door de organisatie:
Dani & friends op ???? ????????????????
Dada’s Troost op ???????? ????????????????
Gearring op ???????? ????????????????
Bold op ???????? ????????????????
Ooh My Soul op ???? ????????????????????????????????
The Feliciano’s op ???????? ????????????????????????????????

Beantwoorden

Dankje Weblog 🙂

Beantwoorden

Update 3:
Er wordt al druk opgebouwd in de kasteeltuin voor het eerste Kasteeltuinconcert dit jaar. Zodoende kunnen de Hottub Heroes vanavond de hits uit de jaren 90 en 00 spelen. Het kan wel eens druk worden met dit weer….

Beantwoorden

Bereikbaarheid van het invalide toilet (door de menigte heen naar achterkant podium) is in de toekomst makkelijk op te lossen. Hulde!! dat er een toilet is. Er zijn gisteren mensen eerder naar huis gegaan ivm de bereikbaarheid van het toilet. Maar complimenten aan de organisatie dat er aan gedacht is.

Beantwoorden
Helmond Toegankelijker

Honderden mensen verkopen ticket laatste Kasteeltuinconcert wegens voorspelde regen

Heb je geen ticket, maar wil je toch graag naar het laatste Kasteeltuinconcert van 2019 gaan en ben je niet van suiker? Dan heb je toch een kans. Honderden mensen hebben hun kaartje namelijk op TicketSwap of Marktplaats te koop aangeboden, vermoedelijk omdat er voor vrijdagavond slecht weer wordt voorspeld.

De Kasteeltuinconcerten in Helmond zijn altijd gratis toegankelijk, met uitzondering van het – per definitie zeer drukke – zevende en laatste concert. ,,Met ingang van dit jaar heb je een ticket nodig om het slotconcert te kunnen bezoeken”, laat organisator Helmond City Events weten. ,,Dat is om te voorkomen dat het té druk wordt. Van de opbrengst kunnen we volgend jaar nóg betere Nederpop- of salsacoverbands boeken.”

Snel uitverkocht
Toen de kaarten voor het slotconcert in februari in de verkoop gingen, waren ze in een mum van tijd uitverkocht. Het zorgde destijds voor veel woede, vooral onder de mensen die vergeefs bij het postkantoor aan de Watermolenwal in de rij lagen. ,,Ik heb de hele nacht in de rij gelegen. Toen het licht werd, hoorde ik dat er geen kaarten meer waren. En toen zag ik ook dat er hier geen postkantoor meer was”, mopperde de gedupeerde Françoise afgelopen voorjaar.

Gelukkig voor haar – en vele anderen – zijn er nu dus alsnog kaarten verkrijgbaar. En voor een fors lager bedrag dan de oorspronkelijke prijs. Waar de officiële verkoopprijs voor een kaartje (inclusief camping) € 250,- euro bedroeg, bieden mensen ze nu aan voor rond de € 170,-. Voor dat bedrag kun je dus kijken naar Tim Akkerman die werk van Bruce Springsteen vertolkt.

Hekel aan muziek
De redenen waarom mensen niet gaan, verschillen nogal. ,,Ik wil niet naar The Boss, want dat doet me te veel aan werken denken”, schrijft adverteerder Henk op Marktplaats. Joke geeft een andere reden: ,,Bij nader inzien heb ik een hekel aan muziek, regen, drukte en vuurwerk.”

Helmond City Events betreurt het voorspelde slechte weer, maar het concert verplaatsen is volgens hen geen optie. ,,We hebben geprobeerd of we ín het naastgelegen kasteel terecht konden, maar daar bleek niet genoeg ruimte. Bovendien was het risico te groot dat het vuurwerk schade aan de kunstcollectie zou veroorzaken. Het concert vindt dus gewoon buiten plaats.”

Gratis kaartje
Overigens zijn er ook zogenaamde omdenkers die creatief met het voorspelde herfstweer omgaan, zoals Ticketswap-gebruiker Oscar. ,,Mijn vrouw wil vanwege de regen niet gaan, dus ik bied haar kaartje te koop aan. En als je haar erbij neemt, krijg je het kaartje voor niks.”

Stond op ermaggezongenworden

Beantwoorden

Gratis toegankelijk onzin tickets verkopen

Beantwoorden

@Irma op donderdag 15 augustus 2019 om 06:57:

Sinds wanneer moet je een kaartje hebben? Neem aan een grap/vergissing?

Beantwoorden

@Irma op donderdag 15 augustus 2019 om 06:57:

Postkantoor aan de Watermolenwal??? Is toch allang weg! Campingplaats ?? ???? wat een onzin verhaal

Beantwoorden

170 euro ook ????????

Beantwoorden

@Irma op donderdag 15 augustus 2019 om 06:57:

Heerlijk verhaal,mooi begin van mijn dag, ik lig in een deuk. 🙂

Beantwoorden

Voor wat moet je een ticket kopen ?, nog nooit voor gedaan en kom er al zo lang elke jaar nog

Beantwoorden

hoezo camping? welke camping en als ik gewoon in Helmond woon heb ik geen camping nodig hoor!

Beantwoorden

En het postkantoor was ineens weg ????????????

Beantwoorden

Was da voor onzin!! Er is toch helemaal geen camping

Beantwoorden

Volgens mij heeft deze artikelschrijfer of schrijfster ook een lachgasballonnetje genomen ????????

Beantwoorden

Morgen hele dag droog ???? entree/bier/wijn/snacks GRATIS #ermaggezongenworden

Beantwoorden

@Liesje42 op donderdag 15 augustus 2019 om 08:08:

Ik heb eventueel nog wel een klein kaartje voor je (dus zonder camping). Je betaalt dan gewoon 45 euro waarvoor ik de kaartjes zelf gekocht heb gisteren aan de kassa op het podium in de kasteeltuin. Maar als je 10% korting wil afdingen is dat ook goed. Ik ben de beroerdste niet. 😉

Beantwoorden

Laat je niet opjutten allemaal dit is toch flauwekul iedereen weet toch dat het gratis is. En een camping in Helmond hahaha ja echt wel. Nou fijne avond iedereen aankomende vrijdag het is gewoon gratis hoor. Wel skón verhaal pinokkio.

Beantwoorden

Ik heb ook nog een campingticket over, iemand interesse?

Beantwoorden

???? Compliment Matthijs! Wie weet overtreft dit zelfs je verhaal over die hardrock band van een paar jaar terug. ???????? Dan hebben we nog meer staanplaatsen. ????

Beantwoorden

Is de Speld doorgedrongen op de weblog? Of is de weblog gehackt door de Speld? 🙂

speld.nl

Beantwoorden

Waar kan ik die tickets kopen ? ????

Beantwoorden

Ik heb nog nooit een ticket gekocht

Beantwoorden
Annelies van Lieshout

Ticket verkopen, was het niet gratis toegankelijk dan?.

Beantwoorden

Volges mij is het gewoon gratis hoor

Beantwoorden

Jammer van het mindere weer

Beantwoorden

Volgens mij was het altijd gratis ????iets gemist ????

Beantwoorden

hoezo ..is toch altijd Gratis Kasteeltuinconcert ????????????

Beantwoorden

Jezus mensen, jullie snappen toch wel dat dit een satirisch stuk is, geschreven met het gedoe om Lowlands in het achterhoofd? Het ligt er zo dik bovenop en dan nog serieus nemen, man man man…
Ik dacht bovendien dat ermaggezongenworden inmiddels wel genoeg (terechte, want briljant) bekendheid zou hebben hier in Helmond, maar blijkbaar helaas niet. Of dat zijn ze wel maar mensen zijn te dom.

Beantwoorden

Alleen het laatste concert kost geld ?? 170 euro.. ????????

Beantwoorden

Gisteren nog voor een mooi prijsje een VIP ticket kunnen kopen.

Beantwoorden

Hahaha lijkt wel een 1 april grap….

Beantwoorden

@Irma op donderdag 15 augustus 2019 om 06:57:

Hulde voor de term: salsacoverband

Beantwoorden

Heb jij je ticket al binnen voor de laatste avond van de Kasteeltuinconcerten morgenavond? ????

Nee? Nee natuurlijk niet! ????
We zijn zoals altijd natuurlijk gratis toegankelijk, ook de laatste avond. Voor alle mensen die tevergeefs hebben geslapen bij het Postkantoor. Het spijt ons ontzettend.
En Oscar, we zijn bang dat je echt met je eigen vrouw langs zult moeten komen morgenavond! ????‍♀️

#ermaggezongenworden #satire #lachenisgezond

Beantwoorden
Kasteeltuinconcerten Helmond

Er mag gezongen worden is briljant

Beantwoorden

Heb er al ruim 250 verkocht

Beantwoorden

Da is nog steeds gratis en is altijd al geweest

Beantwoorden

Ik hoor net dat doorverkochte kaartjes niet geldig zijn. Het is dus verstandig dat je een identiteitsbewijs meebrengt, zodat ze bij de ingang kunnen zien dat je daadwerkelijk de eerlijke koper van het kaartje bent dat je moet laten zien bij de ingang.

Beantwoorden

Ik wil er nog niet naartoe, al is het gratis !!

Beantwoorden

Fantastisch artikel!

Die reacties eronder ook, helemaal hilarisch! ????

Beantwoorden
Carin Kuijten-Gruijters

Heel raar als men geen tickets hoeft te kopen of zijn hé drink bonnen

Beantwoorden

ik ben gisteravond niet gewest omdat ik ziek ben,waar kan ik het het geld terugkrijgen dat ik voor het ticket betaald heb? het is toch veel geld.

Beantwoorden

Nou, zo’n VIP Ticket koop ik dus ook nooit meer. Ik mocht van de organisatie achter het podium kijken, maar ja daar zie je dus helemaal niks. Het was er wel lekker rustig.
Ook mijn bier moest ik gewoon zelf gaan halen.
Die Meet & Greet stelde ook al niks voor. Ik heb Greet niet eens gezien.
Nee, voor mij geen VIP Ticket meer volgend jaar.

Beantwoorden

Greet zat bij het 2e podium…

Beantwoorden

@patient op zaterdag 17 augustus 2019 om 08:32:

Dat is goed balen! Je hebt een geweldig feest gemist en zeker de pyjama-party ‘s nachts was te gek!
Geld terug doen ze denk ik niet, misschien ff aan Greet vragen of je dat ticket mag omwisselen voor een ticket voor volgend jaar.

Beantwoorden

@ lieke nu word ik nog zieker als ik dit lees,en wat die pyjama party betreft,ik zit al twee weken in een pyjama,en is inderdaad te gek.

Beantwoorden

Update 4:
Bijna 50 duizend bezoekers dit jaar op de Kasteeltuinconcerten
De negentiende editie van de Kasteeltuinconcerten heeft ondanks wisselvallige weersomstandigheden tijdens de 7 vrijdagavonden toch bijna 50.000 bezoekers naar de tuin getrokken, net iets minder dan vorig jaar. Dat meldde organisator Stichting Helmond City Events die zeer tevreden terugkijkt op deze editie van de gratis toegankelijke jaarlijkse concertreeks.
In totaal waren er 18 acts dit jaar. Het lokaal talentenpodium was voor het tweede jaar aan de rechterzijde van de Kasteeltuin te vinden. De populariteit van dit podium werd ook deze keer bevestigd en is daarom een blijvertje. De behoefte aan meer zitplekken en ruimte blijkt aanwezig bij de bezoekers. Daarnaast biedt een dergelijk podium lokaal talent de mogelijkheid zich te presenteren aan Helmond en omgeving.
Nieuw dit jaar was het activiteitenplein op de binnenplaats van het Kasteel dat werd geïnitieerd door Museum Helmond. Iedere week kende een ander thema. Ook werd dit jaar een proef gedaan met een groter podium. De laatste 2 avonden werd er geëxperimenteerd met zowel een groter hoofd- als lokaal talentenpodium. De voornaamste reden: beter zicht voor de bezoekers. Op dit moment wordt de proef geëvalueerd. Volgend jaar bestaan de Kasteeltuinconcerten 20 jaar. De organisatie wil hierbij groots uitpakken en dit op ludieke wijzen vieren met alle bezoekers.
De organisator bedankt eenieder die een bijdrage leverde aan de Kasteeltuinconcerten van 2019. Sponsors, partners, vrijwilligers, artiesten, horecamedewerkers en natuurlijk alle bezoekers, want “zonder hen geen Kasteeltuinconcerten in Helmond”. Wil jij volgend jaar vrijwilligers zijn, mail dan naar [email protected].

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 20 augustus 2019 om 14:59:

das meer dan bij n kampioensfeest van pisv????

Beantwoorden

Nice…. En dan heb je nog mensen die zeggen dat bepaalde weken niet druk waren…… Haha. Altijd gezellig tot volgend jaar ????????

Beantwoorden

Wat bekendere bands aantrekken, budget is er voldoende na al die jaren lijkt mij. En naar de vrijdagavond uitbreiden voor de danceliefhebbers, jeugd/ouderen.

Beantwoorden

Prachtig dat er haast 50.000 bezoekers op de kasteeltuinconcerten waren. Is het ook bekend hoeveel er uiteindelijk op die kasteeltuincamping stonden?? 😉

Beantwoorden

Update 5:
De aftermovie van de Kasteeltuinconcerten. Volgend jaar is de 20ste editie. Organisator Geert Blenckers van Stichting Helmond City Events: “Nu al zóveel zin in!”

Beantwoorden

@Irma op donderdag 15 augustus 2019 om 06:57:

HI-LA-RISCH hoe er op jouw grap gereageerd wordt. ???? Ik nomineer die voor grap van het jaar.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *